Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#451226
otso έγραψε:
Red Garland έγραψε:otso μην παίζεις με τις λήξεις, μπορεί να το πίνει γιατί είναι υγρό αλλά τη δουλειά που πρέπει δε θα την κάνει.
Επειδή είναι υγρό δεν το καταλαβαίνεις αλλά στα ληγμένα επισκευαστικά κονιάματα το βλέπεις πολύ καθαρά, στοκάρεις τοίχο και την επόμενη μέρα το τρίβεις με το χέρι και φεύγει.


Μαλλον δεν εκφραστικα καλα . Εχω φτιαξει στο παρελθον τσιμεντο με οχι ληγμενα , και με γαλακτωμα σκετο και με στεγανωτικο μαζας και με συνδυασμο των δυο (το ριχνουμε στην φαση του ανακατεματος) . ΑΡΓΟΤΕΡΑ οταν το καταβρεχα δεν εβλεπα το νερο να κυλαει , αυτο εννοω , οτι μια χαρα το ρουφαγε το νερο , και δεν εκανε την δουλεια που το ηθελα , δηλ να μην ρουφαει νερο ωστε να ρηγματωσει με τον παγο .
Προφανως δεν θα χρησιμοποιησω ληγμενα .
πηρα προσφατα μια κολλα που κολλα τα παντα σε 3 δευτ ,σε φυσιγγα για πιστολι σιλικονης για να την χρησιμοποιησω σε πετρα . την ειχα χρησιμοποιησει παλιοτερα με αριστα αποτελεσματα την ανοιγω βαζω και δεν κολλαγε οχι σε 3 αλλα ουτε σε ενα εκατομμυριο δευτερολεπτα . ειχε ημερομηνια του 16 επανω χωρις να διευκρινιζει κατι . ο πωλητης ορκιζοταν οτι ειναι ημερομηνια παραγωγης και μου εδειχνε ολες οσες ειχε που ειχαν αυτη την ημερομηνια . εστειλα εμειλ στο εργοστασιο στην σλοβακια να διευκρινησει , αλλα με εγραψαν . πιστευω οτι ηταν ημερομηνια λήξης και οτι ουτε ο πωλητης το γνωριζε.


Η πλειοψηφία των δομικών υλικών αναγράφουν την ημερομηνία παραγωγής :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By otso
#451247
red_monster έγραψε:Η πλυμένη ποταμίσια έχει συγκεκριμένη χρήση. Αν πας να την βάλεις όπου να'ναι γιατί την βρήκες τσάμπα (η άμμος μπετού είναι στα 6,3e/t και η ποταμίσια στα 3πλάσια.... αστείο κόστος) δεν σου φταίει το υλικό.


Εισαι σιγουρος ; γιατι στην περιοχη αμμοληψιας εχει 30ε/τ στην περιοχη μας , ασε ποσο πωλουν το σακουλακι μετα οι μαντραδες.Αν πηρα τσαμπα 3 τ προσωπικά δεν μου φαινεται αστειο ποσο.

Ετυχε και την πηρα τσαμπα θα την πληρωνα χωρις προβλημα γιατι μου ειχε μεινει μια εντυπωση οτι ειναι η καλυτερη αμμος.
Επομενως συμφωνεις οτι δεν κανει για σοβατισμα ;
Για λασπη κτισιματος σε τσιμεντολιθους για μαντρα κανει;
Για κολονακια η σεναζια με σιδερο μεσα, στην μαντρα κανει ;
και τελος παντων για τι πραγμα κανει;

red_monster θα σε παρακαλουσα μια απαντηση.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#451265 Η άμμος ποταμού είναι πυριτικό πέτρωμα (σε αντίθεση με του σκυροδέματος που είναι ασβεστολιθικό) με στρογγυλεμένους κόκκους. Λόγω της μορφολογίας των κόκκων εμφανίζει μειωμένες τριβές καθιστώντας την κατάλληλη για άντληση. Κατάλληλη για άντληση σημαίνει ακατάλληλη για χτισίματα, σοβαντίσματα κλπ (αποκτά δυσκολότερα πρόσφυση)

Δεν διαλύεται με τα οξέα (για να καταλάβεις τη φύση της άμμου αρκεί να ρίξεις στο κονία μερικές σταγόνες υδροχλωρικού οξέως).

Η κύρια χρήση της είναι σε οξύμαχα και πυράντοχα σκυροδέματα. Εμείς τη χρησιμοποιούμε σε συνδυασμούς ειδικών εφαρμογών, το σύνηθες είναι σε δάπεδα ενδοδαπέδιας θέρμανσης
Άβαταρ μέλους
By 224v
#451533 στο νησι χρησιμοποιουμε αμμο θαλασης για να σοβαντισουμε τοιχους που θελουμε να μην τραβηξει υγρασια.... δεν βαζουμε ασβεστη, και κανει δουλεια.... Αυτη ειναι διαφορετικη απο την ποταμισια??
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#455404 Ξαναδιαβασα τα παλαια posts σε ερωτηση μου για το πως βαζουμε ταπετσαρια
αυριο θα παω να παρω τα υλικα για εναν απλο τοιχο 10 τετραγωνικα ... περασα στο μαγαζι σημερα και κοιταγα τι σχεδια υπαρχουν... φανταστικα σχεδια, αναγλυφα, οτι θες....
εγκατασταση την Κυριακη με τη συζηγο και ο θεος βοηθος :-)
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#455446 Και εμένα δεν μου πολύ άρεζαν οι ταπετσαρίες, μέχρι που είδα μερικές όταν πηγαίναμε σε καινούργιο σπίτι και άλλαξα γνώμη. Εξαιρετικά σχέδια και πολύ οικονομικός τρόπος για να αλλάξεις την εικόνα ενός χώρου.

Ο τύπος παρακάτω έχει πολύ ωραία βιντεάκια.

Καλή επιτυχία Kilomeater!

Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#455587 Ωραία εμπειρία ήταν, βοήθησε και η γυναίκα λίγο, δεν μας πήρε και πολυ ωρα.
βγήκε αρκετά καλό, έμαθα και κανα δυο κόλπα για άλλη φορά στις γωνιές πχ και στο άπλωμα της κολλάς

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#455842 Ωραίο αλλά σήμερα που το βλέπω μερικοί απο τους αρμους πλέον αχνοφαίνονται και βλέπεις άσπρο απο κάτω .
Ψάχνωντας το Ίντερνετ βρήκα την περίπτωση
http://www.curlydecorating.co.uk/how-to ... wallpaper/

Περιέργως αυτό δεν το ειχα διαβάσει πουθενά όσο έκανα προετοιμασία
Η ταπετσαρία δεν ηταν καμία φτηνιάρικη έκανε 20 ευρώ το ρόλο και άμα την πιάσεις φαίνεται καλής ποιότητας.


Μπορώ να το αγνοήσω αλλά με τρώει να κάνω κάτι να το τελειοποίησω
Πιθανώς να ακολουθήσω την λογική με λίγο χρώματακι απο κάτω .
Καμία άλλη ιδέα;
Άβαταρ μέλους
By otso
#455854 Αλλαξε την πολυ ψυχοπλακωμα , ειναι που ειναι γκρι ο καιρος εκει , βαλε κατι φωτεινο κατι που να ανοιγει το βλεμμα και την ψυχη , σκεψου την σαν πινακα , θαβαζες ποτε τετοιο πινακα στο σπιτι σου ; ακομα και οι αφηρημενης τεχνης εχουν εντονα χρωματα πινελιες που σε κανουν να νοιωθεις ζωντανος .
Και οι παπουτσοθηκες θα πρεπει να ειναι κλειστες , ακομα και σαυτην θα μπορουσες να βαζες πορτακια αλλα η εμπειρια σου
ακομα ειναι μικρη .
Φιλικα ετσι;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#455860 Τελικά κάναμε ενα Patch με μεγαλύτερη του αναμενόμενου επιτυχία, κόψαμε μικρό κομματι σαν τρυχουλα πολυ λεπτή απο περίσσευμα και το βάλαμε σε μερικά σημεία , και δε φαίνεται τίποτα !

Υπάρχει άλλο δωμάτιο αριστερά απο εκεί που φαίνεται στη φωτό που ειναι μόνο για παπούτσια και μπουφάν , με κλειστές παπουτσοθηκες και δίκη του πόρτα το δωμάτιο, αυτα ειναι τα μπες βγες απο το σπιτι .

Το σχεδίο και το χρωμα μας αρέσει πολυ , όποτε θα μείνει αλλά ευχαριστώ για την πρόταση.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#455906 @KiloMeater : Αν κατάλαβα καλά, ο χώρος που ντύθηκε δεν είναι "επισκέψιμος" απο τον χ-ψ επισκέπτη, οπότε δεν πειράζει κι αν έχει κάποια μικροατέλεια.
Βεβαια, σε ολοκαίνουριο σπίτι τέτοιες "δοκιμές" δεν θα τις έκανα σε οποιοδήποτε χώρο, κύριο ή ακόμα και "βοηθητικό". Υπάρχουν πράγματα που δεν είναι τόσο εύκολα όσο νομίζουμε για να τα φτιάξουμε. Και ειδικά για τις ταπετσαρίες, δεν είναι απλή δουλειά η αποκατάσταση του τοίχου μετά το ξήλωμα, είτε κολλήσουμε νέα, είτε γυρίσουμε σε βάψιμο . Ξύσιμο, νέο σπατουλάρισμα κλπ, κλπ :oops:

Στα δικά μου τώρα:
Xθές είχα επίσκεψη απο ενα παλιό και συνομήλικο φίλο.
Πιάσαμε κουβέντα για την ανακαίνιση και το κόστος, μετά απο μιά περιήγηση που του έκανα, καθότι ήξερε το οίκημα πως ήταν το 1975, όντας και οι 2 παιδικοί φίλοι και γειτονόπουλα απ΄την ηλικία των 10-12 ετών και μέχρι τα 25 που σκορπίσαμε. Εντυπωσιάστηκε απο αυτά που είδε και παραδέχτηκε ότι έγινε πολύ δουλειά στο επισκευαστικό μέρος , τη διαρρύθμιση κλπ, αλλά και "ακριβή " δουλειά στα υλικά τοποθέτησης.

Όμως, όταν φτάσαμε στο κόστος της ανακαίνισης, του ήταν αδύνατο να πιστέψει το ποσό των 550€/τμ που στοίχισε , καθώς κι άλλα 150+€/τμ οι εξωτερικοί χώροι και μάλιστα εν μέσω κρίσης, για να έρθουν στη σημερινή κατάσταση και διαμόρφωση. Και μάλιστα, μετά απο πολύ μελέτη και σχεδιασμό του project , έρευνα αγοράς αλλά και "κυνήγι" των συνεργείων για να με "μαδήσουν" .... το λιγότερο δυνατόν.
Βέβαια, δύσκολα το καταλαβαίνεις (κι ακόμα πιό "καχύποπτα" το πιστεύεις :innocent: ) αν δε βγείς στο κουρμπέτι της οικοδομικής αγοράς και ιδίως, αν "ξεφύγεις" απ΄το Praktiker και το Leroy και πάς σε υλικά άλλης κατηγορίας-design κλπ , όπου το κόστος εκτινάσσεται.

Η κουβέντα συνεχίστηκε με το ρητό : "Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κWloυς" :lol: , ειδικά όταν άρχισα να του συζητώ για το κόστος συντήρησης για να παραμένουν οι χώροι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όσα περισσότερα χρόνια γίνεται, αλλά κυρίως για τις εργατοώρες προσωπικής δουλειάς που απαιτούνται μ.ο. πχ κάθε εξάμηνο , ώστε να μην έχεις κόστος εργασιών σε πράγματα που δεν είναι και ..."επιστήμη" να τα επισκευάσεις-βάψεις κλπ.

Και η ανταπάντηση-conclusion, εκ μέρους του:
<<Ξέρεις, φίλος μηχανικός και ευκατάστατος ακόμα και σήμερα, το δικό του οροφοδιαμέρισμα 15ετίας, το έχει παρατήσει και δεν διαθέτει, ούτε ευρω για επισκευές. Κι ας έχει άκρες σε μαστόρους για να πάρει χαμηλές τιμές και καλή δουλειά. Κάποιες απ΄τις φθορές είναι πλέον εμφανείς, αλλά... δεν τον αδικώ! Με τη σημερινή οικονομική κατάσταση και τις αξίες-χώμα των ακινήτων θεωρώ πως είναι, πεταμένα λεφτά και κόπος >>.

:hmmm: Εν μέρει, δεν έχει κι άδικο..... :oops: