Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#496252
Dimitris_P έγραψε:Πέτρο ποιά είπαμε ότι έχεις;
Δημήτρη πήρα την V8 absolute. Την έβγαλαν σε προσφορά μόλις τώρα που κυκλοφόρησε η v10


< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#496687 Λοιπόν η σκούπα είναι όλα τα λεφτά. Έκανα τη γυναίκα βασίλισσα! Πολύ εύκολη στον χειρισμό, δυνατή κ ελαφριά.


< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#496743 Πολλά λεφτά για χειρός γμτ. Θα προτιμούσα να πάρω ένα ρομπότ με καλό αλγόριθμο
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#500550 Για επαναφορτιζόμενη χειρός, πήρα πριν μισό χρόνο (στα Black Fridays, μέσω Amazon Ισπανίας) μια Philips PowerPro, στα 110€ με μεταφορικά, η οποία έχει βγει εξαιρετική. Αντέχει χαλαρά μισή ώρα, ενώ έχει δύο ταχύτητες λειτουργίας. Ομολογουμένως, σπάνια την δουλεύουμε στο max, μιας και είναι αρκετά δυνατή.

Μιας και είμαστε στο θέμα με τις λέυκες συσκευές, να αναφέρω και εγώ ένα πρόβλημα που μας εμφάνισε το ψυγείο.

Έχουμε εδώ και χρόνια έναν ψυγειοκαταψύκτη Whirlpool ο οποίος από την αρχή ενώ δούλευε σωστά την κατάψυξη, δεν είχε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία στην ψύξη. Το έβαζα δηλαδή πάντα στο max και παρόλα αυτά η θερμοκρασία στο ψυγείο ήταν γύρω στους 6oC. Τις τελευταίες ημέρες, το άκουγα να κάνει κάτι "καινούργιους" θορύβους, ενώ εχθές το βράδυ πάω να βγάλω κάτι από το ψυγείο και νιώθω ότι δεν είναι και πολύ κρύο. Βάζω θερμόμετρο και βλέπω θερμοκρασία στους 10oC! :thumbsdown:

Εντωμεταξύ νιώθω ότι και η κατάψυξη δεν κατεβάζει στους -18 την θερμοκρασία. Υποψιάζομαι ότι το ψυγείο έχει χάσει το ψυκτικό υγρό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει η επισκευή του (και αν επισκευάζεται) ή αν αξίζει να αγοράσω άλλο.

Στην δεύτερη περίπτωση έχουμε να προτείνουμε κάποια μάρκα; Κοιτούσα τα Liebherr, αλλά η τιμή τους είναι τσιμπημένη και η εγγύηση διετής μόλις. Ένα Hitachi που πήραν οι δικοί μου για "καλό" εμφάνισε πρόβλημα από τον πρώτο κιόλας χρόνο. Τα Samsung και LG βλέπω ότι παίζουν αρκετά δυνατα πλέον, με 10ετής εγγυήσεις για το μοτέρ μάλιστα.
Κάθε βοήθεια/πρόταση, ευπρόσδεκτη!
Άβαταρ μέλους
By mirage
#500556 Επειδη ειπες Whirlpool, κρυα καταψυξη και ζεστο ψυγειο και θορυβους νομιζω πως μπορω να βοηθησω.
Εχει πιασει παγο το κανάλι που στελνει κρυο αερα στην ψυξη απο την κατάψυξη. Προτεινω αποψυξη διαρκειας, ανοιγμα απο πισω και καθαρισμα του παγου απο παντού. Θεωρητικα καποια στιγμη βγηκε βελτιωμενη αντισταση αποψυξης που κρατα το καναλι ανοιχτο. Με λιγο ψάξιμο θα δεις πολλους να εχουν θεματα... Το ανταλλακτικό δεν είναι ακριβό.
< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#500712 Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Από ότι φαίνεται αναφέρεσαι σε μια περίπτωση όπως η παρακάτω

Σε εμάς βέβαια, δεν βλέπω να υπάρχει αεραγωγός που να βγάζει κρύο αέρα στην ψύξη. Απλά παρατηρώ να παγώνει η πλάτη στο πάνω μέρος του ψυγείου.

Αυτό που αναφέρεις για άνοιγμα του ψυγείου από πίσω, εννοείς την πλάτη του ψυγείου όπου υπάρχει το πλέγμα;
Άβαταρ μέλους
By mirage
#500716 Υπάρχει ενα πλαστικο κατω απο το πλεγμα. Ενα ψαξιμο με το μοντέλο στο Google θα σε βοηθήσει. Ο αεραγωγος δεν φαίνεται, αλλα ετσι κρυωνει η πλατη του ψυγειου.

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#500901 Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τις πληροφορίες!
Θα δοκιμάσω να κάνω μια καλή απόψυξη, μιας και μέχρι τώρα, όποτε έκανα απόψυξη το έβγαζα από την πρίζα κανένα μισάωρο μόνο και έλιωνα τον πάγο στην κατάψυξη με πιστολάκι :whistlink:
Οπότε αν έχει πιάσει πάγο το κανάλι που αναφέρεις, αποκλείεται με την μέθοδο μου να πρόλαβε να ξεπαγώσει.

Το θέμα είναι βέβαια που πας τα πράγματα που έχεις στο ψυγείο, όλες αυτές τις ώρες, μέχρι να γίνει η απόψυξη...

Μας βλέπω να ξανά ψήνουμε σύντομα :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#500926 Ψαξε για το μοντελο σου τι πρεπει να ανοίξεις για να εχεις φουλ πρόσβαση και μπορεις να χρησιμοποιησεις και το πιστολακι εκει. Την πρωτη φορα που είχε ερθει τεχνικός στον φίλο μου χρησιμοποιησε πιστολάκι.

< >
Άβαταρ μέλους
By fokion
#500931 Γενικώς δεν το συνιστούνε πάντως από όσο ξέρω....

Βρήκα αυτο απο ενα site του Φουρλή

www.fourlistrade.gr/datafiles/files/kk317clap.pdf

Βγάζετε το φις από την πρίζα πριν από κάθε καθαρισμό ή αντικατάσταση της λάμπας. • Μην κάνετε απόψυξη χρησιμοποιώντας κάποια ηλεκτρική συσκευή (π.χ. σεσουάρ μαλλιών) και να μην ξύνετε το στρώμα του πάγου με αιχμηρά αντικείμενα.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#500934 Αφησε το ψυγειο εκτος πριζας, κατα προτιμηση με ολες τις πορτες ανοικτες για δυο μερες να λειωσουν και εσωτερικα (εκει που δεν τους βλεπεις) οι παγοι.
Μετα ξαναλειτουργησε το,
Αν δουλεψει και πιασει ψυξη κανονικα και μετα απο μια, δυο, τρεις βδομαδες το ξανακανει, θα εχει καει η αντισταση που κανει καθε τοσο αυτοματα αποψυξη. Ψαξε που βρισκεται να την αλλαξεις.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#500937
Y.V έγραψε:Αφησε το ψυγειο εκτος πριζας, κατα προτιμηση με ολες τις πορτες ανοικτες για δυο μερες να λειωσουν και εσωτερικα (εκει που δεν τους βλεπεις) οι παγοι.
Μετα ξαναλειτουργησε το,
Αν δουλεψει και πιασει ψυξη κανονικα και μετα απο μια, δυο, τρεις βδομαδες το ξανακανει, θα εχει καει η αντισταση που κανει καθε τοσο αυτοματα αποψυξη. Ψαξε που βρισκεται να την αλλαξεις.


Αλλαξα σε μια φαση την αντισταση στο 20+ ετων δικο μου. 14€ και τελος τα βασανα.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#501015 Το ψυγείο είναι το Whirlpool ARC5554/2

Σήμερα το μεσημέρι είπα να ρίξω μια ματιά στην πίσω πλευρά του ψυγείου, αλλά δεν φάνηκε πουθενά κάτι που να μοιάζει με κανάλι, ώστε να δω αν έχει πάγο ή να βρω την αντίσταση που αναφέρετε.

Εικόνα

Η φάση είναι πως και στα ανταλλακτικά για το συγκεκριμένο μοντέλο που έψαξα στο internet, δεν βρήκα αντίσταση απόψυξης. Μήπως αυτή αφορά μόνο τα no-frost μοντέλα, γιατί το συγκεκριμένο νομίζω πως δεν είναι No-frost.

Επίσης, δεν μπόρεσα να βρω από που ξεκουμπώνει η πλάτη του ψυγείου. Έχω πολύ δρόμο ακόμη φαίνεται...