Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#442887 Ω, για δες, ο EDDIE_147 εβαλε λινκ! Μόνο που τα λινκ παραπέμπουν σε δικά του ποστ, που απλώς λέει τα ίδια πράγματα!
:svivhaha:
ΟΚ, εγώ έχω πεισθεί, αφού το λέει ο EDDIE_147 (και μάλιστα δύο φορές), έτσι θα είναι!
:s_biggrin :s_omg :s_sorry
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#442891 Η μελέτη που αναφέρει ο λύγκας για τις συντάξεις είναι δικά μου λεγόμενα;
Την έχεις διαβάσει τη μελέτη και μιλάς ή απλά παράγεις θόρυβο;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#442893 Τι θόρυβο, λευκό ή ροζ εννοείς; :hmmm:
Η μελέτη έχει ποσταριστεί τότε, και ξανά τώρα από τον Govus.
Γνωστή είναι λοιπόν και δεν είναι καινούρια για τους υπόλοιπους. Εσύ τώρα την ανακάλυψες υποθέτω και ξαφνικά θεωρείς πως δικαιώνεσαι (Κύριος οίδε γιατί βέβαια...).

Τέλος, μιλάς για 2015, αλλά βάζεις ποστ του 2017... :ninja:
Εσύ τα άνοιξες τα λινκ; :ninja:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#442894
Γνωστή είναι λοιπόν και δεν είναι καινούρια για τους υπόλοιπους. Εσύ τώρα την ανακάλυψες υποθέτω και ξαφνικά θεωρείς πως δικαιώνεσαι (Κύριος οίδε γιατί βέβαια...).


Τώρα την ανακάλυψα και πόσταρα σχόλιο λίγη ώρα μετά το ποστ του Govus τότε;
Αστείο ήταν αυτό;

Τέλος, μιλάς για 2015, αλλά βάζεις ποστ του 2017...


Τα links είναι από το 17 αλλά το μεγάλο γέλιο πέφτει από τα links του 15.
Αυτά που ανεβάζεις πίεση και αρχίζεις τα λολα να ένα μήλο.

Αν τα ξέχασες να σου τα θυμίσω.
:)

Αν είχες διαβάσει τη μελέτη δεν θα μου γύρευες λύγκες.
Αν δεν έχεις καταλάβει τι γράφει μπορείς να το ζητήσεις με όμορφο τρόπο γιατί είναι πολυτέλεια να γράφονται σεντόνια ως απάντηση σε τρολιές και δη φτηνές.
:) :)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#442896 Ω, μπορείς να "μου θυμίσεις" ό,τι γουστάρεις, ούτως ή άλλως όπως και με την καημένη την μελέτη, θα λες άλλα αντ' άλλων...
Το μόνο που είναι άξιο απορίας είναι αν όντως αυτό γίνεται στη προσπάθεια να τρολάρεις, ή απλώς υπάρχει έλλειμμα κατανόησης.
:hmmm:
Όπως και να 'χει, δεν έχω διάθεση ν' ασχοληθώ άλλο. Ήδη ήταν πάρα πολύ.
:s_bye
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#442902
Deleted User 1 έγραψε:Εξ' ορισμού η ιδεολογία είναι περιοριστική οπότε πιθανότατα δε σου επιτρέπει να δεις σφαιρικά ένα τόσο σύνθετο θέμα. Φαντάζομαι γι' αυτό είναι keyword η λέξη "συναίνεση" σε περιπτώσεις σαν τη δική μας.

Εκ τίνος ορισμού ειναι αυτο;
Γιατί δεν εχω κάποιον υπόψη που να ορίζει κατι τετοιο.
Το αντίθετο, σου εξασφαλίζει οτι θα μπορεις να εχεις μια σφαιρική αντίληψη και Οχι τυχαίες όπου φυσάει ο άνεμος απόψεις χωρίς καμία συνάφεια και συνοχή.

Όποτε, όχι δεν βλέπω πως Είναι περιοριστική μια ιδεολογία. Ή μαλλον, αν το να διατηρείς μια κάποια συνάφεια στις απόψεις σου το αισθάνεσαι περιοριστικό, μαλλον κάπου αλλού ειναι το πρόβλημα.

Η συναίνεση δεν βλέπω που κολλάει παντως.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#442920
Anonymous Founder έγραψε:Ω, μπορείς να "μου θυμίσεις" ό,τι γουστάρεις, ούτως ή άλλως όπως και με την καημένη την μελέτη, θα λες άλλα αντ' άλλων...
Το μόνο που είναι άξιο απορίας είναι αν όντως αυτό γίνεται στη προσπάθεια να τρολάρεις, ή απλώς υπάρχει έλλειμμα κατανόησης.
:hmmm:
Όπως και να 'χει, δεν έχω διάθεση ν' ασχοληθώ άλλο. Ήδη ήταν πάρα πολύ.
:s_bye


Ναι εγώ να δεις πόσο θα ασχοληθώ.
Τεσπα λύγκες ζήτησες και αμφισβήτησες ότι υπάρχουν --> kojam μελέτη προέκυψε την οποία τελικά ήξερες και είχες διαβάσει αλλά ναι...

Για τους υπολοίπους που δεν έχουν την όρεξη σου: ότι έγραψα προκύπτει από το λύγκα που πόσταρε ο Govus
Και για όποιον ενδιαφέρει να δει μπικικίνια

Κώδικας: Επιλογή όλωνhttp://www.idika.gr/files/ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ_2017_2.pdf
Άβαταρ μέλους
By markvag
#442944
EDDIE_147 έγραψε:
Από τη στιγμή που υπάρχουν συντάξεις πείνας δεν θα έπρεπε να μιλάμε για συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ και δεν θα έπρεπε να μιλάμε για πρόωρους συνταξιούχους.



Ερώτηση: Άνθρωπος με βαρέα (σε βαριά βιομηχανία) από τα 18 του (από τα 15 δούλευε, αλλά τεσπα), θεωρείται manatzareus;;; Πήρε σύνταξη κάπου στα 55 του, όντας προϊστάμενος σε παραγωγή (ξαναλέω σε βαριά βιομηχανία) για 2 δεκαετίες... Είναι πρόωρη;;; :hmmm: Τώρα παίρνει χαμηλότερη σύνταξη από τις εισφορές που έδινε, αλλά δε γαμείς... είναι φαντάζομαι πάνω από χιλιάρικο βέβαια... Πόσοι είναι σαν αυτόν;;; :s_dunno Πόσοι είναι οι πελάτες;;; :s_dunno Άνθρωπος με 32 χρόνια ένσημα σε εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον βγήκε σε πρόωρη σύνταξη στα 52, εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας (που παραλίγο θα τον έστελνε στον τάφο). Αυτός είναι manatzareus;;; Τη δικαιούται;

ΞΑΝΑΛΕΩ: Αν δεν μπουν στοιχεία για το ποιοι είναι αυτοί οι περίφημοι συνταξιούχοι, δηλαδή ποιοι είναι με 40 χρόνια βαρέα, ποιοι είναι από σώματα ασφαλείας, ποιοι είναι manatzareus (αν και προσωπικά όσους υψηλόμισθους γνωρίζω δουλεύουν μέχρι αρκετά μετά τα 60 τους, αλλά τεσπα), ποιοι είναι μητέρες ανήλικων τέκνων με σύνταξη με 15 χρόνια ένσημα, κτλ και, ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, τα αντίστοιχα ποσοστά σε άλλες χώρες, νόημα δεν μπορεί να βγει. :rtfm: Μπορεί να υπάρχει θέμα, μπορεί και όχι, πιθανολογώ (και είμαι αρκετά σίγουρος) πως υπάρχει, αλλά δεν το ξέρω.

edit: Το ότι οι δαπάνες για συντάξεις μας έστειλαν στα μνημόνια, είναι τελείως αστείο σαν επιχείρημα. Μην ξεχνάμε πως οι δαπάνες για συντάξεις (σαν % του ΑΕΠ) εκτοξεύθηκαν ΕΝΤΟΣ των μνημονίων! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#442953 Δηλαδή η συνταξιοδοτική δαπάνη δεν ήταν εξωφρενικά μεγάλη και ΜΗ ανταποδοτική; Δεν συνεισέφερε κάθε χρόνο τεράστια ποσά ο κρατικός προϋπολογισμός στα ασφαλιστικά ταμεία;
Άβαταρ μέλους
By markvag
#442962
Hellenic tifosi έγραψε:Δηλαδή η συνταξιοδοτική δαπάνη δεν ήταν εξωφρενικά μεγάλη και ΜΗ ανταποδοτική; Δεν συνεισέφερε κάθε χρόνο τεράστια ποσά ο κρατικός προϋπολογισμός στα ασφαλιστικά ταμεία;


Σύγκρινε δαπάνη ως % του ΑΕΠ:

Εικόνα

Δες πότε ξέφυγε, συνδύασέ το με το τι συνέβαινε όταν ξέφυγε (hint: όσοι μπορούσαν να φύγουν έφυγαν πρόωρα για να γλιτώσουν τα μαχαίρια και επίσης το ΑΕΠ έπεσε σε επίπεδα κραχ) και πες μου σε τι συμπέρασμα καταλήγεις... :s_yes

Εγώ λέω πως δεν ξοδεύαμε τρελά ποσά για συντάξεις και ήμασταν εντός των δυνατοτήτων μας, με βάση αυτά τα στοιχεία (της Eurostat), μπορεί ο καθένας να τα τσεκάρει στο site της eurostat, απλά αυτοί οι παπάρες δεν βάζουν διαγράμματα για να μπορείς να δεις εύκολα ότι ψάχνεις και πρέπει να ψάχνεις στα άπειρα εξελάκια... Με μία γρήγορη ματιά που έριξα, το παραπάνω διάγραμμα είναι σωστό. Ναι, είχαμε σοβαρά θέματα με το ποιοι έπαιρναν συντάξεις και το πως κατανέμονταν οι συντάξεις, αλλά συνολικά η δαπάνη δεν ήταν κάτι τρελό, ήταν μέχρι το 2007-2008 είτε στον Μ.Ο. της ΕΕ, είτε πιο κάτω... Η δαπάνη έγινε δυσβάσταχτη με την πτώση του ΑΕΠ (από το 2008-2009 κι έπειτα) και μετά το 2011-2012 που συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα όποιος μπορούσε για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται...

Το επιχείρημα ότι μας κατέστρεψαν οι υπερβολικές δαπάνες για συντάξεις, απλά δεν στηρίζεται από δεδομένα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#442967 Ακριβώς.
Αυτό που συνέβαινε (και όλοι έχουμε παραδείγματα) είναι ότι κάποιοι ήταν εξαιρετικά έως σκανδαλωδως ευνοημενοι και κάποιοι άλλοι λιγότερο ή περισσότερο ή εξαιρετικά αδικημένοι.
Σε γενικές γραμμές δηλαδή δεν ήταν τόσο η συνολική δαπάνη το πρόβλημα, όσο το μοίρασμα της πίτας.
Προφανώς στους ευνοημενους δεν ήταν μόνο οι υψηλομισθοι αλλά και ορισμένοι χαμηλομισθοι που δεν είχαν πληρώσει ποτέ ή έστω αρκετές εισφορές.
Τώρα βέβαια (και με δικαιολογία αυτό) σαρωθηκαν όλα και κόσμος πεινάει ή αρρωσταίνει χωρίς ελπίδα, αλλά νταξ μωρέ εμείς να μαστε καλά.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#442969 Την ίδια ώρα βέβαια η επιχορήγηση του κρατικού προϋπολογισμού προς τα ταμεία ήταν ΣΤΟ ΘΕΟ. Η κατάσταση ήταν που ήταν σκατα, εκτροχιάστηκε και τελείως προς τα τελευταία του Καραμανλή.

http://www.protagon.gr/epikairotita/asf ... 4341084670

Αυτό είναι εξαιρετικά διαφωτιστικό.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#442980
Άνθρωπος με 32 χρόνια ένσημα σε εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον βγήκε σε πρόωρη σύνταξη στα 52, εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας (που παραλίγο θα τον έστελνε στον τάφο).


Μαρκοβάγγο ντρέπεσαι που έγραψες τέτοια μπαρούφα ή την πέταξες άνιωθα;

Θα εκτιμούσα μια ειλικρινή απάντηση.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#442986 Άρα ας πούμε μέσες άκρες όλα καλώς καμωμένα στο ασφαλιστικό? Μια αναδιανομή δηλαδή χρειαζόταν για να υπάρξει απόλυτη δικαιοσύνη και όλα τζάμι? Εγώ πάλι γιατί θυμάμαι ότι ακόμα και σε εποχές Πασοκάρας που οι αγελάδες ήταν πιο παχιές κι απ' τον Πάγκαλο, το ασφαλιστικό είχε επί σειρά ετών το χαρακτηρισμό "αγκάθι"? :hmmm:

Και προσοχή

markvag έγραψε:Το επιχείρημα ότι μας κατέστρεψαν οι υπερβολικές δαπάνες για συντάξεις


Μη βάζεις λόγια σε αλλονών το στόμα γιατί κατί κανείς δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο. Αν θες να είσαι ακριβής, διατύπωσε έτσι:

markvag έγραψε:Το επιχείρημα ότι μας κατέστρεψαν ΚΑΙ οι υπερβολικές δαπάνες για συντάξεις


Γιατί αυτό λέμε. Μακάρι να ήταν τόσο μονοδιάστατο και έφταιγαν μόνο οι συντάξεις.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#442990 Η κλασική πια ιστορία, πίσω από μια ιστορία αδικημένου συνταξιούχου να προσπαθούν να κρυφτούν χιλιάδες άλλοι με "αναπληρώσεις" (δηλαδή με ανύπαρκτα ένσημα), με πρόωρες της κακιάς ώρας, με συντάξεις που δεν είχαν καμία σχέση με ασφάλιση εργαζόμενου.

Οπότε ήταν δικαιολογημένο να έπαιρνε μανατζαραίος (φύλακας φράγματος ΕΥΔΑΠ, βασικής εκπαίδευσης) 107.000 εφάπαξ και κάπου 3500 σύνταξη, που μετά μειώθηκε από τους προδότες στα 1800.

Επίσης, ήταν ψέματα ότι η "καταλήστευση" των αποθεματικών σε δομημένα κλπ σήμαινε ότι είχαν ήδη αυτά αυγατίσει πολύ στα χρηματιστήρια (όπως πολλών χωρών και ιδιωτικών ταμείων) για δεκαετίες και σε μια περίοδο έχασαν τμήμα της αξίας τους.

Ή ότι "καταληστεύθηκαν" ταμεία εύπορα, για να γίνει "κοινωνική πολιτική" με άλλους που πίστευαν ότι ασφαλιστικές εισφορές ήταν είδος δηλητηριώδους πύθωνα.


Και φυσικά, τα είχαμε ξαναπεί όλα αυτά, όταν δανείζεσαι για να καλύψεις ανάγκες, που δεν θα είχες αν δεν έσκαγες δισεκατομμύρια κάθε χρόνο στα ασφαλιστικά ταμεία από τους φόρους, δεν θα είχες τέτοια ελλείμματα και δεν θα φαλίριζες το κράτος σου.

Εντάξει, όλα καλά τα κάναμε αδέλφια λοιπόν.