Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#456343
KiloMeater έγραψε:Ειναι δύσκολο αλλά άμα καταφερεις να το κανείς μια σελίδα , ευπαρουσίαστο, ευανάγνωστο ( ο Ίντερνετ κανα font =8 και σεντονια ) και to the point ειναι αρκετό για να τραβήξει το ενδιαφέρον

αυτό.

γενικά το να μπορείς να παρουσιάζεσαι με το συντομότερο δυνατό τρόπο, θέλει "εκπαίδευση" και προσπάθεια. Αλλά αξίζει.
Νομίζω το elevator pitch, π.χ., είναι από τα πιο δύσκολα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#456358 Εικόνα

:lol: :lol: :lol: :lol: εν τω μεταξυ είναι και πετυχημενη η φατσα του συνεντευξιαζομενου,τον βλεπω και φανταζομαι να το λεει,και δεν μπορω να σταματήσω να γελαω. :lol: :lol: :lol: :lol: δακρυσα γτπμ :lol:
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#456437 4 σελίδες CV να στείλεις. Αν κάποιος στη συνέντευξη σου κάνει κουβέντα για οτιδήποτε είναι πέραν της 1ης, θεωρείς ότι τη θέση την έχεις πάρει και απλώς θέλει να κάνει τον επιμελή interviewer. :lol:

1 σελίδα βλέπω μόνο σε graphic designer/marketing για να αποδείξουν πόσο δημιουργικοί και πρακτικοί είναι, θα μπορούσαν εναλλακτικά να στέλνουν ένα logo :lol: . Άνω των 4 βλέπω σε συμβούλους που αραδιάζουν όλους τους πελάτες τους (project managers συνήθως, έχω πετύχει και 10 σελίδες, ένας είχε και υπόμνημα :help: ) με κάτι ασάφειες σαν το τιμόνι του Audi 80. Επίσης, σε ΙΤ engineers που βάζουν κάθε πιθανό πρωτόκολλο, γλώσσα προγραμματισμού ή και software που έχουν εγκαταστήσει μια φορά και συνήθως μόλις πάει η συζήτηση πιο βαθιά... :ninja:

Σύντομα, περιεκτικά και με ενδιαφέρον. Συγκέντρωσε μόνο τα άξια συζήτησης επιτεύγματα και αν βρεις χώρο στη συνέντευξη πασάρεις τα υπόλοιπα σαν "α, ναι, το έκανα και αυτό...και αυτό...και αυτό αλλά δεν το θεωρώ τόσο μεγάλο κατόρθωμα".

Στις πρόσφατες θέσεις περισσότερα bullets - σας ικετεύω, όχι παραγράφους, δεν είστε λογοτέχνες, τουλάχιστον όχι οι περισσότεροι. Στις πιο παλιές θέσεις τα απολύτως βασικά. Τίτλος, ημερομηνίες και 1-2 ευθύνες με αποτέλεσμα ΑΝ υπάρχει. Η αιτιολόγηση είναι προφανής: Η θέση που πας να χτυπήσεις ΣΗΜΕΡΑ είναι λογικά πολύ κοντά στην τωρινή σου, άντε και στην προηγούμενη. Οι θέσεις που είχες 5-10-15 χρόνια πριν χρησιμεύουν απλώς για να δει ο recruiter/hiring manager ότι είχες μια λογική πορεία, με την σωστή χρονική διάρκεια, με τις προαγωγές, με τις αλλαγές εταιριών/τομέα κλπ.

Τα cover letter πρέπει επίσης να είναι συνοπτικά, σαν teaser που λέει και ο Deleted User 1. Η πλειοψηφία που έχει όγκο βιογραφικών δεν τα διαβάζει, θα διαβάσει μόνο αυτά που το βιογραφικό είναι σωστό. Αλλιώς, είναι κυρίως οργανισμοί που έχουν χρόνο για χάσιμο. Όσο άσκοπο και να φαίνεται όμως το cover letter, στη συνέντευξη φροντίστε να ξέρετε απ'έξω τα βασικά στοιχεία της εταιρίας (τομέας, ανταγωνισμός, μέγεθος, πρόσφατη πορεία, τοποθέτηση στον τομέα) και να βρείτε κάνα 2 πράγματα που να σηκώνουν ωραία κουβέντα. Π.χ. ιστορία ή συνεντεύξεις των ιδρυτών και κάποιο πολύ φρέσκο νέο. Και ενδιαφέρον δείχνετε και λαβράκια μπορεί να βγάλετε. :s_howdy

Έκανα προ ενός μηνός συνεντεύξεις για θέση project manager όταν ο ίδιος ο λαλίστατος ιδρυτής της εταιρίας έλεγε πριν μερικά χρόνια ότι δεν θέλει να έχουμε project managers γιατί είναι αντιπαραγωγικοί και κατά της κουλτούρας μας. Καταλαβαίνετε σε τι θέση ερχόμανε... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#456467 Kαλύτερα να το κρατάμε απλό δηλαδή

Εικόνα

3-4 γραμμές profile
4-5 key skills εαν υπάρχουν τόσα
προηγούμενες θέσεις με διάρκεια τουλάχιστον 1 έτος και 2 γραμμές από κάτω αν χρειάζεται
πτυχία και ξένες γλώσσες αν χρειάζονται
τα υπόλοιπα προαιρετικά

προφανώς σε άτομα με μεγάλη εργασιακή εμπειρία ή σπουδές θα χρειαστούν 2 μπορεί και παραπάνω σελίδες.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#456483
funkyreverend έγραψε: Άνω των 4 βλέπω σε συμβούλους που αραδιάζουν όλους τους πελάτες τους (project managers συνήθως, έχω πετύχει και 10 σελίδες, ένας είχε και υπόμνημα :help: )


:omg:

Πες μου πως το διάβασες αυτό με τις 10σελίδες... :help: :lol: :lol:

Το δικό μου θα είναι μικρό, θα με πάρεις;;; :inlove: Δεν θέλω πολλά... με 10Κ το μήνα καθαρά έρχομαι, αλλά να μην έχει και πολύ δουλειά, έτσι;; :inlove: :lol: Δεν ξέρω τίποτα από αυτά που ψάχνεις, αλλά δεν πιστεύω να σταθεί εμπόδιο αυτό... :lol: :lol:


funkyreverend έγραψε:
Τα cover letter πρέπει επίσης να είναι συνοπτικά, σαν teaser που λέει και ο Deleted User 1. Η πλειοψηφία που έχει όγκο βιογραφικών δεν τα διαβάζει, θα διαβάσει μόνο αυτά που το βιογραφικό είναι σωστό.


Δηλαδή, για να το καταλάβω... το cover letter είναι κατά βάση άχρηστο, γιατί κάποιος θα το διαβάσει μόνο αν έχει ήδη αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί σου γιατί το βιογραφικό είναι ενδιαφέρον... Δηλαδή θα διαβάσει μία περίληψη της γαμηστεροσύνης σου, μόνο αν έχει αποφασίσει πως είσαι ήδη αρκετά γαμηστερός για ν' ασχοληθεί μαζί σου;;; :lol: :lol: Είμαι ο μόνος που του φαίνεται περίεργο αυτό;;; :lol: :lol: :ninja:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#456488 Παπαρόπουλος. Από το Πάπαρι Αρκαδίας ; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#456513 Με βάλατε και έριξα μια ματιά στο δικό μου. :ninja:
1η σελίδα, εργασιακή εμπειρία με περιγραφές για κάθε θέση
2η σελίδα, δεξιότητες και γνώσεις, συνοπτικά για καθεμία
3η σελίδα (και λίγο από την 4η), ενδεικτικά σημαντικά projects, με περιγραφή τι έκανα σε καθένα.
4η σελίδα, συνέχεια από τα projects και αναλυτικά τα references με στοιχεία, τηλέφωνα κλπ.

Όπως το βλέπω, θα μπορούσα να το μικρύνω σε δύο μόνον αφαιρώντας πλήρως κάμποσες από τις δεξιότητες ή απλώς βάζοντάς τες χωρίς κάποια περιγραφή, ενώ θα έπρεπε να φύγουν και τα projects σχεδόν πλήρως, όπως και τα references (οκ, εκεί μπορείς να πεις πως μπορούν να τα ζητήσουν κατόπιν).

Θεωρώ πως ένα βιογραφικό που είναι δομημένο έτσι, δεν ενοχλεί τον recruiter. Αν θέλει μπορεί να μείνει μόνον στην πρώτη σελίδα και να μην δει άλλες. Ή να δει την 1η και την 2η. Η αλήθεια είναι πως σκέφτομαι πως μπορώ να το κάνω πολύ σύντομο και να παραπέμπω στο linkedin για τα υπόλοιπα, που είμαι ακόμη πιο αναλυτικός. Αλλά έτσι στερείς την δυνατότητα να δει κάποιος παραπάνω στοιχεία για σένα από το βιογραφικό με ένα γρήγορο ψάξιμο.

Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#456518
Anonymous Founder έγραψε:Με βάλατε και έριξα μια ματιά στο δικό μου. :ninja:
1η σελίδα, εργασιακή εμπειρία με περιγραφές για κάθε θέση
2η σελίδα, δεξιότητες και γνώσεις, συνοπτικά για καθεμία
3η σελίδα (και λίγο από την 4η), ενδεικτικά σημαντικά projects, με περιγραφή τι έκανα σε καθένα.
4η σελίδα, συνέχεια από τα projects και αναλυτικά τα references με στοιχεία, τηλέφωνα κλπ.

Το νόημα είναι πως αυτό που μετράει είναι οι ικανότητες/ταλέντο. Οι ικανότητες αποκτώνται με την εμπειρία, και αποδεικνύονται επί αποτελεσμάτων σε project.

Το να πεις σε κάποιος "ήμουν στη θέση Χ για Υ χρόνια" -> ε και; Μπορεί να ήσουν και για 400 και να τα έξυνες/ήσουν άχρηστος
Το να απαριθμείς ικανότητες -> και εγώ που ξέρω ότι ισχύει; Σιγά μη πάρω και τηλέφωνο
Το τι έκανες στο κάθε project, ναι αυτό είναι σημαντικό. Και ταυτόχρονα περιγράφει την εμπειρία σου, και ταυτόχρονα περιγράφει και αποδεικνύει τις δεξιότητες/γνώσεις.

Οπότε, μόνο με το (3) μπορείς να κάνεις και το (1) και το (2) με έναν ενδιαφέροντα και αναντίρρητο τρόπο.

π.χ.

ήμουν διευθυντής Χ από τότε έως τότε [χεστήκαμε]
είμαι καλός στο να ελαχιστοποιώ κόστος και χρόνο [ναι ρε, και το ανηψάκι μου αυτό θα έγραφε]
συμμετείχα στο σχεδιασμό και την εκτέλεση του φτισμού της τάδε σύραγγας [σαν κομπάρσος;]

όλα αυτά γίνονται:
Διηύθυνα τον σχεδιασμό και την εκτέλεση του φωτισμού σύραγγας το 2045, ολοκληρώνοντας το έργο με 87% του προϋπολογισμένου κόστους και 77% του χρονοδιαγράμματος,

Και φυσικά δεν απαριθμείς κάθε project στο οποίο έχεις συμμετάσχει.
Αρκού αυτά που αποδεικνύουν τις εξειδικευμένες γνώσεις (αν χρειάζονται), το ταλέντο σου και τις ικανότητές σου.
Ένα για κάθε χαρακτηριστικό. Δεν χρειάζεται να γράψεις 5 που λένε το ίδιο.
Πιθανότητα δε, κάτι που έκανες πριν >5 χρόνια δεν αφορά κανέναν πλέον.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#456522 Aν τα γράψεις όλα αυτά στο CV μετά στην συνέντευξη τι θα πεις;

Στην πρώτη ανάγνωση του CV μετράει η εμπειρία και οι γνώσεις, αυτό ζητάνε και τα job descriptions στις αγγελίες όχι επιδόσεις σε συγκεκριμένα projects.
Aν έχεις την προαπαιτούμενη εμπειρία και γνώσεις τότε συζητάς από κοντά λεπτομέρειες του τι έχεις κάνει και τι όχι.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#456525
dimik έγραψε:Στην πρώτη ανάγνωση του CV μετράει η εμπειρία και οι γνώσεις, αυτό ζητάνε και τα job descriptions στις αγγελίες όχι επιδόσεις σε συγκεκριμένα projects.

Προφανώς η εμπειρία και οι γνώσεις μετράνε.
Είναι θέμα νοοτροπίας. Του πως τα παρουσιάζεις στο άλλο.

Εγώ εξήγησα το σκεπτικό. Η ποσοτικοποιημένη πράξη τα δίνει όλα με αναντίρρητο τρόπο.
Όλα τα άλλα χρειάζονται περισσότερο χώρο, χρόνο, και δεν πείθουν απαραίτητα.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#456527
markvag έγραψε:
funkyreverend έγραψε:Τα cover letter πρέπει επίσης να είναι συνοπτικά, σαν teaser που λέει και ο Deleted User 1. Η πλειοψηφία που έχει όγκο βιογραφικών δεν τα διαβάζει, θα διαβάσει μόνο αυτά που το βιογραφικό είναι σωστό.


Δηλαδή, για να το καταλάβω... το cover letter είναι κατά βάση άχρηστο, γιατί κάποιος θα το διαβάσει μόνο αν έχει ήδη αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί σου γιατί το βιογραφικό είναι ενδιαφέρον... Δηλαδή θα διαβάσει μία περίληψη της γαμηστεροσύνης σου, μόνο αν έχει αποφασίσει πως είσαι ήδη αρκετά γαμηστερός για ν' ασχοληθεί μαζί σου;;; :lol: :lol: Είμαι ο μόνος που του φαίνεται περίεργο αυτό;;; :lol: :lol: :ninja:


Όχι, δεν είσαι ο μόνος. AN το βιογραφικό είναι ενδιαφέρον, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα διαβάσουν το cover letter για να δουν κυρίως πώς εκφράζεσαι γραπτά. Θα πιαστούν και από καμιά κουβέντα εκεί, μπορεί να σου μιλήσουν για αυτό. Κυρίως σε οργανισμούς που έχουν χρόνο να ασχοληθούν και όχι για τον κάθε υποψήφιο, εύλογο το γιατί :innocent:

Κατά τ'άλλα, δυστυχώς ή ευτυχώς είναι χάσιμο χρόνου για τον παραλήπτη. ΕΚΤΟΣ και αν στο γράμμα τονίσεις ότι ξέρεις ανθρώπους μέσα στην εταιρία κλπ. ενδιαφέροντα στοιχεία που δεν θα έμπαιναν σε ένα βιογραφικό.

Επίσης, κάτι σημαντικό: τα περισσότερα παράπονα για τα βιογραφικά, τα κάνουν οι hiring managers και όχι οι recruiters. Διευθυντάδες και αντιπρόεδροι να γκρινιάζουν για τη γραμματοσειρά κλπ.

Δεύτερο σημαντικό: ο όρος είναι καιγαμωσύνη©

Το 10σέλιδο βιογραφικό το διάβασα, το θέμα είναι τι μου έμεινε από αυτό. :lol: