Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#473501 επαναφορα στην Ισταμπουλ:
για οσους γουσταρουν παστουρμα εχω να προτεινω το φημισμενο Namli pastirmaci οπου ο μοσχαρισιος (πλατη) ειναι τελειος!
εχει μια ντανα στη γωνια και στον κοβουν αργα με τον μπαλτα σε χοντρες φετες. η τρεχουσα τιμη του ειναι στις 150 λιρες το κιλο (33-34 ευρω) και τις αξιζει! :thumbsup:

το σουτζουκι του επισης ειναι αρκετα καλο!
γενικα ειναι ντελικατεσεν και εχει μπολικα τουρκικα φαγωσιμα :)
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#473534
pierce21 έγραψε:Μπακλαβάδες από τον συγκεκριμένο στο Karakoy, όχι από τους Φαρούκ. Δίπλα του από την μια έχει Koska (ως εναλλακτική) για τα λουκούμια και από την άλλη το namli για πρωινό.

:ninja:
Άβαταρ μέλους
By InFiNiTy
#481570 Έχει ταξιδέψει κανείς οδικώς πρόσφατα;
Στα σύνορα έχουμε καθυστερήσεις;
Με τα όρια ταχύτητας τι παίζει; Υπάρχουν μπλόκα κάμερες;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#481848 Απο καθυστερήσεις δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο αυτή την περίοδο, 1 ώρα ίσως τη φας όμως.
Έχουν διόδια με "μηχανάκι" . Στα Τουρκικά σύνορα είδα μια επιγραφή που έλεγε οτι πουλάνε τέτοια αλλά δεν το έψαξα αφού συνήθως πάω Καλλίπολη ή Τσανάκαλε που δεν έχει διόδια. Πάντως υπάρχει και ο παλιός παραλιακός δρόμος που δεν έχει διόδια .
Οι Τούρκοι είναι συντηρητικοί οδηγοί, συνήθως πάνε με 110-120 αλλά έχει αρκετή κίνηση , πολλά αυτοκίνητα. Κάμερες-μπλόκα δεν είδα αλλά έχω καιρό να πάω στην Πόλη.
Άβαταρ μέλους
By InFiNiTy
#482024 Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Ξέρουμε αν για να βάλω χρήματα στο μηχανάκι δέχονται πιστωτικές;
Και γενικά δουλεύουν κάρτες ή χρειάζεσαι και μετρητά;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#482069 Έχει στο τουρκικό τελωνείο ΑΤΜ τουρκικών τραπεζών ( στο σκεπαστό μέρος).
Στα διόδια δεν παίζει μετρητό. Πριν χρόνια εγώ περνούσα από το e-pass (ήταν χωρίς μπάρα) χωρίς μηχανάκι και δεν είχα πρόβλημα ( μια φορά με τράβηξε φωτό και χτύπησε συναγερμός αλλά δε με σταμάτησε κανείς , ούτε στο γυρισμό είχα θέμα στο τελωνείο) . Τότε e-pass είχε μόνο ενα πέρασμα και τα υπολοιπα ήταν με κάρτα με μονάδες φόρτισης που γέμιζε σε τράπεζα ή στον 1ο σταθμό των διοδίων , ίσως και σε βενζινάδικα.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#482808 Εγώ που τράβηξα από ΑΤΜ έφαγα βαρβάτη προμήθεια 3 ευρώ. Δεν ξέρω αν αυτό είναι flat rate άρα για μεγάλα ποσά δεν τρέχει και τίποτα, αλλά για έως 50 ευρώ είναι πολλά. Τουρκικες λίρες θες μόνο για παζάρια και κανένα βρωμερό κεμπαπτσήδικο. Αλλιώς εγώ στην Αδριανούπολη πλήρωσα τα πάντα με κάρτα, φαντάζομαι ότι στην Πόλη θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράματα.
Άβαταρ μέλους
By theo13
#492418
Corto Maltese έγραψε: Επίσης δεν μπόρεσα να μη φιλοσοφήσω κατά την επίσκεψη μου για το πόσο τυχερή είναι αυτή η πόλη και ο παγκόσμιος πολιτισμός που η συνθήκη των Μουδανιών (αν θυμάμαι καλά) την άφησε στην Τουρκία. Καταστροφικό για όλη την πορεία του ελληνικού κράτους και γενικότερα τον ελληνισμό, αλλά τόσο η πόλη, όσο και η παγκόσμια κληρονομιά σώθηκαν από του χάρου τα δόντια.


Ξεχνάς όμως ότι αυτοί κάνουν θρησκευτικές λειτουργίες στην Αγία Σοφία ενώ οι Ελλημπάν δεν έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο σε τζαμί.

Αλλά περίμενε όπου να ναι θα γίνει αποκλειστικά τζαμί και τότε θα μας πείς από τι ακριβώς γλύτωσε.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#492466 Κανένα από τα δύο δεν ισχύει, να ξέρεις.
Ενδεικτικά, στα Γιάννενα μέχρι πριν λίγα χρόνια στο τζαμί της Καλούτσανης λειτουργούσε ΕΒΓΑ της γειτονιάς. Έχω αγοράσει ο ίδιος γάλα για την τότε...αγαπημένη!
Η Αγία Σοφία, είναι μουσείο και δεν την λειτουργούν σαν τζαμί.
Επίσης, οι δικοί μας παπάδες διεκδικούν την Ροτόντα στην Θεσσαλονίκη για εκκλησία, που πάλι είναι μνημείο και μουσείο.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#496587
pierce21 έγραψε:Κατοικοεδρεύεις στην Πόλη, ή απλά πας σύχνα;


ρανταπλανικη απαντηση: παω καθε τοσο

---------

σχετικα με τις αλλαγες στα νομισματα παντως, κατα την τελευταια τσαρκα, συγκρινα τη δικη μου αναληψη απο τραπεζα (με προμηθεια κλπ) με την αναλογια που πηρε η παρεα μου στο ανταλλακτηριο και διαπιστωσα οτι πηρα τελικα λιγοτερες λιρες για τα ιδια ευρω.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#496598 εδώ μας εκβιάζει ολόκληρη ΕΕ , σ'αυτή τη λεπτομέρεια κόλλησες;
Μετά την ιστορία της εισβολής στην Κύπρο έπρεπε τα σύνορα να είναι κλειστά καθώς και τα προξενεία, πρεσβείες , εμπόρια και δε συμμαζεύεται.
Όσες φορές έχω πάει , και έχω πάει πολλές , δεν τους έχω αφήσει ούτε 1 σέντσι ( μόνο βενζίνη αναγκαστικά). Απλά γουστάρω να μπαίνω και κόβω βόλτες στην αυλή τους , έτσι για το γαμώτο.