Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#407164 Α, τώρα το είδα.

Λοιπόν, γνώμη μου είναι πως οι mirrorless σε σχέση με τις DSLR είναι όπως οι επίπεδες τηλεοράσεις σε σχέση με τις CRT. Στην αρχή δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος γιατί να μην μπορεί μια CRT να έχει την ίδια και (πολύ) καλύτερη απόδοση από μια flat. Σιγά σιγά όμως η τεχνολογία επικεντρώθηκε στον μικρότερο όγκο, βρέθηκαν λύσεις, σταμάτησαν να εξελίσσονται τα κασόνια, και τώρα κανένας δεν θα σκεφτόταν να βάλει ένα κουτί στο σπίτι του όσο καλύτερη εικόνα και αν προσέφερε.

Το ίδιο συνέβη και με τις φιλμάτες, το ίδιο θα συμβεί αργά ή γρήγορα και με τις DSLR.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#407194 Υπάρχει και κάτι ακόμα.

Η ταχύτητα του innovation στις mirrorless είναι πολύ μεγαλύτερη από τις mirrored λόγω της περιορισμένης ταχύτητας εξέλιξης των οπτικών ηλεκτρομηχανικών εξαρτημάτων τους.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#407198
Nikos! έγραψε:Πρακτικά η mirrorless τεχνολογία (σε απάντηση στο zorz) επιτρέπει πολλά πλεονεκτήματα όπως μεγαλύτερη περιοχή autofocus, περισσότερα σημεία εστίασης (693 αν θυμάμαι καλά), αθόρυβο κλείστρο, συνεχής λήψη πολλαπλών καρέ με υψηλή ταχύτητα, ταχύτητα κλείστρου έως 1/32000, ψηφιακός viewfinder χωρίς πιθανότητα για blackout κλπ...


Επαναλαμβάνω, γνωρίζεις έναν έστω τεχνικό λόγο που απαγορεύει τις μεγάλες dslr από το να έχουν τις ίδιες λειτουργίες;

Γιατί όσα γράφετε, κι εσύ και ο "Χρήστος Λάππας", φανερώνουν μια ουσιώδη άγνοια της φυσικής και του engineering που βρίσκεται πίσω από τους όρους μάρκετινγκ που απλά αναμασάτε (πχ. η σύγκριση CRT και LCD δείχνει αυτό ακριβώς). Πολύ απλά, όλα όσα αναφέρεις μπορούν (και σε μεγάλο βαθμό υπάρχουν ήδη!) πολύ άνετα να υπάρξουν στο live mode μιας DSLR που θα βγάλει αύριο η Canon, Nikon ή Pentax.

Για να το θέσω σε ένα πιο γνώριμο παράδειγμα, είναι σαν να υποστηρίζετε ότι με την ανάπτυξη των μικρών κινητήρων turbo, οι κινητήρες μεγάλου κυβισμού είναι νεκροί και οτιδήποτε > από λχ. έναν I3 του 1.5lt είναι άχρηστο. Η αλήθεια όμως είναι (και ελπίζω να το κατανοείτε αυτό) ότι όλες αυτές οι τεχνολογίες, όπως τα turbo μεταβλητής γεωμετρίας, άμεσος ψεκασμός, μεταβλητός χρονισμός και βύθισμα βαλβίδων, start&stop κλπ, μπορούν να εφαρμοστούν αυτούσιες και σε ένα κινητήρα μεγάλου κυβισμού.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#407199 Edit, mod έχει πλάκα, ακόμα και εδώ νιώθει την ανάγκη για αντιπαράθεση! :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#407200 Λέει κατι παράλογο;
ΟΚ ωραιο το advertorial του Nikos! αλλα δεν βλεπω επιχειρηματα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#407215
Nikos! έγραψε:Η ταχύτητα του innovation στις mirrorless είναι πολύ μεγαλύτερη από τις mirrored λόγω της περιορισμένης ταχύτητας εξέλιξης των οπτικών ηλεκτρομηχανικών εξαρτημάτων τους.


Αυτό συμβαίνει γιατί οι καθρέφτες, κλείστρα κλπ είναι ώριμη τεχνολογία και δεν υπάρχει κάποια disruptive τεχνολογία (για την ώρα) στον ορίζοντα, ενώ οι φυσικές τους διαστάσεις είναι "κλειδωμένες" για φυσικούς ή για λόγους συμβατότητας.
Οπότε λοιπόν, μπορείς λχ. να αναπτύξεις ένα ταχύτερο κλείστρο, ένα πιο ήσυχο κλείστρο ή και φτηνότερο, αλλά οι αλλαγές θα είναι incremental.
Οπότε όπως σωστά γράφεις, η μεγαλύτερη εξέλιξη για την ώρα είναι στους αισθητήρες.
..που μπαίνουν και στις DSLR. :iconcool:

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το hybrid AF. Οι SLR (φιλμάτες ή μη) είχαν και έχουν το χωριστό αισθητήρα phase detection που είναι ταχύτατος αλλά δεν δουλεύει σε live view. Οπότε αναγκαστικά στο live view χρησιμοποιούσαν contrast detection όπως και οι παλιότερες mirrorless. Όταν αναπτύχθηκε το hybrid AF, οι mirroless το είχαν περισσότερο ανάγκη (γιατί δεν έχουν άλλο τρόπο λειτουργίας), αλλά έχει επεκταθεί και στις DSLR.

@ "Χρήστος Λάππας": κοίταξε, εγώ αναφέρω συγκεκριμένα τεχνικά και λογικά επιχειρήματα. Αν δεν σου αρέσει τότε μπορείς να πατήσεις το κόκκινο κουμπάκι πάνω δεξιά στο παράθυρο. Κανείς δεν σε κρατάει με το ζόρι. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#407218 Ευχαριστώ πολύ για την σύσταση, αλλά έχω μια καλύτερη ιδέα. Υπάρχει ένα άλλο κουμπάκι και αρκεί να μην το κλικάρω, όπως έκανα τόσο καιρό. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By dstou
#407254
H α9 έρχεται με Pro Support, δηλαδή loan ή replacement units όσο η κάμερα είναι στο σέρβις καθώς και υπηρεσία sensor cleaning.

Οι φακοί μπαίνουν σε όλες τις mirrorless με αντάπτορα.


Ενδιαφέρον το α, μιλάμε για άλμα στο σέρβις εφόσον αληθεύει.
Το β ισχύει για τους ερασιτέχνες κυρίως. Ο πολύ βαθιά χωμένος επαγγελματίας δεν θα μπει στη λογική του αντάπτορα, γιατί χάνει σε αυτοματισμούς, λειτουργίες, ταχύτητα και πιθανόν αυτόματη εστίαση.
Δεν μιλάμε για τον επαγγελματία που τραβάει γάμους και σχολικές εορτές και παρελάσεις, αυτόν τον καλύπτει ΑΡΙΣΤΑ η α9, ακόμη και η α7 και φυσικά όλη η γκάμα φακών που υπάρχει μέχρι στιγμής, έχει η Σόνυ 24-70 και 70-200 f 2.8 που πηδάνε. Αυτός ο επαγγελματίας έχει λόγους να αλλαξοπιστήσει, κάποιοι το έχουν κάνει ήδη.

Αλλά οι λίγοι φωτογράφοι που πάνε στα χοτ ιβέντς τύπου τελικοί μουντιάλ, Ολυμπιακοί, τσάμπιο λιγκ, ή τραβάνε στην Αλάσκα από τα 100μ. τα γκρίζλις να πιάνουν την πέστροφα, θα παραμείνουν στις Κανίκον.
Ο λόγος είναι απλός: η Σόνυ δεν έχει ακόμη μεγάλα τζαμιλίκια, σταματάει σε έναν 'κακομοιριασμένο' 100-400mm f 4.5-5.6.
Kαι ναι μεν ο εν λόγω φακός μαμεί κυριολεκτικά, αλλά δεν είναι f 2.8, και ως εκ τούτου θεωρείται απλώς για πέταμα από πολλούς εσχάτως!
Για μεγαλύτερα χιλιοστά, οι φακοί-μπαζούκας που λέω, ούτε λόγος μέχρι στιγμής.
Άρα ο επαγγελματίας που θέλει να τραβήξει τον Ρονάλντο από τα 40 μέτρα και να δείξει ντεκλαρέ το πρόσωπό του στο βραδυνό τελικό με το υφιστάμενο φως που έχει το στάδιο, θα μείνει στις Κανίκον μέχρι νεωτέρας.
Όχι ότι δεν έχει η Σόνυ την τεχνολογία να βγάλει τέτοια τζάμια, ή δεν υπάρχει η Τσάις να συνδράμει, απλά ο κοζμάκης που διατίθεται να τα αγοράσει είναι πολύ λίγος και στο λαιμό του ήδη κρέμονται κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε τζαμιλίκια των άλλοι και του είναι δύσκολο να (ξανα)βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Εδώ τελειώνουν όλα μέχρι στιγμής :
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#407836 Είμαστε και οι μακρατζήδες εδώ.

Κάτοχος εδώ και 15 μέρες περίπου του υπερμπαζούκα 180 sigma μάκρο 2.8. Απλά από άλλο πλανήτη οπτικά, όχι μόνο βάζει τα γυαλιά (ελαφρώς) στον αντίστοιχο 180 3.5 macro, μπορώ να πω εφάμιλλος κ καλύτερος και από τον 200 2.8 ΙΙ L που είχα στην κατοχή μου ένα εξάμηνο.

Αρχομένης της άδειάς μου στο χωριό σε μια βδομάδα θα έχω υλικό. :superman:
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#410942
JimClark έγραψε:Είμαστε και οι μακρατζήδες εδώ.

Κάτοχος εδώ και 15 μέρες περίπου του υπερμπαζούκα 180 sigma μάκρο 2.8. Απλά από άλλο πλανήτη οπτικά, όχι μόνο βάζει τα γυαλιά (ελαφρώς) στον αντίστοιχο 180 3.5 macro, μπορώ να πω εφάμιλλος κ καλύτερος και από τον 200 2.8 ΙΙ L που είχα στην κατοχή μου ένα εξάμηνο.

Αρχομένης της άδειάς μου στο χωριό σε μια βδομάδα θα έχω υλικό. :superman:

:metalo: :metalo: :metalo:

* * *

Για action cam, τι παίρνουμε τώρα ~80€ me 4K;
http://www.skroutz.gr/s/8157228/Elephon ... er-4K.html vs http://www.skroutz.gr/s/9317435/Rollei- ... m-425.html :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#410958 Εγώ έχω πάρει με 79€ την Sencor 3cam 4K02w, στο κουτί έχει τα πάντα μέσα και 2η μπαταρία και είναι στεγανή για ολόκληρα 60 μέτρα, όχι ότι θα μου χρειαστεί αλλά καλό είναι που είναι καλής ποιότητας, λέει ότι εξαντλήθηκε αλλά αν ψάξεις θα την βρείς.

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_se ... 93546.html

Είδα αυτό το βίντεο και ξεσηκώθηκα, την έχασα την υπερπροσφορά για 1 ημέρα
https://www.youtube.com/watch?v=sEamAg0Cw9Y

και με αυτό το βίντεο θεώρησα ότι είναι αυτό που ψάχνω
https://www.youtube.com/watch?v=WLM3DcrZ_RE

Έχει βγεί καινούργιο ακριβότερο μοντέλο με τηλεχειρισμό
http://www.mediamarkt.gr/el/product/_se ... 98944.html
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#411335 Φίλη ψάχνει για κάμερα. Budget ψιλοflexible. Ειχε d3100 και είδε προς το παρόν για d5200 και d5300. Της πέταξα την ιδέα για mirrorless. Τι προτείνουμε?

Χρήση περιστασιακή, ταξιδάκια κτλπ.