Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#411720
Zorz έγραψε:http://www.airlive.net/news-china-southern-airlines-cz380-delayed-5-hours-after-woman-throws-coins-into-engine-to-pray-for-peace-at-shanghai/

FOD :vava:


Πάλι καλά που την πήραν πρέφα και δεν ξεκίνησε ο κινητήρας... :help:

Δεν θα είχαν πολύ ειρηνική πτήση... :vava:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#411743 Κλάειν.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#411749
mirage έγραψε:Κλάειν.


famous last words :lol:

Ε ρε τι έκανε η τύπισσα :slap: Λες γι'αυτό να μην έχουν αεροδρόμιο σε Τήνο και Πάτμο; :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By corsair
#411781
Dimitris_P έγραψε:
mirage έγραψε:Κλάειν.


famous last words :lol:

Ε ρε τι έκανε η τύπισσα :slap: Λες γι'αυτό να μην έχουν αεροδρόμιο σε Τήνο και Πάτμο; :svivhaha:


και γω ψηφιζω klein παντως...
Άβαταρ μέλους
By citastak
#412173 Καλημέρα, έχει πετάξει κανείς με Ellinair?
Σήμερα έχω πτήση εσωτερικού και θα πάρω και τη μικρή (1.5 έτους) μαζί. Πρώτη φορά θα πετάξω με αυτή την εταιρεία, συνήθως πετάω με Aegean και γενικά Star alliance group. Είχε ναύλο λίγο φθηνότερο από Aegean αλλά βόλευε περισσότερο η ώρα της πτήσης.
Το πρώτο μείον που εμφανίστηκε προχτες είναι ότι δεν λειτουργεί το e-checkin και έτσι θα πρέπει να πάω 2 ώρες νωρίτερα να τσεκάρω. :dizzy: Μου κακοφαίνεται, συνήθως πάω αεροδρόμιο 40-45 λεπτά πιο πριν και περνώντας από το fast lane (έχω gold card) είμαι στο gate και περιμένω.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#412182
citastak έγραψε:Καλημέρα, έχει πετάξει κανείς με Ellinair?

Αρκετές φορές, μόνο σε πτήσεις εσωτερικού. Μπορεί να μην έχει τον "αέρα" της Aegean, αλλά για πτήσεις των 30-40 λεπτών, δεν έχει και νόημα η όποια διαφορά. Ένα θεματάκι μόνο, ο χώρος χειραποσκευών στις θέσεις στο μέσο της ατράκτου στα RJ85· είναι πολύ στενός λόγω των πτερύγων που δένουν ψηλά με την άτρακτο. Είναι αρκετά άνετα όμως σε χώρο για τα γόνατα.
Επίσης με εξαίρεση ένα 319άρι, τα υπόλοιπα αεροσκάφη είναι λιγουλάκι παλαιά.
Όταν βρίσκω χαμηλότερη τιμή, την προτιμώ κι εγώ.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#412883
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#412932 Εντυπωσιακή (για τις δικές μας συνήθειες) η conditional clearance που δίνουν οι ελεγκτές για προσγείωση ("following-τάδε, x miles on final, wind-τάδε, runway-τάδε, cleared to land").
Καναδυό ευρωπαϊκές χώρες το επιτρέπουν, οι υπόλοιπες (κι εμείς μαζί) ούτε να το φανταστούμε. Αλλά είναι τέτοιες οι διαδικασίες προσέγγισης ακριβείας (σε track και ταχύτητα) που έχουν τα μεγάλα αεροδρόμια, που μπορεί ένα αεροσκάφος να είναι Νο4 για προσγείωση και να λάβει εξουσιοδότηση για προσγείωση. Στο βίντεο, μια Southwest 945 παίρνει εξουσιοδότηση 1,5 μίλια πίσω από προπορευόμενο 737. Στο Βενιζέλος το μίνιμουμ είναι 2,5 μίλια διαδοχικής άφιξης (και εννοείται εξουσιοδότηση μόνο με καθαρό διάδρομο). Στα υπόλοιπα αεροδρόμια που έχουν radar (και κατάλληλη διαμόρφωση εξόδων από το διάδρομο) είναι min 5 μίλια, στα δε άλλα χωρίς radar οι περιορισμοί και οι αποστάσεις (ενίοτε και χρονικές) πολύ μεγαλύτερες.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#412983 Ας αφησουμε τα τι και πως του Βενιζελου..... ΕΙναι πολλά τα κουμπια της Αλεξαινας....
Άβαταρ μέλους
By citastak
#413601 Πέταξα με Ellinair την Πέμπτη για Ηράκλειο και επέστρεψα χτες. Πρώτη φορά χρησιμοποίησα αυτή την εταιρεία.
Την Πέμπτη είχαμε καθυστέρηση 2.5 ώρες για λόγο που στην αρχή δεν εξηγούσαν ενώ όταν μπήκαμε στο αεροσκάφος μας ανακοίνωσε ο πιλότος ότι είχε χαθεί το slot στο Ηράκλειο και έτσι περιμέναμε άλλα 40 λεπτά εντός, ευτυχώς με κλιματιστικό αναμμένο.

Χτες φύγαμε στην ώρα μας, αλλά το κλιματιστικό δεν δούλευε με αποτέλεσμα να έχουμε ανάψει μέσα στη καμπίνα. Έβγαζε χλιαρό αέρα και όταν παραπονέθηκε ο κόσμος μας είπε ότι δεν μπορεί να βγάλει πιο κρύο.

Δεν θα ξαναπετάξω με αυτή την εταιρεία καθώς α) δεν είναι πολύ φθηνότερη από την Aegean (20 ευρώ), β) για την καθυστέρηση έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί και να μας είχαν χώσει σε κάποιο Lounge και γ) δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου πώς γίνεται να μπαίνω σε αεροπλάνο και να βγαίνω λούτσα στον ιδρώτα σαν να πήρα ηλεκτρικό σιδηρόδρομο με καύσωνα τη δεκαετία του 1990.
Σημειώνω πως κάνω περί των 15 ταξιδίων κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Οι περισσότερες πτήσεις είναι με aegean αλλά και με άλλες. Τέτοιο χάλι ουτε σε τοπική της Iberia.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#413605 Σε lounge γιατι; Καμια εταιρεια δεν τον κανει αυτό. Ποτέ όμως. Για τα υπολοιπα δεν εκπλησομαι.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
#413663 Με τι αεροπλάνο; Με το Airbus ή με το Bae πέταξες;;; Το Airbus είναι 2κινητήριο και πιο μεγάλο, το Bae είναι 4κινητήριο και πιο μικρό... Από περιέργεια βασικά... :oops: