Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#457314 Ναι HF γιατί έχεις εξηγήσει το παρόν και σου λείπει το μετά. :s_thumbsup

Μετά το paterimon του Γιάνι ότι 'δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με μνημονjακά μέτρα' (τι σημαίνει μνημονjακά μέτρα είναι άλλο ανέκδοτο) φτάσαμε στο

Το να πιάσεις μια καλή χρονιά, είναι και θέμα συγκυριών.


Μην αγχώνεσαι για το μετά.
Συγκυρίες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#457317 Ευτυχώς εσύ τα έχεις εξηγήσει όλα περίφημα, κάνε μας μια ακόμη επανάληψη του Ντομπροβόσκι να το εμπεδώσουμε...
:metalo:

Επίσης, το να πιάνεις στόχους, δεν σημαίνει πως κάνεις καλή χρονιά. Το 2014 εκτός στόχων προγράμματος ήμασταν, αλλά ακόμη τον κλαίμε τον μακαρίτη για το πόσο καλά ήμασταν τότε...
:s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#457318 Το να έχει πάρει ανάσα η αγορά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πιάνονται οι στόχοι του προγράμματος.

Εγώ δεν έχω βγάλει τίποτα.
Το στομάχι μου μόνο. :)

Αναρωτιέμαι μόνο μέσα στο '18 που θα γίνει τελική συζήτηση επί του χρέους - άνευ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ®- θα μιλάμε για sinκυρίες ή για sinκαριόλες;
:hmmm:

Και λίγο προφιτερόλ για επιδόρπιο
http://www.euro2day.gr/news/economy/art ... llada.html

Πρώτη μεταξύ 35 χωρών του ΟΟΣΑ η Ελλάδα το 2016 στις αυξήσεις φόρων σε σχέση με το ΑΕΠ. Καταγράφεται νέα άνοδος 2,2% το 2016. Δραματικές οι επιβαρύνσεις από ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ.


#dobroskis
#stomaxi_Eddie
#kokoretsi_light
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#457319 Και επειδή είναι το αγαπημένο μου θέμα:
Το 2013 με κάμποσο μαγείρεμα (όπως πάντα) είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ, με πρόβλεψη στο πρόγραμμα 0.5%
https://www.reuters.com/article/greece- ... 0B20140423
Το 2014, είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 0.4% (ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ από το 2013) και εκτός στόχων προγράμματος (που ήταν 1.5% βλέπε σελίδα 11: https://www.imf.org/external/pubs/ft/sc ... r14151.pdf - ΠΑΝΤΑ στο πρωτότυπο! :metalo: )
http://www.ekathimerini.com/202736/arti ... dp-in-2014

Φυσικά, ΚΑΙ το 2014 είχαμε ΠΤΩΣΗ του ΑΕΠ, ΠΤΩΣΗ των εισπράξεων από φόρους , αλλά είδαμε (λίγη) ανάπτυξη και χαρήκαμε πως τέλειωσαν τα μνημόνια... (από το παραπάνω λινκ...).
The country’s GDP declined from 180.3 billion euros in 2013 to 177.5 billion last year, for a total GDP contraction of 29.5 billion euros from 2011 to 2014.

Η ουσία είναι βέβαια πως είδαμε λίγη χαρά, γιατί ο Σαμαράς, έγινε κακό παιδί τότε και έπαψε να εφαρμόζει μνημόνιο. Γιατί αν εφάρμοζε, το πράγμα ήταν ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ (κοπιάρω από την ίδια έκθεση του IMF, σελίδα 12):
Additional measures are needed to close projected gaps in 2015–16, reflecting the
ambitious medium-term targets to restore debt sustainability (MEFP ¶5). Preliminary staff
estimates indicate a gap of around 1 percent of GDP in 2015 relative to the primary surplus
target of 3 percent of GDP—the projected pickup in revenues with the cycle is, in staff’s view,
insufficient to deliver the targeted increase in the primary surplus. Moreover, expiring measures
add to the gap. If the 2015 gap were to be closed with permanent measures, there would be a
further gap of around ¾ percent of GDP in 2016 relative to the 4.5 percent of GDP target.
But
the authorities estimate smaller gaps, given more optimistic projections of tax administrative
gains. They and staff agreed to re-visit the projections at the time of the 2015 budget
preparations. Nevertheless, the authorities reaffirmed their commitment to implement the
necessary policies to achieve the fiscal targets, including by extending expiring measures as
needed.

Τι λέει το χωρίο παραπάνω; Πως ερχόταν π :lipsealed: ύτσα ξεγυρισμένη, no-matter what, και θα ήταν όλη δική μας. Βέβαια , ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να μας σερβίρει ΚΑΙ την π :lipsealed: ύτσα, ΚΑΙ το κλείσιμο των τραπεζών. Η αλήθεια επίσης είναι πως οι Ευρωπαίοι βρήκαν ευκαιρία να πλασάρουν ένα λίγο πιο ήπιο μνημόνιο, γιατί το 3% για το 2015 και το 4.5% για το 2016, δεν τα πίστευαν ούτε οι ίδιοι ως δυνατά...

Τελικά, επικράτησε η... λογική: οι ευρωπαίοι ζήτησαν "μόνον" 5 χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα 3.5% του ΑΕΠ και μετά για καμιά 40αριά χρόνια θα αρκεστούν στα "λογικά" 2+% ΚΑΘΕ χρόνο.

Αλλά προφανώς και ταϊζω τα (όποια) τριαντάφυλλα στα γουρούνια αυτή την στιγμή, αφού έχουμε πει πως τα παραπάνω νούμερα είναι άχρηστα και ακατανόητα και θα πρέπει να μιλάμε εδώ με κοινή λογική τρεις το ψάρι, τρεις το ξύδι κλπ κλπ για να καταλαβαίνει όλος ο καλός ο κόσμος...
:s_cry :s_dunno

Όσο για την αύξηση των φόρων, ΚΑΘΕ χρόνια πρώτη είναι η Ελλάδα, όχι μόνον πέρυσι ή του χρόνου. Αφού ΜΟΝΟΝ αυξάνει τους φόρους, με ΑΠΟΛΥΤΗ συμφωνία των δανειστών. Από το στομάχι σου λοιπόν βγάζεις πως οι δανειστές ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ. ΔΕΝ διαφωνούν, τόσα χρόνια ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ κιόλας νέους φόρους (όπως ο ΕΝΦΙΑ, τον οποίον τον εφάρμοσαν και στην Ιταλία συγχρόνως και δεν δέχονται και να τον μειώσουν για πολλούς και διάφορους λόγους).

Αλλά ΟΚ, εσύ κοιμήσου με το παραμύθι πως οι φόροι αυξάνονται με το... ζόρι κι ενώ οι δανειστές μας λένε το αντίθετο... :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#457324 Μεταξύ '14 και '16 παίχτηκε ένα επιπλέον επεισόδιο όπου το Φένγουικ έφτασε στο τσακ από το να κυριαρχήσει στον πλανήτη.

Αν ψάχνεις torrent ψάξε και σε δράμα και σε κωμωδία γιατί το έχουν και στα δυο. :superman:
Αξίζει να το δεις γιατί άλλαξε λίγο ( :vava: ) τα δεδομένα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#457330 Έλα που δεν αναφέρω καν το 2015, και εξηγώ πως επί της ουσίας το πρόβλημα υπήρχε και απλώς έγινε χειρότερο.
Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις τι γράφουν οι υπόλοιποι και να μην συνεχίζεις απλώς να αναπαράγεις ό,τι σου λέει το στομάχι σου, θα έβλεπες πχ:
(σελίδα 24, η ίδια έκθεση του IMF του 2014)
But more fiscal adjustment is needed to restore debt sustainability. And once there,
the primary surplus will have to be maintained at above four percent of GDP over the full political
cycle for many years to come.
The adjustment fatigue now evident and the “social dividends” and
“no new measures” promised by political leaders suggest that the political commitment to the
debt strategy will be severely tested going forward. This strategy leaves no scope for any notable
increases in wages and pensions from current levels in the run-up to national elections in 2016.
On the contrary, with tax rates already high and discretionary spending compressed, achieving
the necessary additional fiscal adjustment without further cuts in wages and social transfers, not
least pensions, which remain high relative to GDP, will only be possible with a dramatic
improvement in the efficiency of the public sector.
This is why the program is heavy on structural
measures to build modern fiscal institutions and overhaul Greece’s still exceptionally inefficient
public sector. In this regard, while there are finally signs of improvement in tax administration,
progress still disappoints. This challenge continues to pose a critical risk to the program.

Εδώ ο ποιητής λέει πως για να βγει το πρόγραμμα απαιτούνται πρωτογενή άνω του 4%. Και μόνος του λέει πως ήδη ο κόσμος έχει φάει πολλούς φόρους στο κεφάλι και ο μόνος τρόπος είναι να γίνει πιο παραγωγικό το Δημόσιο... Κάτι που είναι ουτοπία, αφού ΚΑΝΕΝΑ Δημόσιο δεν μπορεί να πετύχει τέτοιες επιδόσεις (και πόσο μάλλον το Ελληνικό που ποτέ δεν ήταν και της προκοπής...).

Άρα, εύκολα φαίνεται το προφανές: το πρόγραμμα ήταν ΕΚΤΟΣ ΣΤΟΧΩΝ, απλώς το IMF δεν το έλεγε. Και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, του έδωσε μια πολύ καλή ευκαιρία με την ζημιά που έκανε και πάπαλα.
Η ουσία όμως είναι απλή: αν το IMF ή η ΕΕ είχε αντιρρησούλες στα μέτρα που εφάρμοζαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, θα μπορούσε να τις εκθέσει. Δεν το έκανε όμως, σε όλες τις εκθεσούλες τους ζητούν κι άλλα μέτρα για να πιαστούν οι στόχοι.
ΠΟΤΕ δεν βγήκαν να πουν , "ουπς |λογοκρισία|, να βάλουμε πιο λογικούς στόχους"... Όχι, απλώς λέγανε πως αν δεν πιάσουμε τους στόχους, φταίνε οι Έλληνες.

Συνέχισε εσύ να συνομιλείς με το στομάχι σου όμως, όταν κάνεις τον κόπο να βάλεις κάποια αληθινή πηγή, να το κουβεντιάσουμε.
Hint: Το να λέει ο Ντομπροβόσκις "οι Έλληνες αποφάσισαν να βάλουν φόρους", είναι ΤΟ ΙΔΙΟ με το να λέει ο Τσακαλώτος "Η τρόικα μας είπε να πάρουμε μέτρα". Επί της ουσίας και τα δύο είναι σωστά. Και λάθος ταυτόχρονα. Αναλόγως από ποια πλευρά το βλέπεις.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#457334
Hint: Το να λέει ο Ντομπροβόσκις "οι Έλληνες αποφάσισαν να βάλουν φόρους", είναι ΤΟ ΙΔΙΟ με το να λέει ο Τσακαλώτος "Η τρόικα μας είπε να πάρουμε μέτρα". Επί της ουσίας και τα δύο είναι σωστά. Και λάθος ταυτόχρονα. Αναλόγως από ποια πλευρά το βλέπεις.


Διαμάντι.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#457347 Οι Ελληνικες κυβερνησεις αποφασιζαν τα μετρα για να βγουν τα νουμερα, τελικα δεν εβγαιναν τα νουμερα και οι ξενοι ζηταγαν και αλλα μετρα.
Απλο :yahoo: . Οι δικοι μας δεν προτειναν μετρα που πραγματικα θα εδειναν προοπτικη και ψυχολογια για να ερθει η αναπτυξη, εκοβαν επιδοματα, μισθους, και εβαζαν και φορους, ολα αυτα κατεληξαν στη σημερινη κατασταση.. Προσωπικα πιστευω οτι μετα απο το 2018, που ολοι λετε οτι δεν θα βγουν τα νουμερα, εγω πιστευω το αντιθετο, επειδη θα υπαρξουν, "Επενδυσεις!!!," που εχουν κανονισει οι κακοι Ξενοι!!! (ο τραπεζικος τομεας δλδ) και ο Αλεξης μας, εκων ακων θα τις προχωρησει, ωστε να εχει καλο ποσοστο το 19 με τις εκλογες... , Τα νουμερα λοιπον για την αναπυξη, το πλεονασμα κ.λ.π. Θα βγαινουν.... γιατι απλα θα ανεβαινει το ΑΕΠ....
Το τρολλαρισμα των Γαλλων σημερα που του δεινουν τα 2 παρασημα!!!! εκει αποσκοπει, μην ξεχναμε και την τοτε επισκεψη αστραπη στο Παρισι για να του εξηγησουν τα μελλουμενα στην εκει Γαλλικη τραπεζα (Rotschild την λενε) που του κουμανταρει τα PR της Ελλαδας και τα νουμερα που θα παρουσιαζονται. Το γεγονος και μονο οτι περναει ολα αυτα τα μετρα χωρις προβλημα εσωτερικο εχει ενθουσιασει τους ξενους που τον θελουν μεχρι το 19 τουλαχιστον!!!!. :metalo: :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#457356 Και οι ξένοι τους άφηναν ενώ έβλεπαν πως δεν έβγαιναν τα νούμερα; :hmmm:

Να ρωτήσω, μιας και είμαστε συνάδελφοι: αυτός που ελέγχει τελευταίος τα σχέδια πριν την κατασκευή, έχει ή δεν έχει ευθύνη; Αν πέσει το τεχνικό, ή αν γίνει βραχυκύκλωμα, θα φταίει αυτός που το σχεδίασε, ή αυτός που το έλεγξε; Ο σχεδιαστής, ή ο μηχανικός-ελεγκτής;
:s_dunno
Νομίζω πως είτε για μηχανικούς, είτε για μηχανολόγους, η ευθύνη βαρύνει εξίσου ΟΛΟΥΣ, και περισσότερο ίσως ακόμη αυτόν που δίνει το ΟΚ στον τελευταίο έλεγχο.

Οι Γάλλοι έχουν στόχο όλα τα ελληνικά assets, και ειδικότερα δρόμους και υποδομές, αλλά οπωσδήποτε και τα νερά:
https://www.suez.com/en/Who-we-are

Επίσης, περιμένουν να μην αντιδράσουν τόσο οι Έλληνες στην περίπτωσή τους, μιας και το έπαιζαν οι καλοί μπάτσοι... Βέβαια, αυτός που θ' αγοράσει τα νερά, κάθε άλλο παρά τέτοιος θα είναι, αλλά λέμε...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#457361 Οι ξενοι αφηναν να φανει οτι δεν βγαινουν τα νουμερα... και ζηταγαν και αλλα μετρα. Βασικα τα λεφτα τους ηθελαν να εξασφαλισουν, το ειπε και Σοιμπλε... Δεν θα ενδιαφεροντουσαν αν υποφερουν οι Ελληνες, αυτο ειναι θεμα των Ελληνικων κυβερνησεων, εφ'οσον τα "περναει" τα μετρα ολα μια χαρα... Εαν μαλιστα ειναι και πιο δυσκολα απο οσο χρειαζοντουσαν μια χαρα παλι γιατι ετσι θα φανουν καλα νουμερα συντομα, και θα δικαιολογησουν αναδιαρθρωση του χρεους σε βαθος χρονου πιο κοντινο (φυσικα το αρχικο νουμερο δεν αλλαζει!!! ο χρονος αποπληρωμης και το επιτοκιο μονο) ωστε να ειναι σιγουρο οτι μπορει το κρατος να βγαινει να πληρωνει, η να ανακυκλωνει τα χρεολυσια. Μαλλον ξεχασατε οτι τα πολυ παλια χρεη απο την τελευταια χρεωκοπια του Κρατους μας ξεπληρωθηκαν εδω και μερικα χρονια.... Την εταιρια "Ελληνικο μονοπωλιο" που οι ξενοι τοτε εστησαν για να ειναι σιγουροι οτι θα παιρνουν τα λεφτα τους?? την εχουμε ξεχασει??? πως την λεμε τωρα??? :lol: :lol: :lol:
Η Ιστορια απλα επαναλαμβανεται γιατι ο τροπος που καποιος βγαινει απο χρεωκοπια ειναι ο ιδιος και απαραλλαχτος στην πορεια του χρονου...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#457364
224v έγραψε:Οι ξενοι αφηναν να φανει οτι δεν βγαινουν τα νουμερα... και ζηταγαν και αλλα μετρα. Βασικα τα λεφτα τους ηθελαν να εξασφαλισουν, το ειπε και Σοιμπλε... Δεν θα ενδιαφεροντουσαν αν υποφερουν οι Ελληνες, αυτο ειναι θεμα των Ελληνικων κυβερνησεων, εφ'οσον τα "περναει" τα μετρα ολα μια χαρα... Εαν μαλιστα ειναι και πιο δυσκολα απο οσο χρειαζοντουσαν μια χαρα παλι γιατι ετσι θα φανουν καλα νουμερα συντομα, και θα δικαιολογησουν αναδιαρθρωση του χρεους σε βαθος χρονου πιο κοντινο (φυσικα το αρχικο νουμερο δεν αλλαζει!!! ο χρονος αποπληρωμης και το επιτοκιο μονο) ωστε να ειναι σιγουρο οτι μπορει το κρατος να βγαινει να πληρωνει, η να ανακυκλωνει τα χρεολυσια. Μαλλον ξεχασατε οτι τα πολυ παλια χρεη απο την τελευταια χρεωκοπια του Κρατους μας ξεπληρωθηκαν εδω και μερικα χρονια.... Την εταιρια "Ελληνικο μονοπωλιο" που οι ξενοι τοτε εστησαν για να ειναι σιγουροι οτι θα παιρνουν τα λεφτα τους?? την εχουμε ξεχασει??? πως την λεμε τωρα??? :lol: :lol: :lol:
Η Ιστορια απλα επαναλαμβανεται γιατι ο τροπος που καποιος βγαινει απο χρεωκοπια ειναι ο ιδιος και απαραλλαχτος στην πορεια του χρονου...


Και πάλι, ας μην μπερδεύουμε τα χρέη ιδιωτών με τα χρέη κρατών. Τα κράτη συχνά έχουν μεγαλύτερο συμφέρον να ανακυκλώνουν τα χρέη τους, παρά να τα αποπληρώνουν. Πχ, το UK πλήρωσε τα τελευταία ομόλογα από τον 17ο αιώνα επί Cameron... :lol: Και αυτό ήταν κατά βάση πολιτική και συμβολική κίνηση και δεν είχε ιδιαίτερη οικονομική λογική... :s_yes

Οι ξένοι, αν ήθελαν να πάρουν τα λεφτά τους (ή πιο ακριβές: αν θα ήθελαν να είναι σίγουροι πως η Ελλάδα θα μπορεί σταθερά να αναχρηματοδοτεί το χρέος της :rtfm: ), θα έπρεπε να εξασφαλίσουν πως η οικονομία θα αναπτύσσεται και δεν θα συρρικνώνεται.

Η αλήθεια είναι πως τα πολιτικά αφεντικά, που είναι η Γερμανική κυβέρνηση, παίζουν άλλο παιχνίδι και αυτό είναι για καθαρά εσωτερική κατανάλωση ("ψηφίστε εμάς που είμαστε σοβαροί και δεν πετάμε τα λεφτά σας στους αρχιτεμπελαράδες Έλληνες") και κανένας Σόιμπλε δεν ενδιαφέρεται αν 15 χρόνια μετά παίξει default η Ελλάδα και η Γερμανία χάσει το 60% των Ελληνικών ομολόγων που κατέχει. Ενδιαφέρεται για το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει σχεδόν τον κάθε πολιτικό: να εκλεγεί στις επόμενες εκλογές. :rtfm: Αν ο Γερμανός ψηφοφόρος έδειχνε περισσότερο ενδιαφέρον για ζητήματα αλληλεγγύης ή μπορούσε να δει πιο μακροπρόθεσμα (δεν έχω κάτι με τον Γερμανό ψηφοφόρο και οι Έλληνες ίδιοι είναι, πιθανώς χειρότεροι), τότε όλοι θα βλέπαμε έναν άλλον Σόιμπλε ή Μέρκελ ή Ντάισελμπλουμ, κτλ... :rtfm: Εφόσον τους ψήφους τους φέρνει ο "καλός νοικοκύρης", τέτοιο πολιτικό θα έχουμε. Απλό είναι. Στην Ελλάδα είμασταν και πιθανώς είμαστε ακόμα στο άλλο άκρο, του "Τσοβόλα δώστα όλα", το θέμα είναι να βρεθεί κάποιος που να κοιτάει πέρα από τις επόμενες εκλογές (εξαιρετικά δύσκολο).

Και σαφέστατα βέβαια ενδιαφέρονται να "κάνουν επενδύσεις" οι πολιτικοί τους χρηματοδότες, οι οποίοι είναι και αυτοί στους οποίους βασίζονται για να κερδίζουν τις εκλογές.

Εάν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον για την δυνατότητα της Ελληνικής οικονομίας να αναχρηματοδοτεί το χρέος της (= να αναπτύσσεται, το ίδιο είναι στην πράξη), τότε ΔΕΝ θα βλέπαμε τις συγκλονιστικές περικοπές εισοδημάτων που είδαμε, θα βλέπαμε συγκλονιστικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης, με ελάχιστες μειώσεις δαπανών (ή και με μικρές αυξήσεις). Έτσι ώστε τα χρήματα που κόβονται από |λογοκρισία| να επανεπενδύονται στην οικονομία από την άλλη σε κάτι που θα οφελήσει.

Ωστόσο, τέτοιο ενδιαφέρον δεν υπήρξε ποτέ από καμία μεριά, ούτε από τους κακοί κσένοι, ούτε φυσικά από τις ανίκανες Ελληνικές κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα τις δραματικές περικοπές δαπανών από παντού, χωρίς τα χρήματα να επενδύονται στην Ελληνική οικονομία, αλλά να εξαφανίζονται από αυτήν, πράγμα που μας δημιούργησε τη χειρότερη οικονομική κρίση σε δυτική χώρα (χειρότερη και από το Κραχ του 1929) από το τέλος του Β ΠΠ κι έπειτα τουλάχιστον.

Αυτό είναι το ζουμί, όλα τα άλλα, περί συντάξεων, manatzareus, Rothchild, κτλ είναι είτε λεπτομέρειες, είτε άσχετα με την πραγματικότητα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#457377
Ωστόσο, τέτοιο ενδιαφέρον δεν υπήρξε ποτέ από καμία μεριά, ούτε από τους κακοί κσένοι, ούτε φυσικά από τις ανίκανες Ελληνικές κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα τις δραματικές περικοπές δαπανών από παντού, χωρίς τα χρήματα να επενδύονται στην Ελληνική οικονομία, αλλά να εξαφανίζονται από αυτήν, πράγμα που μας δημιούργησε τη χειρότερη οικονομική κρίση σε δυτική χώρα (χειρότερη και από το Κραχ του 1929) από το τέλος του Β ΠΠ κι έπειτα τουλάχιστον.

Αυτό είναι το ζουμί, όλα τα άλλα, περί συντάξεων, manatzareus, Rothchild, κτλ είναι είτε λεπτομέρειες, είτε άσχετα με την πραγματικότητα.


Οι περικοπες κ.λ.π. κατ'αρχην εγιναν γιατι επρεπε να παψεις να δανειζεσαι - να βαλεις ταξη στο μπαχαλο των σπαταλων, και μετα θα επρεπε να κανεις επενδυσεις για αναπτυξη... τωρα λοιπον που το εφεραν το πραγμα σε αυτο το σημειο (με ολες τις δυσαρεστες επιπτωσεις στη ζωη των Ελληνων), τωρα θα φερουν και προυποθεσεις για αναπτυξιακα εργα με κρατικα ( ΕΣΠΑ , Τραπεζες διεθνεις κλπ), η ιδιωτικα κεφαλαια.
Το Διεθνες Τραπεζικο Παρεακι δεν ειναι καθολου ασχετο με την πραγματικοτητα... ΕΙΝΑΙ η πραγματικοτητα..., Ρωτα και τον Αλεξη να σου πει ποιος κανονιζει τα ΜΕΓΑΛΑ εργα μελλοντικα στη χωρα μας. Κρατη, (USA, EU) εχουν τον τροπο να σπρωξουν η να μην σπρωξουν κεφαλαια σε μια χωρα.... Το σπρωξιμο λοιπον γινεται εαν δουν οτι το νομοθετικο πλαισιο ειναι σωστο ωστε να πιασουν τοπο (κερδη φυσικα τι αλλο??) οι επενδυσεις..... Εκτος αν νομιζετε οτι θα ερθει μια εταιρια να κανει ερευνα για πετρελαια πχ, χωρις να ειναι σιγουρη οτι δεν θα ξυπνησει ξαφνικα μια περιβαντολογικη οργανωση της ανω κολοπετινιτσας, να κανει προσφυγη στο ΣτΕ, και να την σταματησει ετσι για να εκβιασει π.χ. για τοπικα συμφεροντα...
Άβαταρ μέλους
By foniko_sou_vla_ki
#457381
Anonymous Founder έγραψε:Όσο για την αύξηση των φόρων, ΚΑΘΕ χρόνια πρώτη είναι η Ελλάδα, όχι μόνον πέρυσι ή του χρόνου. Αφού ΜΟΝΟΝ αυξάνει τους φόρους, με ΑΠΟΛΥΤΗ συμφωνία των δανειστών. Από το στομάχι σου λοιπόν βγάζεις πως οι δανειστές ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ. ΔΕΝ διαφωνούν, τόσα χρόνια ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ κιόλας νέους φόρους (όπως ο ΕΝΦΙΑ, τον οποίον τον εφάρμοσαν και στην Ιταλία συγχρόνως και δεν δέχονται και να τον μειώσουν για πολλούς και διάφορους λόγους).

Αλλά ΟΚ, εσύ κοιμήσου με το παραμύθι πως οι φόροι αυξάνονται με το... ζόρι κι ενώ οι δανειστές μας λένε το αντίθετο... :s_crazy


Πώς η Κύπρος βγήκε από το μνημόνιο
Η ίδια η Ελλάδα συμφώνησε το περιεχόμενό του Μνημονίου. Δεν της επιβλήθηκε από την Τρόικα. Κατά τη γνώμη μου ήταν λάθος το ότι επέβαλε υψηλή φορολογία προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα, όταν έπρεπε να επικεντρωθεί στο πώς θα μειώσει τις δαπάνες. Στο τέλος της ημέρας αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι πώς δεν είναι οι φόροι που θα αλλάξουν την κατάσταση, αλλά οι μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη. ”.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#457385 Έχεις δίκιο Panosss, δεν επιβλήθηκε τίποτε στην Ελλάδα, ξαφνικά αποφάσισε να αυξήσει τους φόρους, ενώ υπήρχαν πολλές πολύ καλύτερες λύσεις.
Το απίθανο τυπάκι ο Κύπριος, ξεχνάει να πει πως η Ελλάδα εκτός από φόρους πετσόκοψε και ό,τι δαπάνη βρήκε και ακόμη και σήμερα, αν ξεφύγει λίγο το πράγμα, θα πέφτει κόφτης.
Η προσαρμογή που χρειαζόταν η Κύπρος ήταν ένα ΧΑΔΙ μπροστά στην Ελληνική. Γιατί η Κύπρος είχε πρόβλημα με τις τράπεζες. Όχι με τα υπόλοιπα. Αφού λοιπόν έριξε την χασούρα μερικώς στους Ρώσους και μερικώς στους Κύπριους, όλα πόπα.

Αλλά ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙ! Θέλουμε ΚΙ ΑΛΛΗ Κύπρο. ΚΙ ΑΛΛΟ Ντομπροβόσκι.
Σας θέλω δυνατούς! Σας θέλω πρόστυχους! Θέλω να τα ποστάρετε τα ίδια και τα ίδια μέχρι ΟΛΟΙ να πουν "Ναι Panosss, η λύση ήταν να απολύσουμε ΔΥ για να είσαι χαρούμενος και ΝΑΙ EDDIE_147 η λύση ήταν αυτή που λες -δεν έχω καταλάβει τι διάβολο λες και μάλλον ούτε εσύ".

Εντάξει τώρα; :s_cry :s_crazy

Γιατί ο κάθε απίθανος τύπος σαν τον εν λόγω Κύπριο τυπάκο, διαφημίζει την ατζέντα του και προμοτάρει το πλυντηριάκι του και πρέπει εδώ να καθόμαστε να εξηγούμε κάθε φορά, γιατί δεν γίνεται κι εδώ το ίδιο...
:s_wacko :s_sarcastic :s_bye