Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#453126 Thor Ragnarok σε αίθουσα με Dolby atmos.
Ειχα κανα δυο χρόνια να πάω σε κινηματογράφο και τελικά άξιζε και με το παραπάνω!
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#453606 La vie d'Adele http://www.imdb.com/title/tt2278871/ (μ'εκνευρίζουν οι αυτόματες μεταφράσεις του imdb)
Δεν ήταν κακή στο σύνολό της :hmmm:

Wind River http://www.imdb.com/title/tt5362988/
Ωραία αστυνομική περιπέτεια

Kidnap http://www.imdb.com/title/tt1458169/
Not bad
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#454923

:yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By sargus
#455037
Dimitris_P έγραψε: (μ'εκνευρίζουν οι αυτόματες μεταφράσεις του imdb)


Και εμένα! Πάρα πολύ!
Κάνε λογαριασμό και μετά έχει κάπου την επιλογή να σου εμφανίζει μόνο τους Αγγλικούς (ή original δε θυμάμαι) τίτλους. Σώθηκα!

Είδα σήμερα το radius http://www.imdb.com/title/tt6097798/.
Ενάντια σε όλα μου τα γούστα, το ευχαριστήθηκα!
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
#455792
Geo f1 έγραψε:http://www.imdb.com/title/tt4944596/?ref_=nv_sr_1

Que Dios nos perdone

Δυνατο,Ισπανικο!!!


Δυνατο και Ισπανικο;;;;
Σε λαθος τοπικο εβαλες το λινκ.... α... οπα... IMDB λεει

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#455822
Geo f1 έγραψε:http://www.imdb.com/title/tt4944596/?ref_=nv_sr_1

Que Dios nos perdone

Δυνατο,Ισπανικο!!!
Καλή Γιώργο αλλά δεν μας είπε ποτέ ποια ήταν η ιδιαίτερη σχέση που είχε με τη μάνα του
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#457476
g8777 έγραψε:Καλακαλακαλα.

Θα πεταξω σαν μπουμερανγκ την προκαταληψη απο πανω μου και θα σχηματισω γιδία αποψη. :s_yes

Μεχρι τοτε------->

Εικόνα

http://www.imdb.com/title/tt3841424/

Θα μιλαγαμε για την ταινια της δεκαετιας αν, ΑΝ ειχαν δωσει περισσοτερο βαρος στην εμβαθυνση του κεντρικου χαρακτηρα. :(
kubiak έγραψε:Ειχα διαβασει καπου την πλοκη, ειναι τοσο καλη ε;
g8777 έγραψε:Ναι, να την δεις.
kubiak έγραψε:ok... : - )
Την είδα εχθές, δεν ξέρω αν θα την έλεγα "ταινία της δεκαετίας", αλλά είναι όντως δυνατή.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#457892 Παίζει τώρα το Nobody knows (Dare mo shiranai) στην ΕΡΤ2. Την είχα δει στο σινεμά 10+ χρόνια πριν, αλλά δεν βαστάει η καρδιά μου πλέον τις ταινίες που σε "καταρρακώνουν" :( ...
Άβαταρ μέλους
By thymios
#459691 Λίγα λόγια για την ταινία "Καζαντζάκης"

Μπήκα στον πειρασμό και πήγα στην πρεμιέρα της προβολής το Σάββατο. Δεδομένου οτι είχα ήδη δει το εξαιρετικό "Τελευταίο Σημείωμα", επιβεβαιώθηκε η άποψή μου οτι πολύ δύσκολα βγαίνουν 2 καλές ελληνικές ταινίες την ίδια χρονιά. Δεν περίμενα όμως να δω μια τόσο κακή ταινία.
(ακολουθούν spoiler)
Καταρχήν τα καλά της ταινίας.
Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος.

Και τώρα τα αρνητικά της ταινίας.
Σοβαρά τώρα, ο πρωταγωνιστής είναι ο μόνος που διασώζεται από την τρικυμία που λέγεται ταινία. Ας τα πάρω απ την αρχή
Η προσέγγιση (αρχή πλάνων με τον ετοιμοθάνατο Καζαντζάκη και μια γυναίκα δίπλα του και μετά η αφήγηση) με παρέπεμψε νοερά στον ¨"Αγγλο Ασθενή", μόνο που δεν υπάρχει καμία σύγκριση σε κανέναν τομέα.
Η ιστορία αρχίζει το 1897, με την Κρητική επανάσταση. Η παρουσίαση είναι τουλάχιστον επιδερμική (αυτό μάλλον θα το γράψω 5-6 φορές ακόμα πιο κάτω). Καμία ατμόσφαιρα, σαν να βλέπεις ντοκιμαντέρ κακής ποιότητας. Ένα πλάνο σε κάποια προβλήτα-λόγω των πέτρινων κατασκευών και άλλα 2 πλάνα στα βουνά της Κρήτης. Κι ένα σπίτι. Τίποτα άλλο. Ατμόσφαιρα μηδέν.

Έπειτα μπαίνει στο έργο ο Οδυσσέας, ο οποίος υποδύεται τον Καζαντζάκη από την εφηβική του ηλικία στο σχολείο(...). Κι εδώ καμία ατμόσφαιρα, καμία αφηγηματική διάθεση, ένα τρεχαντήρι μεταξύ των ηλικιών του ήρωα. Ο Ήρωας γίνεται ενήλικας, σπουδάζει, ταξιδεύει, όλα με μια αίσθηση "Ταχύτητας". Επιδερμικά και χωρίς καμία εμβάθυνση στον ήρωα.

Το κάστινγκ που λέμε και στο χωρίο μου.
Ο Οδυσσέας είναι ένας καλός ηθοποιός και το δείχνει. Παίζει καλά, αλλά δεν φτάνει. Η Μαρίνα Καλογήρου έχει μόνιμα ένα κόμπιασμα, η ερμηνεία του Σικελιανού είναι όμως η χειρότερη όλων. Έπαρση και πουστρίλα αναμετρούνται για το ποιά θα επικρατήσει. Ο ηθοποιός έχει ένα ξινο-πουστριλέ ύφος, σαν να βλέπεις τον Γιώργο Μαρίνο να τραγουδά στο Μουλέν Ρουζ. Βασικά είναι σαν να βλέπω τον Μουτσινά με καπέλο... Κι ο τρόπος που παρουσιάζεται γενικά ο ποιητής είναι αποκαρδιωτικός. Στη συνέχεια βλέπουμε βέβαια κι άλλα διαμαντάκια. Η Ζέτα Δούκα κάνει τη Μελίνα και πρέπει ντε και καλά α) να χει ένα μαλλί λάχανο 2) να χασκογελάει λες και παίζει το Ποτέ την Κυριακή και 3) να χει σε ΚΑΘΕ πλάνο ένα τσιγάρο στο χέρι. Κανά κλισέ ρε παιδιά....Υπάρχει φυσικά κι ο Ζορμπάς. Ο Θοδωρής Αθερίδης Ζορμπάς...Ο Ζορμάς, ο στα όρια του απολίτιστου γλεντζές ενσαρκώνεται από μια τόσο φλώρικη φυσιογνωμία...Κρίμα, πραγματικά.

Από κει και πέρα η ταινία σε όλη τη διάρκειά της είναι σαν αποσπάσματα εποχών που δεν συνδέονται μεταξύ τους. Σαν τηλεταινία, με τα καλύτερα κομμάτια επεισοδίων μιας σειράς. Η αναζήτηση του θείου και η πνευματικότητα του Καζαντζάκη πάνε περίπατο, αφού παρουσιάζονται με έναν τρόπο "βιντεοκλιπ". Ειδικά οι αναζητήσεις του στην έρημο είναι απαράδεκτες, όπως απαράδεκτη είναι και η μετάβαση από το Χριστό στο Βούδα και στον Λένιν. Απλά δεν πείθει.

Τα καλά συνεχίζονται.
Ο ήρωας, υπουργός πια, επισκέπτεται την κατεστραμμένη από τους Γερμανούς Κρήτη. Και αμέσως αρχίζει να παίζει η μουσική από τη σειρά "Το Νησί" ! Κι εκεί που λες "δε μπορεί να το κάνει αυτό, δεν είναι δυνατόν να προσπαθεί να σε πείσει με αυτό τον τρόπο", έρχεται μια γνώριμη φωνή και αμέσως μετά μια γνώριμη εικόνα: η ίδια γριά που κάνει την αφήγηση στο "Νησί", κάνει μια σκηνούλα, μπας και φορτιστούμε κι εμείς λιγάκι. Παρεμπιπτόντως η σειρά ήταν πολύ πιο "κινηματογραφική" απ την ίδια την ταινία. Η κατρακύλα συνεχίζεται στη επόμενη σκηνή: ο ήρωας μιλά για την ελπίδα, την νέα αρχή κι οτι ο άνθρωπος αντέχει πολλά (ή κατι τέτοιο) και δείχνει παιδάκια να γελάνε και να χαίρονται έξω από ένα φούρνο που τους δίνει π0αξιμάδια κτλ. Και στο φούρνο; Υπάρχει χειρόγραφη ταμπέλα εποχής "Το Μάννα Τσατσαρωνάκη" !!! Ναι σε μια κινηματογραφική παραγωγή θεωρητικά ακριβή και προσεγμένη, ο σκηνοθέτης αμολάει μια γκρίζα διαφήμιση και μάλιστα το ξανακάνει αργότερα με κοντινό σε πακετάκι με παξιμάδια της ίδιας φίρμας....ΕΛΕΟC

Στα υπόλοιπα;
Σε όλη την ταινία γίνεται αναφορά σε ένα ταξίδι στην Κίνα. Κάθε αναφορά συνοδεύεται από την εμφάνιση της γειτόνισσας με τα κόκκινα, η οποία σαν καλή μάγισσα προσπαθεί να τους αποτρέψει απ το να κάνουν το ταξίδι. Κανείς δεν μαθαίνει ποιά είναι και γιατί - σαν μια σύνδεση με το υπερπέραν... Γενικά ο σκηνοθέτης παίζει αρκετά με το υπερφυσικό - κάτι τα όνειρα, κάτι ο Ελ Γκρέκο, υπάρχει μια σύγχιση...

Επίσης ο σκηνοθέτης επιλέγει σε αρκετά σημεία να ρίξει άφθονες σκηνές με πραγματικά (ασπρόμαυρα φυσικά) πλάνα εποχής. Πιθανόν θεωρεί οτι μας βάζει στο κλίμα, αλλά μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, αφού αμέσως μετά οι HD σκηνές, τα καλοσιδερωμένα ρούχα, τα περιποιημένα μαλλιά και τα καθαρά σπίτια σε πετάνε εντελώς εκτός κλίματος.


Τι άλλο μας αφήνει εκτός κλίματος; Α ναι! Το γεγονός οτι ο Οδυσσέας παίζει τον Καζαντζάκη από την εφηβική του ηλικία που έτρωγε ξύλο απ τον πατέρα του, μέχρι τα γεράματά του. Φτάνει ο Οδυσσέας να παίζει μέχρι το 1956 περίπου, αν κρίνουμε απ τις συναντήσεις που είχε και την πρότασή του για Νόμπελ. Και έπειτα πεθαίνει το 1957. Μόνο που τον άρρωστο ετοιμοθάνατο παίζει ο Στέφανος Ληναίος! Ένας ηθοποιός από τα 15 του περίπου μέχρι τα 72. Και στα 73 αλλάζει τόσο που παίζει κάποιος άλλος; Κι αφού πεθαίνει...ανεβαίνει στους ουρανούς να συναντήσει τον Ελ Γκρέκο...και είναι πάλι ο Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος...


Σαν τελικό συμπέρασμα, βλέπουμε μια επιδερμική προσέγγιση ενός τεράστιου Έλληνα. Με τρικ (ασπρόμαυρα πλάνα πχ) επιχειρείται μια συναισθηματική φόρτιση και σύνδεση με την εποχή, αλλά αποτυγχάνει παταγωδώς. Όσοι είδατε το τρέηλερ και υποψιαστήκατε οτι η ταινία θα ναι μάλλον μάπα, είχατε δίκιο. Όσοι έχετε διαβάσει κάποια βιβλία του και έχετε ταυτιστεί με τον ρεαλισμό του συγγραφέα και με την αυθεντικότητα του Ζορμπά, μην μπείτε στον κόπο να τη δείτε. Θα θυμώσετε. Αν ήταν σειρά, θα ήταν μια καλή σχετικά σειρά. Τίποτα παραπάνω. Η ταινία εκγλωβίστηκε στην πληθώρα στοιχείων για τον ήρωα και "έτρεξε" μια ζωή ολόκληρη με τρόπο που δεν της ταίριαζε. Δεν ασχολήθηκε με την πνευματικότητα του μεγάλου δημιουργού Καζαντζάκη και απλώς παρέθεσε ένα ποτ πουρί σημαντικών στιγμών της ζωής του. Τίποτα παραπάνω.
Τελευταία επεξεργασία από thymios και 30 Νοέμ 2017, 12:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#459694 Εγώ την είδα σε avant premiere πριν κυκλοφορήσει νια νια :lol:

Καταρχάς βάλε τα σπόιλερ σε ...spoiler :lol:

Επειδή δεν μπορώ να διαβάσω το σεντόνι (έλλειψη παραγράφων κλπ) :oops: πήγα κατευθείαν στην τελευταία πρόταση με την οποία συμφωνώ

Η ταινία εκγλωβίστηκε στην πληθώρα στοιχείων για τον ήρωα και "έτρεξε" μια ζωή ολόκληρη με τρόπο που δεν της ταίριαζε. Δεν ασχολήθηκε με την πνευματικότητα του μεγάλου δημιουργού Καζαντζάκη και απλώς παρέθεσε ένα ποτ πουρί σημαντικών στιγμών της ζωής του. Τίποτα παραπάνω.


Ένα τουρλού θα έλεγα. Εντάξει δεν ήταν τόοοοσο κακή. Για τσάμπα που την είδα μια χαρά ήταν :innocent:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#459732
Ο Θοδωρής Αθερίδης Ζορμπάς.


Δεν χρειαζεται να πεις τιποτ αλλο. :s_yes Ηθοπυος :s_roses βαρομετρο. :s_sarcastic Ξερεις οτι οπου και να τον δεις θα παρακολουθησεις ενα 2ωρο απιστευτης σαχλας.

Η συγκεκριμενη ταινια ειναι ακομα ενα φωτοαντγραφο Α4 σε αυτο που θελει να λεει φιλμογραφια ο Σμαραγδης.

Διαλεγουμε μια ιστορικη μορφη του Ελληνισταν, την πασαλειβουμε με τονους αγιοσυνης και πατριδοεγερσης (να συγκινηθει το ποπολο, να κοψουμε εισιτηρια) και απο δω παν και αλλοι. Και με ολα αυτα που γραφεις (Νησι, χορηγοι) ως επιδορπιο.
Ουτε ποιος ηταν ο Καζαντζακης, ουτε το κοινωνικο/ιστορικο πλεγμα κατα το οποιο δραστηριοποιηθηκε , καμια συγκρουση , ολα καλα ηταν, μην γινομεν και ενοχλητικοι στην κυρα Μαριτσα που ηρθε να δει ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ, ουτε φυσικα εις το ποιμνιον και τους ποιμενες του. :s_roses


Με budget για κλαματα. Με ηθοποιους για γελια. Με Σεσιλ ντε Μιλ απο τα Διαβατα το πιατο που θα φας ειναι Αλεξανδρος Νιεφσκι απο τα Λιντλ (Διαβατων).

Που σαι Κυρ Γιαννη Σμαραγδη, επομενη ταινια, (με ευχαριστεις αργοτερα για τα 5 εκατομμυρια εισιτηρια):



Εικόνα

(^Αυτος ο ανθρωπος θα μας πει για τις ΜΕΚ μετα. :s_whiteflag :s_hang )
















































Και αυτος για το Αντροιντ:

Εικόνα

:s_sarcastic :s_sarcastic :s_sarcastic :s_sarcastic