Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#456932 Μπα... το χτυπησα 10 το πρωι.

Ειχα ρωτησει εχτες γι αυτο και μου ειχε πει οτι εχουν 12 κομματια. Ετσι οπως μου το ειπε καταλαβα οτι αναφεροταν στο καταστημα. Αλλα μαλλον θα εννοουσε 12 κομματια σε ολη την Ελλαδα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#457328 Καλύτερο από αυτό που είναι έτοιμοι οι γονείς να χτυπήσουν για το "προς εκμετάλλευση/ενοικίαση" διαμέρισμα/γκαρσονιέρα; (άλλη κατηγορία, το ξέρω)
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#457375
Scotch έγραψε:Καλύτερο από αυτό που είναι έτοιμοι οι γονείς να χτυπήσουν για το "προς εκμετάλλευση/ενοικίαση" διαμέρισμα/γκαρσονιέρα; (άλλη κατηγορία, το ξέρω)


To Indesit είναι 45άρι toploader. Είσαι σίγουρος ότι χωράει κανονικού μεγέθους πλυντήριο (60Π * 85Υ * 55-65Β) εκεί; :hmmm:

Η διαφορά στην απόδοση/αξιοπιστία τους είναι χαώδης. Aπό εκεί και πέρα όμως, μετράει και το πόσα λεφτά θέλουν να δαπανήσουν (γιατί ακόμα με την έκπτωση, το Samsung κοστίζει σχεδόν τα διπλά) και το πιθανό ενδεχόμενο να πέσουν σε @@ νοικιάρη (γκαρσονιέρα --> φοιτητής/τρια ?) που δεν προσέχει τα πράγματα του σπιτιού...

--------

Edit: Αν είναι να πάρουν φτηνό/άνω φόρτωσης, ας δώσουν έστω €30 παραπάνω για να πάρουν αυτό το Electrolux:
https://www.kotsovolos.gr/site/househol ... ewt1276elw

Είναι rebadged φτηνό Zanussi, πρόσφατο μοντέλο, και κρίνοντας από τα χαρακτηριστικά είναι έστω πιο αξιοπρεπές από το Indesit.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#457407 O άξονας περιστροφής του κάδου εδράζεται σε δύο σημεία, στα δύο άκρα του, σε αντιδιαστολή με τα άλλα στα οποία εδράζεται μόνο σε ένα.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#458150 Tη φάγαμε! :dizzy:

Πλυντήριο ρούχων LG (8κιλο-direct drive) 3ετίας μέν, αλλά με πάρα πολύ χρήση-καθημερινή, το τελευταίο 2ήμερο διαπιστώθηκε ότι τρέχει κοντά στην πόρτα φόρτωσης, αφού πλέον οπτικά διαπίστωνες ότι το λάστιχο σαν να μην εφάρμοζε και καλά στο κάτω μέρος .
Προφανώς ήταν θέμα λάστιχου πόρτας και με τον έλεγχο διαπίστωσα ότι έχει κοπεί στο κάτω εμπρός σημείο, κοντά στην τρύπα που έχει για το σωληνάκι που οδηγεί στο φίλτρο.
Επειδή τεχνικός πατάει μόνο αφού εξαντλήσω τις δικές μου γνώσεις και δυνατότητες, ψάχτηκα και .... ας είναι καλά το youtube !
Βρέθηκε βιντεο επισκευής-αλλαγής λάστιχου LG. ( https://www.youtube.com/watch?v=OGdMhlw8Ujc )
Και, ... ω του θαύματος, δείχνει (στο 1:24 και μετά) ότι η αλλαγή γίνεται επειδή έχει σκιστεί ακριβώς στο ίδιο σημείο με το δικό μου. :rant:
Αρα, μπορεί να είναι και συνήθης βλάβη, αφού ψηλαφώντας το λάστιχο διαπίστωσα ότι έχει αλλοιωθεί όλη η επιφάνεια εκεί που λιμνάζει το νερό στην κάθε χρήση και οδηγείται στο σωληνάκι φίλτρου, όπου έχει αλλάξει και η "σκληρότητα" του λαστιχο-υλικού, ενδεχομένως κι απο τις όποιες σταγόνες νερού-υγρασία παραμένει μετά απο τη χρήση .

30+€ το ανταλλακτικό βρέθηκε στο νετ, θέλει ξήλωμα το άνω μέρος του πλυντηρίου, το πάνελ χειρισμού και η πρόσοψη+θήκη φίλτρου κλπ, για να έχεις πρόσβαση όταν θα τοποθετήσεις το πίσω ελατήριο σύσφιξης του λάστιχου. Το εμπρός μέρος με αντίστοιχο ελατήριο σύσφιξης, το έβγαλα ήδη για να δώ λεπτομέρειες λειτουργίας και μορφής λάστιχου για αναζήτηση σωστού ανταλλακτικού.

Περαστικά μου για το 30αρι και μου εύχομαι ... καλές δουλειές στην επισκευή! :s_dunno

ΥΓ : Δεν έχω αμφιβολία ότι "αι γυναίκαι" :s_whiteflag μπορεί να έπιασαν και καμιά ζώνη με την πόρτα κι έτσι το λάστιχο έχασε την εφαρμογή του με την πόρτα, αλλά το σκίσιμο στο σημείο που ανέφερα σίγουρα είναι θέμα κακής ποιότητας υλικού. Θυμάμαι Bosch-Miele να μην μπορείς ούτε να τσακίσεις το λάστιχο απ΄τη σκληρότητα του υλικού, ετούτο είναι ... σαμπρέλα ποδηλάτου ! :protest:
Άβαταρ μέλους
By dstou
#458168 Το λάστιχο της πόρτας αργά ή γλήγορα χαλάει, τούτο παραήταν.
Προς επίρρωση των προηγούμενων ποστς, άλλη μία βλάβη που αφορά τα κλασσικά πλυντήρια και όχι αυτά που φορτώνουν από πάνω.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#458203 Μεγάλη φασαρία Δημήτρη. Εγώ που δεν έχω τον ελεύθερο χρόνο σου ίσως το έδινα και σε τεχνικό. Μπράβο σου πάραυτα
Άβαταρ μέλους
By elteo
#458234
dstou έγραψε:Το λάστιχο της πόρτας αργά ή γλήγορα χαλάει, τούτο παραήταν.
Προς επίρρωση των προηγούμενων ποστς, άλλη μία βλάβη που αφορά τα κλασσικά πλυντήρια και όχι αυτά που φορτώνουν από πάνω.

Πρόσφατα χάλασε το μοτέρ πλυντηρίου των γονιών που ανοίγει από πάνω. Δεν έχει να λέει κάτι αυτό.

DimitrisB δεν έχει εγγύηση; Το μοτέρ έχει 10 χρόνια....