Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#496625 Μπαίνει και σε άλλα topics, αλλά το βάζω εδώ, μιας και ταιριάζει με την διεθνή πολιτική. Είναι λίγο παλιό, αλλά το είδα τώρα που έψαχνα κάτι αρχεία μου και είπα να το ανεβάσω.

Who controls the world

Υπόψη ότι είναι Φυσικός. Τελικά, βγάζει το συμπέρασμα που όλοι γνωρίζουμε: μετρημένοι στα δάχτυλα είναι αυτοί που ασκούν πραγματικό έλεγχο σε όλο τον πλανήτη. Κατά τα άλλα, ας συνεχίσουμε να πιστεύουμε ό,τι ακούμε και ας περιμένουμε να δούμε τι γράφουν τα ΜΜΕ. Και να απορούμε γιατί οι αντίθετες απόψεις εξαφανίζονται και όσοι λένε την αλήθεια αποβάλλονται από το σύστημα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By theo13
#498373
cabala10 έγραψε:https://www.express.co.uk/news/world/936954/World-War-3-Turkey-Erdogan-army-of-Islam-Israel-war-attack-all-sides-latest-news

:hmmm: :hmmm: :lol:


Πλάκα θα χε. Θα έτρωγαν -ξανά- τέτοια τσαπού από το Ισραήλ που θα έμενε στην ιστορία όπως όλες οι συρράξεις μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών.


< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#498390 Αν ποτέ οι Άραβες μάθαιναν να μάχονται... :oops:

Όχι ότι οι Ισραηλινοί δεν έχουν κάνει χοντρές παπαριές (π.χ. οι ΑΠΜΑ-Σημαίες).
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#499784 τωρα που τα εκαναν σαν τα μουτρα τους τρεχουν και δεν φτανουν

Foreign Office deletes tweet claiming Salisbury nerve agent made in Russia
Russia is seizing on the revelation to restate its claim the spy poisoning is being used to "vilify" Moscow.

https://news.sky.com/story/foreign-offi ... a-11316445
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#499824 Αμ το άλλο το κουφό που κάνανε οι απέναντι ; Αφού διώξαν τους 60 διπλωμάτες και είδαν οτι οι άλλοι απάντησαν με το ίδιο νόμισμα , "διευκρίνισαν" οτι η απόφαση αφορά μόνο τα συγκεκριμένα άτομα και όχι αριθμό, οπότε οι 60 μπορούν να αντικασταθούν με άλλους 60 :lol: . Το ίδιο άφησε να εννοηθεί και η άλλη πλευρά και όλα μέλι-γάλα . Μας δουλεύουν κανονικά μου φαίνεται , για ακόμη μια φορά.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#500972 http://www.nooz.gr/economy/1490062/merk ... -oykranias

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι ο αγωγός αερίου Nord Stream 2 δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς να υπάρχει σαφήνεια για τον ρόλο της Ουκρανίας ως διαμετακομιστή αερίου, σε μια δήλωση με την οποία η καγκελάριος φαίνεται να σκληραίνει τη στάση της απέναντι στο έργο.

«Είμαι πολύ ξεκάθαρη ότι το έργο Nord Stream 2 δεν είναι δυνατόν χωρίς σαφήνεια για τον μελλοντικό διαμετακομιστικό ρόλο της Ουκρανίας», δήλωσε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. «Άρα, μπορείτε να δείτε ότι δεν είναι απλά ένα οικονομικό θέμα αλλά υπάρχουν επίσης και πολιτικές διαστάσεις», πρόσθεσε.

Ο Nord Stream 2, που βάσει σχεδιασμού θα ξεκινά από τη Ρωσία και μέσω της Βαλτικής Θάλασσας θα φθάνει στη Γερμανία, θα διπλασιάσει την ετήσια δυναμικότητα των 55 δισεκ. κυβικών μέτρων που έχει ο υφιστάμενος αγωγός Nord Stream.

Τα κράτη της ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής φοβούνται ότι ο αγωγός θα μπορούσε να αυξήσει την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο και να υποβαθμίσει τον ρόλο της Ουκρανίας ως διαμετακομιστή αερίου. Η Γερμανία, όπως και άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης, έχει μέχρι στιγμής στηρίξει το έργο.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Είπα επίσης χθες στον πρόεδρο Πούτιν: δεν είναι δυνατόν η Ουκρανία να μην έχει σημασία στη διαμετακόμιση του αερίου λόγω του Nord Stream 2».


Εμ να μας πάει pip@klwlo να ετοιμάσουμε τα καράβια, εμ η ΚΑΡΓΙΟΛΩ© θα το ακυρώσει :adminpower: :protest:
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#500985 Fear not my dear child. Τον προηγούμενο μήνα ολοκληρώθηκαν οι άδειες στο Γερμανικό τμήμα,
και πριν 2 μήνες η Μέρκελ υπερασπιζόταν τον αγωγό:
Merkel, meanwhile, defended Germany’s support of the pipeline, which she said Berlin considers an “economic project” that “poses no danger to diversification.”

“We had different views on the Nord Stream issue,” Merkel told reporters, according to Reuters. “We think this is an economic project. We are also for energy diversification. We also want Ukraine to continue to have transit gas traffic, but we believe Nord Stream poses no danger to diversification.”
https://www.politico.eu/article/nord-st ... ers-clash/


O δε Economist(η φωνή της Αμερικής που ενοχλείται σφρόδρα όταν βλέπει ρώσικο αγωγό σε Ευρ. έδαφος) το λέει απ έξω απ έξω: αν περιμένετε κάποιον να καθυστερήσει το έργο NS2 κοιτάξτε προς Βρυξέλλες και Ευρ. Επιτροπή. Η Μέρκελ δεν πρόκειται να μας κάνει τη χάρη. Αφετέρου κάτι πήγε να ψελλίσει η Επιτροπή για τον αγωγό(γιατί καίγεται να μειώσει την εξάρτηση από το Ρωσικό αέριο στην Ευρώπη) και πλάκωσε η νομική υπηρεσία του Συμβουλίου της ΕΕ και έπαιξαν το χαρτί του δικαίου της θάλασσας.(link)

Το βασικότερο όμως που κάνει αυτές τις "ειδήσεις" να μην αξίζουν ούτε το μελάνι που τυπώθηκαν είναι ότι η ίδια η ύπαρξη του αγωγού αυτού είναι το καθαρότερο σήμα ότι η Γερμανία ενδιαφέρεται πρωτίστως για τα δικά της συμφέροντα και ύστερα για την Ένωση ή το ρόλο της ως και-καλά ηγέτιδα της Ένωσης. Μια επέκταση είναι πταίσμα.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#500998 H αλήθεια είναι οτι ψάχνοντας λίγο τις ειδήσεις αυτό διάβαζα (καί η Φιλανδία μας έδωσε τυπικά το οκ για κάποια θέματα που έιχαμε) , αλλά απ την άλλη το να εμφανίζεται η Ουκρανία ως σημείο αναφοράς στην κουβέντα απ την καρχιολω που καίγεται για τον αγωγό, μου φάνηκε περίεργο :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#501014 μα η ουκρανια και η πολωνια ειναι οι δυο χωρες που φωναζουν σαν καργιες και να πεις πως κοιτανε το συμφερον της ευρωπης παει στο καλο..
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#501019 Φωνάζουν δικαίως όμως γιατί εκεί που ήταν χώρες transit ρωσικού αερίου στην Ευρώπη και είχαν μια α δύναμη απέναντι στη Ρωσία, πήγε η Γερμανία και έκανε τον πρώτο αγωγό που τις παρεκαμπτε. Και τώρα κάνει και δεύτερο. Ο Πουτιν τρίβει χέρια για το bitch slap που θα ρίξει όταν ολοκληρωθεί.

Drifter, με τον Ουκρανό ήταν κάτι έπρεπε να πει. Η δέσμευση της Μερκελ είναι εντελώς ασαφής και άνευ αξίας.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#501025
Red Garland έγραψε:Φωνάζουν δικαίως όμως γιατί εκεί που ήταν χώρες transit ρωσικού αερίου στην Ευρώπη και είχαν μια α δύναμη απέναντι στη Ρωσία, πήγε η Γερμανία και έκανε τον πρώτο αγωγό που τις παρεκαμπτε. Και τώρα κάνει και δεύτερο. Ο Πουτιν τρίβει χέρια για το bitch slap που θα ρίξει όταν ολοκληρωθεί.

Drifter, με τον Ουκρανό ήταν κάτι έπρεπε να πει. Η δέσμευση της Μερκελ είναι εντελώς ασαφής και άνευ αξίας.

@@ μεντολες ειδικα η πολωνια που εντελως τυχαια απο το 2015 που ολοκληρωσε τον σταθμο lng φωναζει πως η ρωσια κραταει ομηρο την ευρωπη...λεφτα θελουν και οι δυο τους
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#501482
mousatos έγραψε: Μας δουλεύουν κανονικά μου φαίνεται , για ακόμη μια φορά.


Αμερικανοί και Ρώσοι απεσταλμένοι ανταλλάσσουν χειραψία και αγκαλιάζονται πριν από τη θερμή συνάντηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (video) .

https://www.rt.com/news/423800-nebenzia ... ake-hands/