Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#503490
Anonymous Founder έγραψε:Δεν έχει δυνατό φούρνο

define δυνατο φούρνο. Αργεί να πιάσει θερμοκρασία; Ή δεν πιάνε τη θερμοκρασία που λέει;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#503496 Ρε που να ξέρω; Η μάνα μου μαγειρεύει συνέχεια, εγώ έχω ν' ανάψω τον δικό μου φούρνο ούτε κι εγώ ξέρω από πότε.
Αλλά με τις ώρες που περνάει στην κουζίνα, ειλικρινά την πιστεύω!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#503539
ΔΗΜΗΤΡΑ έγραψε:η χρήση θα είναι μικρή αυτό είναι σίγουρο


Γιατι μικρη? Δεν μαγειρευεις συχνα?
Τρως απ εξω δλδ?
Άβαταρ μέλους
By sargus
#503669
Anonymous Founder έγραψε:Το πρόβλημα δεν είναι η Πίτσος, αλλά τα φθηνά μοντέλα.
Αν πάρεις φθηνή, ό,τι και να πάρεις θα είναι χάλια. Έχουμε άλλες δύο Πίτσος, που είναι από τα καλά μοντέλα (γύρω στα 800€, αν θυμάμαι καλά) και είναι άψογες. Και η δύο είναι δεκαετίας και είναι σαν καινούριες και δεν είχαν ποτέ πρόβλημα.
Και είναι με κεραμικές εστίες επίσης.

Επομένως, αυτό που θα σου πρότεινα είναι να ξανασκεφτείς το αν όντως θα πάρεις φθηνή κουζίνα. Αν όντως θα κάνεις περιορισμένη χρήση, πχ Σαββατοκύριακα, ΌΚ έχει νόημα. Αν είναι για κάτι παραπάνω, δεν θα το πρότεινα, θα το μετανοιώσεις φοβάμαι.

Η δική μου γνώμη είναι πως γενικώς, δεν αγοράζουμε τέρμα φθηνές λευκές συσκευές.


Δυστυχώς, αυτό που γράφεις δε φαίνεται να ισχύει. Εγώ ας πούμε είχα πάρει την πιο ακριβή κουζίνα της neff (1500 περίπου) και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Σκέψου ότι με ελάχιστη χρήση, έχει σαπίσει η πλάτη και έχω ανοίξει τρύπες και έχω βάλει δικές μου βίδες (μετά από προτροπή του σερβις τους) για να τη στηρίξω :dizzy: .
Μακάρι να ίσχυε ότι παίρνεις ακριβό και ησυχάζεις. Ή φτηνό κτλ. Νομίζω ότι πλέον είναι τζόγος το τι θα σου βγει.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#503672 Ένα από τα προβλήματα της Πιτσος ήταν ότι έπεφτε η πλάτη. Μιλάμε από 1 μηνός. Και οι 4 κουζίνες. Να δίνεις 900 ευρώ για Πιτσος άλλο ανέκδοτο αυτό βέβαια.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#503681
sknipper έγραψε:Νομίζω είχα ξαναρωτήσει πριν από καιρό για σταθερό μίξερ-πολυμηχάνημα κουζίνας. Η ιδέα τότε τελικά απορρίφθηκε. Επανήλθε όμως το θέμα μια και στο παλιό μιξεράκι χειρός το ένα γρανάζι (πλαστικό) είχε φθαρεί τόσο που μόνο το ένα αναδευτήρι γύριζε σωστά, το άλλο έπεφτε. Επειδή λοιπόν με κουτσό μίξερ καλά κέικ δεν γίνονται είπαμε να πάρουμε κάτι.
Πολυμηχάνημα απορρίφθηκε, είναι μπελάς και δεν μας χρειάζεται, άρα πάμε για χειρός αλλά πιο καλό ή βάσης. Μονομαχία μέχρι τελικής πτώσης, το καθένα με + και - αλλά λόγω συχνότητας χρήσης και επειδή το καλό χειρός δεν ήταν και τόσο ελαφρύ, κέρδισε το βάσης, κάτι σε μέτριο μέγεθος. Επειδή διάβαζα πολλά κακά σχόλια για κάμποσα πλαστικά, φτηνιάρικη κατασκευή, μας έμεινε στο χέρι κλπ) Αποφάσισα να πάω για βαρύ μεταλλικό, να αντέχει και να μην κουνιέται, επώνυμο αλλά όχι ακριβό μοντέλο.
Αύριο περιμένω να έρθει το Kenwood Patissier Stand Mixer MX314 (μαύρη έκδοση επειδή ήταν πολύ φτηνότερο, δεν θα ταιριάζει με το κόκκινο blender αλλά με τη μαύρη καφετιέρα).
Εικόνα
https://www.amazon.co.uk/Kenwood-Patiss ... ords=mx314
Με πλανητικό σύστημα (μάλλον όλα το έχουν πια ώστε με μόνο ένα αναδευτήρι να πιάνει όλο τον κάδο που δεν γυρίζει όπως στα παλιά). Κάτι για 8-9 κιλά διαβάζω, για να δούμε που θα το φυτέψουμε. Επειδή περιέργως έχει το χειριστήριο ταχύτητας από την αντίθετη πλευρά από τα περισσότερα άλλα μάλλον θα μπει αριστερά, που θα βολέψει και την αριστερόχειρη γυναίκα μου!
Από ισχύ στα 400 βατ, μοιάζει να υστερεί αλλά είναι πιο πολλά από 250-300 που έχουν τα πανάκριβα Kitchenaid που θεωρούνται πολύ καλά. Υποθέτω όπως και με τα στεροφωνικά υπάρχουν βατ και βατ. Θα δείξει, από τα 180 βατ του παλιού χεριού καλύτερα θα είναι.
Για να δούμε αν τα κέικ θα φουσκώνουν καλύτερα... :lol:


Tα watt είναι μόνο μια παράμετρος που δεν παίζουν τόσο ρόλο όσο η σχέση της μείωσης από τον κινητήρα στον άξονα, αν αυτή η σχέση είναι - κοντή - τότε θα μπορεί ακόμα και να ζυμώσει χωρίς ζόρι, σε μια σχέση 1:10 τα 400 watt γίνονται σε αντιστοιχία σαν 4kw, σε άλλο με 600 watt με σχέση μείωσης 1:6 η αντιστοιχία είναι 3.6 kw, οπότε η σχέση μείωσης / ισχύς / στροφές είναι αυτή που καθορίζει την δύναμη στον άξονα, τώρα οι πολλές ταχύτητες λόγω μεγέθους του μίξερ πρέπει να γίνονται από τα τυλίγματα του μοτέρ ή μισές - μισές ηλεκτρικές - μηχανικές με σαζμάν, μπορεί να έχει τις αργές μηχανικές και τις γρήγορες για μαρέγκες κλπ ηλεκτρικές, δυστυχώς αυτές τις πληροφορίες δεν τις βρίσκεις στα φυλλάδια ούτε στους πωλητές.

Άντε και καλά κέϊκ. :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#503691 Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες. Εξηγούν κάποια πράματα.
Επίσης έχει ηλεκτρονικό έλεγχο για να μην γίνονται απότομες αλλαγές, έχει αργό ξεκίνημα και όποτε αλλάζεις ταχύτητα πάλι κόβει και γκαζώνει ομαλά.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#503734 Αγαπητο Πενθχαουζ,
Δεν θα το πιστευα αν μου το ελεγαν, αλλα αυτο που μου συνεβει ειναι αληθεια, και να πως αρχισαν ολα:

Εχω ενα μικρο φορουμ για τους φιλους του αυτοκινητου. Εκει που πλακωνομουν για τα πολιτικα και τη μπαλα και για το ποια τακακια να βαλω στο μπεμβε, μπηκα στις Λευκες Συσκευες και την ειδα.
Κολλησα προς στιγμη αλλα ο κυνηγος μεσα μου δεν αργησε να συνελθει. Εριξα μια αγκωνια στο Γκεακο που πλησιαζε δηθεν αδιαφορος παιζοντας με τα γυαλια ηλιου του
- "πως σε λενε", τη ρωτησα
- "Δημητρα" μου απαντησε με μπλαζε υφος... "εσενα?"
- "Χαιφαι... δεν σε εχω ξαναδει στο μαγαζι μου"
- "ναι, δεν εχω ξαναρθει, αλλα ακουσα πως εδω εχει αυτο που ψαχνω " κοιταζοντας με στα ματια.

Ηταν φανερο πως επαιζε.

- "και τι ειναι αυτο που ψαχνεις?" Τη ρωτησα nonchalantly.
- "ψαχνω για κουζινα πιτσος"

"Μανα μου" σκεφτηκα....
Άβαταρ μέλους
By ΔΗΜΗΤΡΑ
#504302
Geo f1 έγραψε:
ΔΗΜΗΤΡΑ έγραψε:η χρήση θα είναι μικρή αυτό είναι σίγουρο


Γιατι μικρη? Δεν μαγειρευεις συχνα?
Τρως απ εξω δλδ?

εγώ κάθε μέρα μαγειρευω αλλα θα μπει σε σπιτι που δε θα μαγειρευουν....
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#504306 Α πολυ ωραια.
Περνα αν θες και απο τα τοπικ των φαγητων να μας δειξεις καμια σπεσιαλιτε σου..
Άβαταρ μέλους
By drdino
#504307 Geo, εγώ λέω να μας δείξεις εσύ πρώτα τις σπεσιαλιτέ σου. :)
Άβαταρ μέλους
By 224v
#504625
224v έγραψε:Αποροφητηρα κουζινας που όμως δεν θα πρεπει να τα βγαζει εξω... τι κυκλοφορει?? το σπιτι είναι με τοιχους τωμ 50 εκ παχους και δεν γινεται να βγαλει τις οσμες εξω...για πολλους λογους ,,,


up
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#504628
224v έγραψε:
224v έγραψε:Αποροφητηρα κουζινας που όμως δεν θα πρεπει να τα βγαζει εξω... τι κυκλοφορει?? το σπιτι είναι με τοιχους τωμ 50 εκ παχους και δεν γινεται να βγαλει τις οσμες εξω...για πολλους λογους ,,,


up


Τα χαρακτηριστικά που ψάχνεις είναι παρόμοια με τους απορροφητήρες "εξαγωγής", σε ότι αφορά θόρυβο, ροή (αν θυμάμαι καλά, ο τυπικός κανόνας είναι περίπου 6 φορές τον όγκο του δωματίου/ώρα). Το σημαντικό είναι -εκτός από το πλενόμενο μεταλλικό φίλτρο- να έχει και επιπλέον φίλτρο ενεργού άνθρακα (που είναι αναλώσιμο).
Άβαταρ μέλους
By fokion
#504638
Zorz έγραψε:.................. να έχει και επιπλέον φίλτρο ενεργού άνθρακα (που είναι αναλώσιμο).


και δυσεύρετο ενιοται ή και ακριβό....

(Παθόν)