Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#411942 Η Λουκά είναι τόσο μπανάλ... :lol: :lol:

Εικόνα


edit: Είδες, άμα πεις τα σωστά λόγια, τον νικάς τον αντίχριστο! :rtfm: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#411958
markvag έγραψε:Η Λουκά είναι τόσο μπανάλ... :lol: :lol:

Εικόνα


edit: Είδες, άμα πεις τα σωστά λόγια, τον νικάς τον αντίχριστο! :rtfm: :lol: :lol: :lol:


Αυτόν τώρα τον άφησαν ή τους ξέφυγε ?
Άβαταρ μέλους
By markvag
#412087 Ξέφυγε από μόνος του... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#412164 Eκτοξεύτηκε χθές με επιτυχία με πύραυλο Arianne 5 από την Γαλλική Γουϊάνα ο δορυφόρος Hellas sat 3, Ο νέος δορυφόρος έχει μήκος 7,5 μέτρα και βάρος σχεδόν 6 τόνους, έχειι 47 αναμεταδότες, η Hellas sat έξυπηρετεί 30 πελάτες από την Ευρώπη την Μέση Ανατολή και την υποσαχάρια Αφρική.

Ο δορυφόρος κατασκευάστηκε στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στο Κορωπί, απασχολεί επιστημονικό προσωπικό από 60 μηχανικούς ειδικευμένους στην διαστημική τεχνολογία και ήδη κατασκευάζεται ο Hellas sat 4 που σε συνεργασία με τον Hellas sat 3 θα αποτελεί και εργασίες backup του hellas sat 3.

O hellas sat 3 θα αντικαταστήσει τον hellas sat 2 ο οποίος θα διακόψει την λειτουργία του το 2018 μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, όση και η προβλεπόμενη διάρκεια ζωής του.

Ο χειρισμός του δορυφόρου γίνεται από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Κορωπί και την Κύπρο όπως γίνονται και χειρισμοί δορυφόρων πελατών της εταιρίας.

Ο νέος δορυφόρος έχει μήκος 7,5 μέτρα και βάρος σχεδόν 6 τόνους.

http://www.hellas-sat.net/default.php?p ... &art_id=40
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#412230 Εικόνα

Το είχα παίξει να αναρτήσει την είδηση ο τραμπάλα. Κουβά και καύσωνα στη μάπα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#412310 Την απόφασή της για αναστολή των κινητοποιήσεων, ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία θα συνεχίσει τον αγώνα της με άλλες μορφές κινητοποιήσεων.
Σε συνέντευξη τύπου μετά την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας ευχαρίστησε την ελληνική κοινωνία για την υποστήριξή της.
"Έχουμε την ευθύνη αυτόν τον κόσμο να μην τον ταλαιπωρήσουμε και να μη κινδυνεύσει η δημόσια υγεία", είπε χαρακτηριστικά.
Έκανε λόγο για πολιτικό παιχνίδι, σημειώνοντας ότι "εμείς δεν ανήκουμε πουθενά, σε κανένα κόμμα και καμμία παράταξη. Πάνω απ' όλα μετράει η κοινωνία και η κοινωνία μας στήριξε".
Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Κι' αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ - ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα απορριμματοφόρα αναμένεται να αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία, η οποία πιθανόν να διαρκέσει- ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ana ... 43387.html
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#413395 Πέθανε ο Μίνως Κυριακού. Πένθος στον ΑΝΤ1

Την τελευταία του πνοή άφησε την Κυριακή ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1. Πένθος στην οικογένεια του τηλεοπτικού καναλιού και στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας. Η πορεία του στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης


http://news247.gr/eidiseis/media-news/p ... 48316.html
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#413599 H Γερμανία, αποφάσισε πως το να λέει ο καθένας ό,τι γουστάρει και αυτό να διαδίδεται στα social media, δεν είναι και τόσο καλό τελικά και πήρε μέτρα:
http://tech.in.gr/news/article/?aid=1500152347
Από τον Οκτώβριο του 2017, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με περισσότερα από δύο εκατομμύρια μέλη θα αντιμετωπίζουν πρόστιμο 5 έως και 50 εκατομμυρίων ευρώ εάν δεν αφαιρούν εντός 24 ωρών «προφανώς εγκληματικά» δημοσιεύματα. Το γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το σχετικό νομοσχέδιο, εντούτοις ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Στα «προφανώς εγκληματικά» δημοσιεύματα περιλαμβάνονται οι ψευδείς ειδήσεις, η ρητορική μίσους και όλες οι παράνομες πράξεις κατά το νόμο, για τα οποία ισχύει το περιθώριο του 24ώρου για τη διαγραφή του δημοσιεύματος από ένα μεγάλο κοινωνικό δίκτυο στη Γερμανία. Όσα αναφέρονται χωρίς η παρανομία να είναι προφανής ή αμφιλεγόμενη, θα έχουν μεγαλύτερο περιθώριο να εξεταστούν, και συγκεκριμένα εντός επτά ημερών.

Το σχέδιο επιφέρει για τα κοινωνικά δίκτυα συνολικό κόστος συμμόρφωσης ύψους τουλάχιστον 28 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Για το κράτος, το κόστος αυτό εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια ευρώ ετησίως και άπαξ δαπάνες ύψους τουλάχιστον 350.000 ευρώ. Το συνολικό απαιτούμενο κόστος συμμόρφωσης για τα ομοσπονδιακά κρατίδια εκτιμάται σε τουλάχιστον 200.000 ευρώ ετησίως.


(έχω βάλει μόνον την αρχή του άρθρου, για τα υπόλοιπα πατήστε στο λινκ πιο πάνω)

Τελικά, δεν μπορείς να ταΐζεις τα γουρούνια με δημοκρατία και να μην περιμένεις να ξανακυλιστούν στην λάσπη. :s_hang
Προφανώς επίσης, όταν κάποιοι χρησιμοποιούν την δημοκρατία και τη ελευθερία λόγου που αυτή, για να την υπονομεύσουν, δεν πρέπει να τους επιτρέπεται, γιατί έτσι βρεθεί σε κίνδυνο όλο το οικοδόμημα.

Νομίζω σωστό μέτρο.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#413607 σωστό μέτρο να αποφασίζει μία εταιρεία τι είναι δημοκρατικό και τι όχι; :dizzy:

θα σου θυμίσω πόσο γελοίο είναι να βάζουν μπιπ στις ταινίες του ψάλτη για να μην φάνε πρόστιμο από το εσρ (πρέπει να το έκαναν ακόμα και το διάστημα που ο σύριζα δεν έχει εσρ) μπας και.. φάνε πρόστιμο ή για να μην ακούσουν τα μικρά παιδιά τη λέξη μακάκας :lol:

άσε μας βρε . που είναι αυτό σωστό μέτρο

θα μου πεις τους γερμανούς καλά κάνουν και τους μαζεύουν γιατί έχουν αποδείξει ιστορικά ότι θέλουν το μάζεμα τους, αλλά αυτή η γενικότερη τάση που τελικά μεταφέρεται και σε εμάς μαζί με όλες τις άλλες ξενόφερτες αηδίες καταντά εμετική :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#413609 Η εναλλακτική ποια είναι; Ν' αφήνεις τον κάθε @@ρα να διαδίδει ό,τι θέλει; Πχ για το πόσο "επικίνδυνα" είναι τα... εμβόλια;
Ή πως οι πρόσφυγες φέρνουν ασθένειες και πως οι... Αυστραλοί τους πνίγουν πριν πατήσουν το πόδι τους στην χώρα;
:s_omg
Υπάρχουν πάρα πολλοί ψυχάκηδες εκεί έξω που θα γράψουν το οτιδήποτε και θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν τον κόσμο. Οπότε, γιατί να μην μπορεί κάποια επίσημη αρχή να ζητήσει να "κατέβει" κάποια δημοσίευση που είναι παράνομη; Πχ αν ο άλλος βάλει αγγελία στο fb και πουλάει πχ φούντα ή υιοθεσίες παιδιών, θα πρέπει να τον αφήσουμε εν ονόματι της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας;
Γιατί να επιτρέπει το μίσος; Από την... φούντα, πιο επικίνδυνο είναι!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#413612 και αν αύριο μεθαύριο σου πούνε κι εσένα κλείσε το μαγαζί γιατί προσβάλλει τον τάδε πώς θα σου φανεί;

ο ψεκασμένος που θέλει να ψεκαστεί θα βρει τις άκρες του να πάρει τη δόση του, αλλά από τη στιγμή που δεν κάνεις παράνομη πράξη (η φούντα βέβαια κακώς είναι παράνομη, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) όπως εμπορία βρεφών η άποψή μου διαχρονικά παραμένει "να λέει ο καθένας ο,τι του έρχεται και γουστάρει"
στη τελική ο καθένας ας αποκτήσει κρίση, αν δε μπορεί πρόβλημά του

αλλιώς να επιστρέψουμε είκοσι χρόνια πίσω όπου θα ενημερώνεσαι μόνο από τα νέα και το δελτίο του mega

τουλάχιστον τώρα τα προβλήματα είναι γνωστά και μπορεί να υπάρχει αντίλογος, διαφορετικά μένουν κρυφά

οι μανούλες του fb πχ νομίζεις ότι τώρα ξεφύτρωσαν; ανέκαθεν υπήρχαν τέτοια άτομα και δρούσαν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο ή σε μικρές ομάδες, αλλά σίγουρα διέδιδαν τις απόψεις τους ανά μεταξύ τους δεν βρέθηκαν 2-3 που βρήκαν πάτημα στο fb και τις έκαναν όλες έτσι

τώρα έχουν βρει τρόπο να ενώσουν τις φωνές τους, από την άλλη όμως βρίσκουν μπροστά τους και τον ανάλογο αντίλογο (και χλεύη ) μπας και συνέλθουν :whistlink:

τα προβλήματα μιας κοινωνίας δεν εξαφανίζονται αν τα κρύψεις κάτω από το χαλί, αλλά αν τα θέσεις σε δημόσια θέα να τα δουν όλοι :rtfm:

θα στο πω και αλλιώς το μεγαλύτερο κακό με τη ΧΑ στην ελλάδα είναι ότι τους έκοψαν το δημόσιο βήμα και σταμάτησαν να εκτίθενται
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 03 Ιούλ 2017, 13:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#413613 +1 στον κιούση.

Ο γενικός κανόνας του όλου εγχειρήματος του ίντερνετς και ειδικότερα των σόσιαλ μύδια είναι ότι η όποια διαχείριση του "υλικού" γίνεται από την κρίση των ιδίων των χρηστών.

Το πρώτο αυτό βηματάκι λογοκρισίας του ίντερνετς μπορεί να μας φέρει σε ζόρικα σημεία. Εξάλλου, για τις εγκληματικές περιπτώσεις υπάρχει (ορθά) η διώξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#413615 ΟΚ, εδώ όμως δεν μιλάμε για τις απόψεις, αλλά για παράνομες πράξεις.
Το πρόβλημα πάντως με τα εμβόλια έχει γιγαντωθεί λόγω ακριβώς της ύπαρξης των social media όπου ο κάθε πυροβολημένος βρίσκει συνοδοιπόρους.
Και σ' αυτή την περίπτωση, δεν μπορείς να πεις "δεν έγινε και τίποτε", γιατί τέτοιοι βλαμμένοι θέτουν σε κίνδυνο και τα παιδιά των άλλων.