Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#488517
sparticle έγραψε:Ίσως όμως υπάρχει κάτι που δυσκολευόμαστε να νιώσουμε, όλοι όσοι βλέπουμε φανατικά F1.

Ότι αυτό που την έκανε το κορυφαίο πρωτάθλημα όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η αποδοχή από το ευρύ κοινό, τι κι αν αυτό δεν ήξερε να ξεχωρίζει τη Ferrari από τη McLaren (ειδικά επί Marlboro).

Και το κυριότερο, το ότι στη συνείδηση όλων ήταν πάντα το κορυφαίο σε τεχνολογία και επιδόσεις μηχανοκίνητο σπορ.

Ασχέτως τι ισχύει πραγματικά σήμερα, στη συνείδηση του απλού κόσμου είναι "εε..Φορμουλα και μ...κίες, δεν είναι όπως παλιά, τη χαλάσανε κι αυτή, όλα στημένα, ακούγονται χειρότερα από το αυτοκίνητό μου κλπ" ... και από Αυστραλία και μετά, έχει να πέσει τρελό κράξιμο από όλους αυτούς που απλώς θα βλέπουν μια φωτογραφία από τα φετινά μονοθέσια και δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους.

Όλοι εμείς βέβαια χεστήκαμε (με το μπαρδόν) για αυτούς. Ναι. Ναι; Η πικρή αλήθεια είναι ότι όλοι αυτοί (ή μάλλον και αυτοί) έφερναν τους χορηγούς. Οι οποίοι λείπουν εδώ και χρόνια.

Έφυγε από τη Ferrari η Santander. Ποιος ήρθε στη θέση της;


Υπερβάλλεις θαρρώ.
Ο κόσμος γενικά (όχι μόνο στην αυτοκίνηση) βλέπει το παρελθόν μέσα από τα παραμορφωτικά γυαλιά της νοσταλγίας, αλλά ξεχνάνε τα χάλια που υπήρχαν τότε. Επίσης δεν νομίζω ότι το ευρύ κοινό θα ξενερώσει από ένα halo, οι turbo Κινητήρες ήταν πολύ μεγαλύτερη αλλαγή για το θέαμα.
H Santander έφυγε επειδή πέθανε ο Botin που ήταν φανατικός της F1 και ανέλαβε η κόρη του που δεν είναι και πήγε την χορηγία στο Champions League (στο πόπολο δηλαδή και όχι σε ένα ελιτίστικο σπορ όπως η F1). H Philip Morris όμως ανανέωσε με την Ferrari και δεν υπάρχει καν το λογότυπό της πάνω στο μονοθέσιο...


vengas έγραψε:τα ιδια σκατα με περσυ φαινεται...στην καλυτερη στα ισα με τη Ρεντ Μπουλ θα ειμαστε στο τελος της χρονιας


Πολύ αισιόδοξο σε κόβω... :s_sarcastic


Cosmonaut21 έγραψε:Στην αρχή τουλάχιστον θα είναι:
Mercedes-Ferrari με ελαφρύ πλεονέκτημα της Mercedes


Το πιο επιθετικό μονοθέσιο μέχρι τώρα είναι αυτό της Ferrari πάντως. Τώρα το τι θα γίνει θα φανεί στην πίστα.
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#488523 Ναι αλλά οριακά τουλάχιστον σε κάποια βίντεο που είδα και έκαναν ανάλυση.Δε μπορούμε όμως να πούμε με σιγουριά γενικότερα τι θα γίνει γιατί:
Η Ferrari έχει πλέον μεγαλύτερο μεταξόνιο αν και νομίζω η Mercedes έχει πάλι το μακρύτερο :shifty:
Δεν ξέρουμε πόσο αποδίδει και αν είναι αξιόπιστος ο κινητήρας της Ferrari.Η Mercedes αποφάσισε φέτος να τον σχεδιάσει από την αρχή :dizzy: .Οπότε μπορεί να είναι ισχυρότερος,μπορεί και όχι,μπορεί να έχει θέματα αξιοπιστίας τουλάχιστον στην αρχή.
Δεν έχουμε ιδέα αν έχει βελτιωθεί σημαντικά ο κινητήρας της Ρενώ.Πέρυσι ενώ ανέβηκε στο τέλος,ήταν πίσω από τους άλλους δύο οπότε πρέπει να κάνει πάλι ένα μικρό άλμα.
Για κάποιο περιέργο λόγο πάντως πιστεύω ότι φέτος θα έχει πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα :eat:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#488615
Geo f1 έγραψε:Fernando Alonso has told McLaren Formula 1 fans that “good times are coming” after he drove the MCL33 for the first time at the Navarra circuit in Spain.

:inlove:
....with chorizo, cocido and orujo from Oviedo.
Salud!



Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#488746 Για να δουμε οι haters..Δεν το χαρηκαν πολυ ..Ο στοφελ την εφαγε κανονικα το 2017..Μονο αυτος ο ερημος ο Τακης περιμενε στη γωνια για να πεταξει καμια... :sorry:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#488809
Cosmonaut21 έγραψε:Ναι αλλά οριακά τουλάχιστον σε κάποια βίντεο που είδα και έκαναν ανάλυση.Δε μπορούμε όμως να πούμε με σιγουριά γενικότερα τι θα γίνει γιατί:
Η Ferrari έχει πλέον μεγαλύτερο μεταξόνιο αν και νομίζω η Mercedes έχει πάλι το μακρύτερο
Δεν ξέρουμε πόσο αποδίδει και αν είναι αξιόπιστος ο κινητήρας της Ferrari.Η Mercedes αποφάσισε φέτος να τον σχεδιάσει από την αρχή .Οπότε μπορεί να είναι ισχυρότερος,μπορεί και όχι,μπορεί να έχει θέματα αξιοπιστίας τουλάχιστον στην αρχή.
Δεν έχουμε ιδέα αν έχει βελτιωθεί σημαντικά ο κινητήρας της Ρενώ.Πέρυσι ενώ ανέβηκε στο τέλος,ήταν πίσω από τους άλλους δύο οπότε πρέπει να κάνει πάλι ένα μικρό άλμα.
Για κάποιο περιέργο λόγο πάντως πιστεύω ότι φέτος θα έχει πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα


Με συγχωρείς αλλά αυτά όλα είναι σαν πρόγνωση καιρού του στυλ: "Μπορεί να βρέξει, αλλά μπορεί και να μην βρέξει...". :lol:
Το μόνο που είπα είναι ότι έτσι όπως παρουσιάστηκαν (προφανώς θα αλλάξουν αρκετά στην συνέχεια) η SF71H ήταν το πιο επιθετικό σχέδιο. Δες τα sidepods για παράδειγμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πετύχει, μπορεί να βγει λεμόνι, αλλά ελπίζουμε πως όχι. Όσον αφορά στον κινητήρα, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι κατά δήλωση του Binotto (αν δεν απατώμαι αυτός ήταν) έχουν επιτευχθεί ήδη οι στόχοι ισχύος και αξιοπιστίας στο δυναμόμετρο. Βέβαια όλα θα αποδειχθούν στην πίστα, οπότε ας κρατάμε μικρό καλάθι...


gto250swb έγραψε:καλα ετσι εκανα και οταν ειδα την


Ούτε για αστείο να μην τα λες αυτά... :lipsealed:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_F92A
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#488823 Αυριο ξεκινουν οι πρωτες δοκιμες στην Ισπανια.
Επιτελους μετα απο 3 χρονια ο Αλονσο θα εχει ενα κανονικο winter test. Ε η μακλαρεν ηθελα να πω..

Εικόνα