Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#443334
Hellenic tifosi έγραψε:
markvag έγραψε:ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ, από που προκύπτει πως το συνταξιοδοτικό είχε τόσο μεγάλο μερίδιο ευθύνης (ή είχε γενικά μερίδιο ευθύνης πέρα από το κλασσικό "όλοι φταίμε") για τη χρεωκοπία της χώρας;;; Από ποια δεδομένα προκύπτει αυτό;


Προκύπτει από το ότι ο κεντρικός προϋπολογισμός τσοντάριζε εξωφρενικά ποσά κάθε χρόνο, ποσά που φυσικά τα δανειζόταν!



Το σε ποιους λογους οφειλεται (κυριως) ο δανεισμος του κρατους , τουλαχιστον για το διαστημα 1995 – 2006 που υπαρχουν στοιχεια , ειναι κατι που εχει απαντηθει . Αφου οι πρωτογενεις δαπανες ειναι σημαντικα χαμηλοτερες του αντιστοιχου μ.ο. στην ΕΕ-15 και ακομη και το αθροισμα πρωτογενεις δαπανες + τοκοι ειναι χαμηλοτερο του αντιστοιχου μ.ο. στην ΕΕ-15 και για ολο το χρονικο διαστημα τα δημοσια εσοδα στην Ελλαδα ειναι μικροτερα απο 2,6% εως 8,5% (του ΑΕΠ) απο τον αντιστοιχο μ.ο. στην ΕΕ-15 , οφειλεται κυριως στην υστερηση εσοδων (φοροαποφυγη, φοροδιαφυγη).
στατιστικα στοιχεια Eurostat σε αυτο -> https://www.petrolheads.gr/viewtopic.php?p=359870#p359700

Αφου ο δανεισμος δεν οφειλεται κυριως στο υψος της συνολικης δαπανης , δεν ειναι δυνατον ο δανεισμος να οφειλεται κυριως σε ενα μερος της δαπανης (κρατικη χρηματοδοτηση της κοινωνικης ασφαλισης).



Αν εχεις στοιχεια για το υψος (ως ποσοστο του ΑΕΠ) της κρατικης χρηματοδοτησης για την κοινωνικη ασφαλιση σε Γερμανια , Γαλλια , Αυστρια , Ιταλια (ευρωπαικες χωρες που εχουν του ιδιου τυπου ασφαλιστικο συστημα με την Ελλαδα) , φερτα να δουμε αν τα ποσα ειναι εξωφρενικα.

Εγω εχω μονο για Γερμανια και Ελλαδα και μονο για το 2015. Στην Γερμανια ο κρατικος προϋπολογισμος χρηματοδοτησε την κοινωνικη ασφαλιση με πορους ισους με το 6,9% του ΑΕΠ (3,9% ως τριμερη χρηματοδοτηση και 3% για καλυψη του ελλειμματος) και στην Ελλαδα με το 10% του ΑΕΠ (4,5% ως τριμερη χρηματοδοτηση και 5,5% για καλυψη του ελλειμματος).

Η διαφορα δεν μου φαινεται εξωφρενικη (δεδομενης και της καθιζησης του ΑΕΠ στην Ελλαδα ) . Εκτος και αν "ας ψοφησουν οι κωλογεροι" που ελεγε , ενα βραδυ σε ενα μπαρακι στη πλ. Μαβιλη, ο dj Πσαρ και εφαγε την μπυρα (το περιεχομενο) στη μαπα.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#443356 Αν ως κράτος λοιπόν έχεις υστέρηση εσόδων η κοιτάς να ΒΡΕΙΣ έσοδα, η δεν δίνεις τόσο πολλές παροχές στο συνταξιοδοτικό και αλλού!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#443362
mousatos έγραψε:Yeah, όλα ήταν τέλεια στην εποχή των Greek Statistics .


Δεν μιλάμε για Greek Statistics (που πολλές φορές ήταν και υπερ-απαισιόδοξα όπως όταν διογκώνανε το χρέος), αλλά για στοιχεία της Elstat-Eurostat.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#443432 Δηλαδή, να το καταλάβω λίγο ρε παιδιά... Ξοδεύαμε λιγότερα για συντάξεις, αλλά φταίνε οι συντάξεις;;; :lol: ΟΚ. Πάμ' παρακάτω...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#444390 http://www.kathimerini.gr/930615/articl ... -2014-2016

Στον ιδιωτικό τα μαγαζιά ειναι υπεύθυνα του εαυτού τους και αν τα κανουν σκατα τα κλείνει ο ανταγωνισμός.

Μονο τον ιδιοκτήτη τους πρεπει να νοιάζουν
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#444397
markvag έγραψε:Δηλαδή, να το καταλάβω λίγο ρε παιδιά... Ξοδεύαμε λιγότερα για συντάξεις, αλλά φταίνε οι συντάξεις;;; :lol: ΟΚ. Πάμ' παρακάτω...


Το πρόβλημα με το συνταξιοδοτικό είναι ότι τα ταμεία λεηλατήθηκαν επί χρόνια από τον κλάδο υγείας που όλοι έκλεβαν, με υπερτιμολογήσεις, με δεκάδες χιλιάδες καισαρικές που δεν χρειάζονταν και άλλα πολλά ιατρικά κόλπα με τα ακριβά φάρμακα των καρκινοπαθών, των καρδιακών κλπ, το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με το κούρεμα των ομολόγων με το Ελληνικό και Αγγλικό δίκαιο, λέω το κερασάκι στην τούρτα γιατί ήδη ήταν γονατισμένα από κακή διαχείρηση και στέκονταν όρθια από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την επί δεκαετίες κακοδιαχείριση του κράτους έπρεπε να χτιστούν 50 φυλακές σαν τον Κορυδαλλό και να γεμίσουν και πάλι δεν θα χόραγαν όλους που έβαλαν χέρι στο δημόσιο χρήμα χωρίς να το δικαιούνται.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#444419 To πρόβλημα είναι ότι προτιμάμε να δουλευόμαστε ακόμα και μετά από τη χρεωκοπία.

Δηλαδή, πάμε και συγκρίνουμε την Ελλάδαρα με τη Γερμανούλα λέγοντας "μα δεν είναι και τόοοοοσο μεγάλες οι επιβαρύνσεις επί του ΑΕΠ, λίιιιγο μεγαλύτερες από κάτι G8".

Δηλαδή, η χώρα που έπρεπε να είχε αλλάξει το ασφαλιστικό της από τη δεκαετία του 90, βαριά 2000, έφτασε στο 2016, γιατί ως τότε ούρλιαζαν οι ΠΕΛΑΤΕΣ στα κάγκελα (μαζί και κάτι Αχτσιόγλου, Τσίπρες και Κατρούγκαλοι ασφαλως)!!

Είπαμε ότι δαπανήθηκαν 200 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ από φόρους για συντάξεις (πρόωρες, με χαριστικά ένσημα, με ένα κάρο πλασματικά χρόνια κλπ ) σε μια 20ετία;

ΣΗΜΕΡΑ (!) που ψάχνουμε καμιά 50ριά εκατομμύρια για το ΕΚΑΣ και 5-6 για τα ΑμΕΑ, σκάμε ακόμα 600 ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ!!!
Βέβαια, αυτά είναι ανταποδοτικά σε ένα βαθμό, δηλαδή επιστρέψουν στην Ανάπτυξη της χώρας. :s_rofl
Εντάξει, ορισμένοι έχουν πάθει Τσίπρα και δουλεύουν ακόμα και τους εαυτούς τους. :vava:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#444496
mjacob έγραψε:http://www.kathimerini.gr/930615/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/to-porisma-twn-elegktwn-ths-tte-gia-peiraiws-thn-periodo-2014-2016

Στον ιδιωτικό τα μαγαζιά ειναι υπεύθυνα του εαυτού τους και αν τα κανουν σκατα τα κλείνει ο ανταγωνισμός.

Μονο τον ιδιοκτήτη τους πρεπει να νοιάζουν


Εικόνα

Θα ήταν πολύ αστείο αν δεν είχαμε πληρώσει όλοι μας από την τσέπη μας τις απατεωνιές τους (και πολλές ακόμα, μακάρι αυτή να ήταν η μόνη...)

Και φυσικά, αν οι υπαίτιοι δεν είναι στις σπιταρόνες τους να χαίρονται τα εκατομμύρια που έκλεψαν (ξαναλέω από τις τσέπες όλων μας), χωρίς να τους έχει ακουμπήσει ΚΑΝΕΝΑΣ.


manosky έγραψε:Εντάξει, ορισμένοι έχουν πάθει Τσίπρα και δουλεύουν ακόμα και τους εαυτούς τους. :vava:



Και άλλοι έχουν πάθει Κούλη και δουλεύουν τον εαυτό τους...

Αλλά δεν ξέρω αν κάτι από αυτά είναι χειρότερο από το να αρνείται κάποιος την πραγματικότητα... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#444519 Εγώ απολαμβάνω το ότι την κονόμα των τραπεζιτών ευθέως και πολύ εύκολα την αποκαλούμε απάτη ενώ την κονόμα των manatzareus την ταληροποιούμε μέχρι αηδιασμένης αηδίας (όχι δεν είναι σύνταξη, είναι απαλλοτρίωση, είναι προφιτερόλ, είναι κουλούρι, είναι δαπάνη).

Η ουσία είναι ότι και τα δυο είναι κονόμες εις βάρος της τσέπης του συνόλου με την ανοχή της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.
Απλά μη το γαμάμε τόσο πολύ στα 3 μέτρα και 8 σταθμά γιατί καταντά λίγο σίχαμα η φάση.

Σα να βγει ο Γκεάκος πχ που είναι τραπεζίτης (τυχαίο παράδειγμα - no offence Γκεάκο) και να αρχίζει να ποστάρει 68 λύγκες για να πει ότι 'παίδες τα 150 μύρια δεν τα φαγαν κολατσό οι manatzareus του Σάλα, είναι πρόσθετη πρόβλεψη για να καλύψει δυνητικές ζημίες'. :rtfm:

Περιττό να θυμίσω ότι την παραπάνω ΧΛΕΜΠΟΝΑ τη διαβάζουμε στο φόρουμ με θρησκευτική ευλάβεια από συγκεκριμένους χρήστες (Ή χρήστη; Νομίζω έχει μείνει μόνος του :hmmm: ).
:)
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#444533
markvag έγραψε:
manosky έγραψε:Εντάξει, ορισμένοι έχουν πάθει Τσίπρα και δουλεύουν ακόμα και τους εαυτούς τους. :vava:



Και άλλοι έχουν πάθει Κούλη και δουλεύουν τον εαυτό τους...

Αλλά δεν ξέρω αν κάτι από αυτά είναι χειρότερο από το να αρνείται κάποιος την πραγματικότητα... :hmmm:

Μάρκο δε χρειάζεται να ρίχνεις το επίπεδό σου για να απαντάς ανάλογα.
Αφορμή ψάχνει να σε πάει στο κομματικό.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#444539 για τράπεζα της ελλάδος λέει το άρθρο που θεσμικά είναι αυτοί που ελέγχουν τράπεζες και ασφαλιστικές

τώρα αν προχωράει και παρακάτω το θέμα θα δούμε
Άβαταρ μέλους
By markvag
#444586
EDDIE_147 έγραψε: 'παίδες τα 150 μύρια δεν τα φαγαν κολατσό οι manatzareus του Σάλα, είναι πρόσθετη πρόβλεψη για να καλύψει δυνητικές ζημίες'. :rtfm:


Οι οποίες προέκυψαν από τις ΑΠΑΤΕΣ που έκαναν οι μανατζαρέοι... :rtfm:

Δικαιολόγησε κανείς τυχόν ΑΠΑΤΕΣ πουθενά;;; :dizzy:

Όπως σημείωσα και με τα νούμερα που έβαλα παραπάνω, η κατανομή των συντάξεων ήταν (και παραμένει) άδικη, αλλά δεν ήταν κάτι τρομερό για τα μεγέθη της Ελλάδας (έγινε βέβαια με την ύφεση). Συμφωνώ πως σε αρκετές περιπτώσεις μιλάμε για ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ αδικίες εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, αλλά δεν μιλάμε για απάτες. Εδώ μιλάμε για καταλήστευση ιδιωτικής περιουσίας από τους ανθρώπους που υποτίθεται έπρεπε να την προστατεύουν. Βασικά, εφόσον τα συγκεκριμένα εγκλήματα έγιναν την περίοδο 2014-2016, που η τράπεζα είχε περιέλθει στην κυριότητα του δημοσίου, μιλάμε για καταλήστευση του δημοσίου.

Και φυσικά, το κερασάκι στην τούρτα είναι πως η υπερδιόγκωση του χρέους (που είναι αυτό που μας έστειλε στα σκατά) προήλθε σε σημαντικό βαθμό από τις συνεχόμενες κρατικές διασώσεις των τραπεζών "για το καλό μας"... Είναι... κάπως να βλέπεις πως τα ίδια καθίκια συνεχίζουν παντελώς ατιμώρητα τις ίδιες πρακτικές.


QsisVTS έγραψε:για τράπεζα της ελλάδος λέει το άρθρο που θεσμικά είναι αυτοί που ελέγχουν τράπεζες και ασφαλιστικές

τώρα αν προχωράει και παρακάτω το θέμα θα δούμε


:s_rofl :s_rofl :s_rofl Τι λέμε τώρα... :roll: Τι να προχωράει;;;

Ο εφοπλιστής πήρε κανα δισ. δάνεια, πλήρωσε 300 εκ. και καθάρισε.. Και μαζί του καθάρισαν μερικοί μανατζαραίοι με μερικά κοκαλάκια (μερικές 10δες εκατομμύρια). Και δεν τρέχει κάστανο, καθώς "έχουν ήδη σχηματιστεί προβλέψεις" (κοινώς τα έχετε ήδη πληρώσει κορόιδα, δεν χρειάζεται να τα ξαναπληρώσετε). Και να προχωρήσει, μία μάντρα @@ θα τους κλάσουν, το πολύ πολύ να μπει κανένα από τα μικρά ψαράκια φυλακή 2-3 χρόνια για τα μάτια του κόσμου... Και σε ρωτάω, αν ήταν να ξεμπερδέψεις με 5-6 εκ. στην τσέπη, θα έμπαινες 2-3 χρόνια φυλακή;;; :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#444629 Εμενα ομως μου κανει εντυπωση οτι ο νυν Μανατζερ της Πειραιως βγαινει και λεει οτι ολα καλα αφου εχουν γινει προβλεψεις!!! που τους υποχρεωσε η ΤτΕ να τις κανουν!!! Εγω θα τον ξυλωνα σε χρονο dt, και αυτον αν ειναι να εχει τετοια μυαλα για τα οικονομικα μιας τραπεζας... ετσι προληπτικα για να μην ξανασκεφτει ετσι μελλοντικα...