Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#411394 Εντυπωσιακή η σταθερότητα της τιμής της, παρά τα χρόνια που κουβαλάει στην πλάτη της.
Ο κιτ φακός εξακολουθώ να πιστεύω ότι αδικεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό την μηχανή, ενώ οι έξτρα φακοί έχουν τσιμπήσει πολύ προς τα πάνω τον τελευταίο χρόνο και γενικά δεν θεωρούνται φτηνοί (δείτε πόσο κοστίζει ένας φωτεινός 50άρης για την Sony και πόσο οι αντίστοιχοι των Canon και Nikon).

Αρκετά καλή επιλογή θεωρώ την Sony RX100 που πριν λίγο διάστημα την έβρισκες στα μεγάλα πολυκαταστήματα κάτω από 300€ (τώρα ξανά ανέβηκε στα 400€).
Άβαταρ μέλους
By dstou
#411442 Μικρός όγκος και βάρος, χωράει άνετα σε τσαντάκι γυναικείο
Ψιτ φακός ευρυγώνιος στα 16χιλ (24 χιλ σε ff κλίμακα)
100% κάλυψη στο σκόπευτρο
Καλή αυτόματη εστίαση
Καλή απόδοση μέχρι και τα 6.400 άσα (25.000 μέγιστο)
Εύκολη συμβατότητα με μάνιουαλ φακούς με πάμφθηνους αντάπτορες και πολύ εύκολη εστίαση με το χέρι με τη αυτόματη λειτουργία focus peaking
Στα μείον η μικρή αυτονομία της μπαταρίας, δεν κάνει για βαριά χρήση δηλαδή. Επίσης ολίγον μπερδεμένο μενιού.
Ο λόγος που κρατάει τιμή είναι διότι ουδέποτε αντικαταστάθηκε, π.χ. η 6300 είναι αρκετά ακριβώτερη.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#411446 Η σειρά της Olympus pen είναι πολύ αξιόλογη και έχει την ταχύτερη εστίαση από όλες τις κάμερες αναξαρτήτως τύπου και τιμής, μόλις ακουμπάς την οθόνη εστιάζει.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#411466
dstou έγραψε:Εύκολη συμβατότητα με μάνιουαλ φακούς με πάμφθηνους αντάπτορες και πολύ εύκολη εστίαση με το χέρι με τη αυτόματη λειτουργία focus peaking


Ο μέσος χρήστης δεν πιστεύω ότι θα μπει εύκολα στην διαδικασία του να μπλέξει με αντάπτορες και φακούς με χειροκίνητη εστίαση. Και το θέμα είναι πως για να δείξει η Α6000 τι αξίζει, θέλει άλλα 300€ τουλάχιστον σε φακούς, οπότε φτάνεις για την πλάκα τα 900€!
Άβαταρ μέλους
By dstou
#411476 Εννοείς να πάρεις και έναν 50-200? Και η Νίκον θα ανέβει σε κάτι το ανάλογο. Και πάλι δεν θα έχεις τα 16χιλ., πολύ χρήσιμο για γενική φωτογράφηση ή για κλειστούς χώρους. Γεγονός είναι ότι οι φακοί της Νίκον είναι φθηνότεροι συνήθως, αλλά οι διαφορές είναι μικρές για τον ερασιτέχνη των 2 φακών γενικής χρήσης. Φυσικά το πράμα αλλάζει αν θες να έχεις π.χ. σετ 5 φακών ή ψάχνεις και στα μετάχειρα ή σε τρίτους κατασκευαστές φακών, ή σε κάτι πολύ ιδιαίτερο.
Για μένα να δει καταρχήν την Σόνυ και να κρίνει πως της κάθεται στο χέρι και στο μάτι, που είναι κρίσιμο. Μετά ας βάλει κάτω τις λεπτομέρειες. Δεν αρέσουν σε όλους οι ακάθρεπτες.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#411488 Εννοώ να πάρει έναν φωτεινό 50άρη για παράδειγμα. Της Sony κοστίζει πλέον 300€, ενώ σε Canon, Nikon και Pentax βρίσκεις με λίγο πάνω από 100€.

Αν είναι να δώσει 600€ και να μείνει με τον κιτ φακό που φοράει η A6000, τότε καλύτερα να αγοράσει την RX100. Θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα και θα τις περισσέψουν και τα μισά λεφτά σχεδόν. Αν ρίξεις μια ματιά στο internet τις κριτικές από άτομα που έχουν και τις δύο κάμερες, οι περισσότεροι λένε πως η Α6000 είναι φυσικά πολύ καλύτερη από την RX100, έχει όμως πολύ χειρότερο φακό (crap!), και έτσι το τελικό οπτικό αποτέλεσμα είναι σχεδόν το ίδιο ανάμεσα στις δύο αυτές μηχανές.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#414448
Άβαταρ μέλους
By dstou
#422138 Εικόνα

Τομπούλογλου. Και σε συνδυασμό με το προηγούμενο ποστ, μάλλον πάμε ακάθεκτοι για είσοδο της φίρμας στα λημέρια των σοβαρών ακάθρεπτων και για σοβαρές ανακατατάξεις στην αγορά.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#422436
dstou έγραψε:Εικόνα

Τομπούλογλου. Και σε συνδυασμό με το προηγούμενο ποστ, μάλλον πάμε ακάθεκτοι για είσοδο της φίρμας στα λημέρια των σοβαρών ακάθρεπτων και για σοβαρές ανακατατάξεις στην αγορά.


Έκαναν καλή επιλογή σένσορα. :shifty: :shifty: