Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#502519
dimviii έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Αναφέρθηκε παραπάνω ότι είναι στα χειρότερα μεταξύ άλλων το αεροδρόμιο Σαντορίνης. Τι κακό έχει δλδ; Πέρσυ πήγα δεν είδα κάτι μεμπτό.


επειδη ταξιδευω συχνα,ειναι με διαφορα το πιο βρωμικο απο ολα.


Σε πιστεύω. Δεν έτυχε να κάτσω καθόλου να το χαζέψω, όταν έφτασα έφυγα σχεδόν αμέσως και στο γύρνα πήγα κατευθείαν στο boarding κι έφυγα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#502520 Αν εχεις δυνατη διοικηση σαν κρατος τα δινεις σε ιδιωτη και τον ελεγχεις με τα μεσα που εχεις σαν κρατος ώστε να κανει αυτό που υπεγραψε... Αλλα η Ελλαδα δεν εχει δυνατη διοικηση, γιατι εχει διορισει ψηφουλακια που δεν εχουν ορεξη να τσακωθουν με τους προστατες τους, που τους εχουν βαλει εκει οι σπόνσορες των κομματων του... δεν είναι και δυσκολο να το καταλαβει καποιος...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#502527
trident1971 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
trident1971 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Το Δημόσιο έχει πολύ πιο διάφανες διαδικασίες, ο ιδιώτης κάνει ό,τι γουστάρει και συνήθως δίνει τις δουλειές στους κολλητούς. Στο Δημόσιο κάθε προμήθεια γίνεται με διαγωνισμό και ανεβαίνει στην Διαύγεια.
:help:


Ειτε δεν ντρεπεσαι να εξευτελιζεσαι λεγοντας τετοια, ειτε κανεις καποιου ειδους τεστ να δεις ποιος θα τσιμπησει, δεν εξηγειται αλλιως.

Σε καθε περιπτωση αυτο ποτ γραφεις ειναι πιπα ολκης. Το οτι ανεβαι ει κατι στη διαυγεια δεν σημαινει τιποτα για το στησιμο.
ΟΚ, μάλλον εσύ ξέρεις καλύτερα για τις παραχωρήσεις και τα κόστη αυτών.
Χαίρομαι πάντως που δεν σας χαλάει. Μιας και στα χρόνια που έρχονται, τεράστια κομμάτια του Δημοσίου θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες, θα είστε χαρούμενοι και δεν θα σας ενοχλούν οι αυξημένες τιμές.
Θα τρώω και θα πίνω στην υγειά σου χωρίς τύψεις λοιπόν, πλήρωνε Fraport (ή διόδια, ή ό,τι άλλο δημόσιο παραχωρηθεί).
Νομίζεις πως το δικό μου συμφέρον είναι να μείνουν στο Δημόσιο; Όσα πιο πολλά σε παραχώρηση, τόσο πιο καλά!

Γελάω όμως με το ποσό όμορφα και άκοπα τρως την παραμύθα. Και πόσο εύκολα βγάζετε άχρηστους αυτούς που δεν συμφωνούν στο παραμύθι που σας αρέσει.
Over and out από εμένα.


Αυτο που ξερω σιγουρα πολυ καλα (και το ξερεις και εσυ) ειναι οτι στο δημοσιο οι υπαλληλοι του ΤΡΩΝΕ απο παντου οπως εκαναν τοσα χρονια, και οποιος εκανε το λαθος να παει με σταυρο στο χερι τον ετρωγε η μαρμαγκα. Μονο τα παραδειγματα που ξερω εγω ειναι δεκαδες.

Αμα πετυχουμε και κανα τζουνιορ μεθυσμενο και πεσουν οι κουκουεδικες αμυνες, σιγουρα θα εχει να μας λεει ιστοριες μεχρι το πρωι ειδικα στον τομεα του.

Κατα τα αλλα εγω τρωω την παραμυθα, οχι εσυ που λες οτι "στο δημοσιο υπαρχει διαφανεια", κλεινεις τα ματια και τα αυτια και τους καλυπτεις επειδη ιδεολογικα σε βολευει να ειναι ολα δημοσια. Ελεος, πεστα σε κανα πιτσιρικα αυτα περι διαφανειας.


Έγραψα ετούτο εδώ:
Anonymous Founder έγραψε:Το Δημόσιο έχει πολύ πιο διάφανες διαδικασίες, ο ιδιώτης κάνει ό,τι γουστάρει και συνήθως δίνει τις δουλειές στους κολλητούς. Στο Δημόσιο κάθε προμήθεια γίνεται με διαγωνισμό και ανεβαίνει στην Διαύγεια.
:help:

Λέω λοιπόν πως το Δημόσιο έχει ΠΙΟ διάφανες διαδικασίες, όταν ο ιδιώτης, απλώς δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Αν εγώ πχ συμπαθώ τον trident1971 του δίνω την σύμβαση και γεια σας. Ή αν είναι κολλητός. Αυτό κάνει ο ιδιώτης.
Επομένως, αν στο Δημόσιο τρώνε 1 φορά, στον ιδιώτη τρώνε 10. Και ναι, ειδικά στις παραχωρήσεις, γίνεται ΤΟ πάρτυ.
Συγνώμη που σου χαλάω το όνειρο, δεν έχει να κάνει με άποψη, απλώς με την πραγματικότητα και την οποία την γνωρίζω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά.
Τόσο απλό είναι, αλλά το φέρνεις γύρω γύρω για να το βγάλεις με το ζόρι άκυρο. Ποσώς με ενδιαφέρει, την επόμενη φορά που θα πληρώσεις διόδια, να θυμάσαι πως χάρη σ' εσένα που πληρώνεις, εγώ περνάω δωρεάν.
:s_sarcastic
Και όχι μόνον.

Το αυτό και στα αεροδρόμια. Στην υγεία των κορόιδων. Ξαναλέω, από την στιγμή που η Fraport ανέβασε τα κόστη, ΠΩΣ είναι καλύτερη από το Δημόσιο; Επειδή θα κάνει μερεμέτια στα αεροδρόμια; Αν αυτές τις αυξήσεις τις είχε κάνει το Δημόσιο, εδώ θα γινόταν χαμός βέβαια. Τώρα, είναι δικαιολογημένες.
:s_hang :s_wacko :s_sarcastic
Είναι ΑΣΤΕΙΑ τα επιχειρήματα, απλώς. Αν η Fraport και ο κάθε ιδιώτης είναι καλύτερος από το κράτος, να το φτιάξουν το αεροδρόμιο ΧΩΡΙΣ Ν' ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, αυτό το τόσο απλό λέμε. Αν είναι να το αυξάνω, ξέρω κι εγώ που δεν είμαι τόσο γαμάτος σαν τον trident1971 και γράφω φίφες...
:s_cry :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#502541
224v έγραψε:Αν εχεις δυνατη διοικηση σαν κρατος τα δινεις σε ιδιωτη και τον ελεγχεις με τα μεσα που εχεις σαν κρατος ώστε να κανει αυτό που υπεγραψε... Αλλα η Ελλαδα δεν εχει δυνατη διοικηση, γιατι εχει διορισει ψηφουλακια που δεν εχουν ορεξη να τσακωθουν με τους προστατες τους, που τους εχουν βαλει εκει οι σπόνσορες των κομματων του... δεν είναι και δυσκολο να το καταλαβει καποιος...


Εάν έχεις δυνατή διοίκηση σαν κράτος γιατί να τα δώσεις σε ιδιώτη να τα διαχειρίζεται. Γιατί να μην πάρεις εσύ σα κράτος την υπεραξία αυτού που έτσι κι αλλιώς έχεις?
Αυτό λέω τόσο καιρό.
Με΄χρι τώρα επικρατούσε η άποψη ότι με το μπουρδελο το κράτος που έχουμε δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Και ποτέ δε θα γίνουν, και πιο ακριβά θα μας κοστίσουν με τις υπερβάσεις κλπ. Και αν περιμένουμε να φτιάξουμε διοίκηση σαν κράτος κλαύτα χαράλαμπε. Καλύτερα να τα δώσουμε σε ιδιώτες να τα διαχειριστούνε καλύτερα και πιο φθηνά θα μας έρθουν και πιο γρήγορα θα γίνεται ότι είναι να γίνεται σωστά και ας κονομήσει και ο ιδιώτης μέσα από την καλύτερη και πιο νοικοκυρεμένη διαχείρηση. Αποδείχτηκε όμως ότι με μπουρδέλο κράτος ούτε αυτό μπορεί να προχωρήσει και τελικά οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι πανάκεια. Και υπερβάσεις έχεις, και καθυστερήσεις και χαμηλο επίπεδο υπηρεσιών (αεροδρόμιο)
Και ερχόσαστε τώρα και λέτε εμ να φτιαχτεί το κράτος, εμ να τα διαχειρίζονται όλα οι ιδιώτες. Μα άμα το κράτος είναι νοικοκυρεμένο γιατί να μη τα διαχειρίζεται το ίδιο?
Αυτό δηλαδής που έλεγα από την αρχή. Το θέμα είναι να υπάρχει δυνατή και σωστή διοίκηση.
Δεν υπάρχει άλλη λύσις κύριοι για την ευημερία των λαών. :rtfm: Σοσιαλισμός. Εκτός από νομοτέλεια είναι και αναγκαιότητα για την ανθρωπότητα :s_smile
:s_howdy
Τελευταία επεξεργασία από junior gt και 16 Απρ 2018, 13:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By melos86
#502552
Dimitris_P έγραψε:Αναφέρθηκε παραπάνω ότι είναι στα χειρότερα μεταξύ άλλων το αεροδρόμιο Σαντορίνης. Τι κακό έχει δλδ; Πέρσυ πήγα δεν είδα κάτι μεμπτό. Γενικώς τα επαρχιακά δεν είναι και για πολλά πολλά, μην έχουμε και τις τρελές απαιτήσεις. Καλύτερα λοιπόν φθηνότερος φόρος παρά κωλοχαρτο λιντλ αντί για zewa

Της Μυκονου παντως πριν απο τρια χρονια ηταν παρα πολυ βρωμικο και οταν πηγα στις τουαλετες ειχαν εικονα απο video game! Λαμπες φθοριου να αναβοσβηνουν, σπασμενους νιπτηρες γενικα πολυ καλτ εικονα... Καπου εχω και φωτογραφια, αν την βρω θα την ποσταρω!
Στις δε αιθουσες αναμονης ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ μεσα στο 15αυγουστο!!!
Φανταζομαι οτι απο περσυ που ανελαβε η φραπορτ θα εχουν γινει καποιες βελτιωσεις! Φετος που θα ξαναεπισκεφτω τα Χανια θα εχω ιδια αποψη...
Άβαταρ μέλους
By otso
#502559 Τα αεροδρομια προσωπικα δεν με πολυπειραζει να ειναι κρατικα , βρωμια ,σκατα, σκουπιδια , αγενης συμπεριφορα , αληθεια θυμαστε το εληνικο οταν εβρεχε ; που ετρεχαν νερα απο την στεγη απο παντου; δεν ηταν αποστειρωμενα , ειχαν μια δοση ομορφιας και ανθρωπιας , ασε που εκει θα συναντουσες απο τα μεγαλυτερα βυσματα της ελλαδας και μπορουσες να κανεις μαθηματα στα παιδια σου , πως να περασουν ζωη και κοτα σε βαρος των κοροιδων.
Αυτο που με πειραζει περισσοτερο ειναι που ειναι τα πρατηρια ιδιωτικα , θα ηθελα ολα κρατικα με μια τιμη σολη την ελλαδα Επισης δεν ειναι ασχημη ιδεα και η κιτρινη φυλη , κρατικα ολα τα ταξι και ΔΥ ολοι οι ταριφες.
Άβαταρ μέλους
By melos86
#502578
otso έγραψε:Αυτο που με πειραζει περισσοτερο ειναι που ειναι τα πρατηρια ιδιωτικα , θα ηθελα ολα κρατικα με μια τιμη σολη την ελλαδα Επισης δεν ειναι ασχημη ιδεα και η κιτρινη φυλη , κρατικα ολα τα ταξι και ΔΥ ολοι οι ταριφες.

Φτηνο σχολιο... :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#502641 Πετάμε για Κύπρο με Ryanair, η :inlove: έχει ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες μεν, αλλά χειρόγραφη και με αριθμό που ξεκινάει από Φ, έχουμε ταξιδέψει σε αρκετές χώρες χωρίς προβλήματα( ακόμη και Τουρκία που υποτίθεται δεν τη δέχονται) αλλά έχω 2 θέματα που με προβληματίζουν:
α) To Chek-in της Ryanair δεν δέχεται ελληνικούς χαρακτήρες, τι να κάνω, να βάλω F? να βάλω μόνο τον αριθμό?
β) Δεδομένου ότι η Κύπρος είναι εκτός Σενγκεν, είμαστε εντάξει ή μπορεί να έχουμε πρόβλημα ( δεδομένου ότι οι ταυτότητες τυπικά ισχύουν 15 χρόνια και της :inlove: είναι από το 2001)?
Άβαταρ μέλους
By dimik
#502654 Δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα ούτε εγώ ούτε ο αδερφός μου που έχει ταυτότητα από τα χρόνια του λυκείου.

Έχουμε ιδιαίτερη μεταχείριση για τους καλαμαραδες.

< >
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#502900
dimik έγραψε:Δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα ούτε εγώ ούτε ο αδερφός μου που έχει ταυτότητα από τα χρόνια του λυκείου.

Έχουμε ιδιαίτερη μεταχείριση για τους καλαμαραδες.

< >
Τελικά αποφασίσαμε εκ του ασφαλούς να πάμε σήμερα και να βγάλει καινούρια ταυτότητα. Ευχαριστώ για την απάντηση πάντως. Αν δεν βαριέσαι ρίξε και κάνα δυο προτάσεις για φαγητό-ποτάκι στη Λεμεσό με λογικό κόστος (καθότι ως κλασσικοί Γιαννιώτες είμαστε και σφιχτοχερηδες)

< >
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#503121 Southwest Airlines jet engine 'explosion' leaves woman dead

https://www.reuters.com/article/us-penn ... SKBN1HO2K4

http://avherald.com/h?article=4b7725fb&opt=0
https://aviation-safety.net/database/re ... 20180417-0

Εικόνα
Εικόνα

Να έχεις engine failure είναι ένα θέμα, το να έχεις uncontained engine failure είναι άλλο, αλλά αυτό είναι :omg:
Κρίμα που η γυναίκα δεν είχε την ίδια τύχη με τον πιλότο της BA5390... :(
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#503125 :lipsealed:
Δεν λες που κατάφερε και προσγειώθηκε και δεν θρηνήσαμε κι άλλους; Κρίμα για την απώλεια :sorry:
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#503173
Άβαταρ μέλους
By melos86
#503229 Εξαιρετικος επαγγελματισμος απο ολους οσους ακουστηκαν στο βιντεο!
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι το ποσο πισω βρισκεται το παραθυρο που εσπασε απο το σημειο στο οποιο εμφανιζεται οπτικα τουλαχιστον η ζημια στον κινητηρα... Μιλαμε για 10 παραθυρα πισω!!!
Εικόνα