Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#442596
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#442618 Με όλα τα αυτοκίνητα μπορεί κάποιος να διασκεδάσει !!!

Καθένα έχει τη χάρη του .

Απο την άλλη πέραν του προσωπικού γούστου , εξαρτάται απο πολλά αλλα πράγματα , όπως πχ το οδόστρωμα ( γερμανική άσφαλτο , άσφαλτο Θεσσαλονίκης , χώμα ) , καιρικές συνθήκες ( βροχή , χιόνι ) , ανηφόρα - κατηφόρα , θέση κινητήρα ( πισωκίνητο μεν , μπροστομηχανο , κεντρομηχαμο , πισωμηχανο ).
Άβαταρ μέλους
By mirage
#442669 Το 192αρι ηταν λάθος σε θεμα κινητήρα. Απο εκει και περα δε σχολιαζω.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#442677
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#442682 Μιας κ το θέμα αφορά mini ας γράψω τις εντυπώσεις που αποτύπωσα πέρυσι το Μάιο σε άλλο φόρουμ (bmwδίστιχο) σχετικά με το f56 SD ( έτσι νομίζω λέγεται το τελευταίο δίλιτρο πετρέλαιο ) .

Σήμερα στην ίδια διαδρομή (αυτή του δουλεια σπιτι ) οδήγησα mini cooper SD (το τελευταίο νομίζω F56 με τα 170 άλογα... )

Ναι είναι ντίζελ !!!

Μέσα είναι πολύ ποιοτικό !!!! High class... αίσθηση. Γενικά πολύ περιποιημένο.

Από το κάθισμα σε προδιαθέτει ότι είναι σπορ ... Σφηνώνεις (εντάξει... φταίνε και τα κιλά μου χαχαχαχα :hmmm: )

Η αίσθηση όλης της κατασκευής είναι πολεμική, σπορ, ... περισσότερο σπορ από την Μ5 (εντάξει ίσως επειδή είναι και λιμουζινάτο) , τολμώ να πω πιο σπορ αίσθηση και από porsche (νομίζω ότι καποιοι πνίγηκαν :lipsealed: ) .... boxster. Για όσους με ξέρουν , θεωρώ την boxster , εκπληκτικό αυτοκίνητο.
Η αίσθηση όμως του Mini , στο γκάζι , το φρένο, το τιμόνι, στην αμεσότητα, στο πλαίσιο, όσο και αν κάποια από τα παραπάνω είναι τεχνητά... είναι πολύ σπορ !!!!
Το αυτοκίνητο είναι ένα με τον οδηγό, γενικά συμπεριφέρεται ως ένα κομμάτι, και θα παρομοίαζα την πρώτη επαφή .... με αυτήν που είχα με την elise ή την 911 996 4s πίσω στο 2003. Και για να το κάνω ακόμα πιο υπερθετικό, να τονίσω ότι όταν οδήγησα την 911, δεν είχα πολλές εμπειρίες και σίγουρα θα ήταν εντυπωσιακό, αλλά ακόμα με την elise... οι εμπειρίες ήταν αρκετές αλλά όχι όσες έχω σήμερα...

Το dsc βγήκε, το αυτόματο κιβώτιο μπήκε στη σπορ λειτουργία-χειροκίνητη... και στις πρώτες στροφές (εκεί που γλιστράς και με τα πόδια, εκει που γυρνάει η M5 με τη σκέψη απο το ρελαντί )... το αυτοκίνητο έβγαζε ΜΟΝΟ μούτρα. τρελή υποστροφή. Δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη δύναμη. Καμία ρυθμισιμότητα. Μόνο υποστροφή.
Στο παραμικρό άγγιγμα το γκαζιού... υποστροφή.. τρελό torque steering (έτσι νομίζω το λένε) . Θυμήθηκα γιατί δεν μου αρέσουν τα προσθιοκίνητα... :rant:

Πιο επάνω , εκεί που που έχει κάποιες ανωμαλίες που χτυπάει ο πίσω άξονας του citroen.... κάνει ακριβώς το ίδιο και το Mini... λίγο πιο ποιοτικά ίσως... αλλά και πάλι.
Γενικά η κύλιση είναι σφιχτή.

Και μετά ήρθε το βουνό.... ( ο δρόμος έχει στροφές, έχει όμως και κάποια πρόσφυση... δεν είναι πατινάζ όπως το προηγούμενο κομμάτι)..... και το mini μεταμορφώθηκε!!!!! : :superman:

Καλό grip, άριστο τιμόνι, πολύ ρυθμίσιμο , καλό turn in, και με κάθε άφημα.... γυρνάει !!!! Με λίγα , με πολλά, το αυτοκίνητο γυρνάει, πολύ φιλικά και επανέρχεται το ίδιο φιλικά... χωρίς κλίσεις, χωρίς δράματα και ήταν τα χιλιόμετρα στο κοντέρ 100+ , και ας πλησίαζαν τις ταχύτητες της Μ5...

Το γύρισα σε όλες όσες γυρίζω το Μ5 !!!!
Αυτό είναι διασκέδαση... Τα ίδια και στις κατηφορικές. Παντού τιμονιά, άφημα και ανάποδο !!! :s_drinks

Δεν ξέρω το βάρος του , μιας και δεν είναι μικρό στην τελευταία αυτή έκδοση, αλλά δε μου φάνηκε το βάρος πουθενά... (εντάξει ΜΗ βαράτε , ίσως να μου φάνηκε πανάλαφρο γιατί έχω συνηθίσει στους 2 τόνους του επίπλου:hystericalbs1:!!!)

Λόγω καλού αυτόματου (αν και δεν είναι 8άρι, αλλά 6άρι steptronic) , δε μου φάνηκε το μικρό ίσως εύρος στροφών του δίλιτρου ντίζελ !!!

Τελικά.... Μου άρεσε... :cheers:


Αυτά ειχα γράψει τότε ...
Μου αρεσει ! Ασχέτως αν δε θα το επέλεγα για δικό μου !
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#442951
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#442957 Καλά ρε Dim, εσύ είσαι στην επαρχία και δεν έχεις πώς να σκοτώσεις το χρόνο σου. Ο . όμως πρέπει να βρει κάποια πιο γόνιμη απασχόληση. Έχουν κουράσει οι μεταξύ σας αντιπαραθέσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#442961
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#442963 Ίσα ίσα που διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον όσα γράφεις, γιατί είσαι από τους λίγους που αποδεδειγμένα το έχουν και που διαθέτουν όντως πετροχελντοσύνη. Για αυτό κι η γνώμη σου μετράει.
Όταν όμως αρχίζει η ατέλειωτη αντιπαράθεση quotes με τον ., εννοείται ότι δεν ασχολούμαι καν να τα διαβάσω.
Τέλος πάντων, ήταν ένα καλοπροαίρετο σχόλιο γιατί θεωρώ ότι όλα αυτά κουράζουν.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#443243