Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By manosky
#457098
markvag έγραψε:
manosky έγραψε:Δυστυχώς μόνο στην Ελλάδα υπάρχει καπιταλισμός που μας διαλύει ως χώρα και μας στερεί τη δυνατότητα να φάμε καλά και να περνάμε καλύτερα.

Δυστυχώς....

Ίσως είμαστε πιο καπιταλιστές από τους άλλους Ευρωπαίους, γι' αυτό περνάμε χειρότερα και είμαστε στον πάτο.

Α, φταίει κι ο Άδωνης. Τόσα χρόνια αυτός διαπλεκόταν με το κεφάλαιο και τους ψηφοφόρους για ρουσφέτια.

Δυστυχώς...


Mπαααα... αυτός ο καπιταλισμός είναι γνωστός εδώ και πολλές δεκαετίες και αλλού...

Εικόνα

και δεν περιλαμβάνονται capital gains, που το 1% θα έπαιρνε και άλλο τα πάνω του...

Πολύ καλά τα πάει ο καπιταλισμός τα τελευταία χρόνια (τα τελευταία 40 χρόνια πάνω κάτω για την αμερική, λιγότερα για τα εδώ μέρη, για να ακριβολογούμε), δεν λέω... Δουλεύει για όλους μας...


Το ότι ζεις σε καλές συνθήκες έως πολύ καλές, το οφείλεις στον καπιταλισμό που τάχα απεχθάνεσαι.

Είναι αστείο βέβαια, αλλά για να βρούμε κάποιον "αριστερό" που μετανάστευσε στην Κούβα ή έστω στη Βουλγαρία για να ζήσει το όνειρό του, μάλλον θα πρέπει να ψάξουμε στα φρενοκομεία.



Ο παραπάνω είναι ένας από τους λίγους που τόλμησαν να δραπετεύσουν από τον παράδεισο στον οποίον εσύ ας πούμε και πολλοί άλλοι δεν καταφεύγουν. Με τις πόρτες ορθάνοιχτες φυσικά.

Ούτε οι Έλληνες εμιγκρέδες τρέχουν σε κάποιο σοσιαλιστικό κράτος, απεναντίας εκμεταλλεύονται τα ανοιχτά σύνορα της ΕΕ για να πάνε σε κάποιο μέλος των G8!
Ή αφήνουν τα ελληνικά ΑΕΙ μέσα στη μπουρούχα και τα σπασμένα έδρανα για να πάνε στα ξένα ΑΕΙ του εξωτερικού (ναι, αυτά στα οποία ΔΕΝ θέλουν να μοιάσουν τα ελληνικά που μένουν για την ελληνική πλέμπα χωρίς δυνατότητα να την κάνει για έξω).

Γιατί; Μα γιατί; Πώς γίνεται αυτό;
Μπας και μας δουλεύετε; Ή μήπως δουλεύετε τους εαυτούς σας;

Γενικά, είναι τόσο κουραστικό να μη βάζετε τα λεφτά σας εκεί που λέτε ότι είναι καλύτερα, αλλά εκεί που είναι χειρότερα. :s_bored




Όσο για το ακόμα πιο κουραστικό θέμα του ποιος τελικά ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ και επειδή δεν γίνεται να πέφτει χοντρό δούλεμα και σε αυτό, υπενθυμίζουμε στους κοψοχέρηδες ότι κάθε ελληνική κυβέρνηση είχε ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
Είτε θα έκοβε το ένα ΕΙΤΕ θα έκοβε το άλλο.
Είτε θα αύξανε το ένα ΕΙΤΕ θα αύξανε το άλλο.
Ως ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Δηλαδή....
Άβαταρ μέλους
By manosky
#457115 Και για να μην ξεχνιόμαστε (η στήριξη των κουρασμένων συμπολιτών μας είναι ουμανιστικός στόχος, πέρα από διαχωριστικές γραμμές και διχαστικά κηρύγματα):

Το αμίλητο νερό
Άβαταρ μέλους
By manosky
#457117
Anonymous Founder έγραψε:Το κυρίαρχο κράτος ήταν το πιο αστείο...

Ω, μα βέβαια!

Όταν οι δανειστές μας έλεγαν "λείπουν 5 δισ., κόψτε τα ειδικά μισθολόγια σε κρατικές ΑΕ/ΔΕΚΟ", εμείς λέγαμε" ΟΧΙ! Θα κόψουμε τα προνοιακά επιδόματα" ή "ΟΧΙ, θα μειώσουμε τις σχολικές τάξεις" κλπ κλπ

Κατάλαβες τι σημαίνει τώρα "κυρίαρχο κράτος";

Δεν σημαίνει "πλερώνω όποιον γουστάρω, όποτε γουστάρω".
Σημαίνει "πληρώνω από εκεί που προτιμώ".

Μόνο όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι απαίτησαν και άλλες διαρθρωτικές αλλαγές, που πάντως επιμελώς αποφεύγαμε (με τις απειλές και το αντάρτικο των "αντιμνημονιακών" πριν και με τις "αυταπάτες" που μας κόστισαν κάμποσες δεκάδες δισεκατομμυριάκια μετά) όσο μπορούσαμε περισσότερο, αυξάνοντας απλά τον λογαριασμό.

Αστείο είναι που προσπαθείς να αποδείξεις ότι φταίνε οι άλλοι, λες και πήρες την ελληνική ιθαγένεια φέτος. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#457118 Ποιος να διαδηλώσει λοιπόν και εναντίον ποιου; Όταν και τα δύο μεγάλα κόμματα θα πουλήσουν το νερό έναντι πινακίου φακής, τι ακριβώς πρέπει να κάνει ο κόσμος;
Έχει και το θράσος ο βλάκας ο Γιαννακίδης να λέει πως η πώληση είναι σωστή και μάλιστα είναι και συνηθισμένη... Καλά μεγάλε, με κάτι τέτοια έχετε περάσει στην ανυποληψία σαν κλάδος...
Άβαταρ μέλους
By manosky
#457120 Ας πούμε ότι εγώ είμαι κατά της πώλησης του νερού (μόνο).

Αυτοί που σκίζανε τα ρούχα τους, πού είναι σήμερα;

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ;

Γιατί έδερναν τον κακό Σαμαρέλο, αλλά κοιτάζουν σαν ζόμπι τον καλό Αλεξης;

Πού είναι εκείνοι που πλακώνονταν στις παρελάσεις;

Εκείνοι οι αγανακτισμένοι του Συντάγματος που πάλευαν να κάψουν τη Βουλή για το Μνημόνιο 1/2;

Πώς το πες, πώς το πες;;
"Τι ακριβώς να κάνει ο κόσμος";;;

Αυτό που έκανε ως το 2015, Ιανουάριο. Αυτό γιατί δεν το κάνει;
ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ; :s_biggrin


Κάντε μας τη χάρη ρε πουλάκια, αγοράστε εκεί πέρα κανένα Μπαξεβανοκουρή κι άστε τις αναλύσεις περί ΔΝΤ, γελάνε κι οι πέτρες (ελληνικές και ξένες). :s_cool
Άβαταρ μέλους
By markvag
#457232
manosky έγραψε:
Το ότι ζεις σε καλές συνθήκες έως πολύ καλές, το οφείλεις στον καπιταλισμό που τάχα απεχθάνεσαι.



:s_rofl :s_rofl Κλασσικό άσχετο επιχείρημα.

Επειδή, μάλλον ΔΕΝ είδες το διάγραμμα, επιγραμματικά να σημειώσω πως ο καπιταλισμός ο οποίος προχωρούσε σε σημαντικές αναδιανομές εισοδημάτων (= ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ στα υψηλά εισοδήματα και όχι ασυλία, όπως βλέπουμε σήμερα) είχε τεράστιες κατακτήσεις και βελτίωσε ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ τη ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών στις χώρες που εφαρμόστηκε και όπου συνεχίζει να εφαρμόζεται (πχ Σκανδιναβία). Επίσης, θεωρώ πως πχ το 1950 στις ΗΠΑ δεν είχαν περάσει υπό την κυριαρχία κάποιου κομμουνιστικού κράτους... Αν θυμάμαι καλά δηλαδή... :hmmm:

Ο καπιταλισμός που βλέπουμε στις περισσότερες χώρες της δύσης τις τελευταίες 3-4 δεκαετίες (και με ιδιαίτερη ένταση τις τελευταίες 2 δεκαετίες), ο οποίος έχει αφήσει τα υψηλά εισοδήματα να αλωνίζουν και να μην φορολογούνται στην πράξη, παρά με ψίχουλα, έχει επαναφέρει τις τρομακτικές ανισότητες που βλέπαμε σε εποχές που θέλαμε να πιστεύουμε πως έφυγαν για πάντα.

Επίσης, το επιχείρημα "αν δεν σ' αρέσει ο ληστρικός καπιταλισμός που έχουμε σήμερα, γιατί δεν πας στην Κούβα, Κίνα, Β. Κορέα" είναι τόσο ΑΝΟΗΤΟ που δεν περίμενα να το διαβάσω... Έτσι, χωρίς να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, να σημειώσω πως δεν υπάρχουν μόνο 2 εναλλακτικές, υπάρχουν πολλές.


Τώρα βέβαια τι συζήτηση να κάνεις όταν λες πως πρέπει να πέσει χρήμα στην αγορά και η απάντηση είναι manatzareus, πασοκάρα, κτλ, οκ... δεκτό... :vava:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#457247
manosky έγραψε:Ας πούμε ότι εγώ είμαι κατά της πώλησης του νερού (μόνο).

Αυτοί που σκίζανε τα ρούχα τους, πού είναι σήμερα;

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ;

Γιατί έδερναν τον κακό Σαμαρέλο, αλλά κοιτάζουν σαν ζόμπι τον καλό Αλεξης;

Πού είναι εκείνοι που πλακώνονταν στις παρελάσεις;

Εκείνοι οι αγανακτισμένοι του Συντάγματος που πάλευαν να κάψουν τη Βουλή για το Μνημόνιο 1/2;

Πώς το πες, πώς το πες;;
"Τι ακριβώς να κάνει ο κόσμος";;;

Αυτό που έκανε ως το 2015, Ιανουάριο. Αυτό γιατί δεν το κάνει;
ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ; :s_biggrin


Κάντε μας τη χάρη ρε πουλάκια, αγοράστε εκεί πέρα κανένα Μπαξεβανοκουρή κι άστε τις αναλύσεις περί ΔΝΤ, γελάνε κι οι πέτρες (ελληνικές και ξένες). :s_cool

Γεια σου ρε manosky, ανεξάρτητη φωνή! :metalo:
Τι σχέση έχει το ΔΝΤ με τα νερά; Καμία όμως; Αλλά έπρεπε πάλι να πετάξεις κάτι άσχετο να θολώσεις τα νερά...
Ζητάς από τον κόσμο να διαδηλώσει για τα νερά, αλλά δεν λες ποιος είναι ο στόχος: να πέσει αυτή η κυβέρνηση; Δύσκολο. Να μην τα πουλήσει; Δύσκολο επίσης. Να έρθει κάποιος άλλος και να μην τα πουλήσει; Δύσκολο επίσης.
Τι ακριβώς λοιπόν θέλεις να κάνει ο κόσμος και για ποιο λόγο όλο αυτό το rant;
Μάλλον ούτε εσύ δεν ξέρεις...

Αυτός ο κόσμος που εσύ κατηγορείς, απλώς κατάλαβε πως το παιχνίδι είναι στημένο και βαρέθηκε να τον κοροϊδεύουν απ' όλες τις μεριές. Φυσικά, δεν είναι όλοι έτσι, υπάρχουν και οι αμετανόητοι ΣΥΡΙΖΑίοι, όπως και η αμετανόητοι ΝΔ (δεν είσαι μόνος, υπάρχουν κι άλλοι).
Αν νομίζεις επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και στην αντιπολίτευση θα καταφέρει ποτέ να συσπειρώσει κόσμο όπως το έκανε στο παρελθόν, γελιέσαι. Έχει χάσει προ πολλού την έξωθεν καλή μαρτυρία, και οι μόνοι που θα τον ακολουθήσουν σε τέτοια περίπτωση είναι ο σκληρός πυρήνας που είναι και λίγοι.

Άρα; Δεν κατάλαβα κιόλας, δεν τα λέει όμορφα ο κος Γιαννακίδης για τα νερά (που λέει πως καλώς να πουληθούν...); Διαφωνείς; Δεν σε βλέπω να διαδηλώνεις όμως, ούτε βλέπω κάποιον από την αξιωματική αντιπολίτευση να φέρνει αντιρρήσεις, γιατί όμως;

Είναι εύκολο βέβαια να καταπιείς την αποστροφή του Γιαννακίδη που λέει πως ΚΑΛΩΣ θα πουληθούν, αλλά παρόλα αυτά χρησιμοποιείς το άρθρο του για να την πεις σε ποιον; Μα στον κόσμο, που πάλι αυτός φταίει (πάνω απ' όλα επειδή ψήφισε διαφορετικά από αυτό που γουστάρεις εσύ...).
Αυτό που δεν λες είναι πως τα νερά ΚΑΙ ΠΡΙΝ είχαν σκοπό να τα πουλήσουν. Αλλά τότε δεν έβγαζες τσιμουδιά, γιατί ήταν οι δικοί σου που κυβερνούσαν και την γλίτωσαν (προσωρινά) λόγω μπλόκου από το ΣτΕ (κάτι που φυσικά ο Γιαννακίδης ΔΕΝ ανέφερε...).
Να δούμε αν θα υπάρξει και τούτη την φορά κάποια αντίδραση από το ΣτΕ, γιατί είναι η μόνη ελπίδα να μην πουληθούν, αφού η πλειοψηφία της Βουλής σε κάθε περίπτωση τα είχε βγάλει στο σφυρί...
http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomol ... 6_2014.htm
:s_bye
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#457255 Παντώς, διαβάζω με έκπληξη πως, αυτοί που αποδοκιμάζουν λογικές "ναι, αλλά οι άλλοι" είναι και οι ίδιοι που τις επιδοκιμάζουν. :dizzy: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#457261 :whistlink:
Τα λέγαμε και τα γράφαμε, μηγκσεχνιόμαστε:

Κατά 1,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Κατά 1,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το ανώτατο όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, γεγονός που σύμφωνα με την ΤτΕ αντανακλά την βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών που προέρχονται από καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και από την πρόσβαση των τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η ΤτΕ "Στις 22 Νοεμβρίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 25,8 δισεκ. ευρώ έως και την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος".

http://www.capital.gr/oikonomia/3256211 ... s-trapezes
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#457274 Δεν έχω κανένα λόγο να μην γράφω υπέρ όσων θετικών βλέπω για την οικονομία. Εξάλλου, η ανάκαμψη έρχεται με τη σειρά και με μικρά βήματα και όχι με μαγικό ραβδάκι.
Υπάρχουν δείκτες οι οποίοι έχουν αρχίσει να γυρνάνε θετικά ήδη από το κλείσιμο της προηγούμενης αξιολόγησης, που αν θυμάστε έσκουζε και τότε ο δίπλωματ.
Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι ο αριστερός ( :shifty: ) δίπλωματ πανηγυρίζει για τη νεοφιλελέ (ο μεγάλος Μανιτού να την κάνει) στροφή τησγκυβέρνησης και ο ηταφί βγάζει κανδήλες. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#457276 Εγώ δεν μπορώ να συμμετέχω σε κουβέντες που δεν εξηγούν το μετά. Το να πιάσεις μια καλή χρονιά, είναι και θέμα συγκυριών. Θεωρώ πως φέτος και κουτσά στραβά του χρόνου, το πράγμα θα βγει. Με πολύ κόπο και πολύ ζόρι για πολύ κόσμο. Μετά τι;
Πόσο μπορούμε ν' αντέξουμε αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα; Πόσο μπορούμε ν' αντέξουμε να είμαστε με το μαχαίρι στις δαπάνες και να φοβόμαστε τι θα γίνει με την ανάπτυξη;
Σημαίνον στέλεχος του φόρουμ, μου έλεγε χθες πως ο βασικός δείκτης είναι το χρηματιστήριο και οι τράπεζες. Μόλις λέει φτάσει το χρηματιστήριο εκεί που ήταν το 2014 και φύγουν τα cc, θα δούμε άσπρη μέρα.
:shifty: :s_biggrin

Εγώ πάλι λέω πως αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, θα το είχαμε λύσει το ζήτημα εδώ και καιρό...
Θεωρώ πως συνεχίζουμε να κάνουμε λάθος πράγματα, απλά και μόνον γιατί κάποιοι δεν γουστάρουν να αποδεχτούν πως το πρόγραμμα που επιβάλλανε ήταν για τα σκυλιά. Τόσο απλό. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως διαφορετική πολιτική, αλλά δεν πρόκειται να την έχει. Άρα, τον πούλο (με το συμπάθειο), δεν υπάρχει σωτηρία.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#457286 Και επιπλέον να ρίξουμε μια ματιά τι γίνεται με την ανεργία και με τις εκατοντάδες χιλιάδες που "απασχολούνται" με μισθούς 100-200 ευρώ / μήνα...

Για να μην πιάσω για τις εκατοντάδες χιλιάδες που δουλεύουν σε πλήρη απασχόληση και είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, ούτε για την κατανομή του εισοδήματος και μας πιάσει και πάλι η κατάθλιψη.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως το καλύτερο σενάριο αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα είναι 1-2 δεκαετίες στασιμότητας με ασθενική ανάπτυξη... Γιατί ΔΕΝ πρόκειται να παρθούν τα μέτρα που πραγματικά θα βοηθούσαν την οικονομία να ξεκολλήσει σχετικά γρήγορα.

Ακόμα όμως και αν σταματήσουν τα ανόητα πλεονάσματα και η ανόητη (και ανούσια) φορολόγηση και βελτιωθεί η κατάσταση, χρειαζόμαστε κατ' ελάχιστο 15 χρόνια για να φτάσουμε σε αποδεκτό επίπεδο (που για μένα είναι λογικά επίπεδα ανεργίας, σαφώς κάτω του 10%, μιλάω για πραγματική ανεργία, όχι του "δούλεψες μια μέρα, άρα δεν είσαι άνεργος" και αξιοπρεπείς μισθοί = μισθοί που σου επιτρέπουν να ζεις ανθρώπινα).

Με τα πλεονάσματα και τις λοιπές |λογοκρισία| in place (όπως θα γίνει), όπως είπα, το καλύτερο δυνατό σενάριο είναι στασιμότητα, υψηλή ανεργία και άθλιοι μισθοί για πολλά χρόνια ακόμα... Και φυσικά υπό την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρξει ακόμα μία σοβαρή κρίση σε διεθνές ή εθνικό επίπεδο, που θα τα διαλύσει όλα ΚΑΙ ΠΑΛΙ (κάτι όχι δεδομένο προφανώς, μιας και δεν βλέπω να έχει διδαχτεί ο κόσμος τα διδάγματα των τελευταίων 10 ετών).