Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#511657 Κάτι σχετικό με τα ατυχήματα και με αφορμή το περιστατικό με αυτούς που πηγαίνουν στο σχολείο τα παιδιά τους.

Προχτές, αν θυμάμαι καλά, κατέβαινα από Σχιστό Κορυδαλλού προς Γρ. Λαμπράκη. Περνάω από ΕΠΑ.Λ. Κορυδαλλού. Πέραν του ότι γνωρίζω απέξω τα φανάρια, άρα δεν τρέχω χωρίς λόγο, η ώρα ήταν 14:00, άρα το σχολείο τελείωνε, οπότε υπήρχαν μαθητές στον δρόμο. Είμαι στην αριστερή λωρίδα γιατί μετά το τελευταίο φανάρι (ακριβώς στο ύψος του σχολείου) θα πάω ευθεία, ενώ όσοι είναι δεξιά (η συντριπτική πλειοψηφία) συνεχίζει δεξιά. Από την δεξιά λωρίδα περνάει πατημένος ένας μεσήλικας, ο τύπος του επιτυχημένου Έλληνα, με την Μερτσεντέ. Πίσω από αυτόν ο κάγκουρας των Δ. προαστίων με πειραγμένο Ibiza. Τους κορνάρω για να τους ειδοποιήσω να κόψουν, αφού μετά την στροφή, στο φανάρι, με πιθανότητα 100% περνάνε μαθητές. Ο επιτυχημένος Έλληνας ούτε έδωσε σημασία. Πέρασε με >80km/h (σε όριο 50) ανάμεσα από μαθητές που περνούσαν κάθετα τον δρόμο - και οι οποίοι ευτυχώς έκαναν στην άκρη - ενώ δεν σταμάτησε καν στο κόκκινο φανάρι. Ευτυχώς ο κάγκουρας έκοψε, αν και αρχικά νόμιζε πως πήγαινα για κόντρα. Όταν είδε τους μαθητές μπροστά του κατάλαβε - και μπράβο του - ότι του κόρναρα για να κόψει.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#511864 Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μπλοκάρει σε αυτοκίνητα που κλείνουν τη ΛΕΑ



https://www.youtube.com/watch?v=gm9kBMQGllI

ζωα γμτχκτπσ
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#511865 Τις προάλλες περπατούσα στο κέντρο της πόλης όπου διεξαγόταν αγώνας run greece, την ώρα εκείνη ήταν στα τελειώματα ο αγώνας των 5 χλμ και εμφανίστηκε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με ανναμενους φάρους να διασχίσει κάθετα τον δρόμο που γινόταν ο αγώνας. Ε για ένα λεπτό περίπου, όποιος δρομέας εμφανιζόταν, ακόμη και αν μέχρι εκεί πήγαινε περπατώντας, άνοιγε βημα να περάσει μπροστά από το ασθενοφόρο τρέχοντας, ευτυχώς που εμφανίστηκε ένα κενό και μπόρεσε να περάσει.

< >
Άβαταρ μέλους
By rafi
#511877 Πραγματικα μετα απο το παραπανω βιντεο νιωθω ντροπη για την κοινωνια μας. Οχι νευρα, μονο ντροπη. Ποια ευρωπη; Ειμαστε οι τελευταιοι ολου του πλανητη. Η στα@@ νοοτροπια μας δεν μπορει να συγκριθει με κανενος αλλου λαου.

.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#511879 Πρεπει ο οδηγος να΄ταν καινουργιος μιας και δεν ηξερε οτι η ΛΕΑ ατυπα εχει μεταφερθει μπορω να πω λιγο καιρο μετα την καθιερωσης της. Απο την ακρη δεξια εχει παει μεταξυ της τριτης και της δευτερης λωριδας....
Τουλαχιστον και στο ποταμι και στη Κηφισιας οσες φορες εχω τυχει το ΕΚΑΒ περναει απο αυτη τη διοδο αερα πατερα..... :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#511882
rafi έγραψε:Πραγματικα μετα απο το παραπανω βιντεο νιωθω ντροπη για την κοινωνια μας. Οχι νευρα, μονο ντροπη. Ποια ευρωπη; Ειμαστε οι τελευταιοι ολου του πλανητη. Η στα@@ νοοτροπια μας δεν μπορει να συγκριθει με κανενος αλλου λαου.

.


Αυτό ακριβώς
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#511901 Tροχαία: 3 μήνες πινακίδες, δίπλωμα και €1500 (κασέρι, όχι εφορία, που την πιστολιάζουν οι μισοί Έλληνες). Άει γαμηθείτε ζώα
Άβαταρ μέλους
By postruck
#511907 Tο καλύτερο είναι οτι μπροστά έχει και περιπολικό και ανακριτικό...!!! Επίσης τα ζώα δεν μπορούν να κάνουν ενα ελιγμό να περάσει το ασθενοφόρο,τα επικαθήμενα ομως μπορούν.
Σήμερα μετά την Ελευσίνα για Κόρινθο,σφήνες,σλαλομ,λ.ε.α.,φόρτωμα οπως-οπως και κόντρες!
Αν δεν υπάρξει, κανονικό μάθημα απο το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο, δεν γίνεται τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#511999 meanwhile
Άβαταρ μέλους
ByManousos
#512393
Bayern7 έγραψε:Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μπλοκάρει σε αυτοκίνητα που κλείνουν τη ΛΕΑ



https://www.youtube.com/watch?v=gm9kBMQGllI

ζωα γμτχκτπσ

Αυτή είναι η παιδεία μας, αυτό είναι το κράτος μας. Εμείς σαν πολίτες είμαστε εξυπνάκηδες και το κράτος είναι απών. Στην Γερμανία και σε άλλα σοβαρά κράτη δεν περιμένει η τροχαία ασθενοφόρο να έχει πρόβλημα για να επέμβει. Με πολιτικά αυτοκίνητα μοιράζει τσεκ, χώρια από τις κάμερες. Και αν τυχόν πας να πουλήσεις νταηλίκι, να μιλήσεις με φωνές για την κλήση που πήρες; Μέσα με την μία. Σου μιλάνε στον πληθυντικό, σε σέβονται και απαιτούν το ίδιο. Εδώ είναι άγρια δύση.
Άβαταρ μέλους
By antonis78
#515072 Το να περνάνε τα δίτροχα μπροστά μου στο φανάρι το καταλαβαίνω και δεν με ενοχλεί (ακόμα και όταν καθυστερούν να ξεκινήσουν), το να χώνονται στα διόδια μπροστά μου για να πληρώσουν πρώτοι, δεν το καταλαβαίνω ρε παιδιά!!!

Δηλαδή, αν εγώ μπω μπροστά του στην ουρά του supermarket θα το θεωρήσει λογικό; Δεν θα τον πειράξει;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#515074 Όχι εγώ δεν το καταλαβαίνω. Ειδικά όταν στο 99% των περιπτώσεων θα σταματήσουν μετά το φανάρι και θα περιμένουν την κόρνα ή τους απέναντι να σταματήσουν για να ξεκινήσουν αυτοί. Γι' αυτό τρώνε το ανάλογο bullying και άστους να βρίζουν. Αν δε σέβονται αυτοί τη ζωή τους θα τη σεβαστώ εγώ?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#515077
antonis78 έγραψε:Το να περνάνε τα δίτροχα μπροστά μου στο φανάρι το καταλαβαίνω και δεν με ενοχλεί (ακόμα και όταν καθυστερούν να ξεκινήσουν), το να χώνονται στα διόδια μπροστά μου για να πληρώσουν πρώτοι, δεν το καταλαβαίνω ρε παιδιά!!!

Δηλαδή, αν εγώ μπω μπροστά του στην ουρά του supermarket θα το θεωρήσει λογικό; Δεν θα τον πειράξει;

Το μόνο που θέλω εγώ να πω εδώ είναι πως θα πρέπει να σκεφτείτε λίγο αυτό: ο αναβάτης δίτροχου αν είναι σωστός, τώρα το καλοκαίρι φοράει κράνος, μπουφάν και γάντια. Βάλτε αυτό σε λογαριασμό στο ελληνικό καλοκαίρι και σκεφτείτε τι σημαίνει να στέκεσαι έτσι στον ήλιο περιμένοντας 5 λεπτά στα διόδια...
Επειδή το έχω κάνει και επειδή δεν τρώω την σειρά των άλλων στα διόδια, σας λέω πως είναι πραγματικό μαρτύριο! Όσο κινείσαι, δεν ζεσταίνεσαι, άπαξ και σταματήσεις, θα τρέχει ποτάμια ο ιδρώτας...
Θεωρώ πως ειδικά από την στιγμή που στα δίκυκλα δεν επιτρέπεται η χρήση ηλεκτρονικού πομποδέκτη, θα πρέπει οι ίδιοι οι κάτοχοι των αυτοκινήτων να δείχνουν υπομονή και να τους επιτρέπουν να περάσουν πρώτοι. Απλώς σαν μια ευγενική χειρονομία και τίποτε άλλο.
:s_yes