Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By elvet
#411882 ^ Δεν κατάλαβα τί εννοείς :(
Εχουν γραφτεί πάρα πολλά για τον εμφύλιο, ειδικά μετά το άνοιγμα και των αρχείων των χωρών του υπαρκτού, μόνο κάποια αρχείο στον Περισσό δεν ε΄χουν ανοίξει για μελετητές (εδώ μπορεί να κάνω και λάθος).
τι άλλο μένει να έρθει στο φως; τί είναι άγνωστο;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#411887
Εάν αναγνώριζε η αριστερά τα εγκλήματα που έκανε κατά τη δεκαετία του ’40 θα ήταν πολύ καλύτερα. Μέχρι τώρα ή αποκρύπτονται και υποβαθμίζονται ή πάντα δικαιολογούνται στο όνομα των υψηλών ιδανικών του αγώνα


Συ ειπας. :(

Πραγματικα ειναι κωμικο. Να επιτασσει ο νικητης στον ηττημενο οχι απλα να αποδεχθει την ηττα του, αλλα να φορτωθει και τα κριματα ολων των πλευρων πανω του. :lol:

Εν ολιγοις δλδ αυτο που απαιτειται απο την Αριστερα ειναι να υπογραψει την επιμνημοσυνη δεηση της στα ματια του ποπολου. :lol:
Γιατι μετα ολα θα ειναι καλυτερα χωρις τους συμμοριτες κονσερβοφορους.


Τροφη για σκεψη:

Οδος/πλατειες/αγαλματα "Ναπολεων Ζερβα" στην Ελλαδα vs αντιστοιχες "Αρη Βελουχιωτη".
Άβαταρ μέλους
By elvet
#411892 Πάλι σε χάνω...
Αυτό που είπα εγώ είναι να αναγνωρίσει η αριστερά τα δικά της εγκλήματα (που δεν ήταν ούτε λίγα, ούτε χωρίς συνέπειες) και όχι όλα τα εγκλήματα, τη δεκαετία του '40.
Να παραδεχτεί οτι έσφαξε κόσμο κατά τον αγώνα για επικράτηση, ή μήπως δεν έγινε αυτό;

Δεν έχω μετρήσει τις οδούς και τα αγάλματα του Ζέρβα ή του Βελουχιώτη, αλλά απ όσο γνωρίζω το ΚΚΕ καταδίκασε τον δηλωσία Κλάρα σε απομόνωση, άρα και εξόντωση, και δεν θυμάμαι να τον έχει αποκαταστήσει κομματικά τουλάχιστον μέχρι τώρα
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#411895 Έχει προβεί στην πολιτική, αλλά όχι στην κομματική του αποκατάσταση.
Προ πενταετίας αν θυμάμαι καλά
Άβαταρ μέλους
By g8777
#411898 Και ξαναλεω (μαλλον για τελευταια φορα).
Το να ζητας απο τον ητημενο να προβει πρωτος -ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ-σε αναγνωριση των δικων του εγκληματων ειναι απλα ανηκουστο. Θα μου επιτρεψεις να αμφιβαλλω για τις αγαθες προθεσεις των απανταχου Πατριδολαγνων (σε περιπτωση που θα αναρωτιεται καποιος οτι μια τετοια κινηση θα ειχε νοημα στο πλαισιο μιας ειλικρινους προσεγγισης μεταξυ των 2 πλευρων προς εδραιωση της εθνικης συμφιλιωσης). Γιατι ακριβως λογω της ιδεολογικης της ηγεμονιας :lol: η Αριστερα -και μονο αυτος ο χωρος-αμυνεται εδω και 70 χρονια με την πλατη στον τοιχο για "κονσερβες", "Μελιγαλαδες", "ΕΑΜοβουλγαρους" κλπ κλπ.
Ποια εθνικη συμφιλιωση λοιπον; :lol:

Αυτο ειναι εξεταση προστατη.
Άβαταρ μέλους
By elvet
#411934 @8777
Με κάνεις να γράφω με τέτοια ζέστη :s_shout
Βλέπεις εχθρούς και πατριδολάγνους που κυνηγάνε τους ηττημένους του ’49, οι οποίοι ακόμα και πάντα αμύνονται; Η αριστερά είναι πάντα σε άμυνα, δεν επιτίθεται/ επιτέθηκε ποτέ, μονίμως απολογείται για τις συκοφαντίες που τις καταλογίζουν; :s_omg
Αυτή η θέση μου φαίνεται ο ορισμός της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς. :shifty:
Λέω ότι ζητάω (περιμένω) από τον ηττημένο να αναγνωρίσει ότι έκανε εγκλήματα, τα ΔΙΚΑ του, στον αγώνα για επικράτηση, απόκτηση εξουσίας τη δεκαετία του 40. Να πει ότι όντως σφάχτηκαν π.χ. στον Μελιγαλά, μια και τον αναφέρεις χωρίς εισαγωγικά, και ανήλικοι και άμαχοι (κυρίως) και άσχετοι. Και όλοι αυτοί δεν ήταν συνεργάτες των Γερμανών και εκτελέστηκαν για να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο. Μέχρι και ο στερημένος πλατειών και αγαλμάτων Βελουχιώτης παραδέχτηκε ότι έγιναν «υπερβασίες» από τον ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο το ‘44.
Εθνική συμφιλίωση έχει επέλθει σταδιακά και έμπρακτα μετά το 1974, από τους νικητές που είχαν την εξουσία. Νομιμοποιήθηκε το ΚΚΕ, αναγνωρίστηκε η εθνική αντίσταση και αμείφθηκαν με συντάξεις όσοι ήταν ή δήλωσαν αντιστασιακοί, καταργήθηκε πλήρως ο αποκλεισμός πολιτών από οτιδήποτε για κοινωνικά φρονήματα, επέστρεψαν οι πολιτικοί πρόσφυγες (και οι κατιόντες τους), όσοι ήθελαν, με την εξαίρεση κάποιων σλαβόφωνων, αλλά εκεί δεν είναι ιδεολογικό το θέμα.
Αναγνωρίστηκαν εξορίες, εκτοπισμοί και βασανιστήρια που έγιναν μετά το ’49. Αλλάχτηκαν ονομασίες δρόμων σχετικές με τον εμφύλιο για να μην προκαλούν, π.χ. η Κονίτσης έγινε Λαμπράκη, αλήθεια πόσες Λαμπράκη υπάρχουν, μια και ασχολείσαι με οδούς και πλατείες;
Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην ιδεολογία, έκφραση πολιτική τοποθέτηση (φεστιβάλ, εκδόσεις, συγκεντρώσεις, κλπ) μέχρι που περάσαμε στο άλλο άκρο (π.χ. απαγόρευση προβολής ταινίας που δεν άρεσε στο ΚΚΕ).
Αντίθετα από την αριστερά δεν είδα ούτε συζήτηση για τα εγκλήματα που έγιναν από το 43 έως το 49, και μάλιστα όποιος γράψει κάτι (ακόμα και τεκμηριωμένο) που δεν ταιριάζει στην ιδεολογική ηγεμονία χαρακτηρίζεται εύκολα από αναθεωρητής έως …φασίστας :help: , χαρακτηρισμός εύκολος για όποιον διαφωνεί με την αριστερά. Π.χ. όταν ο Βαλτινός έγραψε την Κάθοδο των 9 ή το σενάριο της ταινίας Ταξίδι στα Κύθηρα, όπου ιστορεί τα βάσανα των ανταρτών ήταν καλός. Όταν έγραψε την Ορθοκωστά που ιστορεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ανταρτών και τις δολοφονίες τους, έγινε φασίστας και ταγματασφαλίτης (λέξη που ξαναγύρισε στη μόδα με τους συριζαίους αντιμνημονιακούς :s_rofl ).
Κοντολογίς υπήρξε και υπάρχει εθνική συμφιλίωση και ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, η οποία ηγεμονία αφενός έχει ταυτίσει το όποιο αριστερό με το καλό και το ηθικό (Το ηθικό πλεονέκτημα του Φλαμπουράρη) και αφετέρου αρνείται οποιαδήποτε κριτική ή απόδειξη ή διαφωνία με τις θέσεις της.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#411935 Το να βγει η αριστερά ή η δεξιά μόνη της για να αναγνωρίσει τα εγκλήματά της σήμερα, τι ακριβώς εξυπηρετεί;
Ούτε η αριστερά βγήκε ποτέ, ούτε η δεξιά, γιατί εγκαλείται η μία;
:hmmm:
Εμένα μου φαίνεται άχρηστο κάτι τέτοιο, κανείς δεν ασχολείται με το τι ακριβώς έγινε στον εμφύλιο πριν τόσα χρόνια, όλοι καταλαβαίνουν πως εγκλήματα έγιναν ένθεν-κακείθεν και πως δεν χρειάζεται να τα σκαλίζεις περισσότερο γιατί θα λερωθείς...

Γιατί να μπει κάποιος στην διαδικασία;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#411939 Τα 2 άκρα που λέγαμε, κάποιοι είναι τόσο περήφανοι για εγκλήματα που τα φωνάζουν κιόλας

Είμαστε εδώ, Κομμουνιστών εγγόνια, τα κονσερβοκούτια δεν σκούριασαν ακόμα
Ένας ειναι ο δρομος λαε για να νικας εαμ, ελας, μελιγαλας
ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ

https://marinosantifas.wordpress.com/%E ... %E2%98%85/




απλά με επίσιμη αποδοχή του λάθους εκατέρωθεν μειώνεται λίγο το πάτημα των άκρων.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#411941 elvet παραλογίζεσαι. Ζητάς από το ΚΚΕ να κάνει κάτι μονόπλευρα, κάτι που δεν έγινε ούτε από τη δεξιά ούτε από το επίσημο κράτος. Ακόμα γκρινιάζεις για την Ελένη, αλλά η Ελένη προβλήθηκε κανονικά και παίχθηκε και στην τηλεόραση. Ποια απαγόρευση ονειρεύεσαι; Το δικαίωμα να προβληθεί, πρέπει να στερήσει το δικαίωμα σε όποιον διαφωνεί να διαμαρτύρεται; Εγώ θέλω να λέω τις εκδηλώσεις μνήμης των ταγματασφαλιτών και των δοσίλογων γιορτές μίσους. Και; Απαγορεύεται από κάπου; Μήπως αυτό τις έχει εμποδίσει; Γίνονται κάθε χρόνο ακόμα και πέρσι και φαντάζομαι θα γίνουν και φέτος. Τι σε νοιάζει πως τις λέω εγώ; Τράβα εσύ, δόξασε και τίμησε τους δωσίλογους και άσε με εμένα να σε λέω όπως θέλω. Δυστυχώς για σένα σήμερα το έχω αυτό το δικαίωμα, κάποτε δεν το είχα και ενδέχεται να μην το έχω και στο μέλλον, όταν θα παύσει η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς που έδωσε στους αριστερούς δικαίωμα λόγου. Ανήκουστο!
Άβαταρ μέλους
By g8777
#411948 Ιδεολογικη ηγεμονια της Αριστερας=Σαν να λεμε οτι ο Ολυμπιακος ειναι ο δυναστης του ελλ. ποδοσφαιρου επειδη κατεβαινει μονος του στο γηπεδο.
Καλα κανουν βεβαια και πονηρα σκεπτομενοι την εγκαλουν να σηκωσει ολο το βαρος του εμφυλιου. Ελα ομως που απο την αλλη δεν εχουν να κανουν με τιποτα παιδακια στην συνωμοσιολογια και το πολιτικο ανταρτικο.

Ελβετ τουλαχιστον αστειο να συγκρινουμε τον Λαμπρακη με τον Βελουχιωτη υπο το πρισμα του κομματικου τους αποτυπωματος.

Η γνωστοτερη φωτο του Λαμπρακη:

Εικόνα
:s_bye :s_bye
Άβαταρ μέλους
By dimik
#411952 έβαλε ένα Λ παραπάνω μάλλον :hmmm:

Πάντως εγώ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει η αριστερά να είναι ο ΠΑΟΚ της πολιτικής διαρκώς; αφού δεν έχει παιχτάκια να παίξει μπαλίτσα, ακόμα και υπο τα όπλα σκατά τα έκαναν μετά τα Δεκεμβριανά, στον πολιτικό λόγο, διπλωματία, όραμα κλπ δεν χρειάζεται καν να αναφερθούμε. Άρα μονότερμα οι μοναρχοφασίστες από την κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου κι έπειτα και οι αριστεροί με το παράπονο στα χείλη που τους δικαιολογεί και καμιά βρισιά παραπάνω λόγω παράγκας :rtfm:


Αλήθεια στην Κόνιτσα, στην Νάουσα, στο Καρπενήσι, στην Φλώρινα, στον Γράμμο και στο Βίτσι πολέμησαν δοσίλογοι με προδότες ή εθνικός στρατός με κομματικό στρατό;
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#411956 Εγώ δεν μπορώ να αντιληφθώ τον συλλογισμό του elvet. Βγήκε η ΝΔ να πει ότι οι προπατορές μας ήταν ταγματασφαλίτες? Δεν λεω για την ΧΑ, αστους αυτούς.
Μιλάμε για μια χώρα που μεταπολεμικά διώχθηκαν οι κομμουνιστές μέχρι πολύ πρόσφατα, και δοσύλογοι και ταγματασφαλίτες βρήκαν θέση στο νέο κράτος.

Δεν λέει κανένας ότι και το ΚΚΕ δεν έκανε καφρίλες αλλά ειλικρινά τί ακριβώς περιμένει ο elvet και γιατί τόσο μονόπλευρα δεν μπορώ να το αντιληφθώ.

Εδώ δεν έχει ζέστη πάντως :twisted:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#411968 Κράτος διώκει κομμουνιστές εν μέσω ψυχρού πολέμου στον πλανήτη != κόμμα παίρνει τα όπλα με ξένο δάκτυλο για να καταλλάβει την εξουσία
Το ότι οι μεν υποστηρίζονταν από το δυτικό και οι δε από το ανατολικό μπλοκ δεν στερεί την διεθνή αναγνώριση και νομιμοποίηση της κυβέρνησης.


Να ζητήσει συγνώμη το κράτος που έκανε αυτό που έπρεπε δεδομένων των συνθηκών; Αποκατέστησε ηθικά και οικονομικά τους διωκόμενους, τι άλλο να κάνει;
Οι αντίπαλοι όμως εκτός από τις πάπιες κάνουν και προπαγανδιστική εκμετάλευση των εγκλημάτων τους, ας βγουν κι αυτοί να πουν ότι ήταν λάθος αυτές οι ενέργειες και ας σταματήσουν να τις φωνάζουν με περηφάνια στις διαδηλώσεις.

btw οι προπάτορες της πλειοψηφίας στην βουλή τα τελευταία 70 χρόνια και όχι αποκλειστικά της ΝΔ :iconcool: , μπορεί να ήταν από μέλη του ΕΔΕΣ μέχρι παρόντες σε Ελ Αλαμέιν, Ρίμινι κοκ ή απλά θύματα του ΔΣΕ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#411972 Τα όπλα και των δύο πλευρών απ' έξω είχαν έρθει. Επίσης, αν είχαν κερδίσει οι κομμουνιστές, μια χαρά αναγνωρισμένη θα ήταν η κυβέρνηση από την μισή υδρόγειο...
Αυτά δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα, πολύ παιδιάστικη προσέγγιση του Εμφυλίου.

Το χειρότερο όλων είναι πως η μοιρασιά είχε γίνει, η Ελλάδα είχε καταλήξει στην μεριά των Αμερικανών-Άγγλων και όχι των Ρώσων, ο Στάλιν τα είχε υπογράψει (στην Γιάλτα), αλλά στην Ελλάδα δεν τους είπαν ποτέ τα νέα. Και συνέχισαν να πολεμούν χωρίς να υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#411975 Νομίζω ότι ούτε από την μισή υδρόγειο θα ήταν αναγνωρισμένη μια κομμουνιστική κυβέρνηση εκείνη την περίοδο. Το λες παρακάτω μόνος σου, η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ στην Σοβιετική σφαίρα επιρροής και ούτε θα έμπαινε.
Τα όπλα κάποιοι τα κουβάλησαν από την Κορυτσά στην Κρήτη από εκεί στην Αίγυπτο στην Ιταλία και πίσω, δεν είναι ακριβώς το ίδιο και δεν τους λες και φασίστες, ενώ άλλοι έφτασαν σε σημείο να σκοτώσουν ομοεθνείς τους για να τα πάρουν και όχι δεν αναφέρομαι στους ταγματασφαλίτες κλπ, αυτούς καλά τους έκαναν.

Το χειρότερο όλων είναι ότι στο Συνέδριο του Λιβάνου ο ΕΛΑΣ πήγε με υπερβολικές αξιώσεις και με το ανδρείκελο τον Σαράφη, αν είχαν ζητήσει λιγότερα πιθανότατα θα τα είχαν πάρει και με την σύμφωνη γνώμη των Μ.Δυνάμεων και θα γλιτώναμε πολύ αίμα και γκρίνια.