Αυτά είναι σπιτικά χειροποίητα. Δε βρίσκεις τέτοια τυριά εκεί έξω.
Ανθότυρο ξηρό θα βρεις σε όλα τα ΑΒ, σε όλα τα διάσπαρτα μαγαζάκια με κρητικά πράματα, μάλλον σε όλους τους Σκαβενίτηδες και σε αρκετά άλλα μαγαζά, είναι κοινότατο τυρί. Είναι το κλασσικό ανθότυρο με τις εξής δύο αλλαγές, είναι αλατισμένο και έχει χωνέψει (αποβάλλει το νερό) με αποτέλεσμα το κεφαλάκι να μην έχει τον όγκο και το βάρος του απλού ανθότυρου. Φυσικά παίρνεις με το ζύγι όσο θέλεις.
dstou έγραψε:Και ειναι εξαιρετικο με μακαρονιαΑυτά είναι σπιτικά χειροποίητα. Δε βρίσκεις τέτοια τυριά εκεί έξω.
Ανθότυρο ξηρό θα βρεις σε όλα τα ΑΒ, σε όλα τα διάσπαρτα μαγαζάκια με κρητικά πράματα, μάλλον σε όλους τους Σκαβενίτηδες και σε αρκετά άλλα μαγαζά, είναι κοινότατο τυρί. Είναι το κλασσικό ανθότυρο με τις εξής δύο αλλαγές, είναι αλατισμένο και έχει χωνέψει (αποβάλλει το νερό) με αποτέλεσμα το κεφαλάκι να μην έχει τον όγκο και το βάρος του απλού ανθότυρου. Φυσικά παίρνεις με το ζύγι όσο θέλεις.
< >
dstou έγραψε:Αυτά είναι σπιτικά χειροποίητα. Δε βρίσκεις τέτοια τυριά εκεί έξω.
Ανθότυρο ξηρό θα βρεις σε όλα τα ΑΒ, σε όλα τα διάσπαρτα μαγαζάκια με κρητικά πράματα, μάλλον σε όλους τους Σκαβενίτηδες και σε αρκετά άλλα μαγαζά, είναι κοινότατο τυρί. Είναι το κλασσικό ανθότυρο με τις εξής δύο αλλαγές, είναι αλατισμένο και έχει χωνέψει (αποβάλλει το νερό) με αποτέλεσμα το κεφαλάκι να μην έχει τον όγκο και το βάρος του απλού ανθότυρου. Φυσικά παίρνεις με το ζύγι όσο θέλεις.
Βρε προφανώς και βρίσκεις ότι θες. Αυτό που λέω είναι οικογενειακής παραγωγής. Το φτιάχνει θείος της μάνας μου στα Χανιά. Τα ζωντανά βοσκάνε στα χωράφια μας.
Και όντως γαμεί με μακαρόνια. Το βάνουμε και σε παστίτσο αμα λάχει.
οταν εκανα τεστ για να βγαλω καλη μαργαριτα (αυτη του caruso), ηταν το κυριο υλικο που τελικα διαμορφωνε το αποτελεσμα.
εκανα συχνα με καποιες φτηνες, τις τυπικες, 1 ευρω/μπαλακι, μετα καποιες τσιμπημενες που εδιναν μικρη διαφορα.
οταν δοκιμασα μια ακριβη βουβαλισια (πανω απο x3 στην τιμη σε σχεση με την φτηνη) γουρλωσα ματι με τη διαφορα που βγαζει συγκριτικα με αυτο που θεωρουσα οτι ειναι η γευση του τυριου γενικα.
μεζες για τσιπουρο
let the waters of the loch bring you wonderful dreams
Μην αφησεις αυτο που σε τρωει να χορτασει...
JasonLouk έγραψε: γνωρίζεις και κάτι λέρες σαν τον blackpug106 αλλά δεν πειράζει
elteo έγραψε:Μοτσαρελα στα κάρβουνα;
elvet έγραψε:Κάποιοι μελετούν και κάποιοι τα τρώνε αμελέτητα
μονος τα μελετησα, οι αλλοι ηταν διστακτικοι... κατι γυναικες δε, ουτε να τα δουν
και κατι γρηγορο στο ξυλοφουρνο
let the waters of the loch bring you wonderful dreams
Μην αφησεις αυτο που σε τρωει να χορτασει...
JasonLouk έγραψε: γνωρίζεις και κάτι λέρες σαν τον blackpug106 αλλά δεν πειράζει
ίσως με μια λίγο καυτερή σάλτσα