Forum για τα πρωταθλήματα rally, WRC, ERC, Dakar
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#355920 Η Peteransel είναι ζωντανός θρύλος. Μόνον ο Loeb δείχνει να έχει τα φόντα να ακολουθήσει αυτό που έχει επιτύχει, αλλά και πάλι, ο άνθρωπος ήταν θρύλος στις μοτοσυκλέτες και έγινε ακόμη μεγαλύτερος στα αυτοκίνητα.
Kudos στην Peugeot που δεν έδωσε team orders και άφησε τον Loeb να κυνηγήσει την νίκη.
Η Toyota έκανε την σωστή κίνηση παίρνοντας στην ομάδα τον Al Attiya, αλλά το αυτοκίνητο δεν δείχνει ανταγωνιστικό. Το αυτό και για τα Mini, δεν έδειξαν ποτέ πως μπορούν να χτυπήσουν τα Peugeot.

Στις μοτοσυκλέτες, μετά την πτώση και τον τραυματισμό του περσινού νικητή Price, όλα ήταν ανοιχτά. Τελικά η ΚΤΜ τα κατάφερε με τον Sunderland, που πέτυχε την πρώτη του νίκη, αφού η Honda κατάφερε να χάσει τον αγώνα μόνη της με τον παράνομο ανεφοδιασμό και το αντίστοιχο πρόστιμο μιας ώρας. Είχε εξαιρετικό line up οδηγών, είχε το σωστό μηχανάκι, αλλά έχασαν τον αγώνα από αυτό.

Στα φορτηγά, Kamaz και τέλος, τα συνηθισμένα! :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#471244 Εικόνα


H διαδρομη

Εικόνα


Τα οχηματα που συμμετεχουν.




Οι αφανεις ηρωες του Dakar, οι malle moto, ανθρωποι που τρεχουν χωρις υποστηριξη. Απο φετος τους σπονσοραρει η Motul δινοντας τον τιτλο Original

Άβαταρ μέλους
By cmarin
#472032 Μετά το κακό ξεκίνημα των Pug την πρώτη μέρα, όλα ήρθαν στη θέση τους την 2η. Ο γάλλος είναι πύραυλος σε σχέση με τον ανταγωνισμό και οποιαδήποτε άλλη πρόβλεψη για νίκη θα ήταν σα να κλέβεις εκκλησία. Τώρα αν είναι ο 13άκις γερόλυκος, ο κοντός, ο Matador ή ο άλλος ο 2τροχος γάλλος, θα δούμε!
Επειδή όμως όλα συμβαίνουν σε ένα Ντακαρ και είμαστε ακόμη στην αρχή, περιμένουμε....
Οι εικόνες βέβαια που έρχονται από τους αμμόλοφους είναι καταπληκτικές :s_omg

Άβαταρ μέλους
By dimviii
#472536 Εικόνα



The 76-year-old Japanese driver was left out of the Dakar with his Hino truck. Sugawara is the oldest of the great adventure, with 35 races.
The Dakar always amazes for its stories. And its characters. In this case, the longest driver did not have the best of luck, since he abandoned in the third stage. It is the Japanese Yoshimasa Sugawara, the oldest pilot with 76 years and his 35 participations. Driver of a Hiro truck, was marginalized in the dunes of Pisco, when he was traveling to San Juan de Marcona, in southeastern Peru.
Sugawara discovered the Dakar in 1980. He did not compete. He was a journalist, special envoy of a motorcycle magazine. In 1983 he made his debut as a pilot. Today he has completed 20 Dakar achievements. Yesterday he starred in his 4th abandonment.
"You always make mistakes during the race, the only way to correct them is by competing again," said the Japanese, who is already planning his participation in 2019. "I am full of energy. Some pilots let their co-pilot drive on the links to rest, but I drive all the way, including the links. My schedule for the whole year is based on this race ", said the" grandfather of the Dakar ".
Sugawara started running the Dakar on a motorcycle and then went to the cars and finally to the trucks. "The first time I played the Dakar in 1983 I did not understand the regulations and I appeared in the prologue carrying a spare tire on the back, I started competing in a truck in 1992. For me, the category of trucks is the most interesting because of all the modifications that have occurred in recent times and because it is more fun to drive, "he had commented to the newspaper Marca.
On this occasion, the departure of Lima was made along with his son Teruhito, who has been with him since 1999 and who inherited his father's passion for the Dakar, the most veteran driver of this great adventure.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#472867 Loeb off, next year.....

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By nafpaktos
#473242 Απ οτι ειπε next year οχι δεν εχει.Αναφορα του λεμπ για το τι εγινε στο λινκ που ακολουθει.Θεωρω οτι ο ελενα θα επρεπε να εχει μια σοβαρη φυσικη κατασταση και οχι να ειναι σαν πατατα.τρεχεις ντακαρ δεν ειναι παιξε γελασε.θα επρεπε να ειναι σωστα προετοιμασμενος.στη φωτο απεικονιζεται η αγυμνσια του.δεν ξερω αν ηταν το ιδιο αγυμναστος οταν ηταν στο wrc.μαλλον ηταν αλλα τοτε ηταν πιο νεος και κατι γινοταν.δεν θελω να φανταστω τον κοντο να φευγει με πολλα με το wrc στην ασφαλτο και να χτυπησει ο ελενα σε καποιο σημειο του σωματος που εχει αγυμναστο.τον εβλεπα εδω και καιρο στα σοσιαλ μιντια και ανρωτιομουν ειναι δυνατον να εχει αφησει τον εαυτο του τοσο πολυ;; :( :( καλη η φιλια με τον κοντο αλλα επρεπε ο κοντος να του τριξει τα δοντια.δεν ειναι σωστο να πληρωνει ο λεμπ τα<πιτογυρα> του ελενα.

https://www.autosport.com/dakar/news/13 ... last-dakar
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#473273 σιγουρα δεν βοηθαει το σωμα του,αλλα για να λεμε και του στραβου το δικιο,και ο Χιρβονεν που ειναι φιτ ,στην ιδια ειδικη με τις δουνες,χτυπησε τον λαιμο του σε μια προσγειωση και εβγαλε μεγαλο μερος της ειδικης με 1η ταχυτητα, γιατι οποτε πηγαινε πιο γρηγορα ,ποναγε απο το κουνημα.
Τα αλματα ειναι πολυ μεγαλα στο Ντακαρ,πολλες φορες γινονται ξαφνικα, χωρις να το περιμενεις.Εαν δειτε απο την φωτο,το 3008, καρφωθηκε στο χωμα με τα μουτρα.Δειχνει δλδ βιαιο σταματημα.
Τι να πεις,κριμα ομως, γιατι ηταν σε αποσταση βολης απο Πετερανσελ και θα ειχε ενδιαφερον.Ετσι οπως εχει εξελιχθει ο αγωνας τωρα δεν εχει να δεις κατι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#473929
dimviii έγραψε:Τι να πεις,κριμα ομως, γιατι ηταν σε αποσταση βολης απο Πετερανσελ και θα ειχε ενδιαφερον.Ετσι οπως εχει εξελιχθει ο αγωνας τωρα δεν εχει να δεις κατι.


Πετερανσελ σταματημενος για πανω απο 2 ωρες με ζημια στο 3008,ο Ντεσπρε εχει σταματησει και τον βοηθαει στις επισκευες,μιας και δεν κυνηγαει τιποτα πια.
Πρωτος ο Σαινθ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#474073 ρε σεις δεν γινονται αυτα!!! :omg: :omg: :omg: :omg: :omg:

www.facebook.com/groups/294582433904033 ... 019599725/
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#474178 Καλά μέχρι να προσγειωθεί πρέπει να τα είδε όλα γιατί είναι γνωστό σε εμένα το συναίσθημα του να είσαι στον αέρα, να νομίζεις ότι είναι ένα ακόμα φυσιολογικό ανάχωμα με πήδημα και να βρεθείς στο κενό χωρίς να ξέρεις τι είναι από κάτω, μόνο η ψυχραιμία και η τύχη μπορεί να σε σώσουν.

Πολλά χρόνια πρίν στον Υμηττόήμουνα με ένα CZ cross 250 που είχα και βρέθηκα στον αέρα νομίζοντας ότι είναι ένα νορμάλ ανάχωμα και από κάτω ήταν ένα παλιό καμίνι 5-6 μέτρα βάθος με τούβλα και πέτρες, ξεκαβάλησα στον αέρα και κάθησα στο νοσοκομείο 10 ημέρες με θλάση αυχένα αφού καρφώθηκα με το κεφάλι, ας είναι καλά το κράνος της Electro από Αμερική που είχα αγοράσει, ΟΚ δεν ήταν το άλμα που έκανε αυτός που πέρασε τα στενά της Εύβοιας :lol: αλλά θυμήθηκα το συναίσθημα του πετάω και δεν ξέρω που και πότε πατάω.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#474195
dimviii έγραψε:ρε σεις δεν γινονται αυτα!!! :omg: :omg: :omg: :omg: :omg:

http://www.facebook.com/groups/29458243 ... 019599725/


ουτε αυτο γινεται βεβαια,δειτε το μεχρι το τελος. :lol: :lol:

www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=HyWPHYBFTuw
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#475335 για να δούμε θα αντέξει ο Ισπανός στην επίθεση του πολυνίκη? 45 λεπτά είναι πολλά...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#476306
DAP έγραψε:https://www.redbull.com/gr-el/dakar-rally-hmera-14-stage-13

Βρηκα μονο αυτο.....Τιποτε πιο φρεσκο;

νικησε ο Σαινθ

https://www.dakar.com/en/rankings