Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#456275 Μπορεί να είναι θέμα αντικειμένου, τι να πω. 4 μου φαίνονται πάρα πολλές πάντως, σε μας είναι 2 το πολύ.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#456278
EDDIE_147 έγραψε:Κανείς... :(
Και φαντάσου ότι έχω μειώσει πράγματα.
Μόνο στην τωρινή θέση έχω μια παραπάνω ανάλυση (το σύνολο duties-achievements μια σελίδα).

2...;
:vava:

Αυτό απαγορεύεται ακόμα και σε ακαδημαϊκούς που κάθονται και γράφουν 15 σελίδες δημοσιεύσεις, που λέει ο λόγος.

Δηλαδή γράφεις ότι "εγώ έχω αναλάβει αυτό και με αυτές κι εκείνες τις ενέργειες έχω καταφέρει αυτό"? Και το επαναλαμβάνεις επί όσα τέτοια duties έχεις?
Άβαταρ μέλους
By markvag
#456289
EDDIE_147 έγραψε:Επανάληψη: μέγιστη έκταση βιογραφικού;
Είμαι της άποψης 3-4 σελίδων αλλά προστίθενται μαιλστόουνς και προβληματίζομαι για το αν προσθέτω νέα σελίδα ή πετσοκόβω τα προηγούμενα.


4 σελίδες cv;;; :dizzy:

Δεν είμαι στο HR, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν απ' όσους έχω μιλήσει του HR να ασχολείται ποτέ με ένα τόσο μεγάλο cv (όπως είπαν και οι πιο ειδικοί πιο πάνω)... Καλά, δεν συζητάω για διευθυντές, αν τυχόν έφτανε τέτοιο cv σε κάποιον διευθυντή μου, delete το e-mail αμέσως... :lol: Εδώ ένας μου είχε πει "πάλι καλά που μου στέλνεις μικρά e-mail με την περίληψη και την ανάλυση σε συννημένο, γιατί έχω τέτοια πίεση χρόνου, που αν δω κανένα σεντόνι στο e-mail το σβύνω αμέσως... αν θέλουν κάτι να μου το λένε με 2 κουβέντες, δεν έχω χρόνο να διαβάζω τις ιστορίες του καθενός..." :lol:

Το δικό μου, με 6 εργοδότες + ελεύθερο επάγγελμα, πιάνει 1,5 σελίδες. Η πρώτη είναι μία μικρή εισαγωγή γαμηστεροσύνης (4-5 σειρές), σαν μικρό cover letter, μετά περιγραφές θέσεων και achievements (ΟΚ, προφανώς τα πρώτα χρόνια δεν είχα και κάτι σοβαρό, δεν πιστεύω να περιμένει κανείς έναν 22χρονο απόφοιτο να έχει αλλάξει τον κόσμο στην πρώτη του δουλειά... :lol: ) και η δεύτερη (η μισή) σελίδα έχει σπουδές, πιστοποιήσεις (όχι κάθε σεμινάριο των 3 απογευμάτων που έτυχε να πάω) και τις ξένες γλώσσες. Προσωπικά στοιχεία, linkedIn profile και στοιχεία επικοινωνίας στο header. Παλιά το είχα στις 2 σελίδες γεμάτες, έχοντας μέσα και ενδιαφέροντα και λοιπές άσχετες |λογοκρισία|, αλλά το πετσόκοψα, δείχνοντας πλέον αυτό που πιστεύω πως έχει μεγαλύτερη σημασία: Τι εμπειρία έχω και τι έχω καταφέρει... Σωστό ή λάθος δεν ξέρω, δεν έχω ρωτήσει κανέναν επαγγελματία HRα να μου το αξιολογήσει, έτσι για να ξέρω που πάω... :s_dunno

Βέβαια, εξαρτάται ίσως και από το τι κάνεις... ίσως ο κλάδος θέλει κάτι πιο αναλυτικό, οπότε τέτοια cv να είναι δεδομένα και επιθυμητά :s_dunno Αλήθεια, με τι ασχολείσαι;;; :hmmm:


Κάτι άλλο που το έχω απορία: Τα cover letter τα διαβάζει κανείς ή απλά ζητιούνται από συνήθεια... Γιατί προσωπικά μου φαίνονται τελείως περιττά εφόσον υπάρχει το cv... Από εκεί και πέρα, τι να πω γιατί θέλω να έρθω στην τάδε εταιρεία;;; Για την παγκόσμια ειρήνη;;; Για να βγάζω καλύτερα λεφτά, να δουλεύω σε καλύτερες συνθήκες ή για καλύτερες προοπτικές... Τι άλλο δηλαδή;;; Πιστεύουν αλήθεια κάποιοι στο HR ότι από μωρά παιδιά ήθελαν όλοι αυτοί που κάνουν αίτηση να δουλέψουν στο "Mangas Industries INC";;; :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#456292 Συν 1.

Εγώ που σίγα την προϋπηρεσία που έχω, έχω κόψει θέσεις προ 2010 κι ας ήταν σε μεγάλες πολυεθνικές. Τι νόημα έχει ένα 3μηνο εδώ κι ένα 6μηνο παρακείθε όταν αυτό που θα μετρήσει στην ουσία ειναι οι δύο το πολύ τελευταίοι σταθμοί?

Γενικώς όσο αυξάνει το seniority τόσο αδιάφορο γίνεται το cv.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#456294
markvag έγραψε:Το δικό μου, με 6 εργοδότες + ελεύθερο επάγγελμα, πιάνει 1,5 σελίδες. Η πρώτη είναι μία μικρή εισαγωγή γαμηστεροσύνης (4-5 σειρές), σαν μικρό cover letter, μετά περιγραφές θέσεων και achievements (ΟΚ, προφανώς τα πρώτα χρόνια δεν είχα και κάτι σοβαρό, δεν πιστεύω να περιμένει κανείς έναν 22χρονο απόφοιτο να έχει αλλάξει τον κόσμο στην πρώτη του δουλειά... :lol: )

Όχι μωρέ, δεν ζητάνε τίποτα εξωφρενικό. Απλά να έχεις εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, 10 χρόνια προϋπηρεσία, 2-3 μάστερ και διδακτορικό. :rtfm:

Κάτι άλλο που το έχω απορία: Τα cover letter τα διαβάζει κανείς ή απλά ζητιούνται από συνήθεια... Γιατί προσωπικά μου φαίνονται τελείως περιττά εφόσον υπάρχει το cv... Από εκεί και πέρα, τι να πω γιατί θέλω να έρθω στην τάδε εταιρεία;;; Για την παγκόσμια ειρήνη;;; Για να βγάζω καλύτερα λεφτά, να δουλεύω σε καλύτερες συνθήκες ή για καλύτερες προοπτικές... Τι άλλο δηλαδή;;; Πιστεύουν αλήθεια κάποιοι στο HR ότι από μωρά παιδιά ήθελαν όλοι αυτοί που κάνουν αίτηση να δουλέψουν στο "Mangas Industries INC";;; :lol:

Εικόνα

:ninja:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#456296 Το θέμα είναι να σε έχουν φωνάξει αυτοί για τη θέση, να λες καλησπέρα, Κωστής, και να μην νοιάζεται κανείς για τα MSc, MBA

:shifty:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#456299 Με εκπλήσσετε αλλά ευχαριστώ πολύ για το φίντμπακ.

Αντίστοιχα πρόσφατα που πήρα βιογραφικά για να προσλάβω άτομο, αυτά που είδα ήταν 2-3 σελίδες (αλλά πιο junior θέση).
Ένα τηλεγράφημα 1 σελίδα μάλλον μου έκανε αρνητική εντύπωση γιατί το είδα σαν να μην μπορεί να παρουσιάσει τη δουλειά του. :hmmm:

Εννοείται ότι δεν βάζω δουλειές με παραμονή <1 χρόνο (φοιτητικές, πρακτικές κλπ).

Αλήθεια, με τι ασχολείσαι;;;


Μάρκετινγκ
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#456303 Το θέμα είναι να γράψεις αυτά που θα προκαλέσουν τον ενδιαφερόμενο να του παρουσιάσεις τη δουλειά σου κατ' ιδίαν. Αν τα γράψεις όλα φόρα παρτίδα πιο πιθανό να κουράσεις παρά να εντυπωσιάσεις. Για μένα από κάποιο σημείο και μετά το cv πρέπει να είναι σαν trailer ταινίας. Πετάς hints και keywords και άσε τον άλλο να αναρωτιέται πως το έκανες...
Άβαταρ μέλους
By xenos
#456305 Δύο ερωτήσεις:

1) στο cv, είναι best practice να γράφεις την παραγραφούλα με το τι έχεις καταφέρει ή θεωρείς προσόν σε σχέση με μία απλή παρουσίαση των skills με bullets; :hmmm:

2) Η μονομερής μείωση μισθού είναι νόμιμη; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#456326
Zorz έγραψε:Όχι μωρέ, δεν ζητάνε τίποτα εξωφρενικό. Απλά να έχεις εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, 10 χρόνια προϋπηρεσία, 2-3 μάστερ και διδακτορικό. :rtfm:


:s_rofl :s_rofl

Σωστά... Και αμοιβή, ο βασικός... :rtfm: Μικρός είσαι, έχεις... προοπτικές... :vava:

Zorz έγραψε:Εικόνα



:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

Θα πρέπει να προσπαθήσω πάρα πολύ να μην ξεραθώ στα γέλια την επόμενη φορά που με ρωτήσει κάποιος HRας κάτι παρόμοιο... :s_shout :s_shout :s_rofl

Άμα δεν πάρω τη δουλειά των ονείρων μου επειδή δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω στη συνέντευξη, εσύ θα φταις, να ξέρεις! :lol:



EDDIE_147 έγραψε:
Αλήθεια, με τι ασχολείσαι;;;


Μάρκετινγκ


Εσύ φταις ρε που τ' αμάξια μας έχουν γίνει κουτιά με ρόδες;;; :s_mad


:lol: :lol:


xenos έγραψε:1) στο cv, είναι best practice να γράφεις την παραγραφούλα με το τι έχεις καταφέρει ή θεωρείς προσόν σε σχέση με μία απλή παρουσίαση των skills με bullets; :hmmm:


Γενικά και εγώ και όσοι έχω ρωτήσει (από συνεργάτες, μέχρι διευθυντές, κτλ) προτιμούν τα bullets... Πιο εύκολο να πέσει το μάτι. Μπορείς να γράψεις μία παράγραφο για επεξήγηση, αλλά καλό είναι να κάνεις πχ την πρώτη φράση σαν μικρή περίληψη (πχ με bold), έτσι ώστε κάποιος να πιάνει το υπονοούμενο χωρίς να χρειαστεί να διαβάσει το κατεβατό.

Πχ:

- Μείωση τιμής αγοραζόμενων υλικών κατά 0,5% το Χ έτος, μέσω ... μπλα μπλα μπλα...


xenos έγραψε:2) Η μονομερής μείωση μισθού είναι νόμιμη; :hmmm:


Αν έχει υπογραφεί σύμβαση που ορίζει Χ μισθό, δεν μπορεί να τροποποιηθεί προς το χειρότερο μονομερώς... Βέβαια, πόση δύναμη έχει σήμερα ο εργαζόμενος "ελεύθερα" να αποδεχτεί μείωση αποδοχών είναι κάτι εξαιρετικά αμφιλεγόμενο... Έχω δει περιπτώσεις που η σύμβαση λέει Χ και ο εργαζόμενος αμοίβεται με Χ+Ψ με το Ψ νομιμότατο στην τράπεζα και να υπόκειται σε φορολόγηση, κρατήσεις, κτλ... Απλά ονομάζεται μπόνους και προφανώς ο εργοδότης το κόβει όποτε γουστάρει...
Άβαταρ μέλους
By DAP
#456327 :dizzy: Ο Ηλιας :dizzy:
Ντρεπομαι ακομη και να σου στειλω πμ γιατι εχεις απολυτο δικιο..... :s_roses :s_roses




Συχωρατε με και οι αλλοι για το :offtopic:
Άβαταρ μέλους
By 2014
#456328 Γειά σου Δημήτρηηηηηηηηηηηηηηηηηη........ :s_bye :s_bye

21 quadra έγραψε:Ηλία ( 2014 ) η αναφορά μου ήταν καλοπροαίρετη και υπερασπιστική καί σφάλμα μου που δεν ανέφερα και την πρωτογενή παραγωγή αλλά την εισέπραξες λάθος, κρίμα.

Μια χαρά κατάλαβα τι εννοούσες αλλά ήθελα να τονίσω την καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής, όσο καλύτερα καταλάβουμε αυτό που λέει κ ο HiFi τόσο καλύτερα για εμάς.

@Anonymous Founder
:)
Είμαι της άποψης ότι την ευθύνη την έχω εγώ. Σε κάθε περίπτωση.
Ο αγρότης θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα από το να περιμένει "το κράτος" να του λύσει τα προβλήματα, φέρει δε ακέραια την ευθύνη των επιλογών του. Το ότι κάθεται να τον μπιπ επειδή διόρισαν ένα ανιψίδι του κ παίρνει 370 Ε καθαρά τον μήνα δεν τον απαλλάσσει, τον καταδικάζει.
Κάποτε πρέπει ν' αποφασίσουμε να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#456332 Δεν γίνεται να μαθαίνεις στον αγρότη μόνον πώς θα πάρει την επιδότηση. Ούτε έχει ευθύνη ο αγρότης πάντα, δεν είναι όλοι ούτε μορφωμένοι, ούτε ικανοί να δουν παρακάτω. Αυτό είναι δουλειά άλλων. Και κυρίως, δεν γίνεται μια εθνική πολιτική, όπως η πρωτογενής παραγωγή, ν' αφήνεται στην καλή (ή κακή...) θέληση του οποιουδήποτε.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#456334
Deleted User 1 έγραψε:Το θέμα είναι να γράψεις αυτά που θα προκαλέσουν τον ενδιαφερόμενο να του παρουσιάσεις τη δουλειά σου κατ' ιδίαν. Αν τα γράψεις όλα φόρα παρτίδα πιο πιθανό να κουράσεις παρά να εντυπωσιάσεις. Για μένα από κάποιο σημείο και μετά το cv πρέπει να είναι σαν trailer ταινίας. Πετάς hints και keywords και άσε τον άλλο να αναρωτιέται πως το έκανες...


Συμφωνώ
Ειναι δύσκολο αλλά άμα καταφερεις να το κανείς μια σελίδα , ευπαρουσίαστο, ευανάγνωστο ( οχι κανα font =8 και σεντονια ) και to the point ειναι αρκετό για να τραβήξει το ενδιαφέρον
Τελευταία επεξεργασία από KiloMeater και 20 Νοέμ 2017, 20:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά