Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#456688
dimik έγραψε:Κeywords:

γυναίκες καθαρίζουν
μετά το σπίτι θέλει αποκατάσταση
χρόνος δεν φτάνει
γκρίνια "είχες πει θα φτιάξεις το ταδε (που χάλασα αλλά δεν παραδέχομαι ποτέ) και δεν το έφτιαξες"


που υπογράφω;
+1
Άβαταρ μέλους
By elmapa
#458058 [ΕικόναΕικόναΕικόνα[/quote]
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΜΠΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ/ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΝΙΠΤΗΡΑ?
Άβαταρ μέλους
By DAP
#459246 Παρακαλω τα φωτα σας....

Πληρωνω δοσεις στη πολεοδομια για ενα αυθαιρετο......Μπορω τωρα ΑΝ εξοφλησω ολο το υπολοιπο της οφειλης να τυχω και το 20% της εκπωσης οπως λενε ;

Η απαντηση σας αρνητικη η θετικη θα μου ηταν λιαν χρησιμη.......
:s_howdy
Ευχαριστω σας
Άβαταρ μέλους
By rafi
#459248 Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να γίνει υπαγωγή στο νέο νόμο αυθαιρέτων για να επωφεληθείς από αυτή τη ρύθμιση, με τις όποιες παγίδες μπορεί και να κρύβει αυτή η κίνηση.
Γιατί δε ρωτάς το μηχανικό σου που έχει αναλάβει την υπόθεση αν σε συμφέρει..; Αυτός θα ξέρει και τη συγκεκριμένη περίπτωση καλύτερα από όλους.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#459275 ^^^^
Λειπει σε ταξειδι και γω προσπαθω να συντομεψω τα οποια μαντατα ...

Παντως ευχαριστω πολυ....
Άβαταρ μέλους
By rafi
#459445 Σε περίπτωση που έχεις τη δυνατότητα να επωφεληθείς από την έκπτωση λόγω καταβολής όλου του ποσού δε νομίζω ότι πρέπει να αγχώνεσαι γιατί η αντίστοιχη προθεσμία αργεί να λήξει ακόμα.. Μόλις επιστρέψει ο μηχανικός θα επιληφθεί φαντάζομαι της υπόθεσης.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#461000 Ένα σχέδιο σαν το παρακάτω είναι υποψήφιο για την κουζίνα που σχεδιάζουμε.

Ο κρυφός φωτισμός αγγίζει τουλάχιστον το 1.000€. Επειδή υπάρχουν πολλά LED στο Ίντερνετ, αλλά δε βρήκα μέχρι τώρα ένα πολύ λεπτό σαν λωρίδα , υπάρχει κάποια πρόταση;

Εικόνα


< >
Άβαταρ μέλους
By Nettos
#461003 Είναι αλήθεια ότι 1000€ φαίνονται αρκετά αλλά από οτι καταλαβαίνω αφενός μιλάμε για χώρα του εξωτερικού όπου τα κοστολόγια είναι διαφορετικά και αφετέρου υπάρχει κρυφός φωτισμός σε διάφορα σημεία και όχι μόνο κάτω απο τα άνω ντουλάπια .

Γνώμη μου είναι ότι εφόσον σας αρέσει και μπορείτε να διαθέσετε το απαιτούμενο ποσό, να παραγγείλετε την κουζίνα εξ αρχής με εσωτερικό φωτισμό. Διότι η ταινία με τα led θα τοποθετηθεί λογικά σε κανάλι και δεν θα έχεις προβλήματα του τύπου ξεκόλλησε η ταινία ή κατα λάθος της προκαλέσαμε ζημία. Επίσης καλώδια, διακόπτες κτλ πιστεύω θα είναι πιο τακτοποιημένα.

Αν πάλι η τιμή αφορά μόνο μια λωρίδα κάτω απο τα άνω ντουλάπια τότε ναι ίσως αξίζει να το ψάξεις.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#461006 Η φωτεινή λωριδίτσα ανάμεσα σε πάγκο και κάτω ντουλάπια λέει και είναι και πρωτότυπη. Το κατά πόσο αξίζει όμως δεν το ξέρω, σου τρώει χώρο από τα κάτω ντουλάπια και έχω κάποιες αμφιβολίες ως προς την πρακτικότητα, πόσο δηλαδή φωτίζει, σε σχέση με αυτές κάτω από τα πάνω ή κάτω από τα κάτω ντουλάπια. Πιο πολύ διακοσμήτική μου κάνει.
Αυτές κάτω από τα πάνω ντουλάπια και κάτω από τα κάτω ντουλάπια μπορείς να εφαρμόσεις σχετικά εύκολα και μόνος σου (καλύτερα κατά την αρχική τοποθέτηση ώστε να κρυφτούν τα καλώδια).
Επίσης ωραία πράματα με ledοταινίες μπορείς να κάνεις σε όλους τους χώρους αλλά πολύ μοιυ άρεσε όταν είδα χρήση σε μπάνιο πχ φωτιζόμενη εσοχή για το σαπούνι, κάτω από μπανιέρα κλπ.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#461022 Ωραία ειναι, να το βάλεις .Η κουζίνα ειναι κάτι που θαβ βλέπει και χρησιμοποιείς συνέχεια , ειναι σημαντικό να σου αρέσει και να αισθάνεσαι ωραία στο χώρος αυτό.
Πάρε το μαζί με την κουζίνα, μαζί με όλα τα έξοδα...αλήθεια ποσό σ ου είπε για όλη την κουζίνα ; Εχω πρόσφατη την ανάλογη εμπορία...

Υπάρχουνε τα συστήματά έξυπνου φωτισμού πχ της philips (εγω πχ εχω εκτεταμένη χρήση του άλλου συστήματος της Osram) που έχουνε έξυπνες led ταινίες αλλάζουν χρωμα και ένταση και τα χειρίζεσαι απο το κινητό
Αν μπορούσε να σου βάλει τέτοιο με μικρή διαφορά στο κόστος θα ηταν πολυ wow
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#461046 Οταν ξεκινάτε ένα project σε μιά κατοικία, είτε σε ανακαίνιση είτε σε αρχική κατασκευή, ΝΑ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΤΕ ΣΕ ΕΥΚΟΛΙΕΣ-DESIGN-ΠΑΡΟΧΕΣ.
Διαθέστε το όποιο ποσό, αφού σας άρεσε και οριακά το αντέχετε σε κόστος, και μην αφήνετε να συμπληρωθεί με μετέπειτα "πατέντες".
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#461049 1) υπολογίζεις πόσα μέτρα ταινία θες
2) υπολογίζεις πόσους μετασχηματιστές θες για την κάλυψη
3) σχεδιάζεις πού θα τοποθετηθούν οι μ/σ (κάπου κρυφά προφανώς) και πού θα είναι οι διακόπτες
4) ζητάς να μπουν διακόπτες στα σημεία που έχεις επιλέξει και να περάσει γραμμή μέχρι τους μ/σ, μηδαμινό το κόστος φαντάζομαι
5) αγοράζεις κανάλια με προφίλ αλουμινίου (~7€ το δίμετρο έχει)
6) αγοράζεις την ταινία της επιλογής σου (κατά προτίμηση IP68)
7) Τοποθετείς το κανάλι με διπλής όψεως (αν θες να κάνεις τρύπες στα ντουλάπια κάνε, αν και δεν υπάρχει φόβος)
8) κολλάς την ταινία μέσα στο κανάλι.

ΠΡΙΝ κολλήσεις το κανάλι και την ταινία ίσως θα θες να δοκιμάσεις με κάποιον τρόπο αν το φως είναι καλύτερο στο πίσω μέρος του ντουλαπιού ή μπροστά. Λένε ότι μπροστά είναι καλύτερα. Πίσω εάν έχει ατέλειες ο τοίχος (πχ στραβά πλακάκια) φαίνονται έντονα

Πιστεύω θα σου πάρει λιγότερο από 200€ σύνολο με καλής ποιότητας led.

Πάντως είναι MUST. Πλέον δεν μου φτάνει το κεντρικό φως της κουζίνας, ανάβω και τα led
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#461156
Dimitris_P έγραψε:...ΠΡΙΝ κολλήσεις το κανάλι και την ταινία ίσως θα θες να δοκιμάσεις με κάποιον τρόπο αν το φως είναι καλύτερο στο πίσω μέρος του ντουλαπιού ή μπροστά. Λένε ότι μπροστά είναι καλύτερα. Πίσω εάν έχει ατέλειες ο τοίχος (πχ στραβά πλακάκια) φαίνονται έντονα...
Βολεύει όποιο φως βάλεις κάτω από το πάνω ντουλάπι να είναι στο προς τα έξω μέρος (προς την πρόσοψη και όχι προς τον τοίχο) ώστε να καλύπτεται από κάποια ξύλινη προεξοχή και να μην βλέπεις απευθείας το φως ειδικά όταν κάθεσαι.