Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By corsair
#411148 αυτοι οι στρατιωτικοι (τυπου |λογοκρισία|) θα πρεπει να φοβουνται διπλα και τριπλα μην γινει κανενα μπαμ... γιατι απο στρατηγοι και διοικητες μπορει να βρεθουν σε κανενα χαντάκι παραχωμενοι... Τον εφαγε ο οχτρος θα λενε :shifty:

Τουλάχιστον στην δικη μου μονάδα κάπου καπως κάποτε ξέραμε ποιος θα ταν ο πρωτος νεκρός πανω στο νησι και δεν θα ταν Τουρκος :innocent:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#411196 Η φήμη που ακολουθεί τον κάθε στρατιωτικό τόσο για τις γνώσεις του όσο και (ίσως λίιιιγο περισσότερο) τη συμπεριφορά του, είναι αυτό που μένει για τον καθένα ξεχωριστά, ανεξαρτήτως του βαθμού που θα φτάσει!
Όσο γελοίο είναι να είσαι άσχετος, άλλο τόσο είναι να είσαι (ας το πω κομψά :innocent: ) δύστροπος και υπέρ το δέον αυστηρός.
Ακόμα και οι πλέον "κηδείες" :lol: στρατεύσιμοι και μόνιμοι, αυτά τα "βλέπουν" . :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#411239 Διάλειμμα για διαφημίσεις. Αλήτες-κοντράκηδες στο Μινσκ :lol: :

Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#411357 Σαν "κρις-κραφτ" το πάει. :lol:

Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#411440
corsair έγραψε:αυτοι οι στρατιωτικοι (τυπου |λογοκρισία|) θα πρεπει να φοβουνται διπλα και τριπλα μην γινει κανενα μπαμ... γιατι απο στρατηγοι και διοικητες μπορει να βρεθουν σε κανενα χαντάκι παραχωμενοι... Τον εφαγε ο οχτρος θα λενε :shifty:

Τουλάχιστον στην δικη μου μονάδα κάπου καπως κάποτε ξέραμε ποιος θα ταν ο πρωτος νεκρός πανω στο νησι και δεν θα ταν Τουρκος :innocent:


Το έχω αναφέρει ξανά, οπότε το γράφω σύντομα. Είχα εντολή από τον Λγο να φάω έναν, τον Διμοιρίτη μου, όταν θα δινόταν το σύνθημα για επιχειρήσεις. Μου είχε πει: αν γίνει περιστατικό, όπως στα Ίμια ή του '87, όταν θα σου δώσω το σύνθημα, θα φας τον Κ... και θα πάρεις την Διμοιρία να σωθούμε όλοι. Βέβαια, η απορία μου ήταν γιατί εγώ πρέπει να γίνω δολοφόνος και αυτοί να μην κάνουν την δουλειά τους (βλ. ετήσια αξιολόγηση και έκθεση που γράφει ότι ο Κ... έχει οριακή νοημοσύνη και δεν είναι χρήσιμος στο στράτευμα).

Αν και αποκαλύπτω σχέδια, τα οποία γνωρίζουν οι απέναντι, το γράφω, για να δουν οι Υπηρεσίες ότι ξέρω τί λέω. 3ος Λόχος άμυνα στο ποτάμι. Αφού φάνε το πρώτο κύμα, ό,τι απομένει συμπτύσσεται, γίνεται εφεδρεία, και οι 1ος και 2ος είναι η κύρια γραμμή αμύνης. Εγώ είχα το πιο εύκολο σημείο για διάβαση. Αρχηγός στοιχείου στο πολυβολείο. Επειδή θα κάτσεις μέχρι να σε περάσουν από πάνω τα άρματα, είπε ο Λγος.

Βασικά, αυτό που ήθελαν ήταν απλό: τρώω τον βλάκα που δεν ξέρει τίποτε κι ας ήταν μόνιμος, με διαταγή του Λγου αναλαμβάνω να κάνω κουμάντο, δηλαδή να τους κρατήσω όλους στην πρώτη γραμμή, μέχρι να μην μείνει κανείς μας, μπας και γλιτώσουν μερικοί από πίσω. Αν και η επίθεση σε εμάς δεν θα ήταν σφοδρή, αλλά απλά καθήλωσης για να κάνουν υπερκέραση Βόρεια της Ορεστιάδας (νότια για εμάς) αποκόπτοντας τον Βόρειο Έβρο (εξ ού και η εκτενής εκπαίδευση σε καταδρομικές επιχειρήσεις, αφού έπρεπε είτε να κινηθούμε νότια μέσα από τις γραμμές του εχθρού, είτε να επιβιώσουμε μαχόμενοι μέχρι να φτάσουμε στην Βουλγαρία, είτε να βοηθήσουμε σε προσπάθεια απεγκλωβισμού μας).

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#411826
alexm έγραψε:
iceman έγραψε:
Pitt έγραψε:
panos2171 έγραψε:Συνέντευξη δίνει ο αντιστράτηγος Καμπάς Γεώργιος τον οποίο είχα διοικητή στη ΣΠΒ, έπειτα αν δε κάνω λάθος ως υποστράτηγος βρέθηκε σε κάποιο γραφείο του ΓΕΣ και πλέον εκτελεί χρέη διοικητή στο Δ' Σωμα.
Μας είχε ταράξει στις καμπάνες αλλά νομίζω ότι είναι από τους καλύτερους γνώστες του όπλου. Μάλλον από τους καταλληλότερους σε εκείνη τη θέση.


Πωωωωω... Είχα να τον δώ 33 χρόνια! Τότε ήταν για μπάτσες! Ήμουν ΥΕΑ στο Μ. Πεύκο ('84) κι αυτός μόλις είχε έρθει φρέσκος Ανθλγός από την ΣΕ.

Μ΄έβγαλε στην αναφορά για δική του |λογοκρισία| με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί αυτός από τον Ταξχο. Έκτοτε με κυνηγούσε αλλά δεν κατάφερε τίποτε. Μέχρι και την ημέρα που έφευγα με άδεια για να δω τον πατέρα μου που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, παρά το ότι ήξερε τον λόγο της άδειας, παρά το ότι δεν ήταν υπηρεσία, με σταμάτησε στην πύλη και προσπαθούσε να μου την κόψει ελέγχοντας με βαμβάκι μήπως ήμουν αξύριστος και βγάζοντας μου το χιτώνιο για να δεί αν το πουκάμισο μέσα ήταν κουμπωμένο στα μανίκια!

Πω ρε Πάνο τι μου θύμησες... :slap:

Μιλάμε για απίστευτο |λογοκρισία| τύπο με τέτοια κολλήματα.
Απο κατι τέτοιους βρίζει δίκαιως ο κόσμος το στρατό .....

Pitt μπορω να σου επιβεβαιωσω οτι επειδη τον ειχα και το 15 στρατηγο στην Αλεξ/πολη, συνεχιζει να ναι το ιδιο μαλακας (με βαμμενο μαλλι τωρα πια).

.

Και μας μας είχε ταράξει, θυμάμαι δε να σκατωνει λοχαγο μπροστά μας, κάτι που θεωρώ λάθος.
Από την άλλη βέβαια πέφτανε κάτι μηνιαίες τιμητικές στους ΜΥΠαδες και φυσικά δεν ακουγόταν κιχ όταν χαναν σφαίρες οι σκοποί. Το ότι επίσης ήταν μπ@ρδελο τόσο από καθαριοτητες όσο και από εμφάνιση στελέχη και φαντάροι επίσης του περνούσε απαρατήρητο...

< Note >
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#413589 Όταν ξεμένεις από έδαφος (πήρε και τη Μουσούλη ο ιρακινός στρατός ) και από χρήμα αρπάζεις ότι ΚΙΑ βρεις και το κάνεις όχημα αυτοκτονίας!

http://ifpnews.com/exclusive/isis-suici ... aqs-mosul/

Εννοείται ότι τα land cruiser και τα hilux τα κρατάς μαμά γιατί isis είσαι όχι μαλ@κας!
Άβαταρ μέλους
By corsair
#413687
MONMAN έγραψε:
Εννοείται ότι τα land cruiser και τα hilux τα κρατάς μαμά γιατί isis είσαι όχι μαλ@κας!


Εγώ παλι θα κρατούσα τα KIA που ναι σοβαρά οχηματα και θα εστελνα τα Toyota φορτωμένα με μπαρουτι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#413740 Εγω θα επαιρνα Γερμανικο για τέτοιες συνθήκες. Εχετε ακουσει ποσο στιβαρα κλεινει η πορτα?
Άβαταρ μέλους
By dimik
#413755
dimviii έγραψε:Εγω θα επαιρνα Γερμανικο για τέτοιες συνθήκες. Εχετε ακουσει ποσο στιβαρα κλεινει η πορτα?



Δεν κάνει αρκετά θραύσματα :rtfm: γιαπωνέζικο γκαζοτενεκέ θες για μέγιστη θραυσματοποίηση :protest:
Άβαταρ μέλους
By corsair
#415683 την ωρα που στην χωρα μας χαιρομαστε με ZU23 πανω σε BMP-1, την ωρα που περιμενουμε στοικά την εξελιξη της απειλης του F35 μη ασχολουμενοι με τροπους αντιμετώπισης, την ωρα που δεν μαθαινουμε και δεν εισαγουμε διδαγματα-παθηματα απο αλλες εμπολεμες ζωνες.... καποιες διελυμένες χώρες μαθαινουν απο τις απειλες και δημιουργουν αντιμετρα:

Το Συριακο anti-TOW
http://www.proelasi.org/2017/07/09/%cf% ... %83%cf%84/
Άβαταρ μέλους
By bill33
#415688
dimviii έγραψε:Εγω θα επαιρνα Γερμανικο για τέτοιες συνθήκες. Εχετε ακουσει ποσο στιβαρα κλεινει η πορτα?