Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#484733
dimitrisB έγραψε:Ο καλύτερος χαλβάς (πάντα συσκευασμένοι η χύμα των ΣΜ) και όχι όπως πχ "Δραπετσώνας" του Κοσμίδη, παραμένει ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ/ΧΑΙΤΟΓΛΟΥ, με διαφορά. ΄


Συμφωνώ και να προσθέσω πως ο Χαϊτογλου έχει κατάστημα λιανικής στο εργοστάσιο στη Σίνδο (που όμως δεν είναι ανοιχτό κάθε μέρα), όπου διαθέτει τα προϊόντα του σε τιμές αστείες (40-50% κάτω απ' ότι βρίσκεις σε Σ/Μ).

Για αυτούς που μένουν από τη σωστή μεριά των συνόρων στα Τέμπη και ξέρουν τη διαφορά μεταξύ τυριού και κασεριού! :rtfm: :shifty: :svivhaha: :lol:



Asimov έγραψε:Ειδικά να προτείνω (εκτός από τη διαχρονική αξία Τρίκκη) και αυτή εδώ, που δοκίμασα τυχαία πρόσφατα και πολύ μου άρεσε:
http://eshop.thesgala.gr/thes-delivery- ... a-pop.html
Η οποία είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ και αλμυρή τόσο όσο.
Ελασσόνας λέει, αλλά γενικά δεν έχω κολλήματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: είναι ΣΚΛΗΡΗ φέτα, δεν κάνει για όσους τους αρέσουν οι μαλακές ( :help: :help: :help: )



Θα τη δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία, όπως και την Τρίκκη (κάπου την είχα πετύχει εδώ πάνω, δεν θυμάμαι που... :hmmm: ), γιατί μ' αρέσουν μόνο οι σκληρές! :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#484763 Συμφωνώ για το Αποστολάκη, καλό.

Δοκιμάστε και αυτό: http://www.domaine-lazaridi.gr/proion/tsipouro-idoniko/
Το αγαπημένο μου.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#484764
Andreasdik έγραψε:Συμφωνώ για το Αποστολάκη, καλό.

Δοκιμάστε και αυτό: http://www.domaine-lazaridi.gr/proion/tsipouro-idoniko/
Το αγαπημένο μου.


Αυτο. :s_thumbsup
Και μετα δεκαρακι. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
#484842 +1000 για Ηδωνικο ανευ και με :metalo: :metalo:

μετα απο το Τσιπουρο του χωριου :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#484866
blackpug106 έγραψε:μετα απο το Τσιπουρο του χωριου :iconcool:


Αυτό δεν μπαίνει καν στη σύγκριση, είναι άλλο επίπεδο....
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#485121 χαλβας και τυρι φετα, αγαπημενα θεματα! :eat:

με τους χαλβαδες με βγηκε μια ψωρα περσι και πηρα αμπαριζα για δοκιμη αρκετους, συμπεριλαμβανομενης μιας βολτας στον πειραια, εξαιτιας της φημης/παραδοσης στην περιοχη.
απο κατω πηρα Κοσμιδη, Αργουδελη, Κατσάρη, Κρητικου (Κοκκινια), Μαραθωνος,
μετα απο εδω Λουκα, Μακεδονικο, Μεζαπ,
και απο τριγυρω Τασελαριδη, Παπαγιαννοπουλου, Αχιλλαδελη, Ματη, Παπαδοπουλου-Κυργιων, Παπαγιαννη, Κανδυλα και Παπασταυρου.

σχεδον σε ολους η δοκιμη στο βασικο χαρμανι με βανιλια, ενιοτε με αμυγδαλο.
ξεχωρισε με ανεση ο Κοσμιδης που ειναι ο αγαπημενος μου, επειτα Λουκα, αν και ειναι ακριβουτσικος, και επισης του Παπαγιαννοπουλου (κακαο-φουντουκι-σταφιδες :s_thumbsup ).
στο τελος, επειδη στη Σαλονικη το καπελο στην τιμη του κιλου ειναι καμπόσο (θυμαμαι 8.25/κιλο ο απλος στη Δραπετσωνα, 12-13 εδω), εκανα μεσω κουριερ εναν τεμενα στη μεγαλη γκαμα του Κοσμιδη :eat:
ολοι τους λιγο-πολυ ενδιαφεροντες αλλα καταληγω στον κλασικο αμυγδαλενιο του :inlove:

Εικόνα

απο φετες μια γυρα σε: τα κλασικα Δωδωνη, Ηπειρος, Μεβγαλ, Μινερβα Χωριο, Ολυμπος,
μετα Θεμελη, Γαλπο, Καραλη, Συνεταρισμου Μανταμαδου, Τρικκη, Κουρελλα-Γρεβενα, Παντελή και Καλαβρυτων Σκλαβενιτη.
απο τις γνωστες μαρκες καμια δεν μου αφησε ιδιαιτερη γευστικη αισθηση και υφη, απο τις υπολοιπες ξεχωρισα του Παντελη που εχει αυτη τη διακριτη γευση και των Καλαβρυτων με την ωραια αλμυρα της :)
α, και το Χωριο-"Ορεινες περιοχες" εχει αξιολογη πικαντικη γευση.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#485134 Στη Θεσσαλονίκη που πουλάνε αυτό το χαλβά του Κοσμίδη;
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#485144 στο Παντοπωλειο της Κομνηνων θα βρεις χυμα και, αναλογα με την εποχη, ισως εχει και συσκευασμενο.
επιπλεον, συσκευασμενο εχω δει νομιζω στο Εδωδιμον και σε ενα μικρο της Καλαμαριας με βιολογικα, δεν θυμαμαι ονομα και οδο :/
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#485151
egobrain έγραψε:χαλβας ................. Αχιλλαδελη,

Mε τη βιοτεχνία του στον Κορνό της Λήμνου, 500μ απο εκεί όπου "εργαζόμουν" για μιά 3ετία, είχα δοκιμάσει όλους τους χαλβάδες του και τη βανίλια (αυτή ντέ, του... υποβρύχιου) προ 20+ετίας.
Δε νομίζω να άλλαξε κάτι έκτοτε, αλλά ήταν .... ο χειρότερος όλων που είχα έως τότε, αλλά και μέχρι σήμερα δοκιμάσει. Και του είχα δώσει ευκαιρίες, δοκιμάζοντας αρκετές φορές, αλλά πάντα με το ίδιο -άχρηστο αποτέλεσμα.
Κύριο χαρακτηριστικό, πέραν της άχρωμης-άοσμης γεύσης του: Κόλλαγε στα δόντια, ... εντελώς όμως! :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#485162 Καταχωρήθηκε! :s_thumbsup
Το θέμα είναι ... πότε θα μας φέρει απο 'κεί ο δρόμος! :oops:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#485237 Του Τασελαρίδη που απλά τον είχα ακουστά στην πατρίδα Ξάνθη, τον τιμώ εδώ στη Θεσ/νίκη. Ειδικά το ολικής το ταχίνι είναι πολύ δυνατό.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#485378
egobrain έγραψε:στο Παντοπωλειο της Κομνηνων θα βρεις χυμα και, αναλογα με την εποχη, ισως εχει και συσκευασμενο.
επιπλεον, συσκευασμενο εχω δει νομιζω στο Εδωδιμον και σε ενα μικρο της Καλαμαριας με βιολογικα, δεν θυμαμαι ονομα και οδο :/

:thumbsup: Βρήκα στην Κομνηνών αγοράστηκε ο κλασσικός με κακάο και θα δοκιμαστεί το απόγευμα όταν επιστρέψω σπίτι.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#486178 ΧαλάΟΥα για τα παιδιά, ένεκα των ημερών

Εικόνα