Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By elteo
#418392 Οι ΗΠΑ επισπεύδουν τον επανεξοπλισμό της Ελλάδας: Σε 60 ημέρες υπογράφουν για 70 μαχητικά OH-58D Kiowa Warrior!

Το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας ενημέρωσε την Ελλάδα ότι υπογράφεται εντός των επόμενων 60 ημερών η LoA (Letter of Offer and Acceptance) για την παραχώρηση στην Ελλάδα των 70 μαχητικών/αναγνωριστικών ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior στο πλαίσιο του προγράμματος EDA (Excess Defense Articles).

[....]

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By fokion
#418589
elteo έγραψε:Οι ΗΠΑ επισπεύδουν τον επανεξοπλισμό της Ελλάδας: Σε 60 ημέρες υπογράφουν για 70 μαχητικά OH-58D Kiowa Warrior!

Το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας ενημέρωσε την Ελλάδα ότι υπογράφεται εντός των επόμενων 60 ημερών η LoA (Letter of Offer and Acceptance) για την παραχώρηση στην Ελλάδα των 70 μαχητικών/αναγνωριστικών ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior στο πλαίσιο του προγράμματος EDA (Excess Defense Articles).

[....]

Εικόνα



http://ellinikahoaxes.gr/2017/07/10/us-greece-arms-deal/

δυστυχως το pronews "πεφτει" συνεχως επιπεδα ενημερωσης...
το μονο που προχωράει αυτη τη στιγμή ειναι τα F-16...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#420161 10 από τις χειρότερες μεταθέσεις που μπορούν να σου τύχουν στον ελληνικό στρατό
http://www.tilestwra.com/10-apo-tis-chi ... ko-strato/

Να χαίρομαι ή να λυπάμαι που υπηρέτησα στο 512ΤΠ (Νο4 στο άρθρο);
Ήταν 14 Ιανουαρίου 2005 όταν πάτησα το πόδι μου εκεί και μαύρισε η ψυχή μου. Μαζί και τον γονιών μου που με πήγαν -για την ακρίβεια τους πήγα οδηγώντας 960 χιλιόμετρα από την Αθήνα- να με αφήσουν για την 1η μου μετάθεση μετά από το κέντρο της Τρίπολης που βρισκόμουν επί 2 μήνες.
Έφυγα από εκεί στις 31 Μαΐου του 2005.

Τι μου έχει μείνει;
Οι 40 μέρες που έκανα να πάρω κανονική έξοδο. Κανονική και όχι με υπηρεσιακό σημείωμα διότι είχα ένα 2ωρο να πάω να πάρω τσιγάρα από το Διδυμότειχο. Κανονική λοιπόν. Χωρίς υπηρεσία το βράδυ.

Το ότι είδα -20 βαθμούς στο θερμόμετρο που ήταν κρεμασμένο μπροστά στο Διοικητήριο.
12:00 το μεσημέρι είχε -10.
Έπεσα σε μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες όλων των εποχών στην περιοχή.
Είδα χιόνια 2-3 μέτρων. Ποτέ δεν θα ξεχάσω που σε πρωινό περίπολο στις αποθήκες πυρομαχικών της Ταξιαρχίας μας, έπεσα σε γούβα και θάφτηκα όλος σχεδόν. Ήταν στην έναρξη της κακοκαιρίας και το χιόνι ήτο μαλακό σα μπαμπάκι.
https://www.google.gr/search?q=%CE%BF%C ... 36&bih=759

Δεν θα ξεχάσω το 15ευρω που έδωσα να πάω στο μπουρδέλο της πόλης, μαζί με το παλικάρι το καρντάσι το Νικόλα που είχα γνωριστεί εκεί και είχαμε δεθεί. Ήταν τόσο κιτς και τόσο σάπια η ποτάνα που ακόμη περιμένω να μου σηκωθεί. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, το Συριανό λουκούμι είναι πιο σκληρό.
Επέμενε ο Νίκος για να φύγουν τα χοντράδια.
Να'σαι καλά όπου και να'σαι ρε καρντάσι.

Τη συμπάθεια που μου είχε δείξει ο Διοικητής αφού μια μέρα με πήρε βόλτα με το τζιπάκι το 240GD, τον Υποδιοικητή και τον οδηγό του που ήταν ο φίλος μου ο Νίκος που σας έλεγα παραπάνω. Με πήρε βόλτα πάνω στο ποτάμι του Έβρου, σε σημεία που δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πατήσει πολίτης.
Απέναντι σε ένα υπερυψωμένο φυλάκιο, να μας παρακολουθούν οι Τούρκοι. Σοκ και δέος τότε στα 20 μου.
Τότε ήσουν Αντισυνταγματάρχης κύριε Μιλτιάδη Πιτούλη από την Καστοριά.
Τώρα σε γκούγκλαρα και βλέπω ότι έχεις φτάσει Υποστράτηγος. Σε ευχαριστώ για την εμπειρία Στρατηγέ.
Εικόνα


Και το χειρότερο όλων ήταν μια πλάκα που μου έκαναν, όντας νέοπας και ψαρωμένος.
Στη φάση μέσα ήταν και ο Νίκος, ώσπου να γίνουμε αχώριστοι φίλοι, παίξαμε μέχρι και μπουνιές. Και τότε δεν ήταν φίλος.
Ένα απόγευμα που ασχοληθήκαμε με τα G3A3, τα λύνουμε τα καθαρίζουμε και τα δένουμε, διότι την επομένη το πρωί είχαμε επιθέωρηση όπλων.
Να μην τα πολυλογώ, αφήνω το όπλο έτσι και πάω μέχρι την τουαλέτα. Έλα ρε, έχε το λίγο το νου σου, είπα σε ένα συμφάνταρο.
Μου είχε λύσει ένα τσακάλι το όπλο, μου είχε αφαιρέσει το κλείστρο και μου το είχε ξαναδέσει.
Κάναμε και διαγωνισμό λυσίματος-δεσίματος με χρόνο, ξέρετε.
Ώσπου επιστρέφω, πιάνω το όπλο μου και το βρίσκω αρκετά πιο ελαφρύ.
Πάω να οπλίσω και δεν οπλίζει......
Λύνω και βλέπω ότι λείπει το κλείστρο.
ΧΕΖΟΜΑΙ. Έχω αλλάξει 50 χρώματα, θέλω να ανοίξει η Γη να με καταπιεί. Άρχισα να σκέφτομαι πόσες φυλακές θα φάω στο Στρατοδικείο....
Τελικά τα καθίκια μου το έδωσαν 5 λεπτά πριν την επιθεώρηση την επομένη το πρωί.
Με σκοπό να μου γίνει μάθημα ότι το όπλο μου το έχω χρεωμένο και δεν το αφήνω ποτέ.
Το σκέφτομαι τώρα και γελάω...


Να θυμηθώ επίσης ότι εκεί έμαθα να φτιάχνω γαμώ τους ελληνικούς καφέδες. Ανέλαβα εν ανάγκη το ΚΨΑ και ένας Πρεβεζιάνος καραβανάς Υπολοχαγός, μου μπούκαρε μέσα και μου έπαιρνε το μπρίκι να τον φτιάξει μοναχός του. Μέχρι που με έμαθε.




Μερικές εικόνες που μου ήρθαν στο μυαλό, καθώς έπεσα πάνω στο άρθρο τυχαία και όταν το άνοιξα είδα το 512ΤΠ στο Διδυμότειχο.
Το τραγούδι Διδυμότειχο μπλουζ από το 512 είχε εμπνευστεί και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας εκεί υπηρέτησε.
Στη μονάδα πριν χρόνια είχε αυτοκτονήσει ένα φανταράκι. Δεν την πάλεψε.

Τα θυμάμαι τώρα και αναπολώ, αλλά τότε είχε μαυρίσει η καρδούλα μου... :(
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#420251 Γενικά καμιά σχέση τα στελέχη στον Έβρο σε σχέση με τα στελέχη στις μεγάλες πόλεις (η πλειοψηφία τουλάχιστον). Η μέρα με την νύχτα.
Η έξοδος σε αυτά τα μέρη εντελώς περιττή μιας και δεν έχεις πολλές επιλογές για το που θα πας. Στην καλύτερη το καλοκαίρι να κατέβαινες μέχρι την Αλεξανδρούπολη για κανένα μπάνιο. Και εμείς μόνο με υπηρεσιακά βγαίναμε έξω. Τα συμπληρώναμε μόνοι μας, βγαίναμε για κάνα 2 ώρες και επιστρέφαμε.

ΥΓ. Το όπλο εννοείται ότι δεν το αφήνεις λεπτό από τα μάτια σου!
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#420373 Α ρε ΓΚΑΤΖΟΛΙΑ, ζωάρα GB καλά πέρασες και εσύ.
311ΕΜΑ ζωάρα, εμπλοκάρα αλλά εμένα με ξέχναγαν. Ωραίες μέρες, ατελείωτα τα ουίσκια και μετά οι υπηρεσίες να πηγαίνουν σύννεφο :inlove: .
Ξαναγύρναγα για καμιά βδομάδα χαβαλε :lol:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#420451 Egyptian tank intercepted terrorists car loaded with explosives



An Egyptian army tank runs over an explosive laden vehicle in a move which thwarted an attack which could have claimed the lives of at-least 50 civilians and soldiers in a checkpoint in the restive Sinai Peninsula.

Despite the tank’s heroic measures, seven civilians were killed during the incident which occurred at a military checkpoint located to the south of al-Arish in North Sinai on Monday.

“When an Egyptian soldier used a tank to stop the vehicle three men, two women and two children happened to be in the area in front of the ambush during the blast," said a statement released by the army.

According to the Egyptian military, the 4x4 vehicle was carrying five militants and around 100 kilograms of explosives when the tank successfully halted its progress.


Το ίδιο video και εδώ: https://www.liveleak.com/ll_embed?f=cb39ad713605
Άβαταρ μέλους
By Serf
#420478 Αουτς εκρηξη!!!! Αν είχε περάσει στη μέση της σειράς των αυτοκινήτων, δε θα είχε μείνει ζάντα στη θέση της!

< Note >
Άβαταρ μέλους
By theo13
#420841 Μπράβο στο πλήρωμα που αντέδρασε ταχύτατα. Βέβαι εξέθεσαν τους ευατούς τους σε κίνδυνο μετά με τις μανούβρες αλλά υποθέτω τις έκαναν ώστε να προστατέψουν τα άλλα δυο οχήματα κατά την αποχώρηση τους. Δια;;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#420897
theo13 έγραψε:Μπράβο στο πλήρωμα που αντέδρασε ταχύτατα. Βέβαι εξέθεσαν τους ευατούς τους σε κίνδυνο μετά με τις μανούβρες αλλά υποθέτω τις έκαναν ώστε να προστατέψουν τα άλλα δυο οχήματα κατά την αποχώρηση τους. Δια;;


Δε νομίζω να υπήρχε θέμα απειλής από αντιαρματικά, οπότε μικρό το κακό στον μετέπειτα ελιγμό. Βέβαια θα μπορούσε απλά πραγματοποιήσει οπισθοπορεία αφού ισοπέδωσε το αυτοκίνητο, αντί για όλο αυτό που έκανε...
Άβαταρ μέλους
By sargus
#420952 Γιατί μικρό το κακό; Δε θα σκότωνε η έκρηξη τους πάντες μες το άρμα εάν ήταν πιο κοντά;
Μόνο τα αντιαρματικά φοβούνται αυτοί μες το άρμα; Για εξήγησε λίγο σε εμάς τους άσχετους.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#420983 Θεωρητικά μια τέτοια έκρηξη δεν αποτελεί απειλή για ένα άρμα, η θωράκισή του είναι σχεδιασμένη ακόμα και για πολύ πιο στοχευμένες ενέργειες όπου η ισχύς της έκρηξης διοχετεύεται προς αυτήν και δεν διαχέεται στο περιβάλλον. Τώρα αν ήταν καμιά θυρίδα ανοικτή κλπ, είναι άλλο θέμα.

Σε παρόμοια περίπτωση:

Άβαταρ μέλους
By sargus
#421012 Ευχαριστώ! Ενδιαφέρον. Αν και η έκρηξη στο τελευταίο βίντεο δεν έχει καμιά σχέση με εκείνη στο αρχικό, κατάλαβα τις δυνατότητες του πράγματος.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#421025 Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα σφοδρή. Αν κατά την έκρηξη το άρμα ήταν επάνω στο αυτοκίνητο, ακόμη κι αν το επίπεδο θωράκισής του ήταν τέτοιο που ενδεχομένως προστάτευε το πλήρωμα, το πιθανότερο είναι να είχε ακινητοποιηθεί είτε λόγω ανατροπής του, είτε λόγω ερπύστριας.