Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Elias
#455343 Η αποψη μου ειναι οτι πρεπει να εισαι απο μικρος στα αγωνισματα αντοχης αρα να εισαι αθλητης για να τρξεις στον μαραθωνιο και σιγουρα πετσι και κοκκαλο για να μην διαλυσεις τις αρθρωσεις στην ασφαλτο.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#455348 Το "πετσί και κόκκαλο" είναι αποτέλεσμα του είδους της προπόνησης. Δεν είναι ο σκοπός της.

.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#455356
kyr80 έγραψε:
Elias έγραψε:1000 ατομα τρεχουν και απο αυτα τραυματιζονται τα100, πως θα γινουν πλουσιοι οι ορθοπαοδικοι;
Ε, δε μπορείς από το πουθενά να τρέξεις 42χλμ. Οι περισσότεροι που τραυματίζονται είναι κάτι τέτοιοι τύποι. Που ξεκίνησαν να χάσουν κιλά, και ξαφνικά μέσα σε 12 μήνες έτρεξαν μαραθώνιο.
Το τρέξιμο δεν είναι κολύμπι.
Dimsabas έγραψε:Άξια μνείας είναι η περίπτωση του Θεολόγου, γνωστού από το παλιό φόρουμ, κατόχου της M5 V10 και της Exige Cup 265.
Φθάνοντας φέτος στα 50 του έτη, αποφάσισε να αλλάξει ρότα. Έχασε 40 κιλά, ξεκίνησε το τρέξιμο και τερμάτισε στον πρώτο του Μαραθώνιο την Κυριακή.
Αξιέπαινος δίχως άλλο! Μπράβο Θεολόγε!


Περαστικά του από τώρα...

red_monster έγραψε:Στα 5km κρατάω 4,00-4,20min/km
Στα 10km κρατάω 5,10-5,25min/km

Παραπάνω δεν με νοιάζει, το κάνω ΜΟΝΟ για αντοχή και γράμμωση

Αν δεν κάνεις λάθος στα νούμερα, είσαι ΠΑΡΑ πολύ καλά για ερασιτέχνης. Δηλαδή βγάζεις σχεδόν στο 20λεπτο 5χλμ. Είσαι σε ρυθμό μαραθωνίου για 3 ώρες. Αλλά μετά όπως βλέπεις πέφτεις απότομα.
Στο 5ρι και 4λ/χλμ πόσους σφυγμούς έχεις;



Τρέχω σε Στίβο με το κινητό στο χέρι. Τα νούμερα είναι από το NIKE+. Όσο αξιόπιστα μπορεί να είναι
Όταν είναι να τρέξω 10αρη κάνω άλλη κατανομή δυνάμεων. Παραπάνω δεν νομίζω οτι το έχω και μάλλον δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Δεν θέλω να χάσω σε μυικό όγκο
Σφυγμούς θα μετρήσω σήμερα και θα σου πω
Στο αγώνα για τον καρκίνο του μαστού (στα πέριξ του Συντάγματος) με μπόλικο κόσμο για προσπεράσεις, ανηφόρα στα μισά, κατηφόρα στα υπόλοιπα ήμουν στο 21:32/5km
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#455357 Ρε σεις... Δείτε στο nomads..
Τις αθλήτριες σε σχέση με τις τραγουδιαρες από τα γυμναστήρια.
Η Κολετσα π.χ. ότι και να κάνει, δε μπορεί να γίνει σαν τις άλλες. Ακόμα και αν πρόσκαιρα, έχει καλύτερη εμφάνιση. Δείτε τον Αλεξάνδρου πως έγινε σε 40 μέρες, και πως κρατιέται ο Ζαμπιδης.

.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#455358
kyr80 έγραψε:Ρε σεις... Δείτε στο nomads..
Τις αθλήτριες σε σχέση με τις τραγουδιαρες από τα γυμναστήρια.
Η Κολετσα π.χ. ότι και να κάνει, δε μπορεί να γίνει σαν τις άλλες. Ακόμα και αν πρόσκαιρα, έχει καλύτερη εμφάνιση. Δείτε τον Αλεξάνδρου πως έγινε σε 40 μέρες, και πως κρατιέται ο Ζαμπιδης.

.


Τα πλαστικά βυζιά όμως, καμία μεταβολή στην απόδοση :lol:
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#455360 Έχω την εντύπωση ότι με "σωστή" προετοιμασία και τεχνική τρεξίματος (διατάσεις, ζέσταμα, πού πατάνε τα πόδια τρέχοντας, κλπ), που δεν είναι δα και τίποτα το διαστημικό, καθώς και προπόνηση χωρίς ακρότητες, ελαχιστοποιούνται οι όποιοι τραυματισμοί, εκτός από την "κακιά την ώρα" (στραβοπατήματα κλπ). Η καμάρα του ποδιού απορροφά το μεγαλύτερο ποσοστό των κραδασμών, όταν τρέχει κανείς "σωστά", και έτσι δεν καταπονούνται τα γόνατα, όσα κι αν είναι τα κιλά.
Βέβαια μιλώ εγώ με 180+cm και <70kg..
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#455362 εγώ θα έλεγα ότι έχοντας βάρος την ακούν οι αρθρώσεις και με αρκετό καλύτερα να κάνεις πολύ συντηρητικά πράγματα σε ο,τι αφορά το τρέξιμο

γενικά το τρέξιμο δεν είναι για όλους, δεν είναι όλα για όλους

επίσης ισχύει και ότι αν βγεις από το σπίτι σου να κάνεις το οτιδήποτε κάποια στιγμή θα πάθεις κάτι, δεν γίνεται να μην έχεις τραυματισμούς κτλ, εκτός αν μένεις κλεισμένος μέσα

αλλά έχοντας βάρος ακόμα και αν έχεις πολύ γερά πόδια η δική σου πτώση/τραυματισμός θα είναι πολύ χειρότερη από κάποιον ελαφρύτερο, εγώ για να πηδήξω πάνω από 1.70 και να προσγειωθώ με τα χέρια και να ρολάρω δεν χρειάζομαι πιο δυνατά πόδια από κάποιον που είναι 30 κιλά πιο κάτω από μένα, έχω τέτοια, θέλω να γυμνάσω περισσότερο τους ώμους μου για να μην σπάσω τη κλείδα μου
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#457231 Όποιος παίζει μπασκετάκι, να πάρει την παρέα του και να πάει εδώ:

http://www.eurohoops.net/el/eurohoops-dome-el/523732/eurohoops-dome-eteries-piso-apo-tin-ilopiisi-ton-ipersigchronon-egkatastaseon/

Μιλάμε για πολύ ωραία φάση. Σίγουρα καλύτερα από τα προπονητικά στο ΟΑΚΑ. Είναι 60€ η 1.5 ώρα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#457907 Συνεχίζοντας απο ενα διάλογοι στο fitnessgadgetρολόγαδικο θεμα, εγώ βγαίνω μόνο έξω για τρέξιμο , δεν εχω στατικό στο σπιτι.. μάλιστα βγαίνω κάτι ώρες περίεργες πχ 5_6 το πρωί (εντάξει λέμε για ερημιά έτσι; Κάποια δόση πέτυχα ενα ελάφι !)
Απο άποψη εξοπλισμού τι παίζει; Εχει Κρύο, 5c αλλά όσο χειμωνιάζει θα εχει μηδενικά τέτοιες ώρες . Τι χρειάζομαι;
Απο παπούτσια εχω κάτι αθλητικά της πλάκας , αλλά για τόσο που κάνω, πχ μισή ωρα, δεν μου προκαλέσανε κάποιο πρόβλημα . Εχω κολάν αθλητικό για τρέξιμο , μια χαρά με βολεύει αυτό ούτε με ζεσταίνει ούτε κρυώνω. Απο πάνω ανάλογα τη θερμοκρασία εχω ενα λεπτό αθλητικό μπουφανακι η άμα δεν εχει τόσος πόλη μια λεπτή μακρυμάνικη για τρέξιμο (Lidl specialized equipment :-) )