Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#463463
pik. έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Ο τυπάκος γράφει βλακείες κάθε μέρα και σπανίως κοιτάζει καν τα οικονομικά στοιχεία. Σε δύο τελευταία άρθρα του είπε πως τα έσοδα είναι εκτός στόχων, όταν εδώ και ένα μήνα σχεδόν είναι εντός (γιατί πληρώθηκε ο ΕΝΦΙΑ).

θεωρεις οτι το 2018 η κυβερνηση μας θα πετυχει τους στοχους που η ιδια εχει θεσει;
Μια και πετυχε και τους φετινους,εστω με τον ΕΝΦΙΑ τον οποιο δεν εβαλε καν αυτη,τοτε ΛΟΓΙΚΑ θα πετυχει και τους στοχους του χρονου ε;

Αυτό που έγραψα αφορούσε άλλο ζήτημα βέβαια, και δεν είχε να κάνει ούτε με τον προϋπολογισμό, ούτε με τους στόχους της κυβέρνησης.
Δεν θέλω να σου το χαλάσω, αλλά είναι σίγουρο πως οι στόχοι θα επιτευχθούν. Με τον έναν τρόπο ή τον άλλο. Βέβαια, το θέμα είναι τι θέλεις να πετύχεις: αν θέλεις να πετύχεις τους στόχους του προγράμματος των δανειστών, αυτό είναι δεδομένο: το ίδιο το πρόγραμμα δεν επιτρέπει παρεκλίσεις, αν κάτι δεν επιτευχθεί, θα παρθούν νέα μέτρα. Υπάρχουν σχετικές προβλέψεις.
Αυτό, δεσμεύει και αυτήν, και ΟΛΕΣ τις επόμενες κυβερνήσεις. :s_coffee

Το θέμα είναι αν αυτό κάνει καλό στην χώρα. Και επίσης, αν αυτό θα μπορεί να γίνει και στο μέλλον.
Το 2018 θα είναι μια μάλλον εύκολη χρονιά για την χώρα. Αλλά νομίζω πως θα είναι και η τελευταία εύκολη. Το 2019 έρχονται πολύ χειρότερα:
http://www.fortunegreece.com/article/pi ... -i-ellada/
Εικόνα

Το 2019 πρέπει να πληρώσουμε 3πλάσια ποσά για το δημόσιο χρέος και γι' αυτό και θα έχουμε κι άλλο κόψιμο συντάξεων όπως και την πτώση του αφορολόγητου ώστε να πληρώνουν φόρο σχεδόν οι πάντες, ακόμη και οι υπάλληλοι με τον βασικό μισθό, ή οι συνταξιούχοι με συντάξεις των 450€ το μήνα...
:s_omg

Γενικώς, είναι αστείο να κουβεντιάζουμε πως έχει τελειώσει η κρίση και πως έχει αλλάξει κάτι. Το 2018 μπορεί να βγει όπως-όπως, από εκεί και μετά, αν δεν παρθούν ΣΟΒΑΡΑ μέτρα, δεν παίζει να βγαίνουν τα νούμερα. Η μόνη λύση είναι μια σοβαρή διευθέτηση του χρέους από τους δανειστές που λογικά θα φέρει μια ταυτόχρονη μεγάλη ανάπτυξη και θα βοηθήσει το ΑΕΠ. Τότε, υπάρχει ελπίδα.
Το παραπάνω σενάριο, ΔΕΝ το βλέπω να συμβαίνει όμως. Εκτός αν η Γερμανοί λογικευτούν.

Εννοείται, τα δυο μεγάλα κόμματα συνεχίζουν να ψεύδονται αισχρά.
Ο Τσίπρας είναι καλύτερος ψεύτης πάντως (έχει αποδειχτεί ιστορικά αυτό), ενώ η ΝΔ κάθε φορά που πάει να κάνει ντόρο, βγαίνει όχι απλώς κουρεμένη, αλλά γουλί. Κοινώς, η μάχη για την κουτάλα θα είναι αμφίρροπη και το σίγουρο είναι ένα: η πολιτική ΔΕΝ θ' αλλάξει εκ των έσω, Ό,ΤΙ και να κάνουμε, η μοίρα μας είναι στα χέρια άλλων.
Φυσικά, μην περιμένετε μειώσεις φόρων ή οτιδήποτε καλό όποιος και να κυβερνάει.
:s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By pik.
#463482 ωραιο ποστ αυτο θα το θυμαμαι οταν ερθει η ωρα.
Προσωπικα πιστευω οτι ειναι τοσο αχρηστοι οι Συριζαιοι,αυτοι με ενδιαφερουν γιατι αυτοι με κυβερνανε η ΝΔ ειναι ανυπαρκτη,που ΚΑΙ μετρα θα παρουν ΚΑΙ δεν θα πετυχουν τους στοχους.

προφανως την χωρα δεν την βοηθαει κανεις.
Συμφωνουμε σε αυτο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#463483 Για το 2018 μπορώ να βάλω και στοίχημα πάντως. :ninja: :help:
Αν είσαι σίγουρος πως δεν θα πιαστούν οι στόχοι (μιλάμε τώρα χοντρά, χοντρά , αποκλίσεις 0.1-0.2% θεωρώ πως πάλι είναι εντός στόχων), για το 2018 πάντα, αξίζει τον κόπο!
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#463523 Όπως σωστά γράφτηκε το 2018 δεν υπάρχει θέμα θα βγουν τα νούμερα γιατί η δόση συνολικά ειναι μικρή. Για το 19 που ριναι πολλά τα λεφτά θα υπάρχει το μαξιλάρι των 10 δις ώστε να μην χρειαστεί πιστωτική γραμμή, και θα μεταφέρουν τα ποσά δόσεων σε εύθετο χρόνο. Αυτό θα πει ο Αλέξης οτι θα ειναι η πολυαναμενομενη "διευθέτηση- αναδιάρθρωση " χρέους. Με αυτές τις κινήσεις μπορεί ακόμα και να ξαναβγεί. Ακόμα και συγκυβέρνηση βλέπω... Άμα λάχει....
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#464351 Εικόνα

#talhrakia

:s_roses
Άβαταρ μέλους
By blinkys
#464389 Δημοσιογραφία στην Ελλάδα 2017.

Θες να ενημερώσεις το κοινό σου για κάτι που συνέβη αλλά δεν έχεις ιδέα για το τι έγινε μιας και ούτε εσύ ούτε άλλος συνάδελφος σου παραβρέθηκε στο γεγονός. Τι κάνεις λοιπόν; Αντιγράφεις ένα ωραιοποιημένο κειμενάκι που κάποιος ανέρτησε στο φβ. Το ωραίο είναι ότι όλοι μα όλοι οι υπόλοιποι βιάζονται να σε αντιγράψουν και κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Hint . Το ωραιοποιημένο κειμενάκι υπάρχει και εδώ στο φόρουμ. :innocent:

Όποιος το βρει, κερνάω μελομακάρονο σπέσιαλ . :eat:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#481521 Σπάρτακος, Ροβεσπιέρος, Κολοκοτρώνης, Λένιν, Αλαφούζος, the who is who της παγκόσμιας επανάστασης! :rtfm: :twisted: