Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#454619
popolaros έγραψε:ειναι να μεταβιβαστει μια παροχη ρευματος

στο συμβολαιο μισθωσης του ακινητου ειναι να μπουν δυο ονοματα σαν μισθωτες. ο ενας απο τους δυο μαλλον μπορει να μπει στο κοινωνικο τιμολογιο, ο αλλος με τιποτε λογο εσοδων.

θα δημιουργηθει καποιο conflict αν μπουν και οι δυο στο μισθωτηριο ή ειναι καλο να μπει μονο ο ενας για να υπαρχουν περισσοτερες πιθανοτητες για το μειωμενο ρευμα;

στην σύμβαση με την δεη προφανώς θα μπει μόνο ένας αλλά στα δικαιολογητικά θέλουν και το μισθωτηριο.

Η αίτηση γίνεται στον ΔΕΔΔΗΕ, και ζητά αυτά,
μπορεί αν δει μόνο το όνομα κατόχου της παροχής ρεύματος να είναι ΟΚ, αλλιώς...
Εξαιρείται η περίπτωση παντρεμένου ζεύγους γιατί εκεί πρέπει να δηλωθεί και ΑΦΜ συζύγου οπότε δε την γλυτώνει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#456511 Θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση να υπάρξει ενδιαφέρον μόνον για τα λιγνιτικά. Θεωρώ πως θα υπάρξει συμφωνία κάτω από το τραπέζι να βγει άγονος ο διαγωνισμός για να υποχρεωθεί η ΔΕΗ να βάλει στο πακέτο και υδροηλεκτρικά.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#456538 Mα απ την αρχή γινοταν κουβέντα για portfolio, δεν πουλιούνται μεμονωμένα.

μεμονωμένα μονο τπτ ΥΗΣ να πουληθούν :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#456542 Τώρα προσπαθούν να πουλήσουν μόνον λιγνιτικά. Θεωρώ πως ΔΕΝ θα πουλήσουν τίποτε. Γιατί ουσιαστικά τα υδροηλεκτρικά θέλουν οι αγοραστές, όχι τους λιγνίτες.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#456614 Εξαρτάται. Πόσα χρονια ακομα θα υπαρχει το κάρβουνο στην Ελλάδα; Τι επενδύσεις χρειάζονται σε ολα τα επιπεδα για εκσυγχρονισμο; Επισης τα λιγνιτικα ειναι εξαιρετικη περιπτωση για να στησεις ενα CCGT διπλα τους. Φυσικα αμα παρουν πακετο και τα ΥΗΣ ακόμα καλύτερα. Στην παρουσα φαση βεβαια η αγορα ενεργειας ειναι ενα απεραντο μπουρδελο οποτε τπτ δεν ειναι σιγουρο....

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#456658 Αυτό με το CCGT δίπλα το εξηγείς; Γιατί να θέλω να το στήσω δίπλα σε λιγνιτικό; Για να παίζω πιο εύκολα με την ζήτηση σε peaks;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#456662 Δεν έχω παρακολουθήσει το παρόν θέμα και η αλήθεια είναι ότι αποφεύγω τη σκέψη εναλλακτικής λόγω των παλιών λαμογιών (hellas power κλπ)

- είναι ακόμα έτσι τα πράγματα ή δεν υπάρχει κίνδυνος τώρα που είναι αρκετοί ανταγωνιστές;
- εάν τύχει κάτι, μια βλάβη, σου λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα εώς ότου αποκατασταθεί από την ΔΕΗ; Όπως εάν ήσουν πχ στη wind και τύχαινε κάτι σου έλεγαν ότι είναι βλάβη ΟΤΕ και πρέπει να περιμένεις απ'αυτόν, που σήμαινε παραπάνω καθυστέρηση;

Τώρα προσπαθώ να κρατώ τις καταναλώσεις στο νυχτερινό ρεύμα, αλλά όλο και κάτι θα χρειαστεί να γίνει στο κανονικό. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#456665 Οι ανεξάρτητοι πάροχοι ως επί το πλείστον δεν παράγουν ενέργεια. Απλώς αγοράζουν και πωλούν.
Σε ότι αφορά τις βλάβες, υπεύθυνος είναι ο ΔΕΔΔΗΕ, που είναι ανεξάρτητη εταιρεία.

Οι ανεξάρτητοι πάροχοι υπόσχονται πράγματα που δεν ισχύουν. Για οικιακούς καταναλωτές, η οικονομία θα είναι το πολύ 20€ το χρόνο. Συνήθως ούτε καν.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#456672
Anonymous Founder έγραψε:Αυτό με το CCGT δίπλα το εξηγείς; Γιατί να θέλω να το στήσω δίπλα σε λιγνιτικό; Για να παίζω πιο εύκολα με την ζήτηση σε peaks;
Εχεις ετοιμο δικτυο διανομης και φυσικα χωρο για το εργοστασιο. Οταν κλεισει το λιγνιτικο απλα συνεχιζεις με το CCGT. Το σεναριο αυτο ειναι παρα πολυ συνηθίσμενο σε ολο τον κοσμο και αντίστοιχο παραδειγμα υπαρχει και στην Μεγαλοπολη με το Unit 5.

< >
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#456696 Ένας γνωστός σου απο τα παλιά έλεγε σήμερα στο μάθημα οτι το μέλλον θα παιχτει στην βελτίωση των ST με στοιχεία απο GT. Σε περιπτωσεις power generation.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#456787 Οι ενναλακτικοι κυκλοι ειναι ενα μεγαλο θέμα. Το πρόβλημα ειναι πως κανενας μεγάλος δεν πιστευει σε αυτους. Δε νομιζω πως ο λογος ειναι πως δεν υπαρχουν οφέλη, απλα στην παρουσα φαση δεν υπαρχουν χρηματα. 3 μεγαλοι παικτες εχουν ουσιαστικα μεινει, αντε και η Ansaldo, τρωνε τις σαρκες τους και το τελικο αποτελεσμα ειναι απολυσεις και downsizing στους 2 απο τους 3 ακομα και στο τμημα των ανανεωσιμων. Στην παρουσα φαση η αγορα ειναι χαλια και το μελλον αβεβαιο και απροβλεπτο.

< >
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#456828 Αυτό πραγματικά δεν το καταλαβαίνω που συμβαινει στην αγορά. Πλεον έχουν μείνει ελάχιστοι, οι ανάγκες παραγωγής είναι σταθερά έστω και ελάχιστα αυξανόμενες και οι παίχτες (την Ansaldo, βασικά την Νidec-Asi :iconcool: χεστην) 2, τί σκατα παίζει και δεν μπορούν να σταθούν? Ειναι τόσο λίγα τα περιθώρια κέρδους στις ανανεώσιμες?