Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#411823 Ποιες τρούπες EDDIE_147; Πριν δεν πλήρωναν οι δήμοι για να μαζεύουν τα σκουπίδια; Και μάλιστα πλήρωναν περισσότερους από τις θέσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Οι υπόλοιποι που απαιτούνται, λογικά θα βρεθούν "νοικιασμένοι" από υπεργολάβους.
Το κόστος ούτως ή άλλως θα πληρωθεί. Τώρα το πώς, θα το δούμε. Και πριν το πλήρωνες, και τώρα θα το πληρώσεις.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#411828 Αν μειωθεί το κόστος τρώω το καπέλο μου σαν τον Ρόμπαξ. :lol:

Αλλά βλέπω μια διάθεση 'δώσε και μένα μπάρμπα'.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#411833
EDDIE_147 έγραψε:Αν μειωθεί το κόστος τρώω το καπέλο μου σαν τον Ρόμπαξ. :lol:

Αλλά βλέπω μια διάθεση 'δώσε και μένα μπάρμπα'.

Ποιος σου είπε πως το κόστος θα μειωθεί; Οι συμβασιούχοι έχουν το μικρότερο κόστος ΠΑΝΤΑ. Αν τους αντικαταστήσεις όλους με μόνιμους, τότε το αυξάνεις (γιατί τους πληρώνεις περισσότερα για επιδόματα, άδειες, κλπ κλπ). Αν πάλι τους 10.000 συμβασιούχους τους αντικαταστήσεις με 2500 μόνιμους, μειώνεις το κόστος μεν, δεν σου φτάνουν δε. Οπότε θα καταφύγεις είτε σε νέους συμβασιούχους, είτε σε εργολάβους που θα "νοικιάζουν" τους εργαζομένους στους δήμους.
Σε κάθε περίπτωση το κόστος θα αυξηθεί όμως, γιατί η όλη ιστορία γίνεται για να δοθεί και αυτό στους ιδιώτες, επειδή η μπίζνα έχει πολλά λεφτά (οι εθνικοί εργολάβοι από χρόνια βγάζουν ένα σκασμό λεφτά από τα σκουπίδια, φτιάχνοντας ΧΥΤΑ, εργοστάσια ανακύκλωσης, κλπ κλπ). Τώρα που οι καλές δουλειές τελειώνουν, θέλουν να μπουν και στα σκουπίδια περισσότερο, γιατί υπάρχει παραδάκι μπόλικο και ως γνωστόν, δεν γίνεται να μην μαζεύεις τα σκουπίδια , η όχληση είναι τέτοια που στο τέλος όλοι λένε "υπέγραψε τα πάντα, δεν αντέχουμε άλλο".
Οπότε, όλοι όσοι τώρα λένε "μπουυυυυ, θέλετε και διορισμό τεμπέληδες", ελπίζω να αντιδράσουν το ίδιο όταν ο εργολάβος θα ζητάει πολλαπλάσια και θα πληρώνει ελάχιστα το προσωπικό του.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#411839 Aυτά που σας λέει ο δίπλωματ στη στάση, του τα λέτε του δίπλωματ στο λεωφορείο:

diplomat έγραψε:Η όλη ιστορία με τους συμβασιούχους έχει πολύ ψωμί και πολλές παραμέτρους. Αλγεινή εντύπωση μου έκανε τις προάλλες το σχόλιο ενός εκπροσώπου στο σύντροφο μπογιό, για μπόλικους λόγους (πουχού, "και τί να κάνουμε; να δουλέψωμε στον ιδιωτικό τομέα;", ή "ασέπ; μα, θα χάσουμε τα μόριά μας" ΚΟΡΟΙΔΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΡΕ :s_sarcastic ) αλλά βάζω λίγο ξυδάκι και πάω παρακάτω. Το βασικό προβληματάκι στην όλη εξίσωση είναι ότι ουσιαστικά ψάχνονται οι εργαζόμενοι με ένα παραθυράκι patented by pakis, aka ΠτΔ, με μαζικές μονιμοποιήσεις προσωπικού. :s_hang Το ζήτημα είναι ότι η τότε ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ κίνηση εκμεταλλεύτηκε κάποια ελαστικά πλαίσια της νομοθεσίας (του σωτήριου έτους 2001 νομίζω) για τα ακριβώς επόμενα χρόνια, γεγονός που πλέον δεν ισχύει, άρα το δεδικασμένο παίρνει ποδαράκι άμεσα και εύκολα. :s_yes EDIT, πώς το ξέχασα, οι συμβασιούχοι επίσης ψήνουν πολύ και την ευρωπαϊκή γραμμή που δηλώνει ότι από ένα σημείο ανανεώσεων και μετά, ο εργαζόμενος πρέπει να περνάει σε αορίστου χρόνου. Ξέρετε, η ΚΑΚΙΑ Ευρώπη και η ΚΑΚΙΣΤΟΙ κσένοι, αυτοί μας δίνουν λύση. :s_laughat

Αυτό όμως που προσωπικά δεν μου άρεσε είναι ότι στην ίδια εκπομπή του συντρόφου μπογιό, παρατέθηκαν τα οικονομικά νούμερα που κόστισαν/αξίωσαν ιδιωτικές εταιρίες καθαρισμού σε δήμους οι οποίοι είχαν μισθώσει στο παρελθόν τις υπηρεσίες τους, είτε συνεπικουρικά με τους δικούς τους, είτε σόλο. Τα νούμερα ήταν χοντρικά τρεις με τέσσερις φορές ακριβότερα από τα μισθολογικά κόστη των δημοσίων εργαζομένων :vava: , άντε άμα βάλουμε και άλλες πιστώσεις πέραν των μισθολογικών που δεν αναφέρθηκε ο σύντροφος μπογιό (που συνήθως δίνει σωστά νούμερα), να πω ότι είναι δύο φορές ακριβότερος ο ιδιώτης. Νo μπουένο... συμπέρασμα; ΄Οπως και να 'χει, τα δημοτικά τέλη* θα πάρουν την ανιούσα. :whistlink:

*ακόμα και αν δεν έχουμε την ακριβή λύση ιδιωτικών συνεργείων, το υπες της φασιστερής κυβέρνησης έχει ήδη αναφέρει ότι ο κανόνας των 4-1 (αποχωρήσεις-προσλήψεις) δεν "σπάει" με νομιμοποιήσεις στον συγκεκριμένο τομέα, καθότι θα καλυφθεί ανταποδοτικά από τα, guess what, δημοτικά τέλη. :s_gamer
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#411843 Και τώρα αυτό γίνεται, δεν αλλάζει κάτι.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#411844
Ποιος σου είπε πως το κόστος θα μειωθεί;


Αυτό είναι το ζητούμενο.
Αλλιώς ότι κάνεις με συντάξεις πάει στα σκουπίδια.

diplomat έγραψε:Ξέρετε, η ΚΑΚΙΑ Ευρώπη και η ΚΑΚΙΣΤΟΙ κσένοι, αυτοί μας δίνουν λύση


Βασικά αυτό ισχύει γενικότερα ΙΜΟ.
Και το παιχνίδι της όποιας διαπραγμάτευσης στην τελευταία συμφωνία το έπαιξε η Γαλλία για εμάς.

Οι κοτζαμπάσηδες κανένα φιλαράκι/πελατάκι να βολέψουν.
Μέχρι εκεί.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#411848 Πώς θα το μείωνες εσύ λοιπόν; Εξήγησα παραπάνω ποιες είναι οι επιλογές σου.
Εντελώς καπιταλιστικά, η πιο συμφέρουσα λύση είναι να μην έχεις συμβασιούχους, αλλά να έχεις "νοικιασμένους" εργαζόμενους από τις γνωστές γαλέρες. Αλλά έτσι δεν αποφεύγεις τέτοια προβλήματα σαν αυτό που ζήσαμε (κοινώς, κάποια στιγμή θα φας στην κεφάλα απεργία).
Αν δεν θέλεις απεργίες, κλείνεις σύμβαση με μια εταιρεία και αναλαμβάνει αυτή να λύσει το πρόβλημα no matter what, αλλά αυτό όλη η πιάτσα ξέρει πως είναι και η ακριβότερη λύση.
Δύο τινά λοιπόν, και διαλέγεις:
1. Φθηνό: συμβασιούχοι ή νοικιασμένοι εργαζόμενοι. Πιθανότητα απεργιών: μεγάλη.
2. Ακριβό: σύμβαση με εταιρείες και κανονίζουν αυτές το προσωπικό τους. Πιθανότητα απεργιών: μηδενική.

Διαλέγεις και παίρνεις, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#411851 Μαζί με τα παραπάνω θα έκανα και ένα ψάξιμο να δω πόσοι έχουν προσληφθεί (μονιμάτζα) σε δήμους ως προσωπικό καθαριότητας και δεν αλλάζουν ούτε το καλαθάκι με τα σκουπίδια στο γραφείο τους.

Το πρόβλημα δεν είναι αν έχεις συμβασιούχους ή μονίμους (για μένα μόνιμοι πρέπει να είναι) αλλά το πόσους έχεις, με ποιο τρόπο έχουν προσληφθεί και για ποιο λόγο είχαν προσληφθεί.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#411858 Αυτό πάντως θα το κάνουν τώρα αναγκαστικά, γιατί οι Δήμοι θα πρέπει να πληρώσουν για την καθαριότητα (άρα και το κόστος μισθών ή εταιρειών, ό,τι επιλέξουν).
Αν δεν το κάνουν, θα αναγκαστούν να αυξήσουν τα τέλη.
Το κόστος αυτό, δεν θα πάει στον προϋπολογισμό, γιατί αφορά τους ΟΤΑ.
Η ιεράρχηση των κριτηρίων είναι λάθος πάντως:
-Ποια είναι ακριβώς η δουλειά;
-Πόσες εργατοώρες χρειάζομαι για να την κάνω; (Τόσοι κάδοι, τόσα οχήματα, τόσοι άνθρωποι, τόσες ώρες)
-Βγαίνει η δουλειά;
-Γίνεται σωστά η δουλειά;
-Αν δεν βγει σωστά η δουλειά, τι κάνω; Ποιος είναι υπεύθυνος;

Το τι σύμβαση έχει, πώς προσλήφθηκε, αν είχε βύσμα, αν είναι μόνιμος ή προσωρινός, είναι κάτι που έναν σωστό manager θα τον απασχολούσε τελευταίο. Σίγουρα βέβαια θα ήταν το Νο.1 κριτήριο αν ήθελε ν' ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο πλην του πραγματικού αντικειμένου και προβλήματος.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#411866


dstou wrote:

The European Central Bank says such long periods of high surplus are not unprecedented: Finland, for example, had a primary surplus of 5.7 percent over 11 years in 1998-2008 and Denmark 5.3 percent over 26 years in 1983-2008.



:help:

α) αυτό που είπε ο zorz
β) Από τις υπόλοιπες 200 χώρες τι βλέπουμε;;; :lol:

edit: γ) τι φορολογία έχει η Δανία και η Φινλανδία είπε;;; :lipsealed:


Δεν είναι επιχείρημα το ότι αυτό δεν έχει γίνει πουθενά αλλού, αυτό θέλω να δείξω. Γιατί σου λέει ο άλλος Δανία του νότου δεν θές να γίνεις? ΟΚ, ιδού το Άαρχους, ιδού και το πήδημα. Στην τελική δε σου βάλαμε 5,3% να πιάσεις, ένα 3,5% σου ζητάμε και αυτό για λίγα χρονάκια, εμείς τους παράδες μας θέλουμε πίσω. Ή έστω αντιπρότεινε εσύ κάτι άλλο. (Το τελευταίο δεν το έχει πει ακόμη, το φυλάει για μετά αν το συνεχίσεις, και τότε θα μπλέξεις χειρότερα.)
Η ουσία κρύβεται από κάτω, και εκεί και μόνο εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η ελ επιχειρηματολογία: Τι μέτρα χρειάζεται να πάρει κανείς για να έχει το ζητούμενο πλεόνασμα, τι παρενέργειες θα έχουν αυτή τη στιγμή αυτά τα μέτρα, και πόσο σίγουρα (ή αμφισβητίσιμα) θα είναι τα αποτελέσματά τους και μάλιστα σε τόσο βαθύ χρονικό ορίζοντα που ζητάνε.

Η επίκληση ότι 'αυτό που ζητάτε δεν έχει γίνει ποτές και πουθενά', είναι ΙΜΟ τζάμπα λόγια. Καλά είναι για να παίξεις για λίγο καθυστέρηση, αλλά μέχρι εκεί. Όταν κάποια στιγμή πρέπει να προχωρήσεις στην άλλη παράγραφο, αυτή του αντιπρότεινε εσύ κάτι, εκεί τελείωσαν όλα.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#411903
diplomat έγραψε:΄Ετσι είπε, με ένα δάκρυ να κυλάει στο μάγουλό του ενώ αύξανε το χρέος της χώρας κατά 200% στην πρωθυπουργική του θητεία.
΄Εχω μια υποψία ότι δεν αύξησε και το ΑΕΠ της χώρας αντιστοίχως. :s_laughat

#talege


Μα δεν το ανέφερα επειδή το είπε ο συγκεκριμένος, ας το έλεγε όποιος ήθελε, το ανέφερα γιατί το θεωρώ σωστό, ούτε είπα ότι έκανε καλά που ανέβασε το χρέος, ούτε ότι ήταν ο καλύτερος κλπ, δυηναστεία που αρπάζει δημόσιο κρίμα με πολλούς τρόπους την θεωρώ όπως και μερικές ακόμα, αλλά αν δεν παράγει η χώρα χρήμα για τις ανάγκες της μια ζωή θα είναι υπό κατοχή,και αυτό συμβαίνει από το 1850 ή λίγο πρίν ( απλά θυμάμαι πια υπόθεση λόγω του Πειραιά και της θάλασσας, των πλοίων, των νησιών κλπ ) https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF ... E%BA%CE%BF μέχρι και τα επόμενα 60 χρόνια, αυτό λέω και αυτό πιστεύω, ούτε με ενδιαφέρει ποιός θα σκοτώσει το θεριό αρκεί να το σκοτώσει, οπότε μην με κατατάσεις με κομματικές ταμπέλες κλπ.

Κάθε δουλειά χρειάζεται κάποια πράγματα για να εκτελεστεί σωστά και η διακυβέρνηση της χώρας είναι μια δουλειά, δύσκολη, πολύπλοκη, πολυδαίδαλη, έχει επεκτάσεις και αντίκτυπο σε κάθε πράξη κλπ, κλπ, αλλά βρε αδερφέ γιαυτό είναι εκεί επάνω όλοι με τα δεκάδες πτυχία τους, τους καλούς τους μισθούς, με όλα τα καλά και όλα τα βοηθήματα του κόσμου για να την κάνουν καλά αλλά δεν την κάνουν, αυτό είναι το πρόβλημα, κάνουν οτιδήποτε άλλο από την δουλειά που τους έχει ανατεθεί, την κάνουν με τον τρόπο που τους ευννοεί προσωπικά που τους πλουτίζει και που τους δίνει όλα τα εχέγγυα για μια καλή ζωή και σταδιοδρομία σε αυτούς και τα παιδιά τους,πάντα με τα λεφτά μας, ε ! αϊ σιχτίρ πιά, όλοι ξέρουν τι πρέπει να γίνει και δεν το κάνουν για όλους τους λόγους που γράφονται επί χρόνια, για πόσο καιρό ακόμα θα μας πηδάνε τα κομματόσκυλα της κάθε κυβέρνησης και του κάθε κόμματος ?

Αν έχεις απάντηση στο ποιός θα βάλει τάξη στη χώρα πολύ ευχαρίστως να την ακούσω, γιατί διαπιστώσεις κάνουμε όλοι από τον απλό πολίτη μέχρι τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό, διαπιστώσεις μόνο, έργα στη σωστή πλευράκαι στη σωστή κατεύθυνση είδες πουθενά ?

Α! καλά, φόρους είδα και εγώ, άσε.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#411936
EDDIE_147 έγραψε:
markvag έγραψε:Με το QE αυξάνεται η ποσότητα χρήματος. Είδες κανέναν να διαμαρτύρεται;;;


Αυτοί που βγάζουν σπυριά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ΕΛ χρέους και σπεύδει ο γιδοβοσκός τους να τους καθησυχάσει ότι εφόσον το κοντέρ γράφει 3,5 δεν υπάρχει φόβος ανησυχίας.


Ας τους εξηγήσει λοιπόν ο γιδοβοσκός πως ο μόνος τρόπος για να μην υπάρχει φόβος για το ελ χρέος (και το κάθε χρέος) είναι να αυξάνεται το ΑΕΠ, γρηγορότερα απ' όσο αυξάνεται το χρέος. Με αυτά που επιβάλλει ο γιδοβοσκός, το ΑΕΠ όχι μόνο δεν αυξάνεται γρηγορότερα απ' όσο αυξάνεται το χρέος (επιτόκιο), αλλά μειώνεται (ή αυξάνεται ελάχιστα στην καλύτερη). Άρα το πρόβλημα μεγαλώνει, χρόνο με τον χρόνο.

Αν δεν τα καταλαβαίνουν αυτά, τότε εκεί να δεις τι λογαριασμός θα τους έρθει... :rtfm:

EDDIE_147 έγραψε:
Ερώτηση bonus: του χρόνου που θα σκάσουν οι τρούπες στο ταμείο από τις |λογοκρισία| που κάνει τώρα η κυβέρνηση με τους συμβασιούχους θα πεταχτούν οι θυσίες των συνταξιούχων στα σκουπίδια ή όχι;


Έχουν ήδη πεταχτεί. Αυτό είναι που μου τη βιδώνει περισσότερο απ' όλα. Πως ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κι αν κάνουμε, εφόσον το ΑΕΠ ΔΕΝ αυξάνεται, είναι άνευ ουσίας.


dstou έγραψε:Η επίκληση ότι 'αυτό που ζητάτε δεν έχει γίνει ποτές και πουθενά', είναι ΙΜΟ τζάμπα λόγια. Καλά είναι για να παίξεις για λίγο καθυστέρηση, αλλά μέχρι εκεί. Όταν κάποια στιγμή πρέπει να προχωρήσεις στην άλλη παράγραφο, αυτή του αντιπρότεινε εσύ κάτι, εκεί τελείωσαν όλα.


Ξεπερνάω το τζάμπα λόγια (και δεν θέλω αυτή τη στιγμή να μπούμε στα πιο ειδικά του γιατί αυτές οι οικονομίες είχαν τις επιδόσεις αυτές), αλλά αντιπρόταση; Μία εικόνα τα λέει όλα:

Εικόνα



Anonymous Founder έγραψε: Το σίγουρο είναι πως αν είχε ακολουθηθεί άλλη πολιτική, θα είχε τελειώσει η κρίση πιο γρήγορα και δεν θα σερνόταν το πράγμα τόσο πολύ.


Δυστυχώς, δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Το πρόβλημα στη δύση τις τελευταίες δεκαετίες είναι η τρομακτική αύξηση της εισοδηματικής ανισότητας και η εξ' αυτής προερχόμενη μείωση της κοινωνικής (και εισοδηματικής) κινητικότητας. Όσο δεν λύνονται αυτά τα προβλήματα, θα κινούμαστε από κρίση σε κρίση.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#411959
Ξεπερνάω το τζάμπα λόγια (και δεν θέλω αυτή τη στιγμή να μπούμε στα πιο ειδικά του γιατί αυτές οι οικονομίες είχαν τις επιδόσεις αυτές), αλλά αντιπρόταση; Μία εικόνα τα λέει όλα:


Σόρυ, δεν είναι απάντηση αυτή. Ο ΣόιμπλεΣ θεωρεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο και για να είναι τέτοιο ζητάει επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% μέχρι το 2022 (και μετά κάτι άλλα νούμερα, μειούμενα, αλλά να διατηρηθούν για αρκετά χρόνια ακόμη.)

Πόσο πρωτογενές πλεόνασμα % εμείς θεωρούμε εφικτό μέχρι το 2022 αντί του ζητούμενου 3,5%? Και με τι μέτρα?