Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#456358 Εικόνα

:lol: :lol: :lol: :lol: εν τω μεταξυ είναι και πετυχημενη η φατσα του συνεντευξιαζομενου,τον βλεπω και φανταζομαι να το λεει,και δεν μπορω να σταματήσω να γελαω. :lol: :lol: :lol: :lol: δακρυσα γτπμ :lol:
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#456437 4 σελίδες CV να στείλεις. Αν κάποιος στη συνέντευξη σου κάνει κουβέντα για οτιδήποτε είναι πέραν της 1ης, θεωρείς ότι τη θέση την έχεις πάρει και απλώς θέλει να κάνει τον επιμελή interviewer. :lol:

1 σελίδα βλέπω μόνο σε graphic designer/marketing για να αποδείξουν πόσο δημιουργικοί και πρακτικοί είναι, θα μπορούσαν εναλλακτικά να στέλνουν ένα logo :lol: . Άνω των 4 βλέπω σε συμβούλους που αραδιάζουν όλους τους πελάτες τους (project managers συνήθως, έχω πετύχει και 10 σελίδες, ένας είχε και υπόμνημα :help: ) με κάτι ασάφειες σαν το τιμόνι του Audi 80. Επίσης, σε ΙΤ engineers που βάζουν κάθε πιθανό πρωτόκολλο, γλώσσα προγραμματισμού ή και software που έχουν εγκαταστήσει μια φορά και συνήθως μόλις πάει η συζήτηση πιο βαθιά... :ninja:

Σύντομα, περιεκτικά και με ενδιαφέρον. Συγκέντρωσε μόνο τα άξια συζήτησης επιτεύγματα και αν βρεις χώρο στη συνέντευξη πασάρεις τα υπόλοιπα σαν "α, ναι, το έκανα και αυτό...και αυτό...και αυτό αλλά δεν το θεωρώ τόσο μεγάλο κατόρθωμα".

Στις πρόσφατες θέσεις περισσότερα bullets - σας ικετεύω, όχι παραγράφους, δεν είστε λογοτέχνες, τουλάχιστον όχι οι περισσότεροι. Στις πιο παλιές θέσεις τα απολύτως βασικά. Τίτλος, ημερομηνίες και 1-2 ευθύνες με αποτέλεσμα ΑΝ υπάρχει. Η αιτιολόγηση είναι προφανής: Η θέση που πας να χτυπήσεις ΣΗΜΕΡΑ είναι λογικά πολύ κοντά στην τωρινή σου, άντε και στην προηγούμενη. Οι θέσεις που είχες 5-10-15 χρόνια πριν χρησιμεύουν απλώς για να δει ο recruiter/hiring manager ότι είχες μια λογική πορεία, με την σωστή χρονική διάρκεια, με τις προαγωγές, με τις αλλαγές εταιριών/τομέα κλπ.

Τα cover letter πρέπει επίσης να είναι συνοπτικά, σαν teaser που λέει και ο Deleted User 1. Η πλειοψηφία που έχει όγκο βιογραφικών δεν τα διαβάζει, θα διαβάσει μόνο αυτά που το βιογραφικό είναι σωστό. Αλλιώς, είναι κυρίως οργανισμοί που έχουν χρόνο για χάσιμο. Όσο άσκοπο και να φαίνεται όμως το cover letter, στη συνέντευξη φροντίστε να ξέρετε απ'έξω τα βασικά στοιχεία της εταιρίας (τομέας, ανταγωνισμός, μέγεθος, πρόσφατη πορεία, τοποθέτηση στον τομέα) και να βρείτε κάνα 2 πράγματα που να σηκώνουν ωραία κουβέντα. Π.χ. ιστορία ή συνεντεύξεις των ιδρυτών και κάποιο πολύ φρέσκο νέο. Και ενδιαφέρον δείχνετε και λαβράκια μπορεί να βγάλετε. :s_howdy

Έκανα προ ενός μηνός συνεντεύξεις για θέση project manager όταν ο ίδιος ο λαλίστατος ιδρυτής της εταιρίας έλεγε πριν μερικά χρόνια ότι δεν θέλει να έχουμε project managers γιατί είναι αντιπαραγωγικοί και κατά της κουλτούρας μας. Καταλαβαίνετε σε τι θέση ερχόμανε... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#456467 Kαλύτερα να το κρατάμε απλό δηλαδή

Εικόνα

3-4 γραμμές profile
4-5 key skills εαν υπάρχουν τόσα
προηγούμενες θέσεις με διάρκεια τουλάχιστον 1 έτος και 2 γραμμές από κάτω αν χρειάζεται
πτυχία και ξένες γλώσσες αν χρειάζονται
τα υπόλοιπα προαιρετικά

προφανώς σε άτομα με μεγάλη εργασιακή εμπειρία ή σπουδές θα χρειαστούν 2 μπορεί και παραπάνω σελίδες.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#456483
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#456488 Παπαρόπουλος. Από το Πάπαρι Αρκαδίας ; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#456513 Με βάλατε και έριξα μια ματιά στο δικό μου. :ninja:
1η σελίδα, εργασιακή εμπειρία με περιγραφές για κάθε θέση
2η σελίδα, δεξιότητες και γνώσεις, συνοπτικά για καθεμία
3η σελίδα (και λίγο από την 4η), ενδεικτικά σημαντικά projects, με περιγραφή τι έκανα σε καθένα.
4η σελίδα, συνέχεια από τα projects και αναλυτικά τα references με στοιχεία, τηλέφωνα κλπ.

Όπως το βλέπω, θα μπορούσα να το μικρύνω σε δύο μόνον αφαιρώντας πλήρως κάμποσες από τις δεξιότητες ή απλώς βάζοντάς τες χωρίς κάποια περιγραφή, ενώ θα έπρεπε να φύγουν και τα projects σχεδόν πλήρως, όπως και τα references (οκ, εκεί μπορείς να πεις πως μπορούν να τα ζητήσουν κατόπιν).

Θεωρώ πως ένα βιογραφικό που είναι δομημένο έτσι, δεν ενοχλεί τον recruiter. Αν θέλει μπορεί να μείνει μόνον στην πρώτη σελίδα και να μην δει άλλες. Ή να δει την 1η και την 2η. Η αλήθεια είναι πως σκέφτομαι πως μπορώ να το κάνω πολύ σύντομο και να παραπέμπω στο linkedin για τα υπόλοιπα, που είμαι ακόμη πιο αναλυτικός. Αλλά έτσι στερείς την δυνατότητα να δει κάποιος παραπάνω στοιχεία για σένα από το βιογραφικό με ένα γρήγορο ψάξιμο.

Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By dimik
#456522 Aν τα γράψεις όλα αυτά στο CV μετά στην συνέντευξη τι θα πεις;

Στην πρώτη ανάγνωση του CV μετράει η εμπειρία και οι γνώσεις, αυτό ζητάνε και τα job descriptions στις αγγελίες όχι επιδόσεις σε συγκεκριμένα projects.
Aν έχεις την προαπαιτούμενη εμπειρία και γνώσεις τότε συζητάς από κοντά λεπτομέρειες του τι έχεις κάνει και τι όχι.