Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#486811 32άρα

Η θερμική απόζευξη ενός μικροαυτόματου τύπου C (και B) είναι 1,13χ για >1h υπερφόρτισης.

Οπότε δεδομένης της πιο άμεσης συσχέτισης με την υφιστάμενη 35άρα νεοζέντ, σκέψου ότι σε 40άρα πάς 1,13 επι 40= αρκετά παραπάνω από το τι (ίσως) είναι σχεδιασμένο να αντέχουν τα καλώδια της ΕΗΕ.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#486820 ειναι το ίδιο. Ως ratings θερμικής αποκοπής πανομοιότυπα. Έχουν διαφορά στην ηλεκτρομαγνητική απόζευξη (η C είναι πιο "ανθεκτική"), αλλά δεν έχει εφαρμογή πουθενά αυτό. Οπότε C (είναι κ η ποικιλία πλέον πολύ μεγαλύτερη).

παλαιότερα συνηθιζόταν π.χ. Β στα σπίτια, C σε χώρους εργασίας, μαγαζάκια κτλ. Τώρα πλέον ταυτίζονται.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#486917 Για κουτί διακλάδωσης που θέλω να μπει σε εξωτερικό χώρο (βεράντα) που θα το τρώει η υγρασία και ίσως τρώει και καμιά σταγόνα νερού από βροχή τι βάζουμε; Τα κλασσικά δεν μου γεμίζουν το μάτι και αν κόψεις λάθος το πλαστικό που περνάει το καλώδιο δεν υπάρχει γυρισμός.
4 πολύκλωνα καλώδια 3x2.5 είναι να μπουν

Επίσης για τη σύνδεση απλά caps ή αυτόματες κλέμες;
Άβαταρ μέλους
By corsair
#486918
Dimitris_P έγραψε: Τα κλασσικά δεν μου γεμίζουν το μάτι και αν κόψεις λάθος το πλαστικό που περνάει το καλώδιο δεν υπάρχει γυρισμός.


γιατι? Υπηρχε περίπτωση να στηριχθεις στην στεγανοποιηση του καλωδίου απλά επειδή θα ειναι σφιχτο το πλαστικό? Παρε το κλασσικο και αφου εχεις αμφιβολιες για το τι θα κόψεις ξέκινα απο την στενοτερη διατομή και κόβε μέχρι να σε βολέψει. Ακομα και λάθος να κάνεις, δεν ειναι τίποτα που δεν θα φτιάξει με λιγη σιλικόνη.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#486919 Κουτί διακλάδωσης ΙΡ65. Υπάρχουν πλαστικά και μεταλλικά:
Πλαστικό:
https://e-damianakis.gr/category-127/ca ... clone.html
Μεταλλικό (αλουμινένιο):
https://www.ergo-tel.gr/product_info.ph ... s_id=21653

Τα βρίσκεις παντού. Το μόνο που έχεις να προσέξεις, είναι το πώς θα περάσεις τα καλώδια. Να πάρεις στυπιοθλίπτες για κάθε καλώδιο και να κάνεις τις σωστές τρύπες στο κουτί. Αλλιώς θα μπαίνει υγρασία.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#492067 Ψάχνω κλέμα ράγας για τροφοδότηση φάσεων σε μονοφασικό οικιακό πίνακα. Κάτι σαν κι αυτό:
https://www.ebay.co.uk/itm/PE-N-L-Grun- ... 0005.m1851
Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να βρω σε κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού κάτι παρεμφερές, τόσο στον Καυκά, όσο και σε συνοικιακά μαγαζιά ηλεκτρολογικών καθώς επίσης και από ελληνικά eshops ηλεκτρολογικών. Επειδή ο ελεύθερος χώρος στον υφιστάμενο πίνακα είναι περιορισμένος, δεν με καλύπτει μια τέτοια λύση πχ:
http://ilmako.gr/hager-mplok-fasis-gia- ... x25mm.html

Έχει κάποιος φίλος υπόψη εξάρτημα ανάλογο με το πρώτο που παρέθεσα από εγχώριο κατάστημα; Θα το αγόραζα από το γερμανικό eshop αλλά τα ταχυδρομικά που ζητά το συγκεκριμένο κατάστημα είναι πολλαπλάσια της αξίας του προϊόντος κι ως εκ τούτου καταντά κοροϊδία η αγορά του από εκεί.