Συνήθως όσο ψήνω το αρνί (5 με 5 1/2 ώρες) τόσο έψηνα και το κοκορέτσι, πάντα τα συνδυάζω και δεν βγάζω μεζέδες και τα τοιαύτα, έχουμε άλλωστε ντερλικώσει επαρκώς από το βράδυ για να χρειαστεί να ξαναφάμε π.χ. στις 11 π.μ.
Τελικά ο οβελίξ βγήκε στις 6 ώρες (λουκούμι), οπότε έβαλα το κοκορέτσι στη μέσα ράγα και συνέχισε για άλλη μία ώρα για να βγει καταιδρωμένο στο 7ωρο (λουκούμι επίσης) και να καταναλωθεί ως επιδόρπιο.
Ήδη εκπονήθηκαν σχέδια μετατροπών 1ου σταδίου με νέο σετ ράγες που μοιράζουν καλύτερα το εύρος της σκάφης.
Μαριναδα με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κρεμμύδι, σκόρδο, πάπρικα και λευκό ξύδι.
Ψήσιμο για 2,5 ώρες και έλιωναν στο στόμα.
Και του χρόνου τώρα....
< >
Δύο ώρες στο φούρνο στους 190. Στο τέλος λίγο γκριλ για αυτό άρπαξε. Ανά διαστήματα έριχνα σως με αλάτι πιπέρι, πορτοκάλι, λεμόνι, δενδρολίβανο, χυμό κνορ. Από κάτω υπήρχε ταψί με πατάτες. Από αρχή(ετοιμασία) ως τέλος(καθάρισμα φουρνου) μόνον εγώ.
.
φετος ψηθηκε σε 4 ωρες,το κοκορετσι σε 3 ωρες.
Κανει διαφορα παντως το μέγεθος/τυπος της ψησταριας.Φετος σε βαρελι κομμενο,κραταγε πολύ καλυτερα το καρβουνο,βαλαμε 15 κιλα καρβουνο από την αρχη,και δεν χρειαστηκε να συμπληρώσουμε τιποτα.
περσυ με ψησταριά μεγαλη από γαλβανισμενη λαμαρινα,ηθελε συχνο συμπλήρωμα.Ισως να εφταιγε και το καρβουνο? Θα δουμε του χρονου.
κατά τις 4 μετα τα κρεατα,εφαγα και 2 κομματια γαλακτομπουρεκο,και 2 κομματαρες καρυδοπιτα,και κοντεψα να σκασω.
Επεσα για μεσημεριανη σιεστα,και το ροχαλητο που εριχνα μου ειπαν ότι συγκρινοταν με σκανια v8 με κομμενη πολλαπλη στην ανηφορα της Καζας.
Και του χρονου να ειμαστε καλα παιδες!
< >
mirage έγραψε:Ρε συ κιλο... Κηπο εχεις, χωρο εχεις ε ψησε τι ορεγεσαι μονο....
< >
Ψήνω μωρε αλλα τέτοια πράγματα ούτε ξέρω να φτιάξω ούτε βρίσκεις εντεριες να αγοράσεις. Κατσικάκι έχουνε κάτι Τούρκοι ,αλλά δεν πατάω εκεί πέρα .
Μόνο κάτι κομμάτια νέας Ζηλανδία εχω βρει σε ενα decent μέρος
Ισως να εφταιγε και το καρβουνο?
Ίσως να πέτυχες καλά κάρβουνα, ίσως να έπαιξε ρόλο ότι φέτο είχε καλό καιρό και δεν φύσαγε, ίσως να παίζει ρόλο και η ψησταριά που έχει μεγαλύτερο βάθος και προστατεύει τη φωτιά καλύτερα. Είναι πολλοί οι παράγοντες.
Λαδάκι , ξυδάκι και μισό λεμόνι, Super .
Ήταν η τέλεια συνοδεία για τη ρεβυθάδα.