Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#484565 Πάντως, η Novartis είναι πολύ καθαρή, δεν χρωστάει τίποτε στην εφορία ( :shifty: :s_biggrin ):
http://www.capital.gr/epikairotita/3272 ... to-kefomep
Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, σε φόρους από εισοδήματα που αποκάλυψε οικειοθελώς μέσω συμπληρωματικών δηλώσεων κατά τη διάρκεια του ελέγχου του ΚΕΦΟΜΕΠ για τουλάχιστον 20 μεγαλοστελέχη της Novartis, πλήρωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρίας Κων/νος Φρουζής και έκλεισε τον έλεγχο για τις χρήσεις που έχουν τεθεί υπό έρευνα από τις φορολογικές αρχές μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis υπέβαλλε συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις για τις αποκλίσεις που φέρονται να είχαν εντοπιστεί από τις φορολογικές αρχές μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων και να κατέβαλλε τους αναλογούντες φόρους.

Με αυτό τον τρόπο το μεγαλοστέλεχος που βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα μετά τις καταγγελίες των προστατευομένων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis, κλείνει μια σημαντική εκκρεμότητα, καθώς πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δεύτερη εκκρεμότητα, η οποία αφορά στην σύνταξη κατηγορητηρίου σε βάρος του για το κύριο σκέλος της υπόθεσης.

Το ΚΕΦΟΜΕΠ

Η έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ για φοροδιαφυγή κορυφαίων στελεχών της NOVARTIS ξεκίνησε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο πριν από περίπου ένα χρόνο και έχει ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ. Η έρευνα αφορούσε ενδεχόμενη φοροδιαφυγή σε βάρος 20 μεγαλοστελεχών της Novartis Ελλάς. Την έρευνα έκανε το ΚΕΦΟΜΕΠ το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο σε 10 από αυτούς διαπιστώνοντας αποκλίσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που στηρίζει τις εκτιμήσεις περί φοροδιαφυγής. Και οι 10 έχουν έρθει σε συμβιβασμό με το ΚΕΦΟΜΕΠ, ενώ εκκρεμεί η διαδικασία για τους υπόλοιπους.


:s_sarcastic :s_shout
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#484637 Όχι μόνον η Αυγή, αλλά και όλα τα ΣΥΡΙΖΟ media:
https://www.newsit.gr/politikh/amyras-g ... a/1338722/

Tο ραδιόφωνο έχει κάνει και (εντελώς καπιταλιστικές) απολύσεις, τα έχουμε γράψει ήδη εδώ μέσα.

Φυσικά, έχουν ακόμη δρόμο, για να φτάσουν τα μεγαλεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που χρωστάνε παντού και δεν πρόκειται ποτέ να ξεπληρώσουν κιόλας...
:help:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#484643 Βρήκα και ποστ "διαμάντι" από Πάσχο (είναι το 2014)! :inlove: :twisted:
http://www.kathimerini.gr/753986/opinio ... -ths-ayghs

Πάσχος Μανδραβέλης ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
Το μνημόνιο της «Αυγής»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 15.02.2014
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:AΠOΓPAΦEΣ

Σε μειώσεις μισθών θα προχωρήσει για πρώτη φορά μετά την κρίση η εφημερίδα «Αυγή», κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μειώσεις θα είναι μεσοσταθμικά 20% και κρίθηκαν αναγκαίες διότι οι ζημίες της εφημερίδας το 2012 ήταν 412.000 ευρώ, ενώ οι συνολικές ζημίες έφτασαν τα 3.198.000 ευρώ.

Με άλλα λόγια, η εταιρεία που είχε τον ίδιο χρόνο τζίρο 3,261 εκατ. ευρώ παρουσίασε έλλειμμα 12,6%, ενώ το χρέος της πλησίαζε το 100% του ΑΕΠ της. Το εκπληκτικό είναι ότι οι συνδικαλιστές της –πολύ λογικά– δεν σήκωσαν παντιέρα κατά του εσωτερικού μνημονίου, που η πραγματικότητα επιβάλλει στην «Αυγή». Δεν διακήρυξαν ότι «μια άλλη εφημερίδα είναι εφικτή», δεν έκαναν κατάληψη στα γραφεία της, δεν είπαν «δεν χρωστάω, δεν πληρώνω». Είδαν την κακή κατάσταση και τώρα κάνουν διαπραγματεύσεις για το πώς θα κατανεμηθεί πιο δίκαια το κόστος της κρίσης.

Την ημέρα που οι «επαναστάτες» σκότωσαν τρεις ανθρώπους στη Μαρφίν, ο Πολ Κρούγκμαν έγραφε ότι «το μόνο που θα μπορούσε να μειώσει την ανάγκη για μέτρα λιτότητας θα ήταν... η αύξηση των εξαγωγών, που μπορεί να επιτευχθεί μόνον εάν μειωθούν δραστικά το ελληνικό κόστος και οι τιμές, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Εάν η Ελλάδα ήταν μια συνεκτική κοινωνία με σύστημα συλλογικής ρύθμισης των μισθών, ένα είδος Αυστρίας στο Αιγαίο, θα ήταν πιθανό να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, μέσω μιας συλλογικά συμφωνημένης μείωσης των μισθών· μέσω μιας “εσωτερικής υποτίμησης”. Αλλά, όπως δείχνουν τα θλιβερά γεγονότα σήμερα, δεν είναι» (New York Times, 5.5.2010).

Τότε όμως η Αριστερά (και η καθοδηγούμενη εν πολλοίς από αυτήν ελληνική κοινωνία) προέκρινε τα αντίθετα με όσα γίνονται σήμερα στην «Αυγή». Αντί να επιδιώξει τη δίκαιη κατανομή των βαρών της υπαρκτής κρίσης, δημαγώγησε αρνούμενη την πραγματικότητα της κρίσης. Τέσσερα χρόνια και πολλές καταστροφές μετά, ελάχιστα έχουν προχωρήσει. Η δημοσιονομική προσαρμογή έγινε –δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς– αλλά χωρίς τη μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες. Κυρίως η πολιτική άρνησης της πραγματικότητας δεν δημιούργησε πεδίο συνεννόησης για την ανάταξη της οικονομίας.

Σήμερα στην «Αυγή» συζητάνε για ριζικές αλλαγές με στόχο την αύξηση της κυκλοφορίας. Η παραγωγική ανασυγκρότηση, όμως, της εφημερίδας δεν θα έχει καμιά ελπίδα αν καταλάβουν τα γραφεία οι «επαναστάτες με στειλιάρια» και βάψουν με σπρέι τους τοίχους «να πληρώσουν τα αφεντικά την κρίση».



Βέβαια, τώρα στο Κόκκινο οι εργαζόμενοι αντιδρούν, αλλά δεν βρήκα επίκαιρο άρθρο από τον Πάσχο... :s_no :(

Μήπως το αφεντικούλι δεν έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες επ' αυτού; :s_blush
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#484680 Εικόνα

Εικόνα

http://www.economy365.gr/article/65543/ ... faki-video

Στις 26 Μαρτίου ιδρύεται το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


Εικόνα


:s_roses
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#484688 Αχ καλέ , μίλησε για suckers ο Υπ.Οικ του λεφτά υπάρχουν και του εμείς έχωμεν πρόγραμμα 100 ημερών.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#484723 EDDIE καταπληκτική η επιλογή αναγγελίας το μόνο που έχω να προσθέσω είναι:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By markvag
#484739
QsisVTS έγραψε:ο μπουμπούκος δεν διαφήμιζε ότι μείωσε το κόστος περισσότερο από τον στόχο που είχε; ακόμα και αν κυβερνούν οι κσένη πάντα μπορείς να βάλεις μια προσωπική πινελιά :inlove:


Το μείωσε, όχι όμως για τους ασθενείς... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Adriver
#484765 Σαν Υπουργοί Υγείας, Γεωργιάδης και Λοβέρδος μείωσαν τη φαρμακευτική δαπάνη κατά 3δις, διέσωσαν το δημόσιο σύστημα υγείας, κι επομένως είναι οι κατ' εξοχήν ύποπτοι για χρηματισμό! :help:
Μειωμένες δαπάνες για Υγεία - Φάρμακο
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=8578158
Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2015
"..... ενώ το 2009 (πριν την κρίση) το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία (δημόσια φαρμακευτική δαπάνη) πλήρωσαν 5,2 δισ. για φάρμακα και οι ασφαλισμένοι ως συμμετοχή πλήρωσαν 524 εκατ., σταδιακά το 2014 οι δαπάνες έφτασαν τα 2,2 δισ. και 750 εκατ. αντίστοιχα. Δηλαδή, κράτος και ασφαλιστικά ταμεία πλήρωσαν κατά 57,7% λιγότερο, ενώ οι ασφαλισμένοι - κατά πολύ λιγότεροι αφού αυξήθηκαν οι ανασφάλιστοι - πλήρωσαν συμμετοχή κατά 43,1% περισσότερο. ....."


Ειδικά ο Άδωνις, που ενοχλεί περισσότερο αφού η ΝΔ επέζησε σαν κόμμα, έπρεπε πάντα να βρίσκεται κατηγορούμενος για διαφθορά, κάτι εύκολο στο Υπουργείο Υγείας. Το ίδιο νόμισμα μπορείς να το γυρίσεις από όποια μεριά βολεύει.
Το 2013 που μείωνε τις τιμές των φαρμάκων, προωθώντας την συνταγογράφηση με βάση την ενεργό ουσία κι όχι το εμπορικό όνομα, στριμώχνοντας εταιρείες σαν την Novartis με τα ακριβά κι επώνυμα φάρμακα, έπρεπε να κατηγορείται για το ανάποδο.
Άδωνις - τρόικα «dealers» της πολυεθνικής των γενοσήμων TEVA!
Δημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2013 00:03
http://www.avgi.gr/article/10840/136126 ... emon-teva-
"..... Η μνημονιακή δημοσιονομική δέσμευση για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δισ. ευρώ μεταφράζεται ευθέως σε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του μέσου Έλληνα, αυτό είναι ένα πρώτο συμπέρασμα επώδυνο και άμεσα αντιληπτό. Λιγότερο γνωστό είναι ότι πίσω από τις συμφωνίες κυβέρνησης και τρόικας κρύβεται ένας βρόμικος χορός συμφερόντων, αφού η ελληνική αγορά φαρμάκου ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της σε πολυεθνικές -εταιρείες κολοσσούς, παραγωγούς γενοσήμων αμφιβόλου ποιότητας. .....

Κωλοτούμπες στη πολιτική, κωλοτούμπες και στη λάσπη. :protest:

Οι κωλοτούμποι, το 2013, αφού είχαν εκτοξεύσει ότι λάσπη είχαν, φυσικά δεν ψήφισαν τότε τα μέτρα για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Μάλλον πολύ τυχεροί είναι Άδωνις, Σαμαράς και Βενιζέλος που κατάφεραν να περάσουν τα μέτρα τότε, σήμερα μπορεί να τους χρέωναν μερικά δις με καρούλια.

Με 164 «ναι» πέρασε η τροπολογία για τις τιμές των φαρμάκων
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/11/2013 11:56 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 27/11/2013 14:46 |

" Εν μέσω οξύτατης αντιπαράθεσης, με αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για εξυπηρέτηση συμφερόντων, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων.
........
...... Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, θεωρώντας τη διαδικασία παράνομη.
....................
Σύμφωνα με την τροπολογία:

- Η μέγιστη τιμή των πρωτότυπων φαρμάκων που διατηρούν την πατέντα τους (on patent) ορίζεται ως ο μέσος όρος των τριών χαμηλότερων τιμών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι μέγιστες αυτές τιμές αναθεωρούνται τακτικά προς τα κάτω. Η ρύθμιση αυτή επί της ουσίας διατηρεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο ώστε να εξασφαλίζονται από τις οι χαμηλότερες τιμές στην Ευρώπη χωρίς να υπάρχει κίνδυνος απόσυρσης τους. Αυξήσεις δεν θα επιτρέπονται αλλά μόνον μειώσεις τιμών. Θα υπάρξει εξοικονόμηση που θα φτάσει συνολικά στα 76 εκατομμύρια ευρώ σε ό,τι αφορά την δαπάνη των νοσοκομείων και του ΕΟΠΠΥ από την συγκεκριμένη ρύθμιση.

- Οι τιμές των φαρμακευτικών προϊόντων μετά την λήξη της πατέντας (off patent), εφόσον γι' αυτά υπάρχει γενόσημο που κυκλοφορεί, μειώνονται αυτόματα είτε στο 50% της τελευταίας τιμής υπό προστασία, είτε στον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον είναι χαμηλότερος του 50%. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει γενόσημο που να κυκλοφορεί η τιμή πέφτει στον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διάταξη εφαρμόζεται για τα φάρμακα μετά το 2012, ενώ για τα υπόλοιπα (πριν την 1/1/2012) θα εφαρμοστούν οριζόντιες μειώσεις τιμών με υπουργική απόφαση.
...................
ΣΦΕΕ: Όχι άλλες μειώσεις
..................
Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου προειδοποιούν ότι η απόφαση για κατάργηση του κατώτατου πλαφόν τιμής με βάση τις τρεις χαμηλότερες της Ευρώπης, διακυβεύει την εξασφάλιση της κυκλοφορίας φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Επίσης, τονίζουν ότι η κατάργηση από την Ελλάδα του αντικειμενικού προσδιορισμού των φαρμάκων με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές και η υιοθέτηση μεθόδου για οριζόντια μείωση της τάξης του 50% για τα off patent, αποτελεί μία ακόμη νέα «αγορανομική» πρωτοτυπία η οποία θα εξαναγκάσει σε αθρόες αποσύρσεις και επανεξαγωγές φαρμάκων από την ελληνική αγορά.
..................