Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#380783 Τωρα που ειπες φυλακη, θυμηθηκα το γραφειο στην Γερμανια. Δουλευαμε agile εκει οποτε η καθε ομαδα ειχε το γραφειο της. Το γραφειο μας να ηταν καμια 20αρα τμ συνολικα; Ξεκινησαμε με το να ειμαστε 6 ατομα και στην συνεχεια ηρθαν αλλοι 3. Ο ενας ηταν πανω στον αλλο και το χειμωνα εζεχνε ο τοπος...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#380850
Nikos! έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Άποψή μου είναι ότι το top management και 2-3 ακόμα λειτουργίες που διαχειρίζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, πρέπει να είναι σε κλειστά γραφεία. Από κει και πέρα γραφεία ομάδων ανα 6-7 άτομα μαζί με το παραπάνω νομίζω είναι το ιδανικό. Στα εντελώς open space γίνεται χαύρα. Εδώ 2 άτομα έχεις να μιλάνε ταυτόχρονα στο τηλέφωνο και θες να κουτουλήσεις κεφάλι στον τοίχο.


Η λογική είναι ότι δε πρέπει να γίνεται διαχωρισμός.

Όλοι ίδιοι, μια εταιρία. Δε γίνεται εφόσον υπάρχει πολιτική open space για κάποιους να μην ισχύει.

Όποιος χειρίζεται ευαίσθητα δεδομένα, ξέρει να τα διαφυλασσει. :)

Για τα υπόλοιπα υπάρχουν τα meeting rooms.

< >

Σε μια εταιρία με 1000 άτομα δε μπορεί να λειτουργήσει αυτό το σχέδιο γιατί οι εγκαταστάσεις δεν είναι ανεξάντλητες. Δε γίνεται να υπάρχει καβάτζα meeting room για κάθε έκτακτη ανάγκη. Όταν θα έρθει ένας directorας να μας πει ποιον θέλει να διώξει/πάρει/αντικαταστήσει κτλ, πως ακριβώς θα το κάνει στο open space? Εμείς για να κλείσουμε meeting room πρέπει να κάνουμε book 2 μέρες πριν αλλιώς χαιρετίσματα. Και έχουμε καμιά 10αρια από δαύτα.

Η εξάλειψη του διαχωρισμού πάντως δεν είναι δεδομένη μόνο και μόνο από το open space. Όπως ειπώθηκε οι λόγοι είναι περισσότερο οικονομικοί παρά οτιδήποτε άλλο. Αντίστοιχα το κλειστό γραφείο με την πόρτα να κλείνει όταν πρέπει δε σημαίνει ότι ο άλλος (συνήθως υψηλόβαθμος) είναι αποκομμένος και δυσπρόσιτος.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#380874
Deleted User 1 έγραψε:Η εξάλειψη του διαχωρισμού πάντως δεν είναι δεδομένη μόνο και μόνο από το open space. Όπως ειπώθηκε οι λόγοι είναι περισσότερο οικονομικοί παρά οτιδήποτε άλλο. Αντίστοιχα το κλειστό γραφείο με την πόρτα να κλείνει όταν πρέπει δε σημαίνει ότι ο άλλος (συνήθως υψηλόβαθμος) είναι αποκομμένος και δυσπρόσιτος.


Έτσι ακριβώς είναι. Το αν είναι δυσπρόσιτος κάποιος δεν έχει να κάνει με μια πόρτα, σιγά το εμπόδιο δηλαδή! Έχει να κάνει με το αν είναι ανοικτός σε διάλογο. Το open space μόνο βαβούρα δημιουργεί. Άλλο το να είσαι σε ένα δωμάτιο με συνεργάτες που πρέπει να ανταλλάσσετε συνεχώς πληροφορίες και άλλο να είναι όλοι μπούγιο και να γίνεται χάβρα!
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#380914
Deleted User 1 έγραψε:Σε μια εταιρία με 1000 άτομα δε μπορεί να λειτουργήσει αυτό το σχέδιο γιατί οι εγκαταστάσεις δεν είναι ανεξάντλητες. Δε γίνεται να υπάρχει καβάτζα meeting room για κάθε έκτακτη ανάγκη. Όταν θα έρθει ένας directorας να μας πει ποιον θέλει να διώξει/πάρει/αντικαταστήσει κτλ, πως ακριβώς θα το κάνει στο open space? Εμείς για να κλείσουμε meeting room πρέπει να κάνουμε book 2 μέρες πριν αλλιώς χαιρετίσματα. Και έχουμε καμιά 10αρια από δαύτα.

Η εξάλειψη του διαχωρισμού πάντως δεν είναι δεδομένη μόνο και μόνο από το open space. Όπως ειπώθηκε οι λόγοι είναι περισσότερο οικονομικοί παρά οτιδήποτε άλλο. Αντίστοιχα το κλειστό γραφείο με την πόρτα να κλείνει όταν πρέπει δε σημαίνει ότι ο άλλος (συνήθως υψηλόβαθμος) είναι αποκομμένος και δυσπρόσιτος.


Εντάξει, είπαμε να δώσουμε παράδειγμα αλλά να χρησιμοποιούμε ένα που να έχει βάση.

Χίλια άτομα είναι αδύνατον να στεγαστούν σε έναν όροφο. Οπότε προφανώς και τα τμήματα είναι μοιρασμένα.

Έχουμε αρκετά γραφεία στην Ευρώπη από 200 μέχρι 500/600 άτομα σε εγκαταστάσεις οι οποίες είναι μέχρι 4όροφες και όλα τα τμήματα είναι χωρισμένα και γκρουπαρισμένα μαζί. Νομίζω ότι με την ίδια λογική δουλεύουν και οι εταιρίες που έχουν στη πολιτική τους open space.

Προφανώς είναι και οικονομικοί, αλλά δε νομίζω ότι είναι μόνο αυτοί.

Όσον αφορά τα meeting rooms, αν είστε 1000 άτομα και έχετε μόνο 10 έχετε πρόβλημα. Σύμφωνα με στατιστικές το 30% των meeting rooms είναι κλεισμένα και τελικά δεν χρησιμοποιούνται. Στην ουσία δεν εκμεταλλεύονται σωστά.

Εταιρίες με open space έχουν κάνει σωστή (ελπίζω) μελέτη ώστε να υπάρχουν αρκετά meeting rooms και να διαχειρίζονται σωστά (αυτό είναι δουλειά του ΙΤ).
Άβαταρ μέλους
By fokion
#380918 Εχω δουλεψει σε open space με 9 ατομα. Δεν δουλευα από το πονοκεφαλο.
Εχω δουλεψει σε open space με 4 ατομα - όχι κολητα ο ενας πανω στον άλλο - χμ... καλυτερα μεν γιατι συνενοουμασταν πιο ευκολα, αλλα και παλι...

Τωρα που γερασα και παραξενεψα μου εχουν δωσει δικο μου γραφειο.
Όταν πρεπει να κοιτάς συμβόλαια ασφαλιστήρια κι αυτά ενιοτε και αγγλικά ( και δεν είσαι νομικός κι ολας) θες ησυχία κι ηρεμία
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#380920 εγώ διχάζομαι με αυτά που διαβάζω

από τη μία θέλω κόσμο γύρω μου, από την άλλη είναι φορές που θα ήθελα να με κλείσουν σε ένα υπόγειο να μην υπάρχει καν ήλιος
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#380924
Chris έγραψε:Το ιδανικο λοιπον ειναι open space αλλα να σου κατσει να τσιμπησεις το γραφειο γωνια παραθυρο με τοιχο.


Εικόνα

:whistlink:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#380928
Nikos! έγραψε:
Όσον αφορά τα meeting rooms, αν είστε 1000 άτομα και έχετε μόνο 10 έχετε πρόβλημα. Σύμφωνα με στατιστικές το 30% των meeting rooms είναι κλεισμένα και τελικά δεν χρησιμοποιούνται. Στην ουσία δεν εκμεταλλεύονται σωστά.


Αυτό είναι μια αλήθεια. Κι εγώ πολλές φορές έχω δει booked την αίθουσα και πάω διστακτικά, χτυπάω πόρτα και είναι άδεια. Αντίστοιχα όμως είναι πολλές και οι περίπτωσεις που αργείς 5' παραπάνω από την προκαθορισμένη ώρα και απ' έξω έχει μαζέψει ουρά τους επόμενους.

Όπως και να χει το meeting room δεν είναι πανάκεια και δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση το κλειστό γραφείο που επιβάλλεται να έχουν κάποια business units μίας μεγάλης εταιρίας. Για να μην αναφέρω τις περιπτώσεις εταιριών που δουλεύουν ακόμα (σχεδόν αποκλειστικά) με σταθερούς υπολογιστές και γυρίσουμε για άλλη μια φορά σε εποχές ΠΑΣΟΚ. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#380934
Deleted User 1 έγραψε: Για να μην αναφέρω τις περιπτώσεις εταιριών που δουλεύουν ακόμα (σχεδόν αποκλειστικά) με σταθερούς υπολογιστές και γυρίσουμε για άλλη μια φορά σε εποχές ΠΑΣΟΚ. :inlove:


Εγώ πάντως είχα laptop και ζήτησα σταθερό, γιατί μένει ανοιχτός πάρα πολύ ώρα ο υπολογιστής μου και το laptop κάθε 3 και λίγο άναβε και κόλλαγε... ιδίως το καλοκαίρι η κατάσταση ήταν αφόρητη, δεν μπορούσα να δουλέψω... Με τον σταθερό βρήκα την υγειά μου... :s_wink
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#380936 Εννοείται ότι ο σταθερός είναι κλάσεις ανώτερος. Laptop έχει νόημα μόνο σε περίπτωση που κάνεις εξωτερικές δουλειές και το χρειάζεσαι.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#380937 Με ποια λογική είναι ανώτερος ο σταθερός? Παιχνίδια θα παίξουμε στη δουλειά? Κι αν θέλω να πάω για μια παρουσίαση στο meeting room που λέγαμε, με τι θα πάω? Θα πάρω παραμάσχαλα το tower?
Άβαταρ μέλους
By mirage
#380940 Laptop, βαση, εξωτερικη οθονη, πληκτρολογιο και ποντικι απλο.
Οσο για τα open space. Αν δεν ειναι ο ενας πανω στον αλλο, αν υπάρχουν μερικα διαχωριστικα και αν λειπει ο κουφός πολυλογας του γραφειου ολα ειναι ΟΚ. Βασικα αν ο κουφος πολυλογας ειναι παρον δεν σωζεται η κατασταση με τπτ. Αν οχι κουραση. Βρεθηκα προσφατα σε full open space χωρο και τα ειδα ολα. Βαβουρα και φασαρια αδυνατον να κανεις δουλεια. Στο Ηνωμένο Βασιλειο ολα αυτα.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#380941
Deleted User 1 έγραψε:Με ποια λογική είναι ανώτερος ο σταθερός?


Εκτός των επιδόσεων, που πες ότι δεν ενδιαφέρουν, στην οθόνη και σε πληκτρολόγιο-ποντίκι.


Deleted User 1 έγραψε:ι αν θέλω να πάω για μια παρουσίαση στο meeting room που λέγαμε, με τι θα πάω?


Θα πρέπει να υπάρχει κι εκεί υπολογιστής και projector για αυτήν τη δουλειά. Εναλλακτικά laptop που χρεώνονται όσοι θέλουν να παρουσιάσουν. Παντού έτσι γίνεται.