Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#463644
mirage έγραψε:Εδώ είσαι
https://meater.com/


Ανέβασες ψηλά τον πήχη, γαμεί :inlove:

Δεν είμαι ακόμα σε τέτοιο επίπεδο, τώρα ανακάλυψα την μαγεία των θερμοκρασιών και είναι overkill να πάω σε τέτοιο εργαλείο. Σε πρόσφατες δοκιμές με σπαλομπριζόλα και κόντρα γάλακτος βρήκα ότι η ιδανική θερμοκρασία για μένα είναι ~60°.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#463683
Dimitris_P έγραψε:
mirage έγραψε:Εδώ είσαι
https://meater.com/


Ανέβασες ψηλά τον πήχη, γαμεί :inlove:

Δεν είμαι ακόμα σε τέτοιο επίπεδο, τώρα ανακάλυψα την μαγεία των θερμοκρασιών και είναι overkill να πάω σε τέτοιο εργαλείο. Σε πρόσφατες δοκιμές με σπαλομπριζόλα και κόντρα γάλακτος βρήκα ότι η ιδανική θερμοκρασία για μένα είναι ~60°.


Έχω αυτό εδώ και καιρό, μετράει πολύ σωστά και άμεσα, του έκανα αρκετές δοκιμές μέχρι και στο ψυγείο.
Μετράει άμεσα την θερμοκρασία.

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00 ... UTF8&psc=1
Άβαταρ μέλους
By dstou
#463691
Pasteurization of meat is not just a matter of temperature. It is a measure of temperature, time, and the desired kill rate taken together.


Για τις ασφαλείς θερμοκρασίες ψησίματος/καπνίσματος και τον χρόνο που απαιτείται :

https://amazingribs.com/more-technique-and-science/more-cooking-science/award-winning-food-temperature-guide-keeps-you-safe
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#463813
dstou έγραψε:Πόσο κάνουν οι μπριγκέτες Μπράντλευ, και πόσες θέλει την ώρα?

λέει ότι θέλει μια ανά 20 λεπτά.
Στο amazon βλέπω ότι κάνουν καμιά 20κάτι€ οι 48 (16ώρες). Τα διπλα οι 120 (40ώρες).

Στα άλλα, τι ποσότητα χρειάζεται; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dstou
#463896 Είναι πολύ δύσκολη αυτή η ερώτηση. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ορισμένους υποκειμενικούς. Βασικά για το τι θέλουμε να καπνίσουμε, τα κόκκινα κρέατα θέλουν περισσότερο κάπνισμα από τα λευκά ή τα ψάρια, ή τα λαχανικά. Επίσης πόση υγρασία έχει το ξύλο, εδώ υπάρχει χάος. Τα τσιπς και ορισμένα ξύλα που πουλάνε έτοιμα έχουν υποστεί αφύγρανση και έχουν 0-10% παραμένουσα υγρασία, ένα φρέσκο ξύλο έχει έως και 50%. Επίσης πόσο επίγευση καπνίσματος μας αρέσει, άλλοι θέλουν λίγο, άλλοι το θέλουν φουλ.
Το καλό με τα κλασσικά καπνιστήρια τύπου Γουέμπερ κ.α. είναι ότι μπορείς να παίξεις με ένα σωρό προμηθευτές και τουλάχιστον 4 διαφορετικές μορφές πρώτης ύλης: τσιπς, κομμάτια ξύλου, ροκανίδια, πέλλετς.
Εγώ σαν βάση χρησιμοποιώ έτοιμα κάρβουνα για να κρατάνε περισσότερο, και συνήθως ροκανίδια, σκλήθρες και μικρά κομμάτια ξύλα από ελιά ή λεμονιές που μπορώ να βρω σχετικά εύκολα (και τζάμπα).
Υπόψη ότι τα ρητινούχα ξύλα δεν κάνουν (π.χ. κωνοφόρα, ευκάλυπτοι).
Παίζουν και κόλπα, π.χ. εμβαπτίζουν ή βρέχουν το καύσιμο με νερό και κρατάει περισσότερο και βγάζει και πιο πολύ καπνό (αραιωμένο βέβαια λόγω του νερού), ή ρίχνουν και ποτά π.χ. κρασί κ.α.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#464363
Scotch έγραψε:Βαρύ; Δηλαδή; Δεν καταλαβαίνω τίποτα :lol:
Σπίτι είμαι, θα το αντιμετωπίσω αν χρειαστεί :innocent:



Ειρωνικα το εγραψα,διοτι μπροκολο κοιταω κ μπροκολο δεν βλεπω στην φωτο... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#464365
gianik έγραψε:
Scotch έγραψε:Βαρύ; Δηλαδή; Δεν καταλαβαίνω τίποτα :lol:
Σπίτι είμαι, θα το αντιμετωπίσω αν χρειαστεί :innocent:



Ειρωνικα το εγραψα,διοτι μπροκολο κοιταω κ μπροκολο δεν βλεπω στην φωτο... :lol:



Πάει το μπρόκολο. Το έκλ@σε κιόλας. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#464461
dstou έγραψε:Πήγαινε Κηφησίας 306 στον ψήστη να τα δεις από κοντά.

dstouuuuuuuu
Να περάσεις να πάρεις τα ποσοστά σου από τον ψήστη, σου έχει κάτι σακούλες ξύλα :lol: