Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#508884
corsair έγραψε:
224v έγραψε:Πως θα χρηματοδοτηθει η αναπτυξη αναρωτιέμαι??? .


Χωρίς δανεικά ειναι η απάντηση. Μακροπροθεσμα θα εισαι κερδισμενος κιολας.


In a perfect world... :roll: Ή μάλλον σε έναν ανύπαρκτο κόσμο. Αν πιστεύει κανείς πως ένας επιχειρηματίας που θέλει πχ 1εκ κεφάλαιο για μία επιχειρηματική κίνηση τα βάζει όλα από την τσέπη του και επίσης έχει και αρκετά για κεφάλαιο κίνησης και λοιπές τυχόν ανάγκες, ας επανέλθει σε αυτόν τον κόσμο. :lol: Παντού (και εννοώ σε ΟΛΕΣ τις χώρες) οι επενδύσεις γίνονται με γερή χρηματοδότηση. Δεν αναφέρομαι σε μαγαζιά της γειτονιάς (όπου εκεί σαφώς και παίζει περισσότερο αυτό), αλλά σε μία πιο μεγάλη επιχείρηση.

ΟΚ, υπάρχουν 1-2 εξαιρέσεις επιχειρηματιών που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ δάνειο ποτέ, αλλά δεν πιστεύω να είναι ούτε καν στο 1% αυτοί (παγκοσμίως).


rx8_drifter έγραψε:Ελληνιολικες Τράπεζες, ο ακρογωνιαίος λίθος της ανάπτυξης της χώρας.


:s_rofl :s_rofl :s_rofl

rx8_drifter έγραψε:Όταν όμως είναι να πέσει κανα δανειάκι στον Θέμο πρώτες και καλύτερες :s_airkiss


Ή σε ξένους "επενδυτές"... :tomato:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#508897
rx8_drifter έγραψε:Aν σκεφτείς ότι με τις κάρτες μας κάνεις ανάληψη απο άλλη τράπεζα χωρίς κομιστρο (για Rabo είναι 200€ ημερισίως), εντός ΕΕ χωρίς να πληρώνεις κόμιστρα, ότι έχουν internet banking πάνω απο 10 χρόνια τώρα (είχα πάει τον πρώτο χρόνο σε τράπεζα διαφορετική απ αυτή που είχα λογαριασμό για να κάνω κατάθεση για αγορά εισιτηρίων και με κοιτάγανε σαν ούφο :s_crazy ) τους δικούς μας τους λες και λωποδυτες


Θυμάμαι ότι έκανα αίτηση για internet banking στην Εμπορική (RIP) το μακρινό 2001. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#508900 Κι εγώ είχα στην Τράπεζα Κύπρου το 2002.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#509250 στον revolut λογαριασμό μου πως με συμφέρει να πιστώσω χρήματα;

Δοκίμασα με δυο χρεωστικές αλλά δεν τις υποστηρίζει. Πιστωτική δε θελω να βάλω.
Γνωρίζετε τι κόστος έχει να μεταφέρω τα χρήματα με τραπεζική εντολή;

Εσείς (οι κάτοικοι Ελλάδας) τι κάνετε;
Άβαταρ μέλους
By georgex72
#509252 1€ είναι για κάθε 1000€...τώρα το όριο έχει ανεβεί στα 2000€ ανά έμβασμα...δεν ξέρω εάν έχει διπλασιαστεί και το έξοδο...
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#509266
bebes έγραψε:στον revolut λογαριασμό μου πως με συμφέρει να πιστώσω χρήματα;

Δοκίμασα με δυο χρεωστικές αλλά δεν τις υποστηρίζει. Πιστωτική δε θελω να βάλω.
Γνωρίζετε τι κόστος έχει να μεταφέρω τα χρήματα με τραπεζική εντολή;

Εσείς (οι κάτοικοι Ελλάδας) τι κάνετε;

Θα κάνεις τραπεζικό έμβασμα με ebanking της ελληνικής σου τράπεζας προς το λογαριασμό που έχει το app μέσα, και θα επιλέξεις SHA (απο κοινού χρέωση) για να χρεωθείς 1 ευρώ.

Τώρα υπάρχουν δύο τρόποι να βάλεις χρήματα, όπως θα δεις το app έχει δύο επιλογές:
1. Local = που είναι ο προσωπικός σου iban και οι συναλλαγές γίνονται μέσω SEPA και αρκετά γρήγορα.
Η SEPA καλύπτει 34 ευρωπαϊκές χώρες· τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ελβετία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, το Μονακό, τη Νορβηγία και το Σαν Μαρίνο. Τουτέστιν, στέλνεις μέσω SEPA μόνο αν η τράπεζά σου ανήκει στις άνω χώρες. Αλλιώς αν στέλνεις μέσω Αμερικής τότε επιλέγεις SWIFT.
2. SWIFT = που είναι ο λογαριασμός της Revolut και επειδή βάzεις reference number σε ξεχωρίζει το σύστημά της και σου πιστώνει το λογαριασμό( αυτή η διαδικασία θέλει 3 εργάσιμες μέρες, αλλά είναι από την αρχή η πιο απροβλημάτιστη για ΟΛΕΣ τις ελληνικές τράπεζες).

Οδηγίες για έμβασμα για τον τρόπο (2) μπορείς να βρεις εδώ.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#511659 Περι προστασίας προσωπικών δεδομένων , Τράπεζα Αττικής .
.
.
.
5. Για πόσο χρονικό διάστημα τηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;
Σε περίπτωση που συναφθεί σύμβαση με την Τράπεζα, τα προσωπικά σας δεδομένα θα τηρούνται μέχρι τη συμπλήρωση του κατά το νόμο χρόνου της γενικής παραγραφής των αξιώσεων, δηλαδή για χρονικό διάστημα μέχρι είκοσι (20) ετών από τη λήξη της σχετικής σύμβασης με οποιονδήποτε τρόπο.

Εάν μέχρι τη λήξη των είκοσι (20) ετών βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστικές ενέργειες με την Τράπεζα ή οποιασδήποτε συνδεδεμένης με αυτήν εταιρείας, που σας αφορούν άμεσα ή έμμεσα, ο εν λόγω χρόνος τήρησης των προσωπικών σας δεδομένων θα παρατείνεται μέχρι την έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης.

Σε περίπτωση που δεν συναφθεί σύμβαση με την Τράπεζα τα προσωπικά σας δεδομένα θα τηρούνται για πέντε (5) έτη από την απόρριψη της σχετικής αίτησης.

Σε περίπτωση που προβλέπεται μικρότερος ή μεγαλύτερος χρόνος τήρησης των προσωπικών σας δεδομένων από το νόμο ή κανονιστικές πράξεις, ο ανωτέρω χρόνος τήρησης των δεδομένων θα μειώνεται ή θα αυξάνεται ανάλογα.

Τα έγγραφα τα οποία φέρουν την υπογραφή σας και στα οποία έχουν καταχωρηθεί προσωπικά σας δεδομένα δύνανται κατά την αποκλειστική κρίση της Τράπεζας, μετά την πάροδο πέντε (5) ετών να τηρούνται σε ηλεκτρονική/ψηφιακή μορφή.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#513010 Στα 5.000 ευρώ απελευθερώνεται το όριο ανάληψης μετρητών , για το εξωτερικό από 2 πάει στα 4 ηλεκτρονικά και 3 cash .
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#513121 Εικόνα

Επιτέλους, μπορώ να αγοράσω shοκολατάκια για τα εγγόνια :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#513221 Σας ενημερώνουμε ότι με την έκδοση του υπ΄ αριθ. ΦΕΚ B’ 1943/31-05-2018 επέρχονται οι κάτωθι τροποποιήσεις στην ισχύουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015:

1.Ανάληψη μετρητών


Το όριο ανάληψης μετρητών ανά πελάτη, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, διαμορφώνεται από την 04/06/2018, στο ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ (€ 5.000) ανά ημερολογιακό μήνα (αντί των € 2.300 ανά ημερολογιακό μήνα που ισχύει σήμερα).


2.Έγκριση αιτημάτων για εμβάσματα στο εξωτερικό Νομικών Προσώπων / Επιτηδευματιών ύψους έως και € 40.000 από τα Καταστήματα (Fast Track)



Από 04/06/2018, οι συναλλαγές Νομικών Προσώπων ή Επιτηδευματιών προς το εξωτερικό, που δεν υπερβαίνουν τις σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ (από 20.000 ευρώ που ισχύει σήμερα), ανά Πελάτη, ανά ημέρα, διεκπεραιώνονται απ’ ευθείας από το Δίκτυο Καταστημάτων.


Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω δυνατότητα αφορά σε διεκπεραίωση συναλλαγών Νομικών Προσώπων / Επιτηδευματιών στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, κατόπιν προσκόμισης των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών. Τα εν λόγω έγγραφα θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από Υπεύθυνη Δήλωση του Πελάτη, σύμφωνα με την οποία δηλώνει ότι τα ως άνω προσκομισθέντα έγγραφα είναι γνήσια και δεν έχουν προσκομισθεί σε άλλο Πιστωτικό Ίδρυμα.


Ως εκ τούτου η μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμενη Υπεύθυνη Δήλωση για το σκοπό αυτό που αφορούσε σε αιτήματα έως €20.000 θα αφορά σε αιτήματα έως €40.000, ενώ η Υπεύθυνη Δήλωση για ποσά από €20.000 έως €40.000 καταργείται

3.Μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό


Επιτρέπεται από 01/07/2018 η εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό έως του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (€4.000), ανά Πελάτη (Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο) και ανά ημερολογιακό δίμηνο (αντί για € 2.000 που ισχύει σήμερα), μέχρι του ορίου σε ευρώ που έχει ορισθεί και κατανεμηθεί ανά τράπεζα, για τον σκοπό αυτό..
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#514312 Δέχτηκα τηλέφωνο χθες από την Πειραιώς, ότι η χρεωστική μου μπλόκαρε μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες "αγοράς" σε κινεζο-πλατφορμα την 1/6, όπου έμπαινε λάθος κωδικός. Η άξια συναλλαγής θα ήταν 400 ευρώ.
Τους ενημέρωσα ότι έχω πάνω από χρόνο να την χρησιμοποιήσω στο εν λόγω κατάστημα και ότι οι απόπειρες δεν ήταν δικές μου. Φυσικά ακυρωσαμε την κάρτα.
Ούτως ή άλλως, στον λογαριασμό που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη κάρτα βάζω κάθε φορά τόσα όσα.
Η πρώτη μου απορία ήταν γιατί τους πήρε 3 μέρες να μου το πούνε.

Σήμερα πήγα να βγάλω καινούρια, τους έδωσα την παλιά και σε 4-5 λεπτά μου έδωσαν καινούρια, χωρίς ποτέ να ρωτήσουν και να ζητήσουν αποδείξεις για το ποιος είμαι......
Να τρομάξω τώρα ή μετά;