Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#487064 1996, έχω πάει Φιλιππούπολη και μαθαίνω τη γλώσσα. Ξεκινάω στην ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου και πάω για τη πρώτη προπόνηση. Κάνω λάθος την αίθουσα και μπαίνω εκεί που έκαναν αερόμπικ. bihlas εκεί σε ήθελα, καμιά 50αριά τσολιάδες (η ασχημότερη Σκλεναρίκοβα) :metalo: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#487083 Bihlas θα συμφωνήσω κι εγώ ότι οι σπουδές στα 30+ είναι μανίκι από τα λίγα γιατί έχεις φάει και λίγο σκατο και δεν ψαρώνεις από πουθεναδες καθηγητακια που το παίζουν κάμποσοι. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να τα βροντηξεις σύντομα.

Μάθε να κάνεις κάνα μεζέ, άνοιξε μια τρύπα φοιτητοτσιπουραδικο να βγάζεις τα προς το ζην κάνοντας χαβαλέ με την νεολαία, να γνωρίσεις και κανένα γκομενετο να το παντρευτείς να σε βοηθάει αργότερα και καθάρισες. Αν δεν πας απο συκώτι θα στα φάει όλα η πιτσιρικά αλλά στο τέλος θα έχεις πολλές ιστορίες να λες

< >
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#487088 Βλέπω πολλούς επαναστάτες του τοπικού τσιπουράδικου (στο οποίο οι πιθανότητες να πάει ακλαφτο συναγωνίζονται τις νίκες της ΑΕΚ επι του γκει, τα στοιχεία του ΓΕΜΗ τα λένε όλα) αλλά όλο κάτι ΙΤ και κάτι ηλεκτρολόγους μηχανικός βλέπω :roll:

Οι σπουδές σε κάτι που σου αρέσει αφενός θα σε βγάλουν από το τέλμα -πουτάνες,αλκοόλ,καμία διαφορά αν είναι αργία η καθημερινή - αφετέρου θα σου δώσουν προστιθέμενη αξία σαν προσωπικότητας μιας και τα λεφτά του προς το ζην δεν φαίνεται να τα έχεις ανάγκη.

Ποτέ δεν είναι αργά
Άβαταρ μέλους
By dimik
#487094 Αυτό το προστιθέμενη αξία σαν προσωπικότητα μου άρεσε.
Πολύ μεγαλύτερες προσωπικότητες έχω βρει σε τσιπουραδικα πάντως.

No offense Bihla αλλά από τα γραπτά σου δεν φαίνεσαι ο άνθρωπος που μπορεί να μπει σε μια ρουτίνα, να σκυψει κεφάλι στο διάβασμα και να κάνει την υπομονή που χρειάζονται οι σπουδές. Αυτή είναι η μόνη μου ένσταση.

Κατά τα άλλα πρόσεξε πολύ να βρεις κάτι που πραγματικά σου αρέσει για να σπουδάσεις, σε διαφορετική περίπτωση τζάμπα ο κόπος.

< >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#487097 Οι σπουδές δεν είναι πανάκεια. Εκτός αυτού οι επιλογές πολλές φορές θα πρέπει να καθορίζονται και από το περιβάλλον. Κι εγώ αν ήμουν στην Κομοτηνή έχοντας λυμένο το βιοποριστικό, σιγά μην έτρεχα για μεταπτυχιακά και ιστορίες. Ένα πτυχιάκι της πλάκας να φύγει ο καημός της μάνας (που κι αυτό είναι γτπ λογική αλλά τέσπα) και έξω από την πορτα. Θα άνοιγα κάτι που να έχει σχέση με εστίαση ή διασκέδαση και θα απευθυνόμουν στους φοιτητές. Αντίστοιχα κι αν έμενα σε νησί --> τουρίστες κτλ.

Τώρα αν θα σου κάτσει κτλ είναι σα να ψάχνεις τους αριθμούς του τζόκερ αλλά δε διαφέρει και πολύ με την επαγγελματική αποκατάσταση που θα σου προσφέρει ένα οποιοδήποτε πτυχίο στην αγοράς εργασίας της χώρας εν έτει 2018.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#487158
bihlas87 έγραψε:Επειδή το πτυχίο θα είναι αγγλόφωνο και ίσως κάτι μπορέσω να κάνω στο εξωτερικό.

Παντελώς άσχετη η γλώσσα που γίνονται τα μαθήματα με το πόσο πρεστίζ έχει το πτυχίο έξω, να ξέρεις. Όσο για τον απόστρατο ανθυποπλοίαρχο, αφ'ενός μεν η δουλειά του περιλαμβάνει να ξεσκατίζει γριές (και δεν το εννοώ αυτό σε καμία περίπτωση υποτιμητικά, αλλά πρέπει να το 'έχεις' πριν ασχοληθείς με επαγγέλματα φροντίδας), αφ'ετέρου δε τα λεφτά που βγάζει δεν είναι τόσο πολλά όσο νομίζεις συγκριτικά το κόστος διαβίωσης εκεί που είναι.


red_monster έγραψε:Οι σπουδές σε κάτι που σου αρέσει αφενός θα σε βγάλουν από το τέλμα -πουτάνες,αλκοόλ,καμία διαφορά αν είναι αργία η καθημερινή - αφετέρου θα σου δώσουν προστιθέμενη αξία σαν προσωπικότητας μιας και τα λεφτά του προς το ζην δεν φαίνεται να τα έχεις ανάγκη.

Ποτέ δεν είναι αργά

Σωστόστ. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
#487184 Βούρ για κτηνίατρος μιας και είσαι και μερακλής! :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#487511
g8777 έγραψε:Τωρα το ειδα. :( :rant:


Άβαταρ μέλους
By bihlas87
#488397 Το έψαξα από εδώ, το έψαξα από εκεί, πήγα λύκειο, πήρα βιβλία και μόλις άνοιξα τα μαθηματικά κατεύθυνσης
σφίχτηκα τόσο που κόντεψα να κάνω εμετό. Θα ακολουθήσω τις συμβουλές φίλων που με ξέρουν 15+ χρόνια
και θα πάω σε ιδιωτικό ιεκ, μηχανικός αυτοκινήτων, σκαφών και μοτοσυκλετών. Πολύ καλύτερο από ένα πτυχίο
τει που θα κάνω τουλάχιστον 4 χρόνια να το πάρω και μπορεί στα 30φεύγα να το κάνω ρολό, να το χώσω στον
πάτο μου και να είμαι στα ίδια σκατά που είμαι τώρα.
Μιλάω για Λάρισα που την ξέρω, έχω και 5 γνωστούς, σε κόστος διαβίωσης θα είμαι στα ίδια ή και καλύτερα από
εδώ, το θέμα είναι ποιο ιεκ να επιλέξω :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#488398 Μπιχλα ακόμα καλύτερα μπορείς να ΠΑΡΑΓΓΕΊΛΕΙΣ ο, τι πτυχίο γουστάρεις από Μολδαβίες, Μποτσουανες, Εκουαδορ κλπ. Ποιος κάθεται να διαβάσει τώρα.
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
#488444 Έκανα χαμαλίκι για 3 βδομάδες, πόνεσε η μέση μου και ουσιαστικά τους ανάγκασα να με απολύσουν. Εμένα άλλα πράγματα
μου είπαν ότι θα κάνω εκεί μέσα, να μου σπάσουν τον τσαμπουκά τον πρώτο καιρό το καταλαβαίνω αλλά όχι και να τρέμουν
τα πόδια μου όταν σχολάω και να πηγαίνω στη γιαγιά μου να τρώω όσπρια 2 μέτρα μαντράχαλος. Ας κρατήσουν για χαμάληδες
τους Μουσουλμάνους και τους Ρωσοπόντιους που δεν ξέρουν ούτε να μιλάνε και κοντεύουν να πλακωθούν στο ξύλο επειδή
έχουν νεύρα που δεν τους κάθονται οι γυναίκες τους. Εγώ δεν πήρα ecdl και proficiency για να συναναστρέφομαι με όλο το
white trash της Κομοτηνής σε μια αποθήκη 10 στρέμματα με 2 βαθμούς κελσίου και 90% υγρασία στις 8 το πρωί...