Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#411274
manosky έγραψε:Επίσης, υπάρχει το σκάνδαλο για το Βατοπαίδι, που τελικά δεν ήταν τόσο σκάνδαλο.

Τόσο θράσος? :lol:

Mέχρι κι ο μπούλης αλλη γνώμη έχει



Αλλά κατα τα άλλα ΜΙΑ ΦΟΡΑ εχω ψηφίσει ΝΔ :s_airkiss

για τα παιδάκια που λιποθυμουν ο Πελετίδης πάντως οργάνωσε συσίτια :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By manosky
#411280 http://www.iefimerida.gr/news/326266/ap ... vatopedioy

Αυτό είναι απόφαση δικαστηρίου. Την παίρνεις και την κάνεις κορνίζα.
Οι αποφάσεις ηλιθίων και εγκάθετων, όπως και οι πολιτικές ευθύνες του Κωστάκη, που ήταν ο πρώτος της ΝΔ που ακολούθησε τον δρόμο του ΠΑΣΟΚ, είναι διαφορετικού τύπου.

Δεν έχω πει ότι ψήφισα μία φορά τη ΝΔ, αλλά σίγουρα δεν την έχω ψηφίσει πολλές φορές. Και έχω κάθε δικαίωμα να μη δίνω λογαριασμό και να απολογούμαι σε πασοκοτρολάκια για το το κάνω. ΟΚ;

Όσο προσπαθείς να τρολάρεις λυσσασμένα, τόσο θα αποδεικνύεις πόσο σού λείπουν άλλα πράγματα.
Τα οποία δεν μπορεί να στα δώσει το internet.
Εκτονώσου, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Γίνεται όλο και χειρότερη η κατάστασή σου και δεν έχω όρεξη ρε παιδάκι μου.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#411293 διαβαζεις βλέπω, ετσι σε θέλω, ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ :adminpower:

.Και έρχομαι τώρα σε όλα τα σκανδαλώδη που έγιναν με επίκεντρο το Βατοπέδι. Μια θλιβερή ιστορία που ξεκίνησε εδώ και μια δεκαετία. Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι κάποιοι παρά την πνευματική τους αποστολή, λειτούργησαν σε βάρος του δημοσίου. Εκμεταλλεύτηκαν αδυναμίες του κράτους, ενέπλεξαν φορείς, υπηρεσίες. Τα πάντα ερευνώνται από τη δικαιοσύνη που θα αποδώσει στο ακέραιο τις ευθύνες εκεί που υπάρχουν (χειροκροτήματα)...Είναι σαφές ότι τα πράγματα είχαν διαστάσεις σοβαρότερες από ότι αρχικά εκτιμήσαμε. Οφείλω να πω και το λέω ευθέως , ότι υποτίμησα και εγώ το θέμα. Δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του. Δεν είχα πλήρη εικόνα όταν κλήθηκα για πρώτη φορά να τοποθετηθώ. Και το λάθος αυτό δεν το χρεώνω σε κανέναν άλλον. Δικό μου ήταν (χειροκροτήματα)..... Οι πολίτες έχουν πληγωθεί. Η κυβέρνηση έχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη για κάθε ζήτημα που πληγώνει τους πολίτες. Αναλαμβάνω λοιπόν με ευθύτητα το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί


Δεν χρειάζεται όμως να χάνεις την ψυχραιμία σου με τέτοιους χαρακτηρισμούς που δε σε τιμάν, εγώ θα σε κάνω μια αναφορά γιατί εκτίθεσαι χωρίς λόγο όταν χάνεις την ψυχραιμία σου και είναι κρίμα να μένουν τέτοια ποστς που δεν περιποιούν τιμή για εναν τέτοιο αξιοσέβαστο συμφορουμίτη :s_no

Όσο για την απόφαση του δικαστηρίου, να μην ξεχάσεις να καδράρεις αυτό:
http://www.efsyn.gr/arthro/dimosia-tele ... -vistonida

Εγώ θα δεχτώ το άδολο της υπόθεσης και την ευπιστία των πολιτικών τότε να προστρέξουν να βοηθήσουν την Μονή :s_laughat
Ευτυχώς κάποιοι τα βγάλανε όλα αυτά στην φόρα και δεν ξεφτυλιστίκαμε τελείως :s_airkiss
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#411311 Έχουμε και τον πρώτο ενδιαφερόμενο, λοιπόν ακούω τι δίνει για τη λιμνούλα στο Νιάρχο, θέα φοβερή, φωτιζόμενη τη νύχτα. :rtfm:

Image

Για την εισαγγελέα, όλα στηρίχθηκαν σε μία ισχυρή πεποίθηση. Οτι η λίμνη και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκαν στη μονή, συνεπώς οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τα όργανα του Δημοσίου ήταν σύννομες.

Δηλαδή λόγω πεποίθησης ότι ανήκαν στη μονή τα νερά τα ανταλλάζεις με φιλέτα του Δημοσίου και δεν τρέχει μία. Η προκλητική οικονομική διαφορά δεν σήκωσε φρύδια στις υπηρεσίες και στους πολιτικούς που ανεβοκατέβαιναν στο τρίτο πόδι. :roll:

η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε ότι δεν προέκυψε πως έπεισαν κάποιους να παρανομήσουν, ούτε είχαν προσωπικό για αυτούς όφελος.

σωστά δεν είχαν προσωπικό όφελος από το να πάρει φιλέτα του Δημοσίου η Μονή, οπότε φταίει η Μονή :s_sarcastic

Καλό το ξέπλυμα της Νέας Δημοκρατίας και η σταύρωση του Καραμανλέα αλλά για παραμυθάκια σε άλλο τοπικό.
Και τυπώστε την απόφαση(την κανονική όχι την κοπτοραπτική των sites με τα κλάμματα Ευφραίμ με τα μπουμπούκια Κεχαγιόγλου και Δημητρακόπουλο) να θυμάστε τις μαύρες σελίδες της ελληνικής δικαιοσύνης.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#411314
manosky έγραψε:Επίσης, υπάρχει το σκάνδαλο για το Βατοπαίδι, που τελικά δεν ήταν τόσο σκάνδαλο.


Έλα μου;;; :dizzy:

Επιπλέον, όπως αναφέρεται και εδώ

Η εισαγγελέας είχε αναφέρει ότι δεν υπήρχε δόλος και ότι οι κατηγορούμενοι εκτελούσαν κυβερνητικές εντολές.


Από τον λίγκα σου επίσης βλέπω πως:

Για την εισαγγελέα, όλα στηρίχθηκαν σε μία ισχυρή πεποίθηση. Οτι η λίμνη και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκαν στη μονή, συνεπώς οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τα όργανα του Δημοσίου ήταν σύννομες.

Σχετικά με την κατηγορία που αντιμετώπιζαν ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος ως ηθικοί αυτουργοί των πράξεων των κρατικών αξιωματούχων (κυρίως στελεχών, τότε, της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου), η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε ότι δεν προέκυψε πως έπεισαν κάποιους να παρανομήσουν, ούτε είχαν προσωπικό για αυτούς όφελος.

«Πίστευαν και πιστεύουν», είπε η εισαγγελική λειτουργός αναφερόμενη στον ηγούμενο Εφραίμ και στον μοναχό Αρσένιο, «ότι οι παραλίμνιες εκτάσεις και η λίμνη Βιστωνίδα ανήκουν στη μονή», για να προσθέσει ότι «δεν αποδείχθηκε πως επηρέασαν τους υπαλλήλους της ΚΕΔ, ούτε ότι είχαν οι μοναχοί τη δυνατότητα επιλογής ακινήτων του Δημοσίου τα οποία τους προσφέρθηκαν για τις ανταλλαγές».



Πράγμα που κάποιοι το ερμηνεύουν πως "δεν υπήρχε σκάνδαλο" και κάποιοι πως "βρήκαμε δικαιολογία ότι ήταν όλοι χαζοί και εκτελούσαν εντολές, άρα αθώοι"... Αλλά το δεύτερο δεν μας λέει πως δεν υπήρχε σκάνδαλο, μας λέει απλά πως ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ που προσήχθησαν στη δικαιοσύνη δεν ήταν ένοχοι για αξιόποινες πράξεις. Απλά ήταν ΝΟΜΙΖΑΝ οι άνθρωποι πως ανήκαν τα ακίνητα στη μονή... :innocent: και να μην πιάσουμε το επόμενο βήμα με τις ανταλλαγές... :innocent:

Κι εγώ ΝΟΜΙΖΑ πως το πορτοφόλι σου που ήταν στην τσέπη σου ήταν το δικό μου που μου είχε πέσει και το πήρες για να μου το επιστρέψεις και γι' αυτό το πήρα μόνος μου μωρέ... δεν είχα δόλο να σου κλέψω το πορτοφόλι... :innocent: :lol:
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#411342 Ααααχ... βατοπέδιον, σαν τώρα το θυμάμαι, ζεστή ανάμνηση που μπήκε βαθιά μέσα στο μεδούλι και μας αναζωογόνησε. Ο νόστος ενός επικείμενου αθωωτικού δεκέμβρη:

diplomat έγραψε:Αυτό το είδαμε, ή μας ξέφυγε;

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eisaggeleas-na-athwwthoun-oloi-gia-to-vatopedi.4432965.html

Εισαγγελέας: Να αθωωθούν όλοι για το Βατοπέδι

Εν μέσω χειροκροτημάτων, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας ότι επί της ουσίας δεν υπήρξε ποτέ το αποκαλούμενο "σκάνδαλο των ιερών ανταλλαγών"


Toν κομβίο πάτα λέέέμε χερ Σόιμπλουεεεεεε


g8777 έγραψε:Το χω ξαναγραψει στο παλιο φορουμ νομιζω.

Κατι Lee Iacocca, Bill Gates, Steve Jobs και Στηβ Κακετση τους εχει για να του γυαλιζουν το θυμιατο ο Εφραιμ. Καλα για τους σημερινους δεν συζηταω, ουτε παρεα για την βραδυνη κατακλιση :s_airkiss . Μαρινακηδες ο μπαμπας σας.

Μονο ενας μπορουσε να τους κοντραρει στα ισα (και να ξαναφανε)

Εικόνα

και ηταν παιδι παπα. Τυχαιο; Δεν νομιζω.

Δεν έχω ιδιαίτερη όρεξη να σκάψω για λυγκίδια με τα οποία οι επανιδρυτές του κράτους (ο οποίοι επίσης κόστισαν 3ψήφια δις, τί μου θυμίζει) προσπάθησαν να ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#411365 Ας ξεκινήσουμε από το βασικό:
σε οποιαδήποτε χώρα, οι αποφάσεις θεσμικών οργάνων είναι για όλους. Σύνταγμα, νόμοι, δικαστικές αποφάσεις, νόμιμες υπουργικές αποφάσεις κλπ δεν εφαρμόζονται αναλόγως του τι νομίζει ο καθένας.
Είτε κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ (παλιό-νέο), είτε η ΝΔ, είτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Προφανώς, εφόσον έχουν εκλεγεί δημοκρατικά τα όργανα που εκδίδουν τα παραπάνω και δεν πρόκειται για "επανάσταση" (από κάποιο εκ των δύο "επαναστατικών" άκρων συνήθως).

Είπε ο Καραμανλής κάτι, που δεν ξέρω αν το διάβασε κανένας. Ότι η δικαιοσύνη ασχολείται και θα αποδώσει ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Από εκεί και πέρα, έκανε μια εκτίμηση και πήρε το (πολιτικό προφανώς) κόστος.
Γιατί σίγουρα έγιναν διάφορα στραβά, όχι όμως αυτά που έλεγαν διάφοροι ΓΑΠ όλη μέρα.
Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης είναι δουλειά των πολιτικών.
Η απόδοση ποινικής ή άλλης ευθύνης είναι δουλειά των δικαστηρίων.

Επειδή δεν νομίζω ότι υπάρχει εδώ γύρω κόσμος που παρακολούθησε τις δεκάδες ή εκατοντάδες καταθέσεις στο ακροατήριο, να διάβασε τα χιλιάδες έγγραφα και να έχει τη νομική εμπειρία χιλιάδων δικών, δεν μπορεί να κρίνει με δημοσιεύματα πολιτικά αντίθετων μάλιστα κονδυλοφόρων. Των ίδιων που σε άλλες δίκες, που τους "αρέσουν", τσιρίζουν για την αθώωση διάφορων "συντρόφων" ή που πιέζουν προκαταβολικά για αθωώσεις ή καταδίκες διαφόρων.

Στο κάτω-κάτω, η απόφαση εκδόθηκε το 2017. Όχι το 2012, ούτε το 2014. Με τη Θάνου στο τιμόνι της πολιτικής δικαιοσύνης. Με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Επίσης, η πρόταση του Εισαγγελέα δεν δεσμεύει οποιονδήποτε, φυσικά όχι τους δικαστές που συχνότατα την παρακάμπτουν αν θεωρούν ότι τα πράγματα έχουν αλλιώς. Άλλο Εισηγητής δικαστής και άλλο Εισαγγελέας.

Λοιπόν, a la carte νόμους, συνταγματικές διατάξεις, δικαστικές αποφάσεις κλπ δεν θα έχουμε. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#411367 Στο σημείο αυτό θα διακόψουμε την προβολή της ξεκαρδιστικής κωμωδίας
"Πέφτουν οι φαπες σαν το χαλάζι, και ο :lipsealed: αναστενάζει"
κατόπιν επιθυμίας της κας Περιστερας Τσιπρα.

Ο καιρός :

Βρέχει κεφτέδες.

Άβαταρ μέλους
By markvag
#411464
manosky έγραψε: Ότι η δικαιοσύνη ασχολείται και θα αποδώσει ευθύνες εκεί που υπάρχουν.


Μία διόρθωση: Εκεί που υπάρχουν, στις υποθέσεις που έφτασαν στο δικαστήριο και για τις κατηγορίες που αναφέρονται στο κατηγορητήριο. :rtfm:

Πχ, σε μία άσχετη χώρα (όχι στη δικιά μας, εδώ δεν γίνονται τέτοια πράγματα), μπορεί ένας υπουργός ή ένας πρωθυπουργός να κάνει κάτι παράνομο, αλλά επειδή η υπόθεση (με την Χ ή Ψ νόμιμο τρόπο) δεν έφτασε στο δικαστήριο, να μην καταδικαστεί ποτέ. Το ίδιο θα συμβεί για παράδειγμα αν η κατηγορία δεν είναι σωστά διατυπωμένη, κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ...

Επίσης, καλό θα ήταν η δικαιοσύνη να ήταν τυφλή, αλλά έχουμε δει σε πάμπολλες περιπτώσεις πως μόνο τυφλή δεν είναι... και μάτια και αυτιά έχει και συχνά τα έχει και ορθάνοιχτα... :vava: Όχι πάντα και για όλους, αλλά σε μερικές... εχεμ... πιο ειδικές κατηγορίες ανθρώπων...

manosky έγραψε:Λοιπόν, a la carte νόμους, συνταγματικές διατάξεις, δικαστικές αποφάσεις κλπ δεν θα έχουμε. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει.


Σωστό αυτό. Κάποιοι έχουν όμως... Κάτι νόμοι περί ευθύνης υπουργών για παράδειγμα μου έρχονται κατά νου... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#411535 http://www.capital.gr/arthra/3222215/po ... is-poe-ota
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#411559 Χρήστο επειδή έχεις γράψει πολλά και ενδιαφέροντα επί του θέματος, τελικά η Χρυση Αυγή υπάρχει ή όχι; χθες έμαθα ότι είναι ασήμαντη ποσότητα. 400 ψωροχιλιάδες μόνο.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#411585 500K εκτιμήθηκαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογάς.

Άμα βάλεις και τους αριστερούς που ασπάζονται τέτοιες μεθόδους/φιλοσοφία, μάλλον περισσότεροι.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#411595 Kλασσική παπάτζα ότι κάποιοι άγνωστοι αριστεροί θα το γυρνούσαν εύκολα στην χα, ειδικά τώρα που απογοητεύονται από την ΠΦΑ/ΔΦΑ.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: άτομο που στηρίζει/ψηφίζει χα ή έχει τρικυμία στο κεφάλι ή (πιθανότερα) παθαίνει αναφυλαξία όταν ακούει για δημοκρατία, άρα και για αριστερά.