Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#46774 Διαβαζα ενδιαφερουσες αποψεις ομολογω, μεχρι του σημειου που ο g8777 και ο αεροσολ επικαλεστηκαν "τι γινεται στην πραγματικοτητα" εναντι "του ιδεαλισμου της λιστας της δεοντολογιας" σαν επιχειρημα, και επισης "προτιμουν τη χρωματισμενη αποψη". Εκει έσκασα στα γελια.
Really? Οκ, guys, η πραγματικοτητα ειναι οτι οποιος ειναι τζιβατος, κοτσιδατος κλπ, ή/και βρισκεται σε λαθος τοπο τη λαθος ωρα, τρωει μπολικη φαπα απο τα ΜΑΤ χωρις πολλα πολλα, ειτε φταιει ειτε δε φταιει. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Οποτε, σε επομενη συζητητηση σαν αυτη που εγινε πριν λιγες μερες, καλο θα ηταν να λειπουν οι κουβεντες για δεοντολογια στην Αστυνομια. Αφου η πραγματικοτητα ειναι ετσι. ΛΟΛΕΝ.

Δε θυμαμαι ποιος ρε σε παλιοτερη συζητηση σε αλλο φορουμ, ειχε τσαντιστει που δε δεχομουν την "αντικειμενικοτητα" της Αυγης και συναφων εφημεριδων. Ελπιζω αυτος να το θυμαται και να μπει στην κουβεντα να διασκεδασω λιγο ακομα.

Κατα τα αλλα Dimik & Ace με εχουν καλυψει.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#46779 @dimik παλι τα μπλεκεις, το μονο που πρεπει να απαιτεις ειναι να ειναι ξεκαθαρη η ειδηση απ το σχολιο.
Αν πεδει στα χερια σου ενα βιβλιο του λυκειου, εχει ενα πολυ ωραιο αρθρο της Φαλατσι για το θεμα.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#46790 Συμφωνω με το γεγονος ότι μπορει να εχουμε σωστη πληροφορηση η οποια όμως να λειτουργει σαν παραπληροφορηση η αποπροσανατολισμος.
Υπαρχουν πολλες ειδήσεις που επηρεαζουν την καθημερινοτητα μας παρ ολ αυτά επιλεγουν να λενε πχ για τους καυγάδες του Μελισσανιδη με τον Μαρινακη η για την απεργια πεινας του Ρωμανου. Ακομα και η κατανομή χρονου ή ένα εξωφυλλο που αποτελούνται από αληθινες ειδήσεις μπορει να είναι παραπληροφορηση.

Ακομα και το αθωο σημερα εχει 20 βαθμούς που είναι γεγονος μπορει να είναι εν μερει πληροφορηση. Γιατι αν ειχε 20 βαθμούς αλλα εκανε θεομηνια και πνιγηκαν 5-10 το γεγονος "καλυψη θερμοκρασίας" καλυφθηκε με 100% αληθεια.

Ειδικα στις μερες μας εχει γινει πολύ υπουλη η δημοσιογραφια. Αν παρατηρήσεις προσεκτικα ακομα και η παραμικρη λεξη η τιτλος χρησιμοποιείται ετσι ώστε κυριως να πανικοβαλει και δημιουργησει διαφορες φοβιες στον απλο ανθρωπο που θα παρακολουθησει ειδήσεις/διαβασει ένα αρθρο.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#46841 Στην γενικοτερη σταση τους είναι όπως τα λες. Αλλα πολλες φορες εχω ακουσει μια πολύ απλη ειδηση την οποια την ντυνουν με εντυπωσιακες λεξεις που διαφοροποιουν την αισθηση που μπορει να προκαλεσει η ειδηση.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#46851 O τρόπος που ο καθένας φιλτράρει την είδηση και ορίζει την αντικειμενικότητα της δεν έχει να κάνει με το αν πρέπει να είναι αντικειμενική με βάση κάποιες γενικές φόρμες (βλ. κώδικα δεοντολογίας).

Το περιστατικό που περιγράφεις αν ήταν "Παραβίαση του καφε του πνευματικου κεντρου του δημου Αθηναιων προκειμένου να βρεθεί κατάλυμα είχαμε χθες σύμφωνα με (πηγή) από άστεγους με την υποστήριξη αλληλέγγυων προς αυτούς προσώπων, ο δήμος δήλωσε αυτά, η αστυνομία αυτά-έγιναν δεν/έγιναν συλλήψεις, άποψη μας είναι ότι θα έπρεπε να υπάρξει ενημέρωση και συγκατάθεση του δήμου προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάνθρωποι μας και να αποφευχθούν υλικές ζημιές και παράνομες πράξεις"

θα ήταν αντικειμενικό? θα είχε αναφορά στα γεγονότα με την σωστή κατα σημασία σειρά? θα είχε πηγές? θα είχε σχολιασμό? θα έθιγε όλα τα ζητήματα γύρω από το γεγονός (όχι την αιτία)?
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#46854 Το οτι η κυβερνηση παιρνει γραμμη απο μπαλτακους, μια χαρα συμπερασμα ειναι, απλα επρεπε να πει κυβερνηση κ ΧΑ :lol:

Δεχομαι παντως οτι χρωματιζεται περισσοτερο απ ο,τι θα ηθελες, απλα ειναι πολυ πιο τιμιο αρθρο απο κατι αντικειμενικες ειδησεις του κωλου, τυπου Κασσιματη κ Πασχου. :)