dimitrisB έγραψε:Ο καλύτερος χαλβάς (πάντα συσκευασμένοι η χύμα των ΣΜ) και όχι όπως πχ "Δραπετσώνας" του Κοσμίδη, παραμένει ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ/ΧΑΙΤΟΓΛΟΥ, με διαφορά. ΄
Συμφωνώ και να προσθέσω πως ο Χαϊτογλου έχει κατάστημα λιανικής στο εργοστάσιο στη Σίνδο (που όμως δεν είναι ανοιχτό κάθε μέρα), όπου διαθέτει τα προϊόντα του σε τιμές αστείες (40-50% κάτω απ' ότι βρίσκεις σε Σ/Μ).
Για αυτούς που μένουν από τη σωστή μεριά των συνόρων στα Τέμπη και ξέρουν τη διαφορά μεταξύ τυριού και κασεριού!
Asimov έγραψε:Ειδικά να προτείνω (εκτός από τη διαχρονική αξία Τρίκκη) και αυτή εδώ, που δοκίμασα τυχαία πρόσφατα και πολύ μου άρεσε:
http://eshop.thesgala.gr/thes-delivery- ... a-pop.html
Η οποία είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ και αλμυρή τόσο όσο.
Ελασσόνας λέει, αλλά γενικά δεν έχω κολλήματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: είναι ΣΚΛΗΡΗ φέτα, δεν κάνει για όσους τους αρέσουν οι μαλακές ( )
Θα τη δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία, όπως και την Τρίκκη (κάπου την είχα πετύχει εδώ πάνω, δεν θυμάμαι που... ), γιατί μ' αρέσουν μόνο οι σκληρές!
Citroen C4 Picasso 1,8 => Η (Γουρου)Νίτσα => Πωλήθηκε!
MWB 320i Ε90 => Η μπεμπέκα
Δοκιμάστε και αυτό: http://www.domaine-lazaridi.gr/proion/tsipouro-idoniko/
Το αγαπημένο μου.
We are such stuff as dreams are made on and our little life is rounded with a sleep.
Andreasdik έγραψε:Συμφωνώ για το Αποστολάκη, καλό.
Δοκιμάστε και αυτό: http://www.domaine-lazaridi.gr/proion/tsipouro-idoniko/
Το αγαπημένο μου.
Αυτο.
Και μετα δεκαρακι.
R21
μετα απο το Τσιπουρο του χωριου
let the waters of the loch bring you wonderful dreams
Μην αφησεις αυτο που σε τρωει να χορτασει...
JasonLouk έγραψε: γνωρίζεις και κάτι λέρες σαν τον blackpug106 αλλά δεν πειράζει
blackpug106 έγραψε:μετα απο το Τσιπουρο του χωριου
Αυτό δεν μπαίνει καν στη σύγκριση, είναι άλλο επίπεδο....
We are such stuff as dreams are made on and our little life is rounded with a sleep.
με τους χαλβαδες με βγηκε μια ψωρα περσι και πηρα αμπαριζα για δοκιμη αρκετους, συμπεριλαμβανομενης μιας βολτας στον πειραια, εξαιτιας της φημης/παραδοσης στην περιοχη.
απο κατω πηρα Κοσμιδη, Αργουδελη, Κατσάρη, Κρητικου (Κοκκινια), Μαραθωνος,
μετα απο εδω Λουκα, Μακεδονικο, Μεζαπ,
και απο τριγυρω Τασελαριδη, Παπαγιαννοπουλου, Αχιλλαδελη, Ματη, Παπαδοπουλου-Κυργιων, Παπαγιαννη, Κανδυλα και Παπασταυρου.
σχεδον σε ολους η δοκιμη στο βασικο χαρμανι με βανιλια, ενιοτε με αμυγδαλο.
ξεχωρισε με ανεση ο Κοσμιδης που ειναι ο αγαπημενος μου, επειτα Λουκα, αν και ειναι ακριβουτσικος, και επισης του Παπαγιαννοπουλου (κακαο-φουντουκι-σταφιδες ).
στο τελος, επειδη στη Σαλονικη το καπελο στην τιμη του κιλου ειναι καμπόσο (θυμαμαι 8.25/κιλο ο απλος στη Δραπετσωνα, 12-13 εδω), εκανα μεσω κουριερ εναν τεμενα στη μεγαλη γκαμα του Κοσμιδη
ολοι τους λιγο-πολυ ενδιαφεροντες αλλα καταληγω στον κλασικο αμυγδαλενιο του
απο φετες μια γυρα σε: τα κλασικα Δωδωνη, Ηπειρος, Μεβγαλ, Μινερβα Χωριο, Ολυμπος,
μετα Θεμελη, Γαλπο, Καραλη, Συνεταρισμου Μανταμαδου, Τρικκη, Κουρελλα-Γρεβενα, Παντελή και Καλαβρυτων Σκλαβενιτη.
απο τις γνωστες μαρκες καμια δεν μου αφησε ιδιαιτερη γευστικη αισθηση και υφη, απο τις υπολοιπες ξεχωρισα του Παντελη που εχει αυτη τη διακριτη γευση και των Καλαβρυτων με την ωραια αλμυρα της
α, και το Χωριο-"Ορεινες περιοχες" εχει αξιολογη πικαντικη γευση.
επιπλεον, συσκευασμενο εχω δει νομιζω στο Εδωδιμον και σε ενα μικρο της Καλαμαριας με βιολογικα, δεν θυμαμαι ονομα και οδο :/
egobrain έγραψε:χαλβας ................. Αχιλλαδελη,
Mε τη βιοτεχνία του στον Κορνό της Λήμνου, 500μ απο εκεί όπου "εργαζόμουν" για μιά 3ετία, είχα δοκιμάσει όλους τους χαλβάδες του και τη βανίλια (αυτή ντέ, του... υποβρύχιου) προ 20+ετίας.
Δε νομίζω να άλλαξε κάτι έκτοτε, αλλά ήταν .... ο χειρότερος όλων που είχα έως τότε, αλλά και μέχρι σήμερα δοκιμάσει. Και του είχα δώσει ευκαιρίες, δοκιμάζοντας αρκετές φορές, αλλά πάντα με το ίδιο -άχρηστο αποτέλεσμα.
Κύριο χαρακτηριστικό, πέραν της άχρωμης-άοσμης γεύσης του: Κόλλαγε στα δόντια, ... εντελώς όμως!
https://jimmuclarku.blogspot.com/
egobrain έγραψε:στο Παντοπωλειο της Κομνηνων θα βρεις χυμα και, αναλογα με την εποχη, ισως εχει και συσκευασμενο.
επιπλεον, συσκευασμενο εχω δει νομιζω στο Εδωδιμον και σε ενα μικρο της Καλαμαριας με βιολογικα, δεν θυμαμαι ονομα και οδο :/
Βρήκα στην Κομνηνών αγοράστηκε ο κλασσικός με κακάο και θα δοκιμαστεί το απόγευμα όταν επιστρέψω σπίτι.