Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#320302
NickTG έγραψε:Μπορείς να τα ξέρεις αυτά και πάλι να πρέπει να ρωτήσεις.
Εγώ για παράδειγμα ασχολούμαι με ηλεκτρονικά.
Έστω λοιπόν ότι θέλουν να μου πάρουν κάτι σχετικό. Όταν λοιπόν έχω καμιά 20αρια κονσόλες και 600+ παιχνίδια δεν πρέπει να ρωτησουν πριν ώστε να μην το έχω ήδη? :s_tongue


Αυτό που λέει ο @gianik εν μέρει είναι το σωστό. Θα ξέρει τι θέλεις ή και οι επιλογές που θα σου δώσει θα είναι κατευθείαν στα γούστα σου.
gianik έγραψε:... υποτιθεται οτι τον ξερεις πολυ καλα κ ξερεις τις αναγκες του,τα γουστα του , τα χομπυ του , οτιδηποτε τελοσπαντων...



Ξεπερνώντας το αυτονόητο του "δεν χρειάζεται" και "δεν είναι ανάγκη", όταν πριν δυο χρόνια πάντρεψα δυο ζευγάρια, το μεν πρώτο με το οποίο έχω πολύ περισσότερες σχέσεις και καθημερινή επικοινωνία τους ήταν πολύ εύκολο να καταλάβουν τι "ήθελα". Και όταν τον γαμπρό τον έχω βάλει μπόλικες φορές να μου μαστορέψει το λαπτοπ ... ένα καινούριο λαπτοπ ήταν το δώρο. :lol:
Το δε δεύτερο ζευγάρι που οι σχέσεις είναι καλές αλλά πιο τυπικές και αραιότερες μου έθεσαν δυο τρεις επιλογές και διάλεξα την μία. Ενα ρολόι για την συλλογή μου.
Από την άλλη εγώ προτίμησα σαν δώρο μου σε αυτούς ένα χρηματικό ποσό που ήξερα ότι θα βοηθούσε στο νέο τους σπιτικό. Τώρα αν αυτά τα λεφτά έγιναν κάδρο, καρέκλα ή ψώνια από supermarket ... δεν με ενδιαφέρει. Αν και στις δυο περιπτώσεις απ' ότι έμαθα έγιναν μέρος των εξόδων των γαμήλιων ταξιδιών τους και το βρήκα πολύ καλό.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#320305
gianik έγραψε:Υποτιθεται εισαι κολλητος φιλος με τον μελλοντα κουμπαρο σου... Και δεν ξερεις αν εχει παιχνιδοκονσολα ή ποια εχει;;; :protest:



Όπως λέει και ο Geo έχω εφαρμογή στο κινητό για να μην αγοράζω πράγματα 2η φορά! :rtfm: :lipsealed: :s_tongue


cosneo έγραψε: ή και οι επιλογές που θα σου δώσει θα είναι κατευθείαν στα γούστα σου.



Δεν διαφωνώ σε αυτό.
Απλά μπορεί να θέλει λεπτομέρειες μετά. :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By markvag
#320352
gianik έγραψε:Παντως κ αυτο του να ρωτας τον αλλο τι δωρο θελει ειναι νομιζω πολυ μ@λακια...


Σε αυτό διαφωνώ... Όσο καλά και να τον ξέρεις κάποιον που ξέρεις ότι δεν παρήγγηλε χθες την σούπερ ντούπερ κονσόλα που πήγες να του πάρεις προχθές;;; :innocent: :lol:

Από εμπειρία πάντως στην παρέα μου καταλήξαμε σε αυτή την πολιτική, να ρωτάμε τι χρειάζονται/θέλουν οι άλλοι πριν πάρουμε δώρο... :s_yes Η γυναίκα μου στην αρχή συμφωνούσε μαζί σου (βασικά το θεωρούσε ντροπή), αλλά πολύ σύντομα άλλαξε γνώμη... :s_yes

Πολύ πιο βολικό για όλους. Και ο δωρολήπτης δεν θα γεμίσει άχρηστα μπλιμπλίκια ή πράγματα που τα έχει 10 φορές και θα πρέπει να τρέχει στα μαγαζιά ν' αλλάζει πράγματα, αλλά και ο δωροδότης ( :svivhaha: ) θα ξέρει ότι το δώρο του έπιασε τόπο και θα εκτιμηθεί! :s_yes
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#320362 Ποτέ δεν έχω δώσει λεφτά και το θεωρώ μλκία. Και δεν δέχτηκα και στο γάμο μου. Επίσης ποτέ δεν έχω αγοράσει σαν δώρο κάτι που χρειάζεται ο άλλος. Συνήθως παίρνω κάτι που αρέσει μετά από συζήτηση, αλλά ποτέ δε θα αγόραζε ο άλλος με δικά του λεφτά.
Δηλαδή μια dslr φωτογραφική σε κάποιον που έπαιζε με τις κομπακτ, το θεωρώ ωραίο δώρο. Σε φίλο που είχε, του έκανα δώρο οικιακή επεξεργασία νερού. Πρόσφατα πήρα δώρο ένα drone. Τώρα που το σκέφτομαι είναι δώρα που ο άντρας μόνος του, δε θα σκεφτόταν εύκολα. Δηλαδή για το drone, θα έπεφτε πολύ παντόφλα. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#320365
kyr80 έγραψε:Ποτέ δεν έχω δώσει λεφτά και το θεωρώ μλκία. Και δεν δέχτηκα και στο γάμο μου.



Κυριάκο για κάντο ταληράκια διότι δεν το πιασα αμαλαχειναουμ...
Άβαταρ μέλους
By theo13
#320402
kyr80 έγραψε: Πρόσφατα πήρα δώρο ένα drone


Ότι πιο χρήσιμο ένα drone σε μια καινούρια οικογένεια! Φαντάζομαι θα είναι το πρώτο πράγμα που θα ασχολήθηκαν την επόμενη του γάμου. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#320406
mjacob έγραψε:να δώσει μετρητά ως δώρο

Σαν δωρο κουμπαρου ή γενικα σαν δωρο γαμου;
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#320427 Γενικά δεν δίνω χρήματα σαν δώρο, εκτός από τα ανίψια μου. Ο κουμπάρος μου, είχε πάρει ένα κιλό ασήμι σε μπίλιες. Το πήγε σε εργαστήριο και το έκανε ένα μικρό κύβο και έγραψε κάτι επάνω. Το έχω σαν διακοσμητικό στο γραφείο μου, για να βάζω από κάτω χαρτιά και τιμολόγια πριν το τακτοποιήσω. Θα το έχω για πάντα και θα τον θυμάμαι.
theo13 έγραψε:
kyr80 έγραψε: Πρόσφατα πήρα δώρο ένα drone
<br abp="784"><br abp="785">Ότι πιο χρήσιμο ένα drone σε μια καινούρια οικογένεια! Φαντάζομαι θα είναι το πρώτο πράγμα που θα ασχολήθηκαν την επόμενη του γάμου. :innocent:


Ποιος είπε, ότι θέλω να πάρω κάτι χρήσιμο; Πήρα κάτι, που ο γαμπρός ζαχάρωνε, αλλά ποτέ δε θα αγόραζε. Και πίστεψέ με, ήταν το πρώτο πράγμα που ο γαμπρός ήθελε να ασχοληθεί. Αν ξενέρωσε η νύφη; Προφανώς, αλλά λίγο με νοιάζει.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#320429
kyr80 έγραψε: Ο κουμπάρος μου, είχε πάρει ένα κιλό ασήμι σε μπίλιες. Το πήγε σε εργαστήριο και το έκανε ένα μικρό κύβο και έγραψε κάτι επάνω. Το έχω σαν διακοσμητικό στο γραφείο μου, για να βάζω από κάτω χαρτιά και τιμολόγια πριν το τακτοποιήσω. Θα το έχω για πάντα και θα τον θυμάμαι.
[.

Γαματη ιδέα.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#320430 Είναι τελικά πολύ "ευραιως φασματος" η ολη διαδικασια, από το να ρωτήσεις / ερωτηθείς μεχρι την επιλογή κ.λ.π....

Πρωσωπικά θα προτιμουσα να μην ερωτηθώ και αν κι εφόσον το ζευγαρι κρινει ότι θελει να δωσει ένα δωρο με γεια του με χαρα του και δικη του επιλογή....

Με το ρισκο βεβαια του να μην αρεσει / το εχεις κ.λ.π.

Γιατι τωρα για να απαντησω στο ερωτημα τι δωρο θες πρεπει να ξερω και τι μπατζετ εχουν....

γμτ....
Άβαταρ μέλους
By g8777
#320514
kyr80 έγραψε:Ποιος είπε, ότι θέλω να πάρω κάτι χρήσιμο; Πήρα κάτι, που ο γαμπρός ζαχάρωνε, αλλά ποτέ δε θα αγόραζε. Και πίστεψέ με, ήταν το πρώτο πράγμα που ο γαμπρός ήθελε να ασχοληθεί. Αν ξενέρωσε η νύφη; Προφανώς, αλλά λίγο με νοιάζει.


Αρα πηρες δωρο για την ονομαστικη εορτη/γενεθλια του, οχι δωρο γαμου.

Επειδη οντως ειναι μανικι να αποφασισεις τι δωρο γαμου θα κανεις ή ερχεσαι σε συννενοηση απο πριν με το ζευγαρι ή τους δινεις μετρητα να αποφασισουν αυτοι τι θελουν.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#320732
fokion έγραψε:
Γιατι τωρα για να απαντησω στο ερωτημα τι δωρο θες πρεπει να ξερω και τι μπατζετ εχουν....

γμτ....


Ε, ρώτα τους, τι φοβάσαι;;; :)