Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#455923 Είναι ήδη μοιρασμένα φίλε otso , με συμβόλαια μάλιστα, οπότε.... μην ανησυχείς. :lol:
Το κάθε παιδί, πήρε περιουσία ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΜΕΡΟΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ- 90% ΙΣΟΠΟΣΗ ΣΕ ΑΞΙΑ . :rtfm:
Οποιος θέλει μετά , πουλάει , παίζει στο καζίνο και δε ρωτάει, ούτε επηρεάζει με την απόφασή του το άλλο.
Σε αυτό κατοικώ κι εγώ, οπότε ... το ένα εκ των δύο θα πρέπει να κάνει υπομονή για να το πάρει ολόκληρο, σαν μονοκατοικία.
Πρός το παρόν , έκαστος στον όροφό του και κάνει το κουμάντο του, ενώ για τις άπλες και τις απολαύσεις στους κοινόχρηστους, τον πρώτο λόγο (και πλερώνω προφανώς ανάλογα), τον έχω εγώ. :s_wink
Άβαταρ μέλους
By otso
#456016 Προφανως δεν ανησυχω για ξενη περιουσια , νομιζα οτι ειναι μονοκατοικια και επειδη βλεπω απο συγγενεις και φιλους να γινονται σφαγες , ετσι το ανεφερα .
Στην κυριολεξια μονο εναν ξαδελφο μου και τα 2 του αγορια ξερω οτι εκατσαν μαζι οι τρεις τους τα βρηκαν και μιλιουνται τα αδερφια . Εγω προσωπικα μισώ ,τους συγγενεις που εριξαν τον πατερα μου με ψευτικη διαθηκη , και εχω μαθει και τα παιδια μου να τους μισουν .
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#456048 Αν μένεις μέσα στο σπίτι σου θεωρώ λογικό να το συντηρείς ώστε να διατηρείται σε καλή κατάσταση. Το επίπεδο συντήρησης φυσικά και μπορεί να ποικίλλει αλλά πρέπει να υπάρχει έστω μια προσπάθεια, μια έννοια.
Αν έχεις άλλα σπίτια που νοικιάζεις ή είναι εξοχικά ή ή ή καλό είναι επίσης να τα συντηρείς ώστε να προλαμβάνεις τυχόν μεγαλύτερες ζημιές.
Πρέπει να περιλαμβάνεις στον όποιο μεσοπρόθεσμο οικονομικό σου σχεδιασμό και την συντήρηση των ακινήτων.

Και αυτά τα λέω επειδή μεγάλωσα σε οικογένεια με πολλά ακίνητα και ελλιπή ως ανύπαρκτη συντήρηση. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μη κατοικήσιμα/ενοικιάσιμα ακίνητα τα οποία για να επανέλθουν θέλουν πολύ χρήμα και ενασχόληση ενώ αν πουληθούν θα φύγουν δύσκολα και φτηνά ενώ συνεχίζουμε να πληρώνουμε φόρους, τέλη, λογαριασμούς κλπ.
Πλέον ό,τι είναι δικό μου / της γυναίκας μου το νοιάζομαι και το προσέχω και υπολογίζω ότι μέρος των αποταμιεύσεων πρέπει να είναι και για αυτά.
Αν δεν έχεις δυνατότητα για αποταμίευση άσχημα τα πράματα, τότε 1 σπίτι για ιδιοκατοίκηση και όλα τα άλλα είτε πρέπει να φύγουν είτε όπως λάχει. Δυστυχώς πολλοί είναι σε αυτήν την περίπτωση που λεφτά γιοκ, τιμές πώλησης πάτος οπότε είναι στο όπως λάχει. :(
Άβαταρ μέλους
By glf
#456375 Εγώ πριν λίγο άλλαξα ένα ακόμα ιμάντα από παντζούρια. Και ένας άλλος φαίνεται έτοιμος κι εκείνος να κοπεί. Βασίκα όλους βλέπω να τους αλλάζω σταδιακά.
Έχω στο υπόγειο ανταλλακτικούς για τα υπόλοιπα παντζούρια. 3 στα 6 είμαστε τώρα.
Συνεχής συντήρηση που λέγαμε..
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#456382 στα ποσα χρονια ιμαντες?
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#456466 Στο προηγούμενο σπίτι που εμένα Αυστρία, ήταν οικοδομή δεκαετίας και οι ιμάντες είχανε φτάσει στο όριο, είχα αλλάξει τρεις σταδιακά
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#456468 Να θυμίσω ότι μέσα σε 4 χρόνια, άλλαξα στα 2 εντοιχιζόμενα καζανάκια που χρησιμοποιούνται καθημερινά, τα λαστιχάκια των φλοτέρ, που κόπηκαν και τα 2 με διαφορά μηνών.(3€ κόστος έκαστο, αλλά σχεδόν 1 ώρα δουλειά, λόγω δύσκολης πρόσβασης και προσοχής για να μη σπάσεις και τίποτε άλλο απ΄τους μηχανισμούς). Μάρκα: GEBERIT. Τι θα πεί "είναι καινούριο και ξεμπέρδεψα για 10 χρόνια" και .... κουραφέξαλα. :dizzy:
Τέσπα.
Προχθές, και μετά απο 4 σχεδόν χρόνια, έβαψα την είσοδο στο διάδρομο της κεντρικής εισόδου που οδηγεί στο μεγάλο χώρο του κοινόχρηστου
Είχε μικροχτύπηματα-γδαρσίματα και μερικές μαυρίλες απ το μπές-βγές, γιατί είναι στενό σαν πέρασμα (1,50μ Χ 4μ μήκος). Το΄χαν καθαρίσει σε μερικά σημεία και οι γυναίκες με τα περιβόητα "σφουγγαράκια" που σβήνουν τους λεκέδες σε τοίχους, και τα οποία αφήνουν στη συνέχεια εμφανή γυαλάδα στην επιφάνεια του τοίχου (ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ!), οπότε.... .
Με λίγη προεργασία σε μικροστοκαρίσματα -τριψίματα, μου πήρε λιγότερο απο 4 ώρες συνολικά και χρειάστηκε περίπου 2,5 λίτρα χρώμα, αφού έστρωσε άριστα με 1 χέρι και πλέον.... ολοκαίνουριος ο χώρος ! :yahoo:

Αν δε σε νοιάζει , μένεις όπου κι όπως λάχει, με πράγματα να μη δουλεύουν, να στάζουν, να κρέμονται κλπ, κλπ.. Κι αν δεν το ΄χεις και με τα μαστορέματα, .... :help:
Αλλιώς, .... στοιχίζει βασικά σε χρόνο, αφού πχ στην πιό πάνω περίπτωση, τα 10€ για χρώμα είναι αστείο ποσό. Όμως, η ομορφιά, η καθαριότητα -τάξη και η αίσθηση του "καινούριου" , είναι ανεκτίμητα.
ΥΓ: Πιό πολύ με "σκοτώνει" το καθάρισμα μετά σε σπάτουλες-ρολά-πινέλα, η τακτοποίηση χρωματων -εργαλείων στη θέση τους, παρά η καθαυτή εργασία. :oops:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#456471 Κeywords:

γυναίκες καθαρίζουν
μετά το σπίτι θέλει αποκατάσταση
χρόνος δεν φτάνει
γκρίνια "είχες πει θα φτιάξεις το ταδε (που χάλασα αλλά δεν παραδέχομαι ποτέ) και δεν το έφτιαξες"


που υπογράφω; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#456497 Σε νέο διαμέρισμα ερχόταν μια έντονη δυσοσμία από το μπάνιο χωρίς να μπορώ να εντοπίσω κάτι.Και εκεί και στα διπλανά δωμάτια καθόλου ίχνη από υγρασία κλπ.Μπανιο,wc αχρησιμοποίητα εκτός από κάτι μαστόρους που είχαν μπει προς το τέλος.Τελικα ανακάλυψα πως και στα δύο καζανάκια όταν πατάς το κουμπί τρέχει πολύ νερό ανάμεσα στο καζανάκι και στη λεκάνη.Δηλαδή δεν πατάνε σωστά οι τσιμούχες..... Ελπίζω να φταίει αυτό.
Κάτι άλλο.Σε συρόμενο παράθυρο που κάνει έντονο θόρυβο στο άνοιξε κλείσε σα να έχει πετραδάκια κάτω (δεν έχει όμως,μέχρι που το καθάρισα μόνο σκόνη είχε),τί βάζουμε για να σταματήσει;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#456571
Cosmonaut21 έγραψε:Σε νέο διαμέρισμα ερχόταν μια έντονη δυσοσμία από το μπάνιο χωρίς να μπορώ να εντοπίσω κάτι.Και εκεί και στα διπλανά δωμάτια καθόλου ίχνη από υγρασία κλπ.Μπανιο,wc αχρησιμοποίητα εκτός από κάτι μαστόρους που είχαν μπει προς το τέλος.Τελικα ανακάλυψα πως και στα δύο καζανάκια όταν πατάς το κουμπί τρέχει πολύ νερό ανάμεσα στο καζανάκι και στη λεκάνη.Δηλαδή δεν πατάνε σωστά οι τσιμούχες..... Ελπίζω να φταίει αυτό....
Περίπτωση έντονης δυσοσμίας από το μπάνιο οφειλόταν σε αστοχία της στεγανοποίησης μεταξύ λεκάνης και τοίχου. Βασικά μυρίζεις την αποχέτευση/βόθρο. Ήταν σε φιλικό σπίτι στην εξοχή, ίσως κακοτεχνία ή ίσως κουνήθηκε η λεκάνη.... ευτυχώς υπήρχε και άλλη τουαλέτα. Βασικά εγώ εντόπισα την αιτία (το είχαν για χρόνια νομίζω) και όταν ήρθε ο τοπικός μάστορας νομίζω απλά σιλικόνιασε την σύνδεση.... Περίμενα πιο σοβαρή αντιμετώπιση αλλά η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα λύθηκε.
Άβαταρ μέλους
By glf
#456683
Cosmonaut21 έγραψε:Σε συρόμενο παράθυρο που κάνει έντονο θόρυβο στο άνοιξε κλείσε σα να έχει πετραδάκια κάτω (δεν έχει όμως,μέχρι που το καθάρισα μόνο σκόνη είχε),τί βάζουμε για να σταματήσει;


Τα συρόμενα έχουν από κάτω ράουλα. Με τον καιρό χαλάνε τα ρουλεμάν ή ότι έχει και φρακάρουν.
Πρέπει να το βγάλεις και να τα δεις πως ξεβιδώνουν να τα βγάλεις για αλλαγή.
Ιιιισως στρώσει για λίγο καιρό με κάνα λαδάκι και καθάρισμα αλλά στην τελική είναι αναλώσιμο.
Ή φωνάζεις αλουμινά που θα πρέπει να πας ετσι κι αλλιώς να πάρεις νέα ράουλα.
Άβαταρ μέλους
By glf
#456686 Τσιμούχα φλοτέρ σε εντοιχιζόμενο καζανάκι άλλαξα και γω. Grohe είναι και χωρίς πολύ δυσκολία. Πιο πολύ μου πήρε που τα έκανα όλα τα κομμάτια του μηχανισμού μια αφαλάτωση έτσι για προστασία, έχουμέ πολύ πράμα εδώ.