Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#509390 Εγώ πάλι HF μου δεν βλέπω πουθενά γραμμένο ότι 'Αν δεν κάνετε μεταρρυθμίσεις, θα έρθει να σας φάει ο ΑΡΑΠΗΣ ο ΤΑΜ-ΤΑΜ-ΤΑΜ'.

Όταν με το καλό πάντως αποδειχτεί ότι όλες οι ΕΛ κυβερνήσεις τον είχαν ματώσει σκόπιμα επί 6 χρόνια minimum για να προστατέψουν τη γαμημένη πελατεία τους, ελπίζω να έχεις τη στοιχειώδη τσίπα να βάλεις ένα gif με χαρταετό και να το κλειδώσεις.
:)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#509405 Κάνε μια φορά τον κόπο να διαβάζεις τι λέει ο άλλος.
Αυτό για τα 6 χρόνια μόνον εσύ το λες. Ακριβώς επάνω είναι το λινκ που λέει ακριβώς το αντίθετο και από τα πιο επίσημα χείλη.
Να δω αν εσύ ποτέ παραδεχτείς πως μας έλεγες αρλούμπες...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#509408 Όπως ας πούμε το ότι λύση για το χρέος θα έχουμε μόνο αν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που το έβγαζα απ' το στομάχι μου αλλά που θα το φας υποθετο;
Ή μήπως κάτι άλλο;
:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#509452 Έχουν γίνει 100άδες "μεταρρυθμίσεις" όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή τη στιγμή, μένουν μια χούφτα ακόμη για να τελειώσει το πρόγραμμα. Είδες να γίνεται κουβέντα για το χρέος σοβαρή;
Ακόμη και τώρα, ακούμε το ίδιο τροπάρι.
Είμαστε ελάχιστους μήνες πριν το τέλος και ακόμη τίποτε, καμία απόφαση.
Αν δεν δοθεί σοβαρή λύση, το υπόθετο θα το φάμε όλοι.
Εσύ, στη τελική, είσαι απλώς άσχετος και αγενής. Μπορεί να μας δώσουν ψίχουλα και να νομίζεις πως "δικαιώθηκες" και πως θα "ταΐζεις υπόθετα".
Αν τα πρωτογενή πλεονάσματα μείνουν ως έχουν, το υπόθετο το έχουμε φάει όλοι. Απλώς κάποιοι θα νομίζουν πως "κέρδισαν". Οι ΣΥΡΙΖΑιοι δηλαδή κι εσύ (γι' άλλους λόγους βέβαια: αυτοί για την καρέκλα, εσύ επειδή δεν έχεις ιδέα).
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#509465 Ότι και να λέμε HF μου η πραγματικότητα έρχεται ωσαν φάπα του μακαρίτη του Σουγκλάκου πιο γρήγορα απ' όσο περιμένουμε.
Γραφόταν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να πάει κάποιος να τους τρίξει τα δόντια (και δεν χρειάζεται πλάνο με μετρημένες προτάσεις - τα εξελάκια που λέγαμε με το Ντίμη) --> φάε Βαρουφακιάδα + μνημόνια by ΔΦΑ
Γραφόταν ότι τα χαράτσια επιβάλλονταν από τους ξένους (και δεν ήταν η εύκολη λύση των Κοτζαμπάσηδων για να μην κάνουν περικοπές) --> φάε κόφτη στις συντάξεις που κατά τους ειδήμονες 'δεν ήταν το θέμα'
Έγραφες με το φιλενάδο σου τον ειδικό επί θεμάτων πολιτικής, οικονομίας και οικοκυρικής Garland ότι το αν θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις δεν έχει σχέση με τη λύση για το χρέος η οποία θα έρθει μόνο με 'σύγκρουση®' (το οποίο είναι τελείως παράλογο, παρόλα αυτά επέμενες μέχρι τελευταία στιγμή με απεριόριστο flame) --> :s_roses

Αν θες την άποψη μου:
- η ΔΦΑ έχει κάνει πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια και τα οποία οι Σαμαροβενιζέλοι έκρυβαν κάτω από το χαλί αλλά λείπει αυτό που φωνάζουν οι κατοχικοί: 'ιδιοκτησία' του προγράμματος.
Δηλαδή τα μέτρα ψηφίζονται/εκτελούνται αυτιστικά και δεν γίνεται σοβαρή προσπάθεια προσαρμογής τους ώστε να αποφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα.
Παράδειγμα: ασφαλιστικό katrugalu το οποίο είναι το πρώτο που πρέπει να αλλάξει.

- Τι θα γίνει; ΙΜΟ φαίνεται εδώ και 2 χρόνια ότι οι κατοχικοί βαρέθηκαν την παραμύθα και πλέον επιβάλλουν πράγματα με το ζόρι (βλέπε συντάξεις, βλέπε ΔΕΚΟ, βλέπε κόκκινα δάνεια).
Αν μπορούσε η όποια ΕΛ κυβέρνηση να φορολογήσει το ρέψιμο και να μην ακουμπήσει τα παραπάνω --> ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ και φυσικά θα τα έριχνε στους κατοχικούς. :s_howdy
Πιστεύω ότι ο Τσίπρας θα ψηφίσει ότι του ζητηθεί και τότε θα γίνει λογαριασμός.
Δούλεψαν οι μεταρρυθμίσεις;
Ναι --> βρίσκουμε μια λύση για το χρέος ώστε να μη νιαουρίζουν οι Γερμανοί και σταδιακά μειώνεται το 3,5
Όχι --> πίσω στην αφετηρία, άλλαξε ότι χρειάζεται για να δουλέψει

Δυστυχώς η φάση είναι κρεβάτι του Προκρούστη.
Όσο εμείς θα διαφωνούμε για το ποιος φταίει (Κατοχικοί vs Κοτζαμπάσηδες), το υπόθετο θα το τρώμε παρέα όπως σωστά λες, κόσμος θα συνεχίσει να μεταναστεύει και κάτι τριτοτέταρτοι τύπου Ρουμανία, Ουγγαρία (+Βουλγαρία; λολ) θα μας ρίχνουν εκεί που ξέρεις.

Περαστικά σε όλους.
Όπως είπε και ένας Κινέζος φιλόσοφος πριν 5.000 χρόνια "Οι |λογοκρισία| πληρώνονται".
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#509550 EDDIE_147,
Ή κόβεις τις προσβολές, ή θα σκούζεις για τα ποστ που θα διαγράφονται.
Το να γράφεις ανοησίες, το έχουμε συνηθίσει. Το να με βρίζεις και να με μειώνεις (και άλλους μαζί) ή το κόβεις άμεσα, ή κάθε ποστ θα σβήνεται που έχει τέτοιες αναφορές.

Εντάξει φιλενάδα;
:)
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#509554 Θυμίστε μου λίγο, για τo υπέρογκο των πλεονασμάτων (άάάλλο εφαλτήριο κλάψας του δίπλωματ) είχε/έχει κανείς αντίρρηση;
Να υποσημειώσω παρεμπιπτόντως ότι, η ΔΦΑ πέτυχε - με άπειρο πόνο, χένς η κλάψα - υπερδιπλάσιο του στόχου πλεόνασμα για το '17, ενώ είχε ξεπεράσει τις προσδοκίες και το '16. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#509558
Anonymous Founder έγραψε:EDDIE_147,
Ή κόβεις τις προσβολές, ή θα σκούζεις για τα ποστ που θα διαγράφονται.
Το να γράφεις ανοησίες, το έχουμε συνηθίσει. Το να με βρίζεις και να με μειώνεις (και άλλους μαζί) ή το κόβεις άμεσα, ή κάθε ποστ θα σβήνεται που έχει τέτοιες αναφορές.

Εντάξει φιλενάδα;
:)


Αυτό ας πούμε ήταν μια σοβαρή απάντηση πάνω σε όλα όσα έγραψα.
Keep rocking.

Διπλωμάτη το πλεόνασμα είναι φορετό για τεχνικούς λόγους.
Και η ΝΔ το γνωρίζει άριστα αλλά κουτοπονηρίστικα συνεχίζει την παραμύθα 'γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε 'hyperpleonasmata'.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#509563 Θα έπρεπε να ντρέπεσαι να μιλάς για σοβαρές απαντήσεις, όταν ΕΣΥ και πάντα ΠΡΩΤΟΣ ξεκινάς με βρισίδι. Δες το ποστ σου και ξαναμιλάμε.
Πώς περιμένεις να σου απαντήσει ο άλλος σοβαρά, όταν ξεκινάς να τον βρίζεις;

Ε, προφανώς και δεν θ' απαντήσω (εξάλλου, έγραψες για πολλοστή φορά το ίδιο ακριβώς πράγμα, σαν να μην πέρασε μια μέρα).
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#509577 Αν σε πιάσαν οι ντροπες και δεν έχεις διάθεση να σχολιάσεις κάτι, τουλάχιστον κράτησε αυτό.

Ότι και να λέμε HF μου η πραγματικότητα έρχεται ωσαν φάπα του μακαρίτη του Σουγκλάκου πιο γρήγορα απ' όσο περιμένουμε.


Αμείλικτα + ανεξάρτητα από το πόσα ταληρακια και αναλύσεις της κωλαρας θα ποσταρουμε.

ΥΓ: αν δεις ότι μπαίνει και άλλος άνθρωπος να σχολιάσει και σοβαρεψει η συζήτηση ξέρεις εσύ:
-κεφαλα
-στομαχα
-αρλουμπες
-κλπ

Και άρχισε το σβησιμο.
:s_roses
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#509619 Μπορώ να σχολιάζω κι εγώ όπως εσύ, ρίχνοντας ένα μπινελίκι πρώτα στον άλλο, αλλά δεν θα μπω στον κόπο.
Το συγκεκριμένο τρόπο τον χρησιμοποιείς για να κρύψεις την τεράστια άγνοια και το ακόμη μεγαλύτερο κόμπλεξ: ξεκινάς να βρίζεις και να προσβάλλεις τον άλλο, γιατί ως εκεί φτάνεις, δεν πάει παραπάνω. Να γράψεις κάτι με απλά επιχειρήματα και πηγές, απλά δεν μπορείς.
Επομένως, θεωρώ προτιμότερο να αγνοήσω και το τελευταίο flame, και να σε γράψω μεγαλοπρεπώς στα @@ μου.
Έτσι θα γλιτώσουμε όλοι και το θρασύδειλο σκούξιμο "μου σβήνουν τα ποστ". Ας τα αφήσουμε ως έχουν, να θαυμάζουν όλοι την ποιότητα και τη σπάνια ομορφιά τους...

Μην ξεχάσω: :)
Άβαταρ μέλους
By markvag
#509630
diplomat έγραψε:Θυμίστε μου λίγο, για τo υπέρογκο των πλεονασμάτων (άάάλλο εφαλτήριο κλάψας του δίπλωματ) είχε/έχει κανείς αντίρρηση;


Όποιος έχει ανοίξει βιβλίο μακροοικονομίας, αλλά 'νταξ'... Για να το λέει το ΔΝΤ, η ΕΕ και η Γερμανία καλό θα είναι. :lol:

diplomat έγραψε:Να υποσημειώσω παρεμπιπτόντως ότι, η ΔΦΑ πέτυχε - με άπειρο πόνο, χένς η κλάψα - υπερδιπλάσιο του στόχου πλεόνασμα για το '17, ενώ είχε ξεπεράσει τις προσδοκίες και το '16. :s_roses


Για οποιονδήποτε θεωρεί πως τα μνημόνια ήταν / είναι ευκαιρία / καλό για τη χώρα / κτλ, ο σύριζας είναι η καλύτερη κυβέρνηση της τελευταίας 10ετίας... :lol:

Σε προσωπικό επίπεδο έχει μπει εδώ και καιρό στον κάλαθο των αχρήστων με τα υπόλοιπα κόμματα που έπιασαν εξουσία, έσπρωξαν τη χώρα ένα βήμα προς το γκρεμό, κορόιδεψαν τους ψηφοφόρους και άρα δεν πρόκειται να ψηφίσω. Για να δεις ποια κόμματα είναι στη λίστα μου αυτή, ξεκίνα από τα κόμματα που κυβέρνησαν από τότε που γεννήθηκα (1980) και μέτρα, δεν κάνω εξαιρέσεις... :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#509645 Μαρκοβάγγο εσύ που έχεις ανοίξει γιατί είναι 3,5% ο στόχος του πλεονάσματος και όχι 2,5 ή 4,5;
Θεωρείς ότι πχ αν ο Τσίπρας είχε χτυπήσει χέρι στο τραπέζι/υψώσει τόνο φωνής/γυαλίσει το μάτι α λα Varu θα του είχαν κάνει σκόντο;

Το λέω αυτό γιατί οι 'αντιδράσεις' είναι ελαφρώς άκυρες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#509655 Είναι σαφές πως τα παπαγαλάκια του Σόιμπλε το πράγμα το πάνε εκεί ακριβώς: με τα συγκεκριμένα πλεονάσματα, δεν χρειάζεται σοβαρή ρύθμιση το χρέος. Θα σας κάνουμε μερικά γυρίσματα από εδώ κι από κει, και σε 40 χρονάκια και ΑΝ έχετε πλεονάσματα 2% τουλάχιστον ΠΑΝΤΑ και ΑΝ έχετε ανάπτυξη 1.5% ΠΑΝΤΑ (ώστε να έχουμε αύξηση του ΑΕΠ, αλλιώς δεν βγαίνει), το χρέος είναι βιώσιμο.
Αν μου βρείτε ΜΙΑ χώρα που όλα τα παραπάνω τα πέτυχε για μια τέτοια μεγάλη διάρκεια, τότε θα το βουλώσω και θα πω πως οι δανειστές, τα τσιράκια τους και η εγχώριοι παπαγάλοι τους, έχουν δίκιο.
Κοινώς, αν ο ΣΥΡΙΖΑς δεν πετύχει κάτι καλύτερο για το χρέος που να επηρεάσει και τα πρωτογενή πλεονάσματα και να επιτρέψει στην χώρα να δανείζεται με λογικά επιτόκια, είναι ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.
Οι ανοησίες για "μεταρρυθμίσεις" πείθουν μόνον τους άσχετους (οι παπαγάλοι την δουλειά τους κάνουν, δεν μετράνε).
ΚΑΜΙΑ "μεταρρύθμιση" δεν θα σου κάνει το χρέος βιώσιμο. Ακόμη κι αν κόψεις τις συντάξεις στο μισό και τους μισθούς στο 1/3, η ζημιά που θα κάνεις θα είναι τέτοια, που θα στείλει το ΑΕΠ στα τάρταρα (πάλι). Επομένως, πάλι το χρέος της Ελλάδας, ΔΕΝ είναι βιώσιμο.

Επίσης, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ αυξάνεται. Όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος ακόμη περισσότερο, γιατί φτιάχνουμε το "μαξιλάρι" για να μας βγάλει ως το 2020... Και θα συνεχίσουμε να δανειζόμαστε και ν' αυξάνουμε αυτό το χρέος, μόνον και μόνον για να μην πούμε πως το όλο πρόγραμμα ήταν μια τεράστια αποτυχία (των δανειστών πρώτα απ' όλα, των ελληνικών κυβερνήσεων στην συνέχεια, οι οποίες ήταν τα εκτελεστικά όργανα των προγραμμάτων αυτών, και όχι αυτές που τα σχεδίασαν, μην κοροϊδευόμαστε).
Επομένως, Ό,ΤΙ μα Ό,ΤΙ και να πουν οι διάφοροι δανειστές, κομματικοί παπαγάλοι, τρολ, και φυσικά οι και σε ετούτο το φόρουμ ευδοκιμούντες άσχετοι και οικονομικά αναλφάβητοι, μην παραμυθιαζόμαστε: η Ελλάδα κάθε άλλο παρά βγαίνει από τα μνημόνια, κάθε άλλο παρά έλυσε τα προβλήματά της, κάθε άλλο παρά κανονική χώρα είναι. Για την ακρίβεια, προβλέπεται να είναι προτεκτοράτο των δανειστών και σε συνεχή επιτήρηση για δεκαετίες.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#509676 Το 2012 πριν το κούρεμα το χρέος ήταν 356 δις, σήμερα είναι 344 δις, 6 χρόνια μετά και μετά από την φτωχοποίηση της κοινωνίας, τη φυγή των νέων, το κόψιμο των συντάξεων και όλους τους υπόλοιπους οικονομικούς δείκτες στο βάραθρο, αυτή είναι η διαφορά, 12 δις.

Μετά τον Αύγουστο που δεν θα μας δίνει κανείς χρήμα εμείς περήφανα θα βγούμε στις αγορές να μας σκίσουν τον @ωλο και ότι έχει απομείνει, αλλά εμείς θα είμαστε υπερήφανοι που σκίσαμε τα μνημόνια, που διώξαμε το κακό IMF που έφερε ο βλάκας και μας κατέστρεψε, αλλά το 10ετές ομόλογο της Ελλάδας είχε επιτόκιο 4.09 και πήγε στο 4.35, της ιταλίας είναι κάπου στο 2.04, από το 1.95 αν δεν κάνω λάθος, μια χαρά πάμε,ζήτω η nova macedonia :thumbsdown: