Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By UnHaCkAbLe
#420905 Θα επέλεγα ένα καλό ανθότυρο (παράδεισος με λίγο μελάκι από πάνω) έναντι οποιουδήποτε τσενταρ/ενταμ/γκουντα κλπ "νόστιμων" τυριών, anytime! Pizza margherita ... 3-4 υλικά όλα κι όλα (μοτζαρέλα, ντομάτα, βασιλικός άντε και καμιά ρίγανη στο τσακίρ κέφι), 100 φορές προτιμότερη από οποιαδήποτε fancy πιτζοχατ/ντομινοζ και δε συμμαζεύεται, φορτωμένη με 45 "νόστιμα" υλικά ... Η νόστιμη γεύση, δε σημαίνει πάντα έντονη γεύση, εκεί θέλω να καταλήξω …
Άβαταρ μέλους
By dstou
#420911
Αυτά είναι σπιτικά χειροποίητα. Δε βρίσκεις τέτοια τυριά εκεί έξω.


Ανθότυρο ξηρό θα βρεις σε όλα τα ΑΒ, σε όλα τα διάσπαρτα μαγαζάκια με κρητικά πράματα, μάλλον σε όλους τους Σκαβενίτηδες και σε αρκετά άλλα μαγαζά, είναι κοινότατο τυρί. Είναι το κλασσικό ανθότυρο με τις εξής δύο αλλαγές, είναι αλατισμένο και έχει χωνέψει (αποβάλλει το νερό) με αποτέλεσμα το κεφαλάκι να μην έχει τον όγκο και το βάρος του απλού ανθότυρου. Φυσικά παίρνεις με το ζύγι όσο θέλεις.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#420921
dstou έγραψε:
Αυτά είναι σπιτικά χειροποίητα. Δε βρίσκεις τέτοια τυριά εκεί έξω.


Ανθότυρο ξηρό θα βρεις σε όλα τα ΑΒ, σε όλα τα διάσπαρτα μαγαζάκια με κρητικά πράματα, μάλλον σε όλους τους Σκαβενίτηδες και σε αρκετά άλλα μαγαζά, είναι κοινότατο τυρί. Είναι το κλασσικό ανθότυρο με τις εξής δύο αλλαγές, είναι αλατισμένο και έχει χωνέψει (αποβάλλει το νερό) με αποτέλεσμα το κεφαλάκι να μην έχει τον όγκο και το βάρος του απλού ανθότυρου. Φυσικά παίρνεις με το ζύγι όσο θέλεις.
Και ειναι εξαιρετικο με μακαρονια

< >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#420931
dstou έγραψε:
Αυτά είναι σπιτικά χειροποίητα. Δε βρίσκεις τέτοια τυριά εκεί έξω.


Ανθότυρο ξηρό θα βρεις σε όλα τα ΑΒ, σε όλα τα διάσπαρτα μαγαζάκια με κρητικά πράματα, μάλλον σε όλους τους Σκαβενίτηδες και σε αρκετά άλλα μαγαζά, είναι κοινότατο τυρί. Είναι το κλασσικό ανθότυρο με τις εξής δύο αλλαγές, είναι αλατισμένο και έχει χωνέψει (αποβάλλει το νερό) με αποτέλεσμα το κεφαλάκι να μην έχει τον όγκο και το βάρος του απλού ανθότυρου. Φυσικά παίρνεις με το ζύγι όσο θέλεις.

Βρε προφανώς και βρίσκεις ότι θες. Αυτό που λέω είναι οικογενειακής παραγωγής. Το φτιάχνει θείος της μάνας μου στα Χανιά. Τα ζωντανά βοσκάνε στα χωράφια μας.

Και όντως γαμεί με μακαρόνια. Το βάνουμε και σε παστίτσο αμα λάχει.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#420960 μιας και επαιξε η μοτσαρελα:
οταν εκανα τεστ για να βγαλω καλη μαργαριτα (αυτη του caruso), ηταν το κυριο υλικο που τελικα διαμορφωνε το αποτελεσμα.
εκανα συχνα με καποιες φτηνες, τις τυπικες, 1 ευρω/μπαλακι, μετα καποιες τσιμπημενες που εδιναν μικρη διαφορα.
οταν δοκιμασα μια ακριβη βουβαλισια (πανω απο x3 στην τιμη σε σχεση με την φτηνη) γουρλωσα ματι με τη διαφορα που βγαζει συγκριτικα με αυτο που θεωρουσα οτι ειναι η γευση του τυριου γενικα.
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
#420977 Εικόνα

μεζες για τσιπουρο
Άβαταρ μέλους
By elvet
#421021 Κάποιοι μελετούν και κάποιοι τα τρώνε αμελέτητα :ninja:
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
#421055
elteo έγραψε:Μοτσαρελα στα κάρβουνα; :lol:
:roll:

elvet έγραψε:Κάποιοι μελετούν και κάποιοι τα τρώνε αμελέτητα :ninja:


μονος τα μελετησα, οι αλλοι ηταν διστακτικοι... κατι γυναικες δε, ουτε να τα δουν :s_whiteflag

και κατι γρηγορο στο ξυλοφουρνο
Εικόνα

:eat: :eat: :eat:

:s_drinks :s_drinks :s_drinks :s_drinks :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#421275 http://www.zougla.gr/greece/article/pro ... o-ton-efet