Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By skous
#411612
bibendum έγραψε:τζια την σκεφτηκα για κοντινο

< >


Κύθνος κλάσεις καλύτερη


< >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#411624 Η Κύθνος ήταν νο1 στη λίστα προτιμήσεων αλλά δυστυχώς δε βολεύουν τα δρομολόγια. Η Τζια είναι επικρατέστερη αυτή τη στιγμή και περιμένω ένα τελικό ΟΚ για να κλείσω εδω. Γενικά τη θεωρώ ψιλομέτριο νησί αλλά στην παρούσα φάση όσο και να το παίδεψα δε μπορώ να βρω κάτι καλύτερο. Ο κουμπάρος μου που έχει πάει 3-4 φορές είναι ικανονοποιημένος πάντως.

georgetz έγραψε:Please do tell :)


Λοιπόν ας πούμε ότι ξεκινάς από Στύρα και πας προς νότο. Όλη η ακτογραμμή του Ευβοϊκού έχει τρομερές, απόμερες παραλίες. Ενδεικτικά: Νιμποριό (έχει και ταβέρνα), Πόρτο Λάφια, Φηγιάς

Στο ενδιάμεσο έχει διάφορες παραλίες που απλά θα τις πετύχεις στο δρόμο σου αν είσαι λίγο παρατηρητικός έτσι όπως θα παιρνάς από πάνω.

Μετά έχεις φτάσει Μαρμάρι. Χωριό που θα βρεις να φας, να πιεις ένα καφέ, να μείνεις και αν θελήσεις να γυρίσεις Ραφήνα με το καράβι και όχι πάλι οδικώς προς Χαλκίδα. Από παραλίες έχει τον Κοκκίνη, τη Μεγάλη Άμμο (αν τη βρεις προχωράς κάνα χλμ ακόμα και φτάνεις στη Ζάστανη που κόβει στο βοριά), το Λυκόρεμα.

Από το Μαρμάρι στα 11χλμ είναι η Κάρυστος που είναι παραλιακή κωμόπολη, σχετικά ψιλοάσχημη στη κέντρο της. Ένα γύρω όμως έχει παραλίες και άλλα χωριουδάκια. Ενδεικτικά είναι: Πλατανιστός, Αγ. Δημήτριος και Γιαννίτσι. Όλα αυτά πλέον είναι από την πλευρά του Αιγαίου και δεν είναι ότι πιο εύκολο από πλευράς πρόσβασης αλλά αν το χεις, αξίζει να κάνεις το τουρ.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#411662
skous έγραψε:
bibendum έγραψε:τζια την σκεφτηκα για κοντινο

< >


Κύθνος κλάσεις καλύτερη


< >

φανταζει φαβορι πλεον

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#411672 Κύθνος;
δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τόσο δραματικά τα τελευταία χρόνια αλλά όταν πήγα κάπου το 2006 ήταν ψιλομάπα, το καλύτερο ψάρι το κατσικάκι, 1 κλαμπ όλο κι όλο και οι παραλίες ψιλομέτριες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#411733 Μια χαρά νησάκι είναι η Κύθνος για λίγες μέρες και έχει και ωραίες παραλίες, με την καλύτερη την Κολώνα.
Και τα σαββατοκύριακα έχει και κόσμο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#411735 Αν πας απλά για να πάς σε νησί, ναι οκ είναι.
Αν έχεις άλλες επιλογές τότε δεν αξίζει.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#411788 3 ώρες είναι μόνο το δρομολόγιο του πλοίου, χωρίς χρόνο φορτοεκφόρτωσης-αναμονής οπότε σε ακτίνα 3-3,5 ώρες από Αττική νομίζω έχει αρκετές ηπειρωτικές επιλογές.

Από ότι βλέπω και σε νησιά https://www.briefingnews.gr/taxidia/okt ... QTRtn.dpbs

Τέσπα η άποψη μου από την δική μου εμπειρία είναι ότι η Κύθνος έχει πολύ καλό κατσικάκι, καθόλου ψάρι, 0 βλάστηση και μέτριες ή τουλάχιστον τίποτα το ιδιαίτερο σε παραλίες. Αν έμπαινα σε πλοίο θα προτιμούσα να πάω κάπου διαφορετικά.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#411794 Το πλοίο για Κύθνο θέλει περίπου 1:30 ώρα από Λαύριο. Οι ηπειρωτικές επιλογές αντίστοιχες είναι η Εύβοια κι άντε καμιά Πελοπόννησος γύρω από το Ναύπλιο και την Επίδαυρο. Και δεν φτάνουμε με τίποτε την Κύθνο, που ΚΑΙ πολύ ωραίες παραλίες έχει (η Κολώνα είναι μια από τις ομορφότερες γενικώς και αορίστως), ΚΑΙ ωραίο φαγητό έχει (για όσους πηγαίνουν συχνά Κυκλάδες ξέρουν πολύ καλά πως το κατσικάκι είναι πιο έμπειρο πιάτο από το ψάρι. Το τελευταίο σπάνια είναι ψαρεμένο στο νησί, απλούστατα δεν φτάνουν τα ψάρια για όλο τον κόσμο το καλοκαίρι...), ΚΑΙ η χώρα του νησιού έχει τα καφέ, τα μπαράκια και τον κόσμο της (ειδικά τα σαββατοκύριακα όπως ήδη είπα).
Όσο για το πράσινο, πάλι κάνεις λάθος φοβάμαι, η Κύθνος είναι από τα πιο πράσινα νησιά των Κυκλάδων, λόγω υποθέτω και της γειτνίασης της με την ηπειρωτική χώρα. Εξάλλου, ο τελευταίος λόγος που πάει κάποιος στις Κυκλάδες είναι για να βρει πράσινο. Για εμένα και τους περισσότερους δεν υπάρχει καν σαν κριτήριο για να σου δώσω να καταλάβεις. Αν θέλεις πράσινο πηγαίνεις Εύβοια, Αλόννησο, Σκόπελο. Αλλά αυτά ΚΑΙ μακριά είναι και πολύ πιο ακριβά.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#411803 Nαι το Λαύριο δεν το υπολόγισα γιατί δεν το θεώρησα Αθήνα και θες και καμια ώρα να πας εκεί και να είσαι εκεί και καμια ώρα πριν φύγει το καράβι, με λίγα λόγια έχεις φτάσει Βόλο :lol:

Ρε συ μια λωρίδα άμμου σε έναν κρανίου τόπο είναι η Κολώνα έχω πάει σου λέω κι έχω παίξει και beach soccer, για φωτογραφία καλή είναι κατά τα άλλα δεν είναι και τίποτα σουπερουαου, σκια δεν έχει, κόσμο ενίοτε έχει πάρα πολύ, σκάφη έχει πολλά και τα νερά είναι απλά οκ για να πλατσουρίζεις.

Επίσης όταν πήγα εγώ η ξανθιά αλόγα μπαργούμαν στο μοναδικό νυχτερινό υποστατικό δεν ήξερε το Tanqueray :thumbsdown: και με κέρασε σφηνάκια μπορστά στην μέλλουσα σύζυγο :s_rofl
Μπορεί να άλλαξαν δραματικά τα πράγματα από το 2006 που πήγα όμως όπως έγραψα και πριν.


Οκ, το πράσινο και το φαγητό είναι καθαρά υποκειμενικά αλλά θεωρώ το να πάω σε νησί και να τρώω κατσίκι δίπλα στην θάλλασα αντί ψαρικά και ούζα παράταιρο, όπως επίσης και μεγάλο μείον να μην υπάρχει δέντρο να κρυφτείς και να σε καίει το λιοπύρι κάθε μέρα όλη μέρα.

Βέβαια μιλάς με άνθρωπο που πήγε Πήλιο 2 χρονιές σερί λόγω του πράσινου και των περίεργων παραλιών. :oops:
Άβαταρ μέλους
By skous
#411808 Ρε συ Κύθνο έχει φοβερές παραλίες! Βέβαια όλες ανοργάνωτες και σχεδον όλες χωρίς μπιτσομπαρα. Απο ομορφία καη νερά όμως ειπναι τοπ.
Επίσης έχει και 2 χώρες και είναι μια χαρα + έχει ζωή και στο Λιμάνι.
Προφανώς και εαν στις απαιτήσεις σου είναι να υπάρχουν ξαπλωστοομπρέλες παντού, να έχει πολλά κλαμπ κλπ, δεν κάνει. Αλλά εαν θέλεις να πάς κάπου με πραγματικά φοβερες παραλίες, θεϊκά φαγητά (οκ οχι ψάρι), ωραία τοπία και χαλαρά μπαράκια/καφέ, ανθρώπινη κατάσταση σε ότι αφορά τον όγκο του κόσμου, και στις 2-3 ώρες απο Αθήνα, δεν νομίζω υπάρχει καλύτερη επιλογή.


< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#411810 Τι να σου πω, 2 ζευγάρια είχαμε πάει τότε για πενθήμερο και κανείς δεν συμφώνησε ότι άξιζε τον κόπο, μπορεί να ήταν πολλές οι μέρες και να βαρεθήκαμε.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#411811 To Λαύριο (μετρημένα δις), απέχει 30 άντε βαριά 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Έχεις πάει; Τέρμα Αττικής Οδού και μετά παίρνεις την Λαυρίου-Μαρκοπούλου, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και πας σφαίρα.
ΜΗΝ επιμένεις, η ουσία είναι πως είσαι εκεί σε λιγότερο από μία ώρα και σε 1:30 ώρα είσαι απέναντι. Ακόμη και στην Εύβοια, μπορεί να χρειαστείς παραπάνω αν θέλεις να πας οδικώς!
:s_biggrin
Τώρα, το θέμα παραλία είναι υποκειμενικό, για να μην... τσακωνόμαστε. Η Κύθνος όμως σίγουρα έχει παραλίες, ενώ άλλα νησιά (πχ Σίφνος) ΔΕΝ έχουν. Και για Κυκλάδες, έχει και πράσινο. Που ξαναλέω, τους περισσότερους δεν τους καίει καθόλου να υπάρχει όταν πάνε σε τέτοια νησιά...
:lol:
Για κοντινός προορισμός, είναι εξαιρετική περίπτωση η Κύθνος. Κι εγώ την είχα υποτιμήσει, πήγα πριν 3 χρόνια αν θυμάμαι στο τριήμερο του Αγ. Πνεύματος και πέρασα φίνα.
Α, όσο για το φαγητό, ΓΕΝΙΚΩΣ σε ελληνικά κυκλαδονήσια να προτιμάς το κατσικάκι αν είναι ντόπιο. Είναι ανώτερο από οτιδήποτε άλλο. Τα καλαμάρια και τα χταπόδια είναι συνήθως κατεψυγμένα, όπως και τα υπόλοιπα θαλασσινά. Πολύ σπάνια θα πετύχεις φρέσκο ψάρι πελαγίσιο επίσης. Τώρα την σαρδέλα και την μαρίδα δεν την θεωρώ σοβαρό ψάρι για να κάνουμε κουβέντα (άσχετα αν την πρώτη την καταναλώνω με μεγάλη ευχαρίστηση όταν είναι φιλεταρισμένη).
Βέβαια, εγώ είμαι ταγμένος στο να πάω σε ξερονήσια, όπου αυτό που με ενδιαφέρει είναι το τοπίο να είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχω σηνηθίσει (άρα γουστάρω ξεραϊλα και άσπρα σπιτάκια), μικρές και έρημες παραλίες (χωρίς παιδάκια αν είναι δυνατόν, μέχρι να αποκτήσω δικά μου και να πάω εκεί που έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ας απολαύσω τουλάχιστον το μπάνιο μου) και αν είναι δυνατόν μακριά από καντίνες και μπιτσόμπαρα.
Για το βράδυ, μου αρκεί ένα μπαρ με καλά κοκτέιλ, δεν χρειάζομαι δεύτερο. Πχ στην Ικαρία πέρυσι την είχα καταβρεί με το Δεντρόσπιτο, από τα πιο ωραία κοκτέιλ μπαρ που έχω πετύχει σε νησί:
Εικόνα
http://www.tovima.gr/vimagazino/24x7/ar ... aid=466301
Η Κύθνος στην χώρα της έχει αρκετά καφέ και μπαράκια και κάμποσα τουριστομάγαζα για να χαζεύουν τα κορίτσα (sic).
ΕικόναΕικόνα

Από μερικές γωνιές, θυμίζει την χώρα της Αμοργού (σε μικρογραφία προφανώς, εκεί μιλάμε για κάτι πολύ πιο μεγάλο και όμορφο! :rtfm: ).
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#411815 Παντως να πας σε κοντινο κυκλαδονησι και να περιμενεις να φας φρεσκο ψαρι και μαλιστα ψαρεμενο εκει, πρεπει να ειναι μυθος σαν της Ατλαντιδας :lol: :lol:

Πριν 20 χρονια στην Ναξο τα ψαρια τα εφερνε το πρωινο ποσταλι απο την ιχθυοσκαλα του Κερατσινιου. Που ειναι μεγαλο νησι, οχι μια σταλια τοπος.
Οι ψαραδες του νησιου πουλουσαν σε επιλεγμενες ταβερνες στην Παρο η στην Μυκονο.

Η Κυθνος πρεπει να εχει ανεβει αρκετα τα τελευταια χρονια. Προσωπικα προτιμω Σεριφο που ειναι διπλα.