Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#482581
Govus έγραψε:Για μισο, ΓΙΑ ΜΙΣΟ! ΤΙ, Η ΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ;


είναι γνωστή η συνωμοσία με τους ευρυγώνιους.... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#482594 Κάποιος ρώτησε σε άλλο φόρουμ αν το Roadster θα είναι οδηγήσιμο αν με κάποιο τρόπο επέστρεφε στη Γη, και αν τα ηλεκτρονικά του θα λειτουργούν.

Η απάντηση είναι όχι, δέν θα είναι οδηγήσιμο. Το πρώτο που θα γίνει είναι οτι λόγω του κενού, όλα τα λάδια και υγρά θα βράσουν και θα φύγουν απο το αυτοκίνητο. Αυτό εκτός απο τα προφανή, συμπεριλαμβάνει τα υγρά που βρίσκοναι μέσα στα αμορτισέρ και το γράσο στα ρουλεμάν.

Τα δέ ηλεκτρονικά και τα ολοκληρωμένα κυκλώματα θα καταστραφούν με τον καιρό απο την ακτινοβολία. Τα ηλεκτρονικά των διαστημόπλοιων, δορυφόρων αλλά και κάποιων αεροπλάνων είναι radiation hardened.

Άλλα εξαρτήματα θα καταστραφούν με απρόβλεπτους τρόπους απο την ακτινοβολία και το κενό.

Τα λάστιχα δέν θα σκάσουν. Η ατμοσφαιρική πίεση στη γη είναι γύρω στα 15 psi. Οπότε ένα λάστιχο που στη γή είναι φουσκωμένο στα 30 psi, στο κενό θα είναι σαν να ναι φουσκωμένο στα 45. Το πολύ πολύ να αφαιρέσανε λίγο αέρα.

Πιστεύω οτι το αυτοκίνητο αυτό ήταν έντονα τροποποιημένο, λογικά θα είχαν αδειάσει απο πρίν όλα τα υγρά, θα είχαν ασφαλίσει διάφορα κινητά μέρη της ανάρτησης, και πιθανόν θα έχουν αφαιρέσει εντελώς κάποια εξαρτήματα. Αλλιώς θα συμπεριφερόταν εντελώς απρόβλεπτα κατα την απογείωση και πιθανόν θα έθετε σε κίνδυνο την αποστολή.

Επίσης: https://www.instagram.com/p/Be31IJxgOoK/
Άβαταρ μέλους
By markvag
#482613
fubar.gr έγραψε:
Πιστεύω οτι το αυτοκίνητο αυτό ήταν έντονα τροποποιημένο, λογικά θα είχαν αδειάσει απο πρίν όλα τα υγρά, θα είχαν ασφαλίσει διάφορα κινητά μέρη της ανάρτησης, και πιθανόν θα έχουν αφαιρέσει εντελώς κάποια εξαρτήματα. Αλλιώς θα συμπεριφερόταν εντελώς απρόβλεπτα κατα την απογείωση και πιθανόν θα έθετε σε κίνδυνο την αποστολή.


Λογικά... Πιστεύω πως μέχρι και τις μπαταρίες παίζει να άφησαν εδώ (ίσως άφησαν πάνω στο αμάξι ένα μικρό τμήμα των μπαταριών, ίσα ίσα για 1-2 λειτουργίες, όπως πχ να παίζει το Space Oddity στο ηχοσύστημα, όπως είπε ο Μασκ - για να μην ακούγεται τίποτα, καθώς δεν υπάρχει αέρας να μεταδοθεί ο ήχος... :lol: ), καθώς οι μπαταρίες λιθίου είναι εξαιρετικά επικίνδυνο υλικό. Υδραυλικά κι εγώ δεν πιστεύω να είχαν...


fubar.gr έγραψε:Επίσης: https://www.instagram.com/p/Be31IJxgOoK/


Ναι, γιατί ο ΕΤ που θα το βρει μετά από 168 εκατομμύρια χρόνια, θα διαβάζει αγγλικά του 21ου αιώνα... :lol: :lol:



Πάντως, εκεί που είναι άπαιχτος ο κερατάς ο Μασκ, είναι στο PR!
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#504705 Λοιπόν κάτι που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει είναι ο ΗΧΟΣ κατά την διάρκεια της εκτόξευσης ενός πυραύλου, επιτέλους κάποιος κατάφερε να μας δώσει και αυτή τη διάσταση, ακολουθήστε τις οδηγίες, λίγη υπομονή και απολαύστε!
Falkon heavy :metalo:

https://www.youtube.com/watch?v=ImoQqNyRL8Y
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#525313 Μια τεράστια λίμνη κάτω από τον πάγο ανακαλύφθηκε στον Άρη, όπου ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε βρεθεί ένας τέτοιος όγκος νερού σε υγρή μορφή, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ζωής, ανακοίνωσε σήμερα μια διεθνής ομάδα αστρονόμων.

Η λίμνη, που βρίσκεται κάτω από ένα στρώμα αρειανού πάγου, έχει διάμετρο περίπου 20 χλμ. και το σχήμα ενός στρογγυλεμένου τριγώνου, δημιουργεί την ελπίδα για την παρουσία και άλλου νερού, ακόμη και ζωής, στον κόκκινο πλανήτη, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην αμερικανική επιθεώρηση Science.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#525317 "It's probably not a very large lake," says Prof Roberto Orosei from the Italian National Institute for Astrophysics, who led the study.

Marsis wasn't able to determine how thick the layer of water might be, but the research team estimate that it is a minimum of one metre.

The water's temperature and chemistry could also pose a problem for any potential martian organisms.

In order to remain liquid in such cold conditions (the research team estimate between -10 and -30 Celsius where it meets the ice above), the water likely has a great many salts dissolved in it.
Άβαταρ μέλους
By otso
#525330 Eνδιαφερουσα αποστολη που την ειχαν παρει χαμπαρι τα παιδια μου , και ας πουμε οτι μετεχουμε μιας και ειναι γραμμενα τα ονοματα τους μαζι με αλλα φυσικα σε καπια πλακετα ιδεα δεν εχω , και ουτε ειχαν πει τιποτα τα τσογλανια μεχρι που προχτες βρηκα τυπομενα τα αναμνηστικα .

http://parkersolarprobe.jhuapl.edu/
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#525879
Έκλειψη στην αστρονομία είναι το φαινόμενο κατά το οποίο επηρεάζεται η φωτεινότητα ενός ουράνιου σώματος...

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE ... F%88%CE%B7
Άβαταρ μέλους
By kubiak