Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g47
#411961 Μακαρι να ηταν.
Γνωμες θελω, να διαβασω καποια ψυχραιμη αποψη απο ανθρωπους εκτος κυκλου μου, που δε θα νιωθουν οτι πρεπει να μου πουν τα πραγματα οπως τα θελω.
Αφορα μια στεναχωρη κατασταση.
Ο πατερας της κοπελας διαγνωσθει με καρκινο αυτη την εβδομαδα. Η πρωτη γνωμη που πηραμε λεει μη εγχειρήσιμο aka μεταστασεις κλπ.
Η επομενη σκεψη δε θελω να φανει σαν εγωιστικη η εκτος τοπου, ξερω περιπου τι μας περιμενει οσον αφορα την αρρωστια, το εχουμε ξαναπερασει στην οικογενεια, η στηριξη και ολα ειναι δεδομενα.

Αλλά..!
Με τη κοπελα για γαμο θα πηγαιναμε το εχουμε σχεδον δεδομενο.
Παροτι στα 30+ μας, το καθυστερουμε γιατι θελουμε και οι δυο να ειμαστε ικανοι να συντηρηθουμε μονοι μας (και στην ιδια χωρα) πριν κανουμε το βημα. Βοηθειες απο γονεις δεν θα παρουμε. Αυτη τη στιγμη η καριερα λεει 3+ χρονια καθυστερησης ακομα το λιγοτερο για λογους δικους της (υποειδικευση) και δικους μου (μη εργασια/ phd).

Με τις εξελιξεις αυτες, μου περναει πλεον απτο μυαλο οτι δε γινεται να μη συνοδευτει στην εκκλησια απτο πατερα της. Δεν θα εχει οσο χρονο θα θελαμε. Επισης δεν θελω να γινω φορτικος, ουτε να φανει ακομψο ως προταση (δυσκολο να το αποφυγω), ουτε οτι πιεζω καταστασεις, ουτε τιποτα, γιατι η προθεση μου ειναι ευγενης.
Απτην αλλη να εχει αυτη τη πικρη (?) γευση ενα τετοιο γεγονος...δε ξερω.
Λογω της καταστασης επισης θα πρεπει να ετοιμασω πραγματα μονος (σκοτιστηκα βεβαια).
Γνωμες?
Αυτα. :(
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#411967 Μην βιαστεις αν δεν το είχες στο πρόγραμμα. Δεν μετράει τόσο το να την πάει ο πατερας, όσο να είστε ευτυχισμένοι και καλα μεταξύ σας. Και ο πατέρας της το ίδιο θα ελεγε αν μπορούσε να το δει εν ψυχρώ.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#411970 Καταρχήν, ένα μπράβο από εμένα για την σκέψη, δείχνει πως αγαπάς και νοιάζεσαι την κοπέλα σου. :) :s_thumbsup
Κατά δεύτερον, το σημαντικό δεν είναι ποιος θα την πάει στην Εκκλησία, αλλά αν η όλη φάση είναι σημαντική γι' αυτούς που συμμετέχουν: για την κοπέλα σου και εσένα (πρώτα και πάνω απ' όλα), τον πατέρα της, τις οικογένειές σας.
Αν είστε μαζί πολύ καιρό και ο γάμος είναι σίγουρος στο άμεσο μέλλον και γενικώς το έχετε συζητήσει (ως κάτι αναπόφευκτο), τότε δεν έχεις λόγο να μην το προτείνεις νομίζω.
Με την λογική, πως η κοπέλα σου σε ξέρει και θα καταλάβει και τους λόγους που το προτείνεις (και πως είναι ανιδιοτελείς και πάνω απ' όλα έχουν αφετηρία εκείνη και την οικογένειά της).
Θέλω να πω, αν πεις κάτι τέτοιο: "Αγάπη μου, ήθελα να είναι όλα τέλεια όταν παντρευτούμε, αλλά η ζωή επέλεξε να μην είναι. Αυτό δεν αλλάζει πως θέλω σαν τρελός να είσαι η γυναίκα της ζωής μου. Θέλεις να παντρευτούμε τώρα πριν τα πράγματα γίνουν πιο άσχημα; Για να κρατήσουμε μόνον την ομορφιά και να διώξουμε την ασχήμια".

Εντάξει, μην γίνω άλλο μελό, καταλαβαίνετε τι θέλω να πω (και ο g να σταματήσει να γελάει, είναι διαταγή! :adminpower: ).
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#411974 Άνδρας που θα πει τα παραπάνω και νομίζει ότι θα έχει λόγο στον έγγαμο βίο, πλανάται πλάνην οικτράν!!


Ωραία σκέψη! Αν νομίζεις ότι μπορείτε να τα βγάλετε πέρα, γιατί όχι.

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By g47
#411982 Σας ευχαριστω ολους.

Τουλαχιστον γελασα με τη μεταφορα του διαλογου, μπραβο hιfi!
Οταν γινει, θα μεταφερω τους μορφασμους αφου πω αυτες τις λεξεις :lol: :s_rofl

Για να απαντησω συνολικα, στο προγραμμα υπηρχε, αλλα οπως ειπα, υπο ΚΣ θα γινοταν χρονια μετα.
Ναι γνωριζομαστε πολυ (εως παρα πολυ) καιρο, δεν ειναι κατι προσκαιρο, εχει συζητηθει το θεμα και εχουμε συζητησει τη φυσικη ροη των πραγματων. Εκει το ειχαμε αφησει γιατι υπολογιζοταν σε min. 3 χρονια.
Ναι, τη νοιαζομαι, εχουμε γραψει πολλα χιλιομετρα μαζι.
Για αυτη θα παντρευτω γιατι προσωπικα δε με πειραζει καν να μη το κανω και απλα να συζω.

Αρα δε σας φαινεται ασχημο...παλι καλα.
Το θεμα ειναι αν τελικα δε βγει τοσο ωραια οσο το φανταζομαι και μηπως ειναι αρκετα πιο "σκληρο" αποτι νομιζω.
Μηπως δηλαδη η απουσια ειναι καλυτερη απο τη παρουσια (οπως γινει εκεινη τη στιγμη, προφανως δε θα ειναι αυριο), ειδικα αφου το εχουμε πιεσει για αυτο το λογο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#411983 Μήπως να μιλούσες με τον γιατρό; Να του πεις τι και πότε θες να το κάνεις για να σου πει και αυτός πως θα είναι η κατάσταση του;

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#411984
Anonymous Founder έγραψε:Θέλω να πω, αν πεις κάτι τέτοιο: "Αγάπη μου, ήθελα να είναι όλα τέλεια όταν παντρευτούμε, αλλά η ζωή επέλεξε να μην είναι. Αυτό δεν αλλάζει πως θέλω σαν τρελός να είσαι η γυναίκα της ζωής μου. Θέλεις να παντρευτούμε τώρα πριν τα πράγματα γίνουν πιο άσχημα; Για να κρατήσουμε μόνον την ομορφιά και να διώξουμε την ασχήμια".


Με συγκίνησες μπαγάσα :s_cry

g47 καταρχάς κρίμα για τα δυσάρεστα νέα :sorry: Έπειτα τον κύριο λόγο τον έχει η φίλη σου. Τις κοπέλες τις επηρεάζει πάρα πολύ η απώλεια του πατέρα τους. Μην την πιέσεις, ας αποφασίσει εκείνη τι θα ήταν το καλύτερο :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By g47
#411986
Νίκος Παππάς έγραψε:Μήπως να μιλούσες με τον γιατρό; Να του πεις τι και πότε θες να το κάνεις για να σου πει και αυτός πως θα είναι η κατάσταση του;

Από το Redmi Note 4


Σωστο. Θα ενημερωνομαι τακτικοτατα ετσι κι αλλιως. Προς το παρον ειμαστε στη διαχείριση πανικου οποτε δε θα μπω σε νουμερα. Μολις το βρηκαν αλλωστε. Αλλα εν καιρω ναι, γινεται.


Dimitris_P έγραψε:
g47 καταρχάς κρίμα για τα δυσάρεστα νέα :sorry: Έπειτα τον κύριο λόγο τον έχει η φίλη σου. Τις κοπέλες τις επηρεάζει πάρα πολύ η απώλεια του πατέρα τους. Μην την πιέσεις, ας αποφασίσει εκείνη τι θα ήταν το καλύτερο :s_dunno


Ισως ειναι ιδιον ολων των θηλυκων αλλα ναι, υπαρχει ενα ιδιαιτερο δεσιμο προς το πατερα.
Εχει το κυριο λογο (βασικα ολους τους λογους, δεν εχω αντιρρηση σε τιποτα) προφανως αλλα πρεπει να ρωτησω πρωτα. Αυτο ειναι το θεμα. Στη κατασταση ολη αυτη, τι κανεις..? Ρωτας?
Άβαταρ μέλους
By dimik
#412016 Διαφωνώ να το προτείνεις εσύ, μπορεί να μην υπάρχει καν σαν ιδέα και μετά να περιπλέξεις τα πράγματα, με την έννοια ότι θα της μπει στο μυαλό η ιδέα ότι δεν θα είναι ο πατέρας της στον γάμο.
Επίσης αν γίνει αυτό παίζει ο γάμος να έχει αντίθετο αποτέλεσμα με την έννοια ότι θα στεναχωρηθούν περισσότερο.

Η δική μου πρόταση είναι να αφήσεις τα πράγματα ως έχουν, αν το σκεφτεί η ίδια και το προτείνει κάντο με τα 1000, αλλιώς επικεντρωθείτε στην διαχείριση του προβλήματος και αφήστε τον γάμο σε κάποια πιο ευτυχισμένη στιγμή ώστε να τον χαρείτε και οι 2 δεόντως.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#412022
dimik έγραψε:Διαφωνώ να το προτείνεις εσύ, μπορεί να μην υπάρχει καν σαν ιδέα και μετά να περιπλέξεις τα πράγματα, με την έννοια ότι θα της μπει στο μυαλό η ιδέα ότι δεν θα είναι ο πατέρας της στον γάμο.
Επίσης αν γίνει αυτό παίζει ο γάμος να έχει αντίθετο αποτέλεσμα με την έννοια ότι θα στεναχωρηθούν περισσότερο.

Η δική μου πρόταση είναι να αφήσεις τα πράγματα ως έχουν, αν το σκεφτεί η ίδια και το προτείνει κάντο με τα 1000, αλλιώς επικεντρωθείτε στην διαχείριση του προβλήματος και αφήστε τον γάμο σε κάποια πιο ευτυχισμένη στιγμή ώστε να τον χαρείτε και οι 2 δεόντως.




Μάλλον θα συμφωνήσω με αυτήν την πρόταση..




@g47
ευχομαι να πάνε όλα καλά με τον μπαμπά της αγαπημένης σου.. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#412030 Όσοι απάντησαν στο ερώτημα που τέθηκε, δεν έχουν άδικο.
Όταν ακούς διάφορες γνώμες, μάλλον πιό εύκολα καταλήγεις κάπου.
Και τώρα που τις διάβασα, μάλλον θα συμφωνήσω κι εγώ με την τελευταία, που διατύπωσε ο dimik και συμφώνησε ο giannik.
Μην προκαλέσεις τέτοια συζήτηση, αλλά αν το φέρει η κουβέντα, δώσε το στίγμα της δικής σου θετικής πρόθεσης και άσε την :inlove: κι την οικογένειά της να αποφασίσουν για κάτι τέτοιο.

ΑΛΛΑ :
Θές και γυναικεία άποψη? :innocent:
Το θέμα επειδή είναι σύνθετο , το συζήτησα με τη σύζυγο διότι όντως , είναι ιδιάζουσα περίπτωση και η απάντηση καθόλου απλή. Οπότε:
Εισηγείται να το προτείνεις εσυ, αφήνοντας λίγες εβδομάδες μέχρι να "ωριμάσουν" τα πράγματα τόσο απο ιατρικές διαγνώσεις όσο και να "συνέλθουν" οι οικείοι του ασθενή απο το πρώτο σόκ της διάγνωσης. Έτσι θα δείξεις πως νοιάζεσαι τόσο την ίδια, όσο και την οικογένειά της, θέλοντας να δώσεις μιά μεγάλη χαρά μέσα στη λύπη τους.

Εύχομαι ότι και να αποφασίσεις, να είναι τελικά το καλύτερο για όλους σας. :)
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#412031 Δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις αλλά πάντα θα με στεναχωρεί που δεν θα είναι στο γάμο μου ο πατέρας μου αλλά και που δεν είχα ούτε καν αυτό το μικρό περιθώριο.