Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#411976 Θεωρητικά, αν είχες μια άμεση διευκόλυνση στο χρέος και ζητούμενο πρωτογενές πλεόνασμα γύρω στο 1.5%, δεν θα χρειαζόσουν άλλα φορολογικά μέτρα ή περικοπές, αφού η ανάπτυξή σου θα ήταν πολύ μεγαλύτερη και αυτό θα έφερνε αυτόματα περισσότερα έσοδα.
Αλλά ακριβώς αυτό είναι που δεν θέλουν, όχι μόνον γιατί έχει κόστος (γιατί όλες οι λύσεις έχουν κόστος, αναλόγως πώς το επιμερίζεις και τι θέλεις να πετύχεις), αλλά γιατί έχουν και αυτοί μια πολιτική καριέρα να στηρίξουν και δεν θέλουν να δώσουν το μήνυμα πως η λιτότητα δεν είναι η καλύτερη λύση δια πάσα νόσο και πάσα |λογοκρισία|...
Ούτε πρόκειται φυσικά ποτέ να μας ρωτήσουν να προτείνουμε εναλλακτική.
:s_dunno
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#411992 Δεν είναι θέμα 'λιτότητας'.
Περνάνε το μήνυμα ότι δεν μπορεί ο κάθε τυχοδιωκτίδης πολιτικός να κανονιάζει τη χώρα του επανιδρύοντας το κράτος με αντίστοιχους διορισμούς, επιδοτήσεις, βολεματάκια, μιζούλες και μόλις ακουστεί η πιστολιά να καθαρίζει η ΕΕ για πάρτη του ρίχνοντας το λογαριασμό στις χώρες που δεν ξεχείλωσαν τα ταμεία τους.

Εκτός αν θεωρείς HF ότι οι Σλοβάκοι (τυχαίο παράδειγμα) είναι ΧΑΖΟΙ και δεν μπορούν να φτιάξουν μια ΔΕΚΟ για την προστασία των μουνόψειρων στο Δούναβη με manatzareus που θα παίρνουν τετραχήνες ή οι Φινλανδοί (άλλο τυχαίο παράδειγμα) είναι ΣΤΟΚΟΙ και δεν μπορούν να διοργανώσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταρανδομαχίας χτίζοντας παλέ ντε σπορ με χρυσές χέστρες σε όλη τη χώρα μοιράζοντας pluto σε όλους τους εργολάβους της χώρας.

Φαντάσου να ερχόταν ο όποιος ΕΛ πρωθυπουργός και να έλεγε σε σένα που ο μπαμπάς σου (τυχαίο παράδειγμα) παίρνει μια πολύ βασική σύνταξη ότι πρέπει να σου τον ακουμπήσει λιγάκι επειδή ο Βέλγος πρωθυπουργός (εννοείται τυχαίο παράδειγμα) αποφάσισε να μοιράζει διχίλιαρες συντάξεις σε 40αρηδες γιατί τα ποσοστά του έπεφταν συνέχεια.

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ξερό κρουασάν;
Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα έλεγες.
:)
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#411999 H μέχρι πρότινος Ευρωπαϊκή ευημερία των 5-6 ανεπτυγμένων χωρών ( Γερμανία κλπ ) ήταν αποτέλεσμα και των πωλήσεων τεχνολογικά προηγμένων ακριβών προϊόντων σε μικρότερες και υποδεέστερες τεχνολογικά χώρες ( Ελλάδα κλπ ), με το κόλπο της Ε.Ε που έβαλαν πολλές θηλειές στους λαιμούς των μικρότερων και φτωχότερων χωρών για οικονομικές προσαρμογές που ήταν απίθανο κα γίνουν όταν παράλληλα απαγόρευαν την παραγωγή ορισμένων συγκεκριμένων προϊόντων που παρήγαγαν οι πλουσιότεροι ήρθε το γλυκό και έδεσε, και όσο περνούσαν τα χρόνια δανείζοντας ασύστολα τις μικρές οικονομίες να αγοράζουν συνεχώς τάχα μου για να εξισωθούν ανέβασαν τεχνητά το βιοτικό επίπεδο των μικρότερων χωρών οι οποίες έριξαν τα δανεικά στην κατανάλωσηκαι χωρίς ανταγωνιστικές παραγωγές δημιουργήθηκε μια φούσκα πολύ μακριά από την πραγματική οικονομία.

Έτσι όταν έκλεισαν απότομα τις στρόφιγγες του άκρατου δανεισμού από τον πανικό της επερχόμενης κρίσης από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού θεώρησαν ότι ήρθε η ώρα να αποκομίσουν ακόμα περισσότερα κέρδη στραγγίζοντας τις οικονομίες των φτωχότερων κρατών, εκεί τελείωσε το παραμύθι της τέλειας και απίθανης Ε.Ε και τώρα ψάχνουμε να βρούμε τι έφταιξε, ποιός έφταιξε και ποιός βγήκε κερδισμένος από την 20ετία της επίπλαστης ευημερίας, και σε πείσμα των καιρών και της τυφλότητας των λαών και ειδικά του περιούσιου δικούς μας βλέπουμε καθημερινά την δημιουργία νέων τζακιών που δημιουργούνται με τις ίδιες μεθόδους και τα ίδια ψέματα που είχαν χτιστεί τα προηγούμενα τζάκια, όταν οι ίδιες οικογένειες επί δεκαετίες κρατάνε ακόμα γερά και παράλληλα φυτρώνουν νέες που είναι πολύ μέσα στα πράγματα έπρεπε να είχαμε καταλάβει από καιρό ότι υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, αλλά μια ματιά εδώ στα άλλα τοπικά με τις δεξιοαριστερές συζητήσεις περί του ποιός έφταιξε και γιατί κλπ, δίνουν τον τόνο πως σκέφτονται ακόμα οι Έλληνες και δυστυχώς όλα αυτά που κουβαλάμε μέσα μας σα λαός δεν μας αφήνουν να δούμε καθαρά το τοπίο στο οποίο βρισκόμαστε αφού τυφλωμένοι από το Ελληνικό μας παρελθόν και την συνεχή ομφαλοσκόπηση αδυνατούμε να δούμε καθαρά προς τα πού πρέπει να πάμε.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#412001 Σβήστηκαν ποστ με υποψία flame bait, ένθεν κακείθεν. Απλώς το γράφω για να μην γράφετε άδικα.Παράπονα δημόσια δεν γίνονται δεκτά, όποιος θέλει στέλνει πμ σε δύο mods κατ' ελάχιστον.[mod]
Άβαταρ μέλους
By markvag
#412085
dstou έγραψε:
Ξεπερνάω το τζάμπα λόγια (και δεν θέλω αυτή τη στιγμή να μπούμε στα πιο ειδικά του γιατί αυτές οι οικονομίες είχαν τις επιδόσεις αυτές), αλλά αντιπρόταση; Μία εικόνα τα λέει όλα:


Σόρυ, δεν είναι απάντηση αυτή. Ο ΣόιμπλεΣ θεωρεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο και για να είναι τέτοιο ζητάει επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% μέχρι το 2022 (και μετά κάτι άλλα νούμερα, μειούμενα, αλλά να διατηρηθούν για αρκετά χρόνια ακόμη.)

Πόσο πρωτογενές πλεόνασμα % εμείς θεωρούμε εφικτό μέχρι το 2022 αντί του ζητούμενου 3,5%? Και με τι μέτρα?


Ο Σόιμπλες μπορεί να πιστεύει ότι θέλει ή να λέει ότι θέλει (γιατί δεν τον έχω για τόσο ηλίθιο που να πιστεύει τέτοιες ανοησίες), το χρέος αυτό δεν είναι βιώσιμο με τίποτα... 50% του ΑΕΠ πλεόνασμα να βγάζεις, και πάλι δεν είναι βιώσιμο! :rtfm:

Σου εξήγησα τον μόνο τρόπο να γίνει βιώσιμο το χρέος: Να αυξηθεί το ΑΕΠ, άλλος τρόπος δεν υπάρχει! :)

Πρωτογενή πλεονάσματα, συνταξιοδοτικά, κτλ είναι δευτερεύουσας σημασίας. Σαφέστατα πολλά από αυτά εξαιρετικά σημαντικά (πχ συνταξιοδοτικό), αλλά αν δεν σημειωθεί αύξηση του ΑΕΠ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να γίνει είναι απλά λεφτά πεταμένα στη μαύρη τρύπα.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#412101 Εαν πεσει κατω απο 120% του ΑΕΠ,ειναι βιωσιμο.
Θελει ομως παραγωγη ,κατι που στην ελλαδα δεν δημιουργηθηκε ποτε.
Άβαταρ μέλους
By pik.
#412143
italakias έγραψε:Εαν πεσει κατω απο 120% του ΑΕΠ,ειναι βιωσιμο.
Θελει ομως παραγωγη ,κατι που στην ελλαδα δεν δημιουργηθηκε ποτε.

υπηρχε απλα είχαμε αποβιομηχανοποιηση την χρυση δεκαετια της αλλαγης και απο εκει δεν συνηλθαμε ποτέ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#412168
italakias έγραψε:Εαν πεσει κατω απο 120% του ΑΕΠ,ειναι βιωσιμο.
Θελει ομως παραγωγη ,κατι που στην ελλαδα δεν δημιουργηθηκε ποτε.


Για να πέσει κάτω από το 120% του ΑΕΠ, πρέπει να αυξηθεί το ΑΕΠ όμως...

Γιατί αν το ΑΕΠ μειώνεται συνεχώς (αύξηση 0,5% δεν είναι σοβαρή προφανώς), ότι κούρεμα και να κάνεις στο χρέος, σε χρόνο dt πάλι στα ίδια σκατά θα είσαι.

Ούτε καν το 120% δεν είναι το βασικό κριτήριο. Η ανάπτυξη είναι αυτή που κρίνει αν το ΑΕΠ είναι βιώσιμο (και άλλοι παράγοντες, πχ η Ιαπωνία έχει 200% + χρέος και ελάχιστη ανάπτυξη, αλλά το χρέος της θεωρείται βιώσιμο γιατί συντρέχουν μία σειρά άλλων λόγων).
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#412223 - Ενδιαφερουσα προσεγγιση

http://www.liberal.gr/arthro/147711/epi ... chora.html

- Το προγραμμα διακυβερνησης του Κουλη

http://bankingnews.gr/%CF%84%CF%81%CE%B ... -2018.html
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#412274 Όλα δείχνουν πως η επιλογή των ευρωπαίων θα είναι το μαρτύριο της σταγόνας: ελάχιστες προσαρμογές στο χρέος απλώς για να καλύψουν τα peaks, σούρσιμο του προβλήματος, ευχολόγια για ανάπτυξη και απαίτηση για πολύ υψηλά πλεονάσματα για πάντα και... βλέπουμε!
Σου λέει, γιατί να σκάσει το πρόβλημα σε μας; Ασεγιαυριο...
:s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By markvag
#412374
Anonymous Founder έγραψε:Όλα δείχνουν πως η επιλογή των ευρωπαίων θα είναι το μαρτύριο της σταγόνας: ελάχιστες προσαρμογές στο χρέος απλώς για να καλύψουν τα peaks, σούρσιμο του προβλήματος, ευχολόγια για ανάπτυξη και απαίτηση για πολύ υψηλά πλεονάσματα για πάντα και... βλέπουμε!
Σου λέει, γιατί να σκάσει το πρόβλημα σε μας; Ασεγιαυριο...
:s_biggrin


Κλασσική ευρωπαϊκή προσέγγιση... :roll:
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#412940
diplomat έγραψε:-τέλος, απλώς αναφέρω ότι το ΧΑ βρίσκεται σε >800 μονάδες, πράγμα ψιλοανήκουστο για την ελ πραγματικότητα..

Το καλύτερο εξάμηνο από το 1999 στο ΧΑ

Πάνω από τις 820 μονάδες και με κέρδη που ξεπέρασαν το 28%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης το πρώτο εξάμηνο του έτους, με την αγορά να προχωρεί σήμερα σε μικροαλλαγές στη δομή των χαρτοφυλακίων, ούσα σε ετοιμότητα για ένα νέο, πολλά υποσχόμενο εξάμηνο.

Το καλύτερο εξάμηνο από το 1999 στο ΧΑΕιδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,49% στις 823,74 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 817,64 μονάδων (-0,25%) και 825,55 μον. (+0,71%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 74,98 εκατ. ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 74,99 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 303,9 χιλ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,37%, στις 2.153,01 μονάδες, ενώ στο +1,84% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.091,73 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,98% στις 1.040,23 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,39%, ο FTSE 25 υποχώρησε κατά 0,64%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδισε 1,62%. Σε επίπεδο εξαμήνου, ο γενικός δείκτης κέρδη 27,98%, ο FTSE 100 σημείωσε κέρδη 23,8 και ο τραπεζικός 24,14%.

Το εξάμηνο που μόλις τελείωσε είναι το καλύτερο για το Γενικό Δείκτη από το 1999, όταν η αγορά είχε καταγράψει στο πρώτο μισό της χρονιάς κέρδη 47,3% και ένα από τα καλύτερο στον κόσμο φέτος, αναφέρει στο εβδομαδιαίο σχόλιό του ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities.

Σε αυτή την επίδοση οι εμποροβιομηχανικές εταιρίες είχαν την μεγαλύτερη συνεισφορά καθώς ο τραπεζικός κλάδος δεν είχε ομοιόμορφη κατανομή αποδόσεων επηρεασμένος από το δύσκολο ξεκίνημα της χρονιάς σε ότι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις που καταγράφηκαν στους ισολογισμούς, σημειώνει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta ΑΧΕΠΕΥ.

Αν και η συνέχεια είναι πιο δύσκολη από πλευράς εντοπισμού των προφανών φθηνών αποτιμήσεων το οικονομικό περιβάλλον έχει κάποια εχέγγυα για να διατηρηθεί η θετική ψυχολογία με σημείο αιχμής την συνεπή εκτέλεση του προϋπολογισμού και την ολοκλήρωση της λίστας των προαπαιτούμενων στην οποία εμπλέκονται και εισηγμένες εταιρίες (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Lamda, Τράπεζες κλπ), σημειώνει ο αναλυτής.

Το σβήσιμο των συναλλακτικών τζίρων που παρατηρήθηκε στο τέλος του μήνα είχε ως φυσικό επακόλουθο η αγορά να κατεβάσει ταχύτητα και να κινηθεί στην ευθεία.

Οι ενδείξεις όλες συντείνουν ότι το χρονικό διάστημα που ακολουθεί θα είναι μια επανάληψη του περυσινού καλοκαιριού με την αγορά να κινείται πλάγια σε καθεστώς χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, τονίζει ο κ.Χατζηδάκης.

Η ατζέντα του Ιουλίου σε ότι αφορά τα γεγονότα εσωτερικού ενδιαφέροντος είναι αραιογραμμένη με κυριότερες ημερομηνίες την 18η Ιουλίου όπου η Fitch θα εκδώσει την ετυμηγορία της για την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας ενώ στις 24 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών για το 66% της ΔΕΣΦΑ.

Στο εξωτερικό η έναρξη των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων β’ τρίμηνου μετά το α’ δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται να οδηγήσει σε κάποιες επιλεκτικές κινήσεις με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον τραπεζικό κλάδο. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας στις αγορές για την αναχρηματοδότηση της τριετίας ύψους 2 δις ευρώ που λήγει στις 17 Ιουλίου το οποίο στην παρούσα φάση έχει μάλλον χαρακτήρα επιθυμίας παρά πατάει στην υλοποίηση ενός ρεαλιστικού σεναρίου.

Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης ισορρόπησε στην περιοχή των υψηλών διετίας απορροφώντας τις πιέσεις μιας αναμενόμενης κατοχύρωσης κερδών μετά το ράλι των 5 μηνών που έχει προηγηθεί. Οι προδιαγραφές της ανόδου και δεν έχουν αλλάξει ωστόσο η μείωση της δυναμικής των συναλλαγών πιθανότατα να βάλει την αγορά σε αναμονή.

Τα επίπεδα στήριξης και αντίστασης παραμένουν στα γνωστά νούμερα των 790 και 850 μονάδων, αναφέρει ο Μάνος Χατζηδάκης. Οι ταλαντωτές έχουν αποφορτιστεί μερικώς μεγαλώνοντας βραχυπρόθεσμα το ανοδικό περιθώριο ενώ η επιτόπια κίνηση στο στενό εβδομαδιαίο εύρος (μόλις 14 μονάδες) ενεργοποίησε εκ νέου σήμα πώλησης από τον MACD χωρίς όμως να αποκτά κάποια απόσταση ασφαλείας από το σημείο καμπής που θα έθετε σε δοκιμασία την τάση.

Ως εκ τούτου το "επιτόπιο" τροχάδην φαίνεται επικρατέστερο για την συνέχεια αναμένοντας τον επόμενο βραχυπρόθεσμο καταλύτη που θα θέσει τα αντανακλαστικά της αγοράς σε ετοιμότητα.

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς έκλεισε με κέρδη που έφτασαν το 3,86%, με τις Eurobank, Εθνική και ΔΕΗ να ακολουθούν με άνοδο άνω του 2%. Στο +1,90% έκλεισε η Folli Follie, στο +1,50% η ΓΕΚ Τέρνα, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Alpha Bank, ΟΤΕ, Φουρλής και ΟΛΠ. Χωρίς μεταβολή η Ελλάκτωρ και Jumbo.

Στον αντίποδα, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, Τιτάν, Λάμδα και Βιοχαλκο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με απώλειες που ξεπέρασαν το 1%, ενώ μικρότερη του 1% ήταν η πτώση σε Aegean, ΑΔΜΗΕ, ΕΕΕ, Grivalia, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, ΜΕΤΚΑ και Motor Oil.

Στον Mid Cap για ακόμη μία ημέρα οι μετοχές των MIG και Attica Bank εμφάνισαν έντονη συναλλακτική δραστηριότητα, με την πρώτη να κλείνει με άνοδο 4,17%, ανακάμπτοντας από το χθεσινό -11,66%, και τη δεύτερη με κέρδη 5,31%. Άλμα 8,22% σημείωσε και η Profile, ενώ στον αντίποδα η Ικτίνος έκλεισε με απώλειες 7,35%.

NΦ λυγκίδιον: http://www.capital.gr/agores/3223384/to ... 999-sto-xa

#natalemeafta
Άβαταρ μέλους
By markvag
#413060 Α, ρε... ξαναγύρισε η πασοκάρα! :yahoo: Μέχρι και στο χαα το κατάλαβαν και προσαρμόζονται ανάλογα! :rtfm: :shifty: :shifty: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#413154 http://www.tanea.gr/news/economy/articl ... -dis-eyrw/
Χθες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ των οποίων τρεις ξένοι εμπειρογνώμονες για υπόθεση πώλησης και επαναμίσθωσης 28 ακινήτων του Δημοσίου την περίοδο 2013-14. Με την κίνηση αυτή έκλεισε και η τελευταία εκκρεμότητα για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου.

Δεν σου δίνουν τη δόση αν δεν αποφασίσει η δικαιοσύνη της χώρας σου κατά πώς θέλουν.
Που οκ, καλώς αναιρέθηκε γιατί με νόμο δεν μπορείς να διώξεις κανέναν από το ΤΑΙΠΕΔ(κάποια γουρούνια είναι πιο ίσα από τα άλλα), αλλά δεν το βάζεις ως προαπαιτούμενο μωρή Ενωμένη Ευρώπη, κράτα λίγο τα προσχήματα. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#413161 Είμαστε ευρωπαίοι, θέλουμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη, δημοκρατία, θεσμούς να λειτουργούν υπό δημοκρατικό έλεγχο και δεν συμμαζεύεται... εκτός από όταν δεν μας βολεύει... :roll: